Her er Mette Frederiksens kæreste

Politik kan være en benhårdt job med personlige konsekvenser. Det blev Mette Frederiksen mindet om under helt særlige omstændigheder. Frederiksen har været heldig at opleve kærligheden flere gange - selvfølgelig kærligheden til Socialdemokratiet, men hun har også været gift to gange.

Vi dykker lidt ned i toppolitikerens møder med kærligheden.

Mette Frederiksens kæreste friede

Mette Frederiksens kæreste hedder egentlig Martin Bo Tengberg, men han har droppet Martin, så han i de langt de fleste tilfælde bare hedder Bo Tengberg. Han er født i 1964, og arbejder som filmfotograf. Jobbet vender vi tilbage til senere, for det betyder en hel del for det liv, han får sammen med Mette Frederiksen. I dag er de gift, men det var længe undervejs

De to fandt sammen i 2014 gennem fælles venner. Bo friede mens parret var på Kullaberg i Sverige i december 2017.

“Vi har faktisk været glade for at have den hemmelighed sammen i et stykke tid. Det var bare så utroligt dejligt,” sagde Mette Frederiksen, ifølge BT

De to havde ikke besluttet en dato eller en kirke. Det lå dog fast, at det skulle være et sommerbryllup. Så kom skæbnen i vejen.

Mette Frederiksens tålmodige kæreste

Når man er forelsket, kan man klare det meste, og det fik Mette Frederiksen i den grad brug for.

5. juni 2019 vandt rød blok regeringsmagten, og Mette kunne se frem til at blive danmarkshistoriens anden kvindelige statsminister. Bo stod selvfølgelig ved Mettes side på valgnatten, og fik, sammen med resten af familien, en tak i sejrstalen:

“Tak til hele det socialdemokratiske hold, alle vores fantastisk dygtige medarbejdere.(...)

Min far og min familie, mine to elskede børn, ja hele vores store sammenbragte familie og min rolige, kloge klippe i hverdagen, dig Bo. Jeg kunne i virkeligheden også sige det meget mere enkelt: Alt det, der er gået godt for Socialdemokratiet, det er jeres fortjeneste venner,” lød det dengang fra landets kommende statsminister.

Derefter fulgte besværlige regeringsforhandlinger, hvor den socialdemokratiske partileder nærmest arbejdede i døgndrift. Som bekendt endte det med, at Socialdemokratiet dannede regering alene, med støtte fra Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti og Radikale Venstre.

Resten af 2019 og starten af 2020 var forholdsvis rolige, omend en statsminister selvfølgelig altid arbejder mere end gennemsnittet.

Vi spoler frem til 11. marts 2020 i spejlsalen i Statsministeriet. Med fast, rolig stemme fortalte Mette Frederiksen danskerne, at samfundet blev lukket ned på grund af risikoen for spredning af coronavirus. Det historiske pressemøde var den foreløbige kulmination på hvad der skulle vise sig at være en global, ja ikke bare sundhedskrise, men også i høj grad en økonomisk krise. Den slags er statsministerens ansvar.

I de efterfølgende uger tonede hun næsten dagligt frem på tv-skærme og i andre medier. Der kan ikke have været meget tid til familien i hjemmet i Hareskovby, nord for Ballerup.

Det var ingen hemmelighed, at Bo Tengberg måtte holde styr på hjemmefronten.

“Og så sørger jeg selvfølgelig for, at vores hjem hænger sammen, og at der er noget mad,” har han sagt til Billedbladet

Heldigvis kan Mette Frederiksen, efter eget udsagn, ikke køres træt.

Bo er flere steder beskrevet som en lidt mediesky mand, men når man er kærester og senere gift med statsministeren er det svært helt at undgå opmærksomhed. På Socialdemokraternes kongress i 2019, kort tid efter folketingsvalget, tonede han frem på storskærm med en hilsen til Mette:

“Jeg er så stolt af dig, og vores unger er stolte af dig. Og vi er simpelthen så glade for alle de gode ting, I nu kan komme til at gøre for Danmark.Du er også helt utroligt god til at være nærværende og tilstede sammen med os. Så vi oplever det faktisk ikke, som at vi ikke ser dig. Det nærvær, den åbenhed og den varme håber jeg virkeligt også, at danskerne kan se,” sagde han

Da der så småt var begyndt at komme lidt styr på coronasmitten herhjemme, måtte statsministeren haste til Bruxelles. Her ventede endnu en omgang hårde forhandlinger om en europæisk coronahjælpepakke på flere billioner - altså flere tusind milliarder kroner.

