Hvor mange må man have haft med hjem under dynen tidligere?

De fleste har en holdning til, hvor mange personer deres potentielle kæreste tidligere “må” have været sammen med, viser en engelsk undersøgelse. Så hvis du har siddet på en date og spekuleret på, hvor mange erobringer personen overfor dig har bag sig, er du helt normal.
Det kan være svært at sætte en finger på hvorfor – men der ér bare en forskel på, om en person har været sammen med nul eller 500, når vi skal vurdere deres potentiale som ny kæreste.

Det kommer måske ikke som en overraskelse, men det ønskede såkaldte magic number er ikke det samme for begge køn. Smertegrænsen for hvor mange tidligere sexpartnere vi kan acceptere, afhænger altså af, om man spørger en mand eller en kvinde. Ja, ligestillingen er endnu ikke nået helt ind i soveværelset, og det er der faktisk en forklaring på…

Hvor meget betyder tallet?

Når en mand skal vælge sig en partner, har antallet af tidligere seksuelle bekendtskaber altså noget at skulle sige.

Hvis en kvinde overgiver sig for hurtigt til en mand, vil han med stor sandsynlighed tænke, at hun tager (for) let på sex, og således har ladet en del mænd komme til før ham. Gør det noget? Ja, faktisk… Hans urbiologi er nemlig i gang med at sikre ham, at han ikke kommer til at hænge på en anden mands afkom. Jo flere erobrede mænd – desto større risiko for, at et barn en dag banker på døren. Og det har han absolut ikke lyst til.

Derfor vil de fleste mænd foretrække en kvinde, med under fem tidligere sexpartnere. Ideelt mellem to og tre, viser studiet. Dette gælder dog kun, når han skal engagere sig i et længerevarende forhold.

“For begge køn gælder det, at promiskuitet er utiltalende, da det øger risikoen for seksuelt overførte sygdomme samt giver anledning til at tro, at en god portion uønsket bagage følger med”

Hvor hurtigt en kvinde overgiver sig fysisk, har ikke alene indflydelse på, hvordan hun bliver vurderet som potentiel kæreste. Det har også indflydelse på, hvorvidt han kan forelske sig i hende. Han er nemlig programmeret til at jage og nedlægge – for at få sit kick og følelsen af, at have opnået noget af høj værdi. Først dér udløses hormonet dopamin, som er det, der motiverer ham og gør, at han bare MÅ erobre hende.
Hvis kvinden fratager ham jagten, spænder hun altså ben for sig selv. Kort sagt, hvis du som kvinder lader dig score for hurtigt, falder din værdi i hans øjne, og det øger ikke chancen for oprigtig romantik.

Læs også: Så længe bør der gå før I knalder

Når en kvinde skal vurdere og udvælge en potentiel partner, er antallet af hans tidligere eskapader heller ikke uden vigtighed. Hvor han er bekymret for, at horeunger en dag dukker op, er hun mere bekymret for, om han nu også har tænkt sig at blive sammen med hende? Mange tidligere sexpartnere signalerer nemlig, at du som mand hurtigt er videre til den næste – og dét er hun bestemt ikke interesseret i.

Urbiologien skal nemlig sikre hende, at han forbliver hos hende – så han kan passe på hende og deres børn. Selvom det langt fra er sikkert, at et højt antal tidligere elskere vil resultere i, at man bliver forladt, fortæller vores instinkt os altså, at vi skal være på vagt.

Img
Hvis tallet bliver afsløret, kan det hurtigt starte en ildebrand mellem to mennesker. Derfor er det en god idé lade den ligge – især hvis én af jer har et betydeligt større tal end den anden.

En mand der har været sammen med mange kvinder, har i princippet lige så stor risiko som en kvinde for – hvis ikke større – at en horeunge en dag melder sin ankomst. Men mekanismerne er ikke ens for de to køn. Måske fordi kvinder er programmeret til at være mere omsorgsfulde end mænd – for både kærester og unger?

Kvinderne svarede i undersøgelsen, at de foretrak mænd, der har haft mellem fire og seks tidligere sexpartnere. Vi kan derfor udlede, at kvinder er en smule mere overbærende med the magic number, end mænd tilsyneladende er.

