Kun for mænd: Skal man være rig, lækker og succesfuld for at kunne score?

Når vi mænd ser og bevæger os rundt i verden, eller for den sags skyld ser TV, kan vi hurtigt få det indtryk, at alle de lækre og skønne kvinder KUN er interesserede i rige, smukke, kendte eller succesfulde mænd med tonsvis af udstråling. Men passer det nu også?

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Jovist, der er da undtagelser - men det er ikke ligefrem tit, vi ser en gennemsnitlig grimrian spankulere afsted med en supermodel på armen. Næh, tværtimod, den slags parkonstellationer bruges i film og TV oftest som et kuriosum eller en joke - en naturstridig undtagelse som bekræfter reglen.

Skulle det endelig ske at vi støder på en fyr, der trodser denne naturlov, diskes der hurtigt op med forklaringer. Han tjener nok kassen, eller han har sikkert en anakonda i fløjlsbukserne. For det kan jo næppe skyldes, at han bare er en god fyr med hjertet på det rette sted, vel?

Dét er jo ikke en særlig god nyhed, hvis man som de fleste, IKKE er hverken rig, model-lækker, magtfuld, eller udrustet som en pornostjerne. For hvis dét passer, er alle gode, gennemsnitlige fyre jo henvist til pænt at holde sig til de ligeså gennemsnitlige kvinder på deres eget niveau.

Selvfølgelig kan man altid sende lange blikke eller forsøge at bage på en af supermodellerne, men lad os nu se det i øjnene: De er helt uden for din rækkevidde, Hr. gennemsnitlig mand med gennemsnitligt arbejde! Men hey, hvad nu hvis jeg kunne fortælle dig, at de konventionelle forestillinger om både udseende, magt, status og penge ikke på nogen måde er afgørende for langt de fleste kvinder - inklusiv de føromtalte "uopnåelige"?

Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at stort set ALT dét, som TV og film gennem årtier har promoveret som en sandhed, hverken er universelt eller en leveregel? Hvad nu hvis det ikke handler om held, og du ikke behøver vinde datinglotteriet eller være født med en guldske i munden for få dig en superlækker kæreste?

Sandheden er dén, at kvinder er tiltrukket af en række specifikke maskuline karaktertræk og adfærdsmønstre. Det er også sandt, at disse karaktertræk og adfærdsmønstre ofte ses hos mænd, som er succesfulde – både når det gælder kvinder, men også i andre aspekter af livet.

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde hvilken betydning disse karaktertræk har. Nogle foretrækker mænd som har en blanding af alle disse træk, nogle foretrækker mænd, som hovedsageligt udviser et par – eller en håndfuld af dem.

Den gode nyhed er, at disse karaktertræk og adfærdsmønstre primært ikke er medfødte eller forbeholdt de få, men er nogle, som du kan vælge at dyrke og anvende. Lad os begynde med et af de mest misforståede karaktertræk, som kvinder tænder på: Penge! De fleste kvinder tænder ikke på penge i sig selv. Kun golddiggere sætter pris på de direkte, materialistiske fordele, penge kan give dem. Der er meget andet end penge der spiller ind, og dermed masse ting, du kan let gøre. Få 10 nemme fif der giver point hos kvinderne.

Selvom vi er overeksponerede med musikvideoer og deslige, hvor rappere drager kvinder til sig i hobetal ved at kaste kontanter op i luften, er det heldigvis ikke sådan, virkeligheden fungerer for de fleste kvinder. Ligesom de fleste mænd, påskønner kvinder dog den sikkerhed og de muligheder en god økonomi medfører, det kan hverken benægtes eller diskuteres. Er det så kun kvinder, der har giftet sig med mænd i topposter, som føler sig trygge? Nej.