Mette beskrev det sådan her på sociale medier:

“Jeg glæder mig så meget til at blive gift med den her fantastiske mand. Men helt let skal det åbenbart ikke være, og nu er der indkaldt til Rådsmøde i Bruxelles lige præcis den lørdag i juli, hvor vi havde planlagt bryllup. Øv. Men jeg skal jo passe mit arbejde og varetage Danmarks interesser. Så vi må endnu engang ændre planer. Størst af alt er kærligheden. Og det skal nok lykkes snart at blive gift. Jeg glæder mig til at sige ja til Bo (der heldigvis er meget tålmodig)”

På de fleste EU-topmøder kan den danske statsminister i forholdsvis anonymitet i forhold til den samlede verdenspresse. Men ikke denne gang. Danmark var nemlig en del af den såkaldte “sparebande” sammen med Holland, Sverige og Østrig. De fire lande argumenterede for, at der skulle gives flere penge som lån i stedet for tilskud uden tilbagebetaling til sydeuropæiske lande. Det gik stik imod ønskerne fra den franske præsident Emmanuel Macron og den tyske forbundskansler Angela Merkel.

Aftalen blev indgået, og den travle statsminister kom hjem til sin kommende ægtemand. Så endelig skete det. Den 15. juli 2020 blev Mette og Bo gift i Magleby Kirke på Møn, hvor de i øvrigt har et sommerhus.

Vis dette opslag på Instagram

JA❤️

Et opslag delt af Mette Frederiksen (@mette) den

Herhjemme har vi haft masser af førstedamer gennem tiden. Mest markant var nok Helle Virkner, som var gift med daværende statsminister Jens Otto Krag. Bo Tengberg er førstemand nummer to i Danmarkshistorien. Den første var naturligvis Stephen Kinnock, gift med Helle Thorning-Schmidt. Bortset fra en meget omdiskuteret skattesag spillede han dog ikke den store rolle i Danmark. Blandt andet fordi han skulle passe sit job som parlamentsmedlem i England.

Mette Frederiksen og kæresten har prøvet det før

Det med at blive gift er ikke noget nyt for Mette Frederiksen og Bo Tengberg. Begge har prøvet det før.

I 2003 blev hun gift med kommunikationsmanden Erik Harr. Parret fik to børn: Ida Feline (født i 2002) og Magne (født i 2006). Ægteskabet holdt indtil 2014. Omkring et halvt år senere mødte Mette og Bo hinanden.

Skilsmissen var fredelig, lød det dengang:

“Vi skilles efter mange gode år. Vi har to vidunderlige børn sammen og vil altid have en særlig plads i hinandens hjerter. Skilsmisse er smertefuldt, og derfor har vi heller ikke flere kommentarer til vores situation,” skrev Mette Frederiksen og Erik Harr i en kommentar til Jyllands Posten.

Fem år senere reflekterede Mette over skilsmissen i et interview i Alt for damerne:

“Det var en hård nyser. Sådan oplevede jeg det. Og vi havde ellers en god skilsmisse, forstået på den måde, at vi har kunnet finde ud af at samarbejde godt omkring børnene og bevare et godt forældreskab. Men det er jo en genstart af et liv,” forklarede hun.

Også Bo Tengberg har et forlist ægteskab med i bagagen. Han har nemlig været gift med skuespillerinden Trine Pallesen, som han mødte under optagelserne til kultserien “Rejseholdet”. Bo var fotograf tre afsnit af serien, og som du måske husker spillede Trine rollen som sekretæren Gabby, der altid tog sig af rapporterne.

De blev gift i 2001 og skilt i 2005. Bruddet tog hårdt på Trine Pallesen:

“Jeg er et enormt monogamt menneske, jeg elsker tosomheden og er sikker på, at græsset ikke er grønnere på den anden side. Derfor havde jeg aldrig forestillet mig, at vi skulle gå fra hinanden. Jeg rasede over, at han forlod mig, hvad fanden skulle han det for?! Men jeg er rugbrød, og Bo er en croissant. Hvem vil undvære nogen af delene? De er fine supplementer til hinanden, men jeg ville bare være blevet ved”, sagde hun til Alt for damerne

Hvis Mette Frederiksen vil have ro efter en lang dag i Statsministeriet, kan hun ikke nødvendigvis regne med at få den derhjemme. Hun og Bo bor sammen med fem sammenbragte børn. Bo har også en datter fra tidligere med en tysk skuespillerinde, som han mødte efter skilsmissen fra Trine Pallesen. Med så mange teenagere under samme tag er der formentlig nok at holde styr på.

