Hvem er Ruben Søltofts kæreste? Find ud af det her

Et utal af undersøgelser har gennem tiden vist, at humor er en af de egenskaber kvinder vægter højest ved potentielle partnere. Det er måske en del af forklaringen på, at mange komikere har relativt let ved at finde kærester. Det har Ruben Søltoft i hvert fald. Efter eget udsagn har han været i forhold det meste af sit liv, så hvem er hans kæreste nu?

Bliv klogere på Ruben Søltoft og hans indstilling til kærlighed her.

Ruben Søltofts kæreste: Er derude et sted

Når Ruben Søltoft svarer på spørgeskemaer og skal udfylde sin civilstand, sætter han kryds ved “single”. Komikeren har, så vidt vides, ingen kæreste for tiden. Det er ellers ikke fordi, det at være i et parforhold er fremmed for ham - tværtimod. Med undtagelse fra perioden fra han blev født i 1987 til han var 13 år, har han været i forhold næsten hele sit liv, har han fortalt til Alt for damerne.

“Hvert af de forhold, som jeg været i, har helt klart været med til, at jeg har lært noget om mig selv. Jeg har lært, hvad jeg kan leve med, og hvad jeg ikke kan leve med. Hvad der skal arbejdes på, og hvad der kan accepteres, og hvornår et problem er for stort til, at man er det rette match. Derudover tror jeg, at jeg har lært, at det handler om at finde en, som er nogenlunde samme sted i livet.”

Så hvad vil Ruben Søltoft gerne have i en kvinde? Selvindsigt er et af nøgleordene. Hun skal vide, hvem hun er, og hvem hun ikke er.

Ruben Søltoft: Kærester giver gode jokes

Kærlighed er formentlig det emne, som standup-komikere snakker mest om på scenen. Man fristes til at konkludere, at det selvfølgelig også er sådan for Ruben Søltoft - i hvert fald i de to onemanshows ”Mit hoved” og “Ting fra min mund”.

“Mine sidste to onemanshows har handlet om break-ups. Kærlighed og parforhold har fyldt meget i mit liv, fordi jeg jo nærmest altid har været i et forhold” sagde han til Alt for damerne.

Forliste forhold er ikke det eneste, der giver inspiration til gode jokes. Også den menneskelige natur om at ville fortrænge og glemme pinlige oplevelser og ucharmerende karaktertræk. Når den kærlighedsrutinerede komiker kan mærke, at der er noget, han helst ikke vil fortælle gør han det alligevel. Ikke bare til en lille gruppe af venner; nej, det bliver sagt på scenen så alle kan høre det og grine af og med ham. Andre, der har stået i tilsvarende tabubelagte situationer griner ekstra meget. Det er en slags ventil for dem, at der bliver sat ord på det, de har gået og undertrykt, fortæller Ruben.

Et ekempel er mobning i folkeskolen, som blev til en joke. En detalje, som de fleste nok havde holdt for sig selv, men som Ruben sagde højt til hele Danmark.

“Jeg blev mobbet rigtig meget med, at jeg havde en lille pik, fordi jeg udviklede mig som den sidste. Jeg gik bagerst i luciaoptoget, fordi alle pigerne var højere end mig, og så blev jeg ham med den lille pik. Og det har bare været rigtig nederen. Det er også en oplevelse, jeg har parkeret og tænkt, at det kommer jeg aldrig til at sige til nogen. Nu siger jeg det til hele Danmark, for det bliver også en del af showet,” forklarede han JydskeVestkysten.

Den generte dreng i klassen

Generthed er ikke ligefrem et tillægsord man normalt forbinder med komikere og skuespillere. Ruben Søltoft er begge dele, og så var han faktisk meget genert som barn. Faktisk så meget, at han blev frarådet at gå i gymnasiet. Han elskede at optræde med kostumer og udklædninger for at beskytte sig selv.

Men så indgik han en aftale med en gruppe venner. De skulle hver især gøre noget, de var meget usikre på: invitere den søde pige på date og så videre. For Ruben blev det at stille sig op på en scene som sig selv.