Det handler ikke om, at du skal tjene kassen for at kunne tiltrække en kvinde, men snarere om hvorvidt du kan være med til at danne gode, trygge og sjove rammer om jeres forhold og familie. Selvom vi lever i en tid, hvor kvinderne er frigjorte og praktisk talt ikke har brug for mænd til andet end befrugtning, er der stadigvæk en biologisk og evolutionær faktor, som vi ikke kan løbe fra.

Det betyder, at kvinder sætter højere pris på en mand, der kan klare sig selv og har en fornuftig løn, end en, der ikke gør. Penge er bestemt ikke den vigtigste faktor – især ikke hvis de basale behov på andre fronter er afdækkede.

Et godt udseende

Hvis en kvinde kan vælge mellem to fyre, som på alle andre områder er identiske, vil de fleste kvinder instinktivt foretrække den mest fysisk tiltrækkende af de to. Nøjagtigt ligesom de fleste mænd ville, hvis de skulle vælge mellem to ellers identiske kvinder. Mange mænd har desværre en helt skæv opfattelse af, hvad der gør dem fysisk tiltrækkende hos kvinder. Det gør, at de forsøger, at udvikle og dyrke et bestemt look, fordi de regner med at det giver pote hos kvinderne.

– Hvis min skjorte er dyr og nystrøget, falder hun for mig! – Jeg har brugt otte timer på at få det perfekte hipstergarn, så NU er jeg uimodståelig! – Mine overarme er store - jeg skal lave damer i aften. Kvinder tænder generelt mere på attitude end på fysiske attributter, hvor vi mænd er anderledes skruet sammen: Hvis vi ser en god røv, nogle lange stænger, eller et par bryster, der er lige ved at hoppe ud af blusen, er resten nærmest irrelevant.

Sådan fungerer det ikke for kvinder. Der skal mere til end en fast popo eller en trænet overkrop. Det der ER væsentligt, når vi taler udseende er, at du er velplejet og soigneret. Uanset hvilken type du er, går du ikke til bonusrunden med blafrende næsehår eller svedplamager under armene.

Du behøver med andre ord bestemt ikke være en Adonis, eller ligne Christiano Ronaldo, men det er vigtigt, du signalerer, at du passer på dig selv og din fysik - du gider jo heller ikke selv date sjuskedorte, vel? Du skal ikke bruge halvdelen af de vågne timer foran spejlet med trimmeren i hånden, men vær velplejet, velduftende og stryg så for pokker den skjorte. Man kommer langt med at være i nogenlunde god form, være bevidst om sit tøj og se velsoigneret ud.

Det er de første ting man ser, så sørg for de er i orden. Hvor et ikke-tiltrækkende udseende ofte er en dealbreaker for mænd, er det det i mindre grad for kvinder - især ikke hvis hendes emotionelle behov bliver opfyldt.

Prøv blot at google et foto af Kate Beckinsale og hendes eksmand, Michael Sheen. Et godt udseende kan absolut fungere som et fortrin til at begynde med, men ledsages det ikke af et eller flere af de nævnte karaktertræk, vil det hurtigt få interessen til at falme hos de fleste kvinder.

Så selvom hun tænder på dig, fordi du ligner James Bond, mens du står dér, henslængt i baren, hjælper det dig ikke meget, hvis du efterfølgende lukker støv og klichéer ud af munden, eller din selvsikkerhed er i minus.

Selvsikkerhed

Dette er et af de HELT store og vigtige karaktertræk, som de fleste kvinder tænder på og finder attraktivt. Selvsikkerhed handler om at udstråle tillid til egne evner, tro på sig selv, og gå efter dét, man vil have. Det handler også om at have selvrespekt og integritet til at stå op for sig selv og ikke bare følge med flokken.

Den selvsikre mand har sine egne stærke holdninger – og er samtidig ikke bange for at indrømme, når han tager fejl. Han er absolut heller ikke bange for at være flabet og politisk ukorrekt med et glimt i øjet.