Mette Frederiksens kæreste som filminstruktør

Bo Tengberg har været fotograf i den danske film- og tv industri i mange år, men han har faktisk også selv prøvet kræfter med filmfortællingens svære kunst. I 2018 fik han sin instruktørdebut med filmen “Wonderful Copenhagen”, som han også har skrevet manuskriptet til. Det er i øvrigt værd at bemærke, at ekskonen Trine Pallesen har en bærende rolle i filmen.

“Wonderful Copenhagen” handler om en polsk kvinde (spillet af Julie Christiansen), der bliver tvunget ud i det københavnske prostitutionsmiljø. Skal man tro filmmagasinet Ekko er “Wonderful Copenhagen” flot filmet, men historien en anelse uralistisk. Anmelderen giver den tre ud af seks stjerner.

Du kan se traileren her:

Anmeldernes dom over filmen var noget blandet. Her er et lille uddrag af anmeldelserne:

“”Wonderful Copenhagen’ føles som et meget langt, indigneret læserbrev i Politiken, der er blevet stykket arbitrært sammen ud fra rudimentære principper om historiefortælling på film og uden nogen særlig indsigt i de miljøer, der forsøges skildret”

“At se ’Wonderful Copenhagen’ er næsten som at læse et debatindlæg, hvor vi skal hele vejen rundt om problemstillingen. Og det er filmens eget problem.Instruktørdebutanten Bo Tengberg, der har mange år bag sig som fotograf i dansk film, forsømmer næsten at fortælle en egentlig historie i sin iver efter at rumme virkeligheden.”

- DR (tre ud af seks stjerner)

Tal fra Danmarks Statistik viser, at “Wonderful Copenhagen” levede et stille liv i biografen, for at udtrykke det på en pæn måde. Den solgte i alt 1.366 billetter. Kigger vi på alle de film, der er blevet vist i de danske biografer fra perioden 1976 til 2019 er der 2.249 film, der har solgt færre billetter end Bo Tengbergs debut. For at sætte det i perspektiv indgår i alt 11.968 film i statistikken. Bonusinfo til de filminteresserede: den film, der har solgt flest billetter i de danske biografer nogensinde er “Titanic” fra 1998. Den fik lidt over 1,4 millioner danskere i biografen.

Mette Frederiksen: Kærligheden er særlig

Mette Frederiksen mener, at den kærlighed man kan være heldig at opleve som voksen, adskiller sig fra ung kærlighed. Som menneske bliver man mere afklaret med alderen, og det kan gøre kærligheden endnu dybere, mener toppolitikeren.

“Den voksne kærlighed har noget fantastisk i sig, fordi den også har en dybde, hvis du tør det. En ærlighed, som der måske ikke altid var der i de unge år, hvor det også var vigtigt, hvordan du så ud. Det er et stort privilegium at møde den for mig meget, meget, meget store kærlighed som voksen,"har hun sagt i et interview med Magasinet Liv.

Mange frygter mødet med svigermor, men det nåede Bo Tengberg desværre aldrig. Mette Frederiksens mor døde i 2013 efter syv års kræftsygdom. Sorgens omfang overraskede den erfarne minister, selvom morens død ikke kom som et kæmpe chok. Og hun er ked af, at Bo aldrig mødte sin svigermor:

“Jeg er ærgerlig over, at mine børn har mistet den varme, hun ville have givet i deres liv. Helt konkret er jeg også ked af, at min mor ikke har mødt min kæreste. Det er et kæmpe tab, for jeg ved, at de ville have kunnet lide hinanden,” sagde hun i interviewet.

Tid til børnene

Mette Frederiksen har udråbt sig selv som børnenes statsminister. Hun har i utallige interviews fortalt, hvordan hun vil kæmpe for, at alle børn i Danmark får lige muligheder. Men hun har ikke kun en blød side i forhold til børn. Hun lægger ikke skjul på det vigtige i, at ungerne lærer værdien i at udføre sine pligter. Eksempelvis kan familielivet kun hænge nogenlunde sammen, fordi børnene hjælper til derhjemme.

På de sociale medier sniger der også af og til opslag med børnene ind:

Her den nye folkesport under coronanedlukningen: fællessang - og det fik mange på Instagram til at rose statsministeren for en flot sangstemme. Bedøm selv:

Her en frisk løbetur med sønnen Magne:

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.