Derfor er dating så magisk, når du føler, dit liv trænger til et løft

Hånden på hjertet: Kender vi ikke alle de perioder, hvor alt føles tamt og gråt? Ikke fordi, vi savner store dramaer omkring os, eller fordi vi har særlig grund til bekymring. Det hele (næsten det hele) føles bare jævnt kedeligt? Og hvordan slipper man så ud af den sindstilstand og får det mentale gråvejr til at klare op?

Tja, typisk hjælper det gevaldigt, når der er noget at se frem til. Når der sker noget nyt. Noget uforudsigeligt – ja ligefrem eventyrligt. Og her kommer dating ind som en næsten magisk løsning. For hvis du føler, dit liv og dit humør trænger til et løft, er der ikke noget som at gå ud og møde nye mennesker, der viser dig oprigtig interesse.

“Man må ud af den trummerum, der har spillet glæden til hjørne”

Vi har publiceret den ene artikel efter den anden, der handler om, hvor svært det er at få – og holde på – en kæreste, hvis man selv er mat og træt og føler sig ensom. Hvor vigtigt det er, at man tager ansvar for sin egen lykke, elsker sig selv etc. etc. Og det er alt sammen sandt. Men at tage det ansvar vil jo netop sige, at man må træde i karakter. Lægge en plan og komme ud af den trummerum, der har spillet glæden til hjørne.

Ifør dig dit yndlings-outfit – og en ja-hat

Hvis der er en konkret grund til dit mismod, er det klart, det kræver overvindelse at gå på date. Drømmer du stadig om din ekskæreste, og kan du ikke forestille dig, at nogen anden kan gøre dig lykkelig? Eller giver din økonomi dig hovedbrud? For hvor fedt er det så at gå på café og betale fyrre kroner for kaffen? Men nu skal du jo opad, så lav en aftale, ifør dig dit yndlings-outfit – og en ja-hat! Tænk positivt, kom i tanke om fx. tre virkelig gode ting. Eller fem eller tolv – det er dig, der bestemmer.

Læs også: Skal du overvinde dig selv, når du skal tale med nye mennesker?

Positive tanker smitter af på din opførsel. (Det gør de negative i øvrigt også). Ingen kan love dig, at din næste date er din næste kæreste, som får minderne om din eks til at falme. Men før eller siden er der en, der gør præcis dét.

Gear ned og spids ører

En date er en date – den ligger i ske med flirt, romantik, sex, forhåbninger om et varigt parforhold, og når abonnementet på single.dk først er tegnet, er vejen banet for at finde kærligheden. Det bliver naturligt nok det primære fokus. Men hvorfor fræse af sted i et følelsesmæssigt overgear? Gear ned og nyd turen! Get a life, som man siger på godt dansk 😊… De mennesker, du dater, har alle noget at bidrage med. En god historie, erfaringer, anderledes måder at anskue tingene på. Selv hvis det viser sig, at I på ingen måde er et match som par, kan daten være inspirerende.

“Dronningen kan jo ikke bare rejse sig og gå hjem”

I et interview sagde dronning Margrethe engang, at når hun var til et arrangement og tiden føltes lang (altså hvis hun begyndte at kede sig), spidsede hun ørerne ekstraordinært. Øget opmærksomhed gør alting mere interessant, var hendes pointe. Og hun må vide det. Dronningen kan jo ikke bare rejse sig og gå hjem. Den mulighed har vi andre trods alt.

Nærvær og åbent sind

Der er ‘ups and downs’ i dating. Forventninger indfries eller skuffes, det er et vilkår, men en god strategi er at skrue netop forventningerne på lavt blus og gå på dates med et åbent sind. På samme måde som hvis man skulle ud med en ny kollega eller en nytilflyttet nabo.

“Hvis du allerede hjemmefra visualiserer din date ind i familiealbummet, lykkes det nok ikke”

Hvis du allerede hjemmefra visualiserer din date ind i familiealbummet med romantiske feriebilleder, fælles bolig, bryllup, børn osv. osv. er det lidt som at skulle lære et helt semesters pensum i løbet af weekenden. Det lykkes nok ikke. Der bliver overvældende meget at leve op til. Men uden batteriet af fremtidsdrømme kan det blive super hyggeligt. Hvorfor ikke?

Magien ligger i interessen

Mange af os tøver med at tale med fremmede, og den samme tilbageholdenhed kan opstå i forhold til at date. Vi skal lige tage tilløb til at sætte sig til tastaturet og skrive til nogen, for ikke at nævne at mødes med nogen.

Men det spøjse er, at det gør os glade at gøre det. Videnskabelige forsøg har bevist, at selv få øjeblikkes samtale med komplet fremmede – taxichaufføren, ekspedienten henne i Matas, manden med den lille hund i parken – løfter vores humør.

Læs også: Hvor længe skal vi skrive sammen, før vi mødes?

For nogle år siden lavede nogle studerende på universitetet i Vancouver et forsøg: De sendte testpersoner ind i en travl Starbucks café og bad halvdelen om at skynde sig at købe en kaffe og komme retur. Den anden halvdel blev bedt om at veksle nogle ord med enten de ansatte eller de andre kunder undervejs. Den sidste halvdel følte sig efterfølgende markant bedre tilpas end den første halvdel. De, der havde fundet på et par bemærkninger, oplevede en fornemmelse af at være en del af et fællesskab på trods af, at de ikke kendte en sjæl i cafeen.

Magien ligger altså i at vise andre interesse. Og er det ikke akkurat dét, vi gør, når vi mødes på en date? Og hvis selv den lillebitte interesse i kaffe-køen kan gøre en forskel, hvilken kæmpe forskel kan en spændende date så ikke gøre i din hverdag og i dit liv?

Er du klar?

Vil du læse flere artikler om dating og parforhold? Klik HER💗

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.