Han tog orlov fra sin læreruddannelse for at øve sig på standup. Komiker-aspiranten tog rundt på en masse forskellige barer og caféer for at øve sit materiale. De fleste nætter sov han hos venner. Når det ikke kunne lade sig gøre, måtte han overnatte i opgange.

“Mine venner var ret bekymrede for mig, fordi jeg boede i en kuffert og hele tiden planlagde, hvilken sofa jeg skulle sove på. Men det var et kæmpe eventyr for mig. Jeg havde jo ingen penge. For at få penge skulle jeg have et job, og så ville jeg bruge tid på det fremfor standup. Dengang var jeg meget fast besluttet på, at det var enten/eller. Nu skulle jeg bare lave min hobby i et helt år, og så var det lidt ligegyldigt om jeg engang imellem sov i en opgang,” har Ruben sagt til TV 2 Ecco.

Det hårde slid betalte sig, for i 2010 vandt Ruben Søltoft DM i standup.

“Det var en sindssygt følelsesladet aften, da jeg vandt DM. Jeg græd virkelig meget, fordi det retfærdiggjorde, at jeg kunne fortsætte med at lave standup. Det havde føltes lidt som en dum hobby, men nu havde jeg et slags papir på, at jeg kunne finde ud af det,” har han sagt til Alt for damerne.

Det folkelige gennembrud

Standup-miljøet er en lille, ret lukket klub. Så der gik endnu et par år, før Ruben Søltoft fik sit folkelige gennembrud. Det skete i ungdomskomedieserien “Sjit Happens” på TV 2 Zulu. Her spillede han rollen som Olau, der sammen med en gruppe andre unge flyttede ind i samme lejlighed. Temaer som venskab, sex og kærlighed blev taget under kærlig behandling i løbet af de 50 afsnit.

Serien blev også et gennembrud for Ruben Søltofts komiker-kollega Nikolaj Stokholm (Øland) og Stephania Potalivo (Ane). Sidstnævnte er værd at knytte nogle ekstra ord på. Olau og Anes forhold var en stor del af serien og ikke mindst den berygtede vennezone, som Olau blev fanget i igen og igen.
Du kan læse mere om vennezonen her

Det lykkedes Olau, at få fortalt Ane om sine følelser. Men selvfølgelig ikke uden en masse akavede øjeblikke undervejs.

Har Ruben Søltoft børn?

Kigger vi på danskernes Google-søgninger om Ruben Søltoft er der en del søgninger på “Ruben Søltoft børn” og “har Ruben Søltoft børn?” Svaret til det spørgsmål er nej, det har han ikke.

Hvordan spørgsmålet overhovedet er opstået, ved vi ikke med sikkerhed. Måske er det fordi, han har lavet en joke om det, som du kan se her:

Vis dette opslag på Instagram

Så dejligt at børnehaverne er åbnet igen.

Et opslag delt af Ruben Søltoft (@rubenmedu) den

“Dansk comedys svar på Jim Carrey”

Ruben Søltofts første onemanshow “Mit hoved” handlede om et brud med en kæreste. Det fik ikke den helt store presseomtale med på vejen.

Magasinet KBH gav showet fire ud af seks stjerner, blandt andet med ordene:

“Skuespillet, som han har afpudset gennem de sidste tre år med Zulus sitcom ’Sjit Happens’. Kropssprog og ansigtsmimik – og ikke mindst sære lyde – spræller virkelig, og med den særlige hårondulering oveni kan man fristes til at sammenligne med en hybrid mellem Jim Carrey og ’Eraserhead’-gutten.”

Der var mere opmærksomhed om hans andet andet onemanshow “Ting fra min mund.”

Politikens anmelder Henrik Palle var ret begejstret, og kaldte ham "Dansk comedys svar på Jim Carrey.”

Andre anmeldere var også glade.

“Jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg ikke har grinet så meget i årevis,” skrev Fyens Stiftstidendes anmelder.