Biologisk set, er kvinder tiltrukket af selvsikkerhed hos mænd, da det forsikrer dem om, at han kan skaffe føde til familien og kan blæse fjenden bagover stolen. Der er altså en kobling mellem selvsikkerhed og sikkerhed mod ydre omgivelser. Selvsikkerhed skal IKKE forveksles med selvglæde eller selvoptagethed, og for at bruge et lidt finere udtryk, handler det i stedet om at være assertiv; altså åben, ærlig og direkte i sin kommunikation og væremåde, samt vise respekt for sig selv og andre.

En mand der er sikker på sig selv – vi kan også kalde det at hvile i sig selv – agerer mere end han REagerer i forhold til sin partner. Han er altså det modsatte af "Hvad synes du, skat?"-typen og er tværtimod kaptajn på eget skib. Han er "a man with a plan", hvis liv er fyldt med andet og mere end dating.

Og apropos kaptajn på eget skib, så lad os kigge på…

Social status

Social status skal ikke primært forstås som høj status i samfundet, selvom det nok vil give flere plusser hos mange potentielle partnere, hvis du er filmstjerne eller astronaut, end hvis du ernærer dig som flaskesamler. Selvom en høj status i samfundet absolut er vigtigt for nogle kvinder, kan andet og langt mindre sagtens gøre det.

Det handler hovedsageligt om, at du absolut ikke er desperat eller needy, og at du absolut ikke lader dig styre, manipulere eller lokke ind i et usundt forhold, uanset hvor attraktiv kvinden måtte være.

Dette karaktertræk er afgørende, især når det gælder meget attraktive kvinder, som ofte er vant til desperate og føjelige mænd, der sætter dem på en piedestal. Du har måske hørt kvinder referere til en fyr som de kunne sno om deres lillefinger. Den fyr har du ikke lyst til at være!

Hvor den usikre mand på mange måder viser kvinden, at han er hende underlegen, har den selvsikre mand har den stik modsatte adfærd. Han giver ikke slip på sig selv og sine værdier, bare fordi han står overfor en attraktiv kvinde. Næh, han har andre optioner i sit datingliv, og det er ikke første gang han har en dialog med en attraktiv kvinde.

TIP: Hvis du ikke har så meget erfaring med at tale med attraktive kvinder, så få det. Jo mere du gør det, desto mere udramatisk og naturligt bliver det.

Hvis du, som stort set alle fyre, er bange for at blive afvist, så sørg for at få SÅ MANGE AFVISNINGER SOM MULIGT så hurtigt som muligt. Det lyder anti-intuitivt, men det ér den bedste måde at blive immun over for afvisninger på, og samtidig opdage, at det ikke er farligt. Hvor den usikre mand udstråler "Wow!", udstråler den selvsikre mand "Tillykke med dét", når de står overfor en attraktiv kvinde. Han vil primært tænke: "Mmm, hun ser skøn ud. Gad vide, om hun også er interessant at tale med?" fremfor at vælte bagover af benovelse.

Hvis det er svært, så forestil dig, at du står over for din søster i stedet for Scarlett Johansson. Dér kan du nemlig godt finde ud af, at give igen, puffe lidt drillende og komme med en kæk kommentar. Du skal som selvsikker mand, se dig selv som absolut ligeværdig til selv den lækreste kvinde, og dét, mine herrer, er den grundlæggende forskel på, hvorfor den selvsikre mand har større succes med kvinder.

Husk på at et forhold skal være en win-win for begge parter, og hvis manden føler han har overscoret, hvad så med kvinden? Hvad har hun vundet? Har hun underscoret? Ved at undersælge sig selv, ender den usikre mand ofte med at gøre både sig selv OG kvinden en kæmpe bjørnetjeneste. Ligesom han helst vil have en kvinde af høj værdi, har kvinden det på nøjagtig samme måde.

