Hvem er Søren Rasteds kæreste?

Der følger opmærksomhed med, når man som Søren Rasted er en af de mest succesfulde danske musikere nogensinde - naturligvis også fra det modsatte køn, så hvem er egentlig musikerens kæreste? Det forsøger vi at finde ud af her.

Søren Rasteds kæreste er…

Ingen. I hvert fald ikke officielt. Han blev gift med den norske sangerinde Lene Nystrøm i 2001, men skilt i 2017. Siden da har han været kædet romantisk sammen med flere kendte kvinder - blandt andre blogger og forretningskvinde Mascha Vang og den kontroversielle smykkedesigner Mai Manniche.

Dem vender vi tilbage til lidt senere.

Lene blev Søren Rasteds kæreste

Søren Rasted fik sit helt store gennembrud sammen med popgruppen Aqua i 1990’erne. Han var sangskriver, keyboardspiller og let genkendelig med sine spidse spikes i det lyse klorafblegede hår. Gruppen blev dannet i 1994, og bestod udover Søren Rasted af Lene Nystrøm, René Dif og Claus Noreen.

Aqua blev en international megasucces - ikke mindst på grund af singlen “Barbie Girl”.

Du har med stor sandsynlighed sunget med på de her linjer:

“I'm a Barbie girl in a Barbie world

Life in plastic, it's fantastic

You can brush my hair, undress me everywhere

Imagination, life is your creation”

Popsangen med de klare seksuelle undertoner skød Aqua ud i stratosfæren. Det er stadig én af de bedst sælgende single i Storbritannien nogensinde, og i Norden er det den bedst sælgende single nogensinde. Aqua slår dermed legendariske navne som Abba og A-ha.

Da Aqua blev dannet var René Dif og Lene Nystrøm kærester. Som det ofte er i bands holdt det ikke ved, og i stedet blev Søren Rasted og Lene Nystrøm kærester. De blev gift i 2001 - i øvrigt samme år Aqua gik i opløsning.

De fik børnene India (født i 2004) og Billy (født i 2006)

Søren Rasted og kæresten kom i kløerne på legetøjsgigant

Vi vender for en kort bemærkning bag til giganthittet “Barbie Girl”. Der blev skrålet med på det over det meste af verden i midten af 90’erne. Men det blev formentlig ikke spillet til personalefesterne hos legetøjsgiganten Mattel.

Firmaet, der havde skabt barbiedukken lagde sag an mod det danske band, fordi man mente at brandet Barbie var blevet misbrugt.

I 2002 vurderede en amerikansk dommer, at Aqua ikke havde gjort noget forkert. År senere ville Mattel bruge “Barbie Girl” i en reklame, men det afviste Aqua.

Aqua spiller stadig koncerter af og til. Og så længe, det ikke fylder for meget, er det fint for Rasted.

”Jeg har altid tænkt på Aqua som en gave, man kan finde frem en gang imellem. Det skal ikke fylde for meget i mit liv, men det er fedt at vide, at hvis man åbner den, gemmer der sig nogle nye fantastiske oplevelser.” har han sagt til Euroman.

På verdensplan solgte bandet imponerende 30 millioner albums og singler. Så hvordan undgår man, at Aqua mere 20 år senere ikke bare er en tidslomme? Det har han også givet et bud på til Euroman:

“Jeg synes, det er klædeligt, hvis det ikke lyder nøjagtig som for 20 år siden med irriterende høje hi-hats og 90’er-lyd. Det er jo stadig Aqua, men det må ikke lyde for meget som back in the days, for hvis man hænger fast, kan det blive patetisk.”

Skilles som gode venner

I 2017 brast ægteskabet mellem Søren Rasted og Lene Nystrøm. Heldigvis skete det i god ro og orden:

“Vi ønsker hinanden alt det bedste, for selv om vores ægteskab er slut vil vi altid elske hinanden højt,” sagde Søren Rasted.

Det gode forhold kom blandt andet til udtryk på Instagram, da Søren Rasted fyldte 50 år den 13. juni 2019.

“Denne fantastiske, kærlige mand fylder 50 i dag ❤️,” skrev Lene Nystrøm til billedet af en, som altid, storsmilende Søren Rasted.