Ekstra Bladet var ikke underholdt.

“Når ens show i den grad er hængt op på ens egen historie, så kræver det altså, at den er lidt mere interessant end det er tilfældet her. Hvad rager Søltofts ekskærester os, når han ikke formår at bruge anekdoterne om dem til andet end flade vittigheder uden nogen form for pointe eller relevans. Ja, ikke engang et grin kan det blive til,” mente avisens Henrik Queitsch

Ruben Søltoft er hyppig gæst i tv-programmer

Efterhånden alle tv-castere i Danmark må have Ruben Søltofts nummer, når der skal castes til danske underholdningsprogrammer. Sammen med flere af sine komiker-kolleger deltager han særdeles jævnligt i diverse tv-programmer.

Det startede i TV 2’s “Live fra Bremen” i 2011 (en dansk version af det legendariske amerikanske tv-program “Saturday Night Live”)

Siden da har han været med i et hav af tv-programmer, så vi nøjes her med at nævne yderligere en serie og et underholdningsprogram; nemlig “Minkavlerne” og “Stormester”.

Musical og tegnefilm

Det er ikke kun på tv, Ruben Søltoft har udfoldet sit komiske talent. I 2019 spillede han hovedrollen i “Terkel – The Motherfårking Musical”, som bygger på Anders “Anden” Matthesens radiofortælling og film om den uheldige dreng Terkel.

“Det er en milepæl i dansk comedy. Jeg husker, hvor meget man gik amok over det i folkeskolen og op gennem gymnasiet.Det er folkeeje og noget af det bedste, Anders Matthesen har lavet. Det er et værk, der viser hvor dygtig en komiker og musiker han er, så det var svært at sige nej til,” sagde Ruben til DR.

Det vakte en del opsigt, at Matthesen, som ellers også havde erfaring med at spille musicals, ikke skulle være en del af forestillingen. I stedet blev den skrevet rapperen Clemens og instrueret af Nikolaj Cederholm. Nogle fortsatte med at tro, at det var noget nyt, “Anden” havde gang i. Det forsøgte han at imødegå i en Facebook-video.

“Jeg er stolt, glad og benovet over, at nogen har lyst til at løbe videre med den fakkel, og lave det til noget nyt og spændende. Det er bestemt godkendt af mig. Ikke hvad han (Clemens, red.) vil lave, det har han selv fået lov at styre. Jeg skal ikke kontroltjekke det eller noget som helst, og jeg har altså ikke noget med selve forestillingen at gøre”, sagde Anders Matthesen på Facebook.

Tilbage til Ruben Søltoft.

Komikeren med den krøllede hjerne og den krøllede frisure har de seneste år også lagt stemme til tegnefilm som “Angry Birds 2” og “Emoji Filmen”. Og det gjorde han ret godt, ifølge filmplus.dk, der i en anmeldelse af “Angry Birds 2” blandt andet skrev:

“Alt i alt er karaktererne genialt fundet på, jeg er meget begejstret. De danske stemmer er faktisk også valgt rigtigt, rigtigt godt. Ruben Søltoft overraskede mig yderst positivt som Chuck, det er simpelthen spot on.”

Netbanken gør Ruben Søltoft glad

Det kan godt være, at Ruben Søltoft startede komikerkarrieren med at være hjemløs. Men i dag har han bygget en solid karriere op, hvor han helt sikkert ikke går sulten i seng - eller som han har udtrykt det overfor Alt for damerne:****

“Jeg bliver ikke rigtigt vred. Jeg ville ønske, at jeg var bedre til at blive vred. Men hvis jeg bliver frustreret eller irritabel, så går jeg på netbank. Det plejer at hjælpe.”

Hvad Rubens næste onemanshow skal handle om, hvis han fortsætter tilværelsen som single, må tiden vise. Måske skulle nogen forære ham et medlemskab her til Single.dk. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at han har mange af de egenskaber som en hel del kvinder drømmer om.

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.