Åh nej! Vennezonen!

1. Hvad for en zone, siger du?
Udtrykket ”venne-zonen” er opstået i kølvandet på diverse manualer der postulerer at lære fortrinsvis mænd at blive bedre til det der med damer. Logikken lyder som følger: Hvis du som mand ikke formår at gøre dig gældende som seksuelt udfarende individ indenfor en ikke nærmere defineret tidsramme, vil kvinden ”parkere” dig i kategorien ”bare venner”. Og enhver der har læst bare et minimum af litteratur på området ved jo, at den slags er som kryptonit på en spirende romance.

2. Er det sådan virkeligheden fungerer?
Ikke hvis du spørger mig. Faktisk vil jeg gå så vidt til at sige, at ”vennezonen” blot er et begreb opfundet af købmand der godt kan se det smarte i at sælge komplicerede manualer udi forførelsens fine kunst. Den slags gøres bedst ved at opfinde nye ord der dækker over en problematik du slet ikke anede eksisterede, og satse på at der er tilstrækkeligt mange der tager begrebet til sig.

Tilgengæld lyder noget med en ”zone” næsten helt farligt, og man kan jo blive nærmest nervøs for at forsøge at opbygge et venskab inden man bliver kærester.

Ja bevares, selvfølgelig findes der piger som godt kan se det smarte i at have en chauffør på når hun skal hjem fra byen og den slags, uden at ville andet og mere end det. Ja, man (og kvinde) kan godt være lidt for meget Hr/Frk Flink til ens eget bedste. Det har bare ikke så meget med dating at gøre.

For hvis du KUN gør en pige tjenester i håbet om at hun ”giver noget igen” er du jo bare en form for købmand der handler med følelser. Er du så egentlig overhovedet en ven? Hvor meget ”ven”er der egentlig i ”venne-zonen”?

Mænd og kvinder kan være venner, kærester og hvis vi er heldige – begge dele. Nogle vælger at være venner der har sex, uden at være kærester, og andre vælger bare at have sex uden overhovedet at være venner. Når du har kastet dig ud i dating junglen og oprettet en profil på et site for kæreste-søgende singler, er det sandsynligvis den første konstellation der tiltrækker dig mest.

3. Tør du tage føringen?
Hvad nu hvis du var ude og drikke den obligatoriske café latte, du syntes pigebarnet var latterligt lækker, og dertil med hjerne – men hun (din date) nåede slet ikke at opfatte, hvor interesseret DU egentlig var? Hun tænkte måske ”hm, han var da lidt af et skuffejern, ham. Så skal jeg i hvert fald ikke risikere at blive afvist – så jeg skriver bare, at vi ses på et tidspunkt …” Nå, men måske kan vi stadig være venner?

Hvad kan DU gøre, for ikke at ende i den situation hvor en pige du er helt fjollet med, siger at hun helst ”bare vil være venner”? Ja det samme gælder naturligvis for pigerne. Tro endelig ikke, at det med uigengældte varme følelser kun sker for mænd.

Nogle gange, er der bare ikke ”kemi” nok til at begge parter føler sig tiltrukket nok af hinanden til at sex er en uundgåelig del af forholdet. Så er ”lad os bare være venner” jo bare en pæn måde at sige, at man ikke føler det store i sydligt-gående retning for den anden.

Men hvis nu ”kemien” er der, hvad kan så gå galt?

Hvis ingen TØR at tage føringen. Det er noget med angst for afvisning, ganske naturligt og en risiko du er nødt til at være villig til at tage. Ellers kan du være single og søgende RIGTIG længe endnu.

Ja, det betyder også at det med at ”spille kostbar” og lade som om du da i hvert fald er helt cool og ligeglad? Er ret meget at skyde sig selv i begge fødder med et scud-misil, hvis nu pigen/fyren du skal på date med er en smule genert, men også helt utroligt dejlig,

Så VIS det dog, menneske. Så svært er det jo ikke.
Er det?

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.