Søren Rasted og kæresterygterne

Siden skilsmissen har popsnedker Rasted været kædet sammen med flere kendte kvinder - på rygtebasis, i hvert fald.

I 2018 blev der lagt et billede på Mascha Vangs blog. I sig selv ikke opsigtsvækkende, men opmærksomme læsere mente at kunne spotte Søren Rasted i et spejl på billedet. Det satte gang i kæresterygterne, der fortsatte efter billedet blev fjernet.

Tanken var ikke utænkelig. Det er ingen hemmelighed, at den populære blogger tidligere har dannet par med kendte mænd som Andreas Bo, Rasmus Jarlov og Nicolas Kiesa,

Mascha Vang har over for Her&Nu afvist, at der har været romantik mellem hende og popstjernen:

“Dog ikke. Søren og jeg er bare gode venner,” sagde hun.

Som du måske husker, nævnte vi kort i starten, at også smykkedesigneren Mai Manniche var blevet sat i forbindelse med Søren Rasted. Hvordan det? Jo, 15. februar 2020 skrev Mai et opslag om sit “stormfulde” kærlighedsliv på Facebook.

Her afslørede hun blandt andet, at hun havde været forelsket i Søren Rasted:

“Min mor (den kontroversielle læge Vibeke Manniche, red.) skrev en artikel om CBD og i den omtalte hun Søren Rasted. Pludselig var Søren en del af mit liv, vi så hinanden to gange, men snakkede sammen meget hen over de næste mange mange mange måneder. Jeg vil ikke kalde det et forhold og jeg ved ikke den dag i dag hvad det var. Men jeg ved jeg var forelsket, og han betød meget for mig,” skrev hun.

Hvis den ulykkelige smykkesælger og andre havde regnet med en forklaring fra Aqua-stjernen, blev de slemt skuffede:

“Jeg har læst det. Men ingen kommentarer,” sagde han til SE og HØR.

Til sammenligning havde X Factor-dommer Thomas Blachman, der også blev nævnt i Mai Manniches opsalg, en del mere at sige. Han kunne på ingen måde genkende beskrivelsen af deres forhold, for at sige det mildt.

“Jeg vil gerne afmystificere det her og gøre klart, at jeg ikke har haft en affære. Altså, vi har jo ikke engang knaldet, for helvede. Vi har været ude at spise, og det kunne være, det blev til noget. Det blev lukket ned, og at hun så vil kalde det et forhold er, hvad det er. Det her er virkelig bagsiden ved at have det job, jeg har,” sagde han på sin sædvanlige direkte facon til Ekstra Bladet.

“A gentleman never tells”, siges det. Og ifølge Mai Manniche viser den manglende kommentar fra Søren Rasted, at han er en ægte gentleman.

Sangskriveren har i et interview med Alt for damerne forklaret, at han hjemmefra lærte at være en gentleman:

“Det har jeg lært hjemmefra, og det er noget, som mange lægger mærke til. Jeg har tænkt meget over, at det er uforståeligt, at der ikke er flere drenge, der gør det. Her i Danmark er det næsten lidt pinligt for drenge at være gentlemen, men de skulle bare opleve, hvor fedt det er at åbne en dør og betale og så videre. Det får mig til at føle mig godt tilpas, at hun føler sig godt tilpas, det er så let at lære, og det giver så god mening,” forklarede han.

Søren Rasted og musikken efter Aqua

Søren Rasted arbejder stadig som sanger, sangskriver og producer. Aqua blev gendannet i 2007 og optræder som nævnt stadig, dog uden Claus Noreen, der selv valgte at trække sig fra gruppen.

I 2007 dannede Søren Hej Matematik med nevøen Nicolaj Rasted. debutalbummet ”Vi Burde Ses Noget Mere” solgte platin og singlen ”Walkmand” vandt en Zulu Award i 2009 for årets hit.

I offentligheden er Søren Rasted efterhånden mere kendt for andre projekter end de musikalske.

En mand med en sag

Levemanden Søren Rasted fik i 2018 sit eget radioprogram på Radio 24/7 kaldet “En mand med en sag”. Programserien gik kort fortalt ud på at undersøge hvorfor medicinsk cannabis endnu ikke er en udbredt behandling herhjemme. Søren havde nemlig oplevet, hvordan hans mor fik dulmet gigtsmerter af den særlige olie. Noget som alle danskere skal have adgang til, mener han. Andre kendte danskere har også fortalt om CBD-oliens fortræffeligheder. Det er skuespillerinde Søs Egelind og tidligere minister Manu Sareen.