Det skyldes muligvis, at mænd fra naturens side, skal være dygtige skaffere og familieforsørgere. Er du mand – og har du nedlagt en del kvinder i tidens løb – signalerer du altså, at du er handlekraftig og god til at “skaffe”. Så længe du ikke også signalerer, at du er en skørtejæger der går fra kvinde til kvinde, ja så er det skam udmærket at være en god jæger. En god jæger er lig med mad på bordet og beskyttelse mod farer.

"Vi mennesker er mere tilbøjelige til at finde nogen, eller noget, attraktivt, hvis vi ved, at andre finder det attraktivt"

For begge køn gælder det, at promiskuitet er utiltalende. Det øger nemlig risikoen for seksuelt overførte sygdomme samt giver anledning til at tro, at en god portion uønsket og problematisk bagage følger med. Grænsen for hvornår man er promiskuøs, ligger for begge køn på 10 tidligere sexpartnere. Sidder du på en date, og kommer du til at røbe, dit magiske tal ligger over 10, kan det være, du vil miste et par point i bogen hos personen overfor dig. Derfor er det en god idé at vente nogle dates med samtalen om “tallet” – eller måske slet ikke tage den op?

Hvad med jomfruerne?

Interessant nok, svarede hverken mænd eller kvinder, at de foretrak en kommende partner der havde nul erobringer på kontoen.

Modsat af hvad man kunne have troet, er det altså ikke attraktivt at være jomfru, når man skal finde sig en potentiel mage. Dette skyldes med stor sandsynlighed, det begreb der kaldes “mate copying”.

Mate copying betyder, at vi som mennesker er mere tilbøjelige til at finde nogen eller noget attraktivt, hvis vi ved, at andre allerede finder det attraktivt. Du husker måske episoder fra folkeskolen, hvor du bare måtte eje noget, fordi alle de andre i klassen syntes det var sejt? Det er faktisk lidt samme princip der gør sig gældende, når vi skal vælge partnere og vurdere deres tiltrækningskraft. Mate copying gælder for begge køn, og forklarer til dels hvorfor jomfruer som udgangspunkt ikke er er populære at danne par med.
Man kan hurtigt komme til at tro, at der må være noget galt med jomfruen, siden ingen førhen har udvist interesse for personen?

En anden årsag kan være, at vi som mennesker gerne vil have en partner med en vis portion erfaring – for at kvalitetssikre oplevelsen og starte på et nogenlunde øvet niveau under dynerne.

Læs også: 10 nemme fif der giver point hos kvinderne

Selvom dit tal ifølge denne artikel måske ikke er optimalt hos det modsatte køn, skal du ikke fortvivle. Størstedelen af de adspurgte personer i undersøgelsen fortalte, at deres eget tal er langt højere end det, de selv ville foretrække hos en partner. Deltagerne i undersøgelsen er altså forsynet med en god portion realitetssans og selvindsigt. De anerkendte endvidere, at både tallet for eget antal sexpartnere, samt det ønskede hos en ny partner, må forventes at stige jo ældre man bliver. Og det er okay.

Uanset om det såkaldte the magic number er vigtigt for dig eller ej, anbefaler vi, at du venter lidt med at bringe emnet på banen, når du dater. Måske vil personen overfor dig føle sig overrumplet, men det kan også være, I får fejlbedømt hinanden ud fra jeres fordomme og tidligere erfaringer. Således kan en date, der ellers havde gode forudsætninger for at lykkes, nemt gå i vasken. Uagtet om tallet er højt eller lavt, kan I sagtens undgå at lade det få nogen indflydelse. Tricket er simpelt: Tal om noget andet og mere spændende end tidligere sexpartnere...

Og husk nu at mennesker ændrer sig – som regel til det bedre. Blot fordi hun var en runde trunte, eller han var en fuckboy, i sine unge dage, betyder det ikke, at vedkommende stadig skifter partnere som andre skifter undertøj.

Læs også: Lider du af hudsult? Derfor er det vigtigt at blive rørt ved

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
<p>application_helper.message_list.message.alt</p>

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?