Hun vil også gerne have en partner, der skal kæmpes for og som ikke bare falder for hvemsomhelst, der er pæn at kigge på.
Den selvsikre mands attitude og adfærd har også den bonuseffekt, at hun vil føle sig mere tryg i hans selskab, netop fordi hun ved, at han ikke bare snakker hende efter munden.

Hun vil derfor være stolt af, og se op til ham, hvilket øger hans værdi i hendes øjne. Husk på, at de mest sexede ord, du kan sige til en kvinde IKKE er "jeg elsker dig", men "Rolig. Det har jeg styr på, baby". Selvsikkerhed trumfer stort set ALLE andre kvaliteter – ikke nødvendigvis på den lange bane, men når vi taler om dating, er der ikke ret mange andre egenskaber, der kommer i nærheden af denne.

Det skulle da lige være...

Humor

En god humoristisk sans kan være et af de stærkeste våben, når du dater. Humor medfører latter, hvilket frigiver feel-good-hormoner får din date til at slappe af og nyde dit selskab. Vi søger alle sammen derhen, hvor det føles hyggeligt, godt og sjovt at være og din date vil opleve det som meget attraktivt, hvis du er god til at få hende til at grine ægte og hjerteligt.

Hvis I oven i købet kan grine sammen, fungerer det som en lim imellem jer, og det kan være en meget hurtig og positiv måde at skabe et fælles univers på. Derfor kan humor være et eminent værktøj til at overkomme gnidninger og problemer, både i startfasen og senere i forholdet. Hvis I sammen kan grine af jer selv og hinanden, bliver det både sjovere og nemmere at få løst potentielle konflikter.

Og apropos dét at kunne grine af sig selv; hvis du formår at være selvironisk, er det bestemt også et plus. Det viser nemlig, at du ikke tager dig selv alt for alvorligt, og at du dertil har en rimelig stor portion selvindsigt og selvsikkerhed. For en usikker fyr ville aldrig nogensinde kunne kritisere sig selv for sjov og med et glimt i øjet. En skarp sans for humor endvidere også et tegn på en veludviklet intelligens, hvilket igen står højt på listen hos mange kvinder.

Ambitioner

Dette er et at de maskuline karaktertræk, der oftest er afgørende for kvinder, når de skal vælge en fast partner. Det er også et af de mest misforståede og misfortolkede, fordi mange mænd tror, at kvinder kun vil have en mand, der allerede HAR opnået succes eller allerede er på toppen af sin karriere.

Jo, det er der absolut nogle der foretrækker, hvilket bl.a. er en af årsagerne til, at nogle kvinder finder ældre mænd mere tiltrækkende end yngre.

De fleste kvinder tænder dog ikke så meget på den faktisk opnåede succes, men snarere på den fremdrift og det drive, manden udviser. Sat på spidsen, vil de fleste kvinder nok foretrække en hårdtarbejdende, passioneret fyr med mindre på kontoen og et klart mål og mening, fremfor en stjernerig fyr, der helt har mistet enhver ambition og drive.

Hvor ambitioner og målrettethed, i rette mængder, er det rene guf for de fleste forhold, er dovenskab, passivitet, opgivenhed og manglende tro på både sig selv og fremtiden, det rene kryptonit. Kvinder foretrækker mænd, som de kan lære af - og som har lyst til at lære dem ting. Selvom du allerede ved hvad du mener og står for, er en oprigtig interesse i at vokse og udvikle sig som menneske også et stort plus.

Tillidsvækkende

Tillidsvækkende skal ikke ses som kedelig, eller "virker-hyggelig-og-er-god-mod-dyr"-typen, men som troværdig og til at stole på. Det handler med andre ord om en mand, der siger det han mener, og mener det han siger - og som lever op til det han lover. Sidstnævnte er vigtigt, da en stor del af enhver persons troværdighed (ikke kun mænds) hænger sammen med vedkommendes evne til faktisk at stå op for sig selv og trække en streg i sandet, også når det er