Søren Rasteds radioprogram fik kritik for at være for ensidigt og for at tage for let på de udfordringer, der også er med legaliseringen af medicinsk cannabis. Kritikere mente med andre ord, det var for tydeligt at høre, at han netop var en mand med en sag.

Særligt et interview med Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, vakte opsigt. Her beskyldte popsangeren styrelsen for at være skyld i, at CBD-olie bliver holdt tilbage fra folket.

Det er faktuelt forkert.

I Danmark tager Lægemiddelstyrelsen til, om nye lægemidler skal godkendes til salg i Danmark eller ej. Styrelsen tager aldrig initiativ til at undersøge noget. Den forholder sig til den dokumentation medicinalindustrien fremlægger i forbindelse med ansøgningen om godkendelse.

Derfor var Søren Rasteds kritik direkte uforskammet, mente Anton Pottegård, lektor i Klinisk Farmakologi og Farmaci ved Syddansk Universitet.

"Jeg synes, det er uforskammet at anklage sundhedssystemet for at have en egeninteresse i at holde noget væk fra danskerne. Det er altså et system, der er indrettet til og besat af folk, der går op i at sikre, at danskerne får god og sikker behandling," sagde han til tjekdet.dk

Til samme medie erkendte Aqua-stjernen, at interviewet med Lægemiddelstyrelsen var mislykket:

“Senderovitz-interviewet er jeg faktisk lidt ked af. Hvis du bare har hørt det program, går det meget på Lægemiddelstyrelsen, men det handler det egentlig slet ikke om set fra mit synspunkt. Jeg kunne bare godt tænke mig, at Lægemiddelstyrelsen var mere i øjenhøjde med folket. Det er sgu bare det, jeg mener.”

Kæresten skal kunne rumme Søren Rasteds lumre side

Det er ikke ligefrem breaking news, at kombinationen kendte og sex sælger. Men alligevel er det nok kommet bag på Søren Rasted. Han er manden bag den populære podcast “De grå sider”, hvor kendte mænd mødes og læser op af Rapport-blade. Krydret med egne historier om sex, kærlighed og deres forhold til kvinder.

Det er et bevidst valg, at der kun skal være mænd med. Det giver en anden stemning, mener manden med den formentlig største samling Rapport-blade.

“Måske er det, fordi vi rent genetisk ser alle som en potentiel scoring, og så må vi bare indrømme, at vi er forskellige. Hvis en dreng sidder og snakker med en anden dreng om, at en pige har en god røv, så er der ingen spørgsmål. Hvis der var en pige til stede, ville hun spørge "hvorfor fokuserer I på, at hun har en god røv?". Det er indiskutabelt, at vi ser tingene anderledes,” siger Rasted han til Alt for damerne.

Programmet bliver ikke kun optaget i et studie med øl på bordet og drengehørm drivende ned ad væggene. En gang imellem drager det på tur rundt om i landet, hvor de lumre historier kommer fra en scene med publikum i salen.

Den del minder lidt om Danmarks mest populære radioprogram “Mads & Monopolet”, som Aqua-Søren i øvrigt også er hyppig gæst i.

Spiser mindre kød

Hvor de kødelige lyster er hovedfokus i “De grå sider” har Søren Rasted skåret kraftigt ned på mængden af kød, der finder vej til hans tallerken. Han lever efter eget udsagn så vegansk som overhovedet muligt. For at undersøge det nærmere, var han vært på en temalørdag med titlen “DR2 dropper kødet”.

“Jeg har indset, at jeg skal gøre noget drastisk ved mit liv lige nu, for min krops skyld. Den har været udsat for lidt af hvert de sidste mange år. Jeg har lagt smøgerne på hylden, jeg er begyndt at drikke mindre, og så er jeg begyndt at leve så vegansk, som jeg overhovedet kan. Jeg tror, det er godt for min sundhed. Og hvorfor ikke gøre det for klimaet? For dyrene? Men er det en god idé, og vil jeg sættes i bås med andre veganere?”, spørger han i programmets indledning.

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.