Derfor er det nemmere at få en date på valentinsdag

Den er kommet for at blive, valentinsdag. Nogen tror, det er noget kommercielt pjat fra USA, men dagen har rødder meget længere tilbage end fastelavn, som i år falder på samme dato. Og så er den jo altså for voksne, mens fastelavn primært er for børnene. – Ja, for voksne, der har en kæreste, indvender du? Men hvad du ikke har, kan du få. Endda lidt lettere netop omkring valentinsdag, og det er der flere logiske forklaringer på.

Dét, de andre gør…

Vi mennesker er flokdyr. Det har mange af os tydeligt mærket gennem det seneste år, hvor vi har måttet undvære den sædvanlige omgang med og kontakt til andre mennesker. Vi finder sammen i fællesskaber, der bl.a. hviler på vaner og interesser, men også på traditioner. Derfor fejrer vi fx. jul og påske uafhængigt af, om vi i øvrigt er kristne og går i kirke. Vi oplever en vis tryghed ved at have en fælles reference. Eller udtrykt lige ud ad landevejen: Vi kan godt lide at gøre dét, alle andre gør. Især de andre, som vi kender og har sympati for.

Så hvis vores familie, venner, kolleger, naboer og hende den søde ekspeditrice henne hos bageren siger, de har købt en valentinsgave til kæresten eller skal på date i dagens romantiske anledning, ja så får vi lyst til at gøre og opleve det samme.

Læs også: 10 spørgsmål, der sikrer den gode stemning på første date

Mere imødekommenhed

– Når det så ikke er aktuelt, er det kun til at blive i dårligt humør af, siger du, der savner i kæreste, nu? Men hør, det er også en enestående mulighed. For der må alt andet lige være mange singler, der netop på og omkring valentinsdag over-middel-mangler en date. Og det betyder, at der er flere, der vil være opsatte på at finde en. Altså vil en hel del mennesker være knap så skeptiske, kræsne, tilbageholdende, som de plejer at være… Kort og godt vil de være mere åbne og imødekommende. Så forspild ikke den chance.

Vi har fortjent lidt ekstra

En anden velkendt adfærd, som du sikkert genkender, er det her med at give los i en bestemt anledning. Åh, pyt-reaktionen, kunne man kalde den: Det er da fredag, så vi har fortjent lidt ekstra. Budgettet sprænges til jul, alkohol anbefalingerne ignoreres i ferien. Den samme mekanisme gælder på valentinsdag: Jeg skal da på date, vil mange tænke.

Endelig er der noget uforpligtende over at mødes i en anledning, og anledningen letter fx. samtalen, fordi man jo altid kan tale om den.

Læs også: Skal dit næste forhold vare for evigt?

Halshuggede præsten

Og hvem var så Valentin? Vi skal helt tilbage til det tredje århundrede, da den krigeriske kejser Claudius II regerede det romerske rige. Han mente, at gifte mænd var elendige soldater, og løsningen på det problem blev, at han forbød ægteskaber. Men den fromme præst Valentin trodsede kejserens forbud og viede unge elskende i smug. Indtil han ulykkeligvis blev afsløret – og halshugget. Flere hundrede år senere besluttede den romerske pave, at præsten skulle æres og opkaldte hans dødsdag efter ham. Således blev 14. februar til Sankt Valentins dag – de elskendes dag.

Herhjemme fandt traditionen først vej for små 30 år siden. Netto supermarkederne var first-movers, da de lancerede et Valentin-tema i 1990’erne, men med de sociale mediers udbredelse er det blevet populært og mainstream at udstille sin kærlighed til hele verden. Og det er jo dejligt.

Derfor er Valentinsdag også en perfekt dag til en første date. For hvis din date ender med at blive dit livs udkårne, vil I hvert år blive fejret med røde hjerter. Verden over!

Vil du læse flere artikler om online dating og parforhold? Klik HER 💕

Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.