Hvis du sletter din profil forsvinder den for evigt. Du mister alle dine breve og kontakter, og intet vil kunne genskabes. Når du derimod deaktiverer din profil er den blot sat på pause. Det betyder at ingen andre brugere kan se din profil. Til gengæld kan du heller ikke bruge den. Men i det øjeblik du vælger at logge ind igen bliver profilen genaktiveret og fortsætter som den var før. Det er en nem måde at holde en pause fra Single.dk på, hvis du for eksempel har fundet en du dater men ikke er helt sikker på om det holder i længden.