Er det en fordel eller ulempe at finde en kæreste der elsker sin hund eller kat over alt på jorden?

Kæledyr er godt for vores helbred og velbefindende. De får os til at føle os mindre ensomme, de afhjælper stress, og de gør os generelt mere tålmodige og hensynsfulde.

– Ja tak, siger du måske. Hensynsfulde overfor hvem? For du har oplevet at have en kæreste, der allerede havde et varmt og inderligt forhold, som du bare ikke kunne konkurrere med? Pladsen i sofaen var optaget, før du kunne sætte dig, og i det hele taget fyldte din kærestes et-og-alt så meget, at du opgav at kile dig ind? Fordi et-og-alt’et var en stor, lodden hund, som ved mindste halelogren løb med al opmærksomheden.

Sidste år fik en af deltagerne i DR-programmet “Gift ved Første Blik” ekstraordinær meget omtale i medierne, fordi han valgte sin hund Kenzo fremfor den kvinde, han blev gift med. Hun kunne ikke forlige sig med bl.a. at have hunden i sengen. “Kenzo er mit hjertebarn, og han får altid førsteret over en kvinde”, sagde den 31-årige mand og skabte for alvor debat. For var den holdning ok, eller var den helt hen i hundeskoven?

“Par med kæledyr har lettere ved at løse konflikter, uden at blodtrykket stiger til uanede højder”

Fakta er, at selvom et kæledyr kan være årsag til uenighed, så har det oftest en positiv indflydelse på parforholdet. Canadiske forskere har godtgjort, at par med kæledyr generelt er mere hengivne overfor hinanden, de har lettere ved at løse konflikter uden at blodtrykket stiger til uanede højder, og de har flere sociale relationer.

I forhold til dating er det også smart at have et dyr. Et engelsk online-datingbureau lavede en analyse, der viste, at 57 procent af brugerne fandt singler med dyr mere attraktive end singler uden. Og 63 procent svarede, at især hundeejere virkede mere tiltalende. En anden undersøgelse nåede frem til, at blot dét at skrive “har hund” på sin profil var nok til at øge interessen. Det gjaldt i særdeleshed for mænd. Formentlig fordi det giver kvinder en indikation af, hvor god manden er til at udvise omsorg. Troværdigheds-faktoren stiger tilsyneladende automatisk hos et menneske med en hund. Det fortæller noget om vedkommendes ansvarlighed og loyalitet. Katte derimod, der ikke helt på samme måde kræver pleje som hundene, kan ikke i samme omfang bruges som “social-barometre”.

Læs også: 10 råd, der gør dig mere attraktiv på din første date

Engang var hunde uundværlige som beskyttere og som hjælpere på jagt. I et vist omfang bruges de stadig som sådan, men i dag er hunden fremfor alt vores trofaste ven. Man kan tyde det på navnene. Før hed hunde typisk netop Trofast, Fido (som også betyder trofast), Spot eller Vaks. Nu hedder de Cleo, Viggo og Molly – navne, vi lige så godt kunne kalde vores børn. De er blevet en del af familien.

“Med en hund kommer man let i snak med andre”

At bringe glæde ind i vores tilværelse er altså blevet hundens primære opgave, og det er den faktisk rigtig god til, også når der ikke er meget at grine af i forvejen. Er du blevet forladt, eller føler du dig ensom af andre grunde, kan en firbenet kammerat komme dig til undsætning. Du er fx. nødt til at lufte den – og dermed kommer du selv udenfor og får bevæget dig. Luft og bevægelse er for dystert humør som kogevand på is: Det får den til at smelte og forsvinde. Og med en hund kommer man let i snak med andre. Børn spørger, om den må klappes, og voksne har åbenbart nemmere ved at hilse på en fremmed hund end på et fremmed menneske. Men omkostningsfrit er det naturligvis ikke at anskaffe hund. Det forpligter mange år ud i fremtiden. Man kan jo imidlertid også se sig om efter en kæreste med en hund, så står man ikke alene med ansvaret – og man har nogen at dele glæderne med.

Hvis man kan kile sig ind…

Læs også: Vidste du, at ensomhed truer dit helbred?

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
<p>application_helper.message_list.message.alt</p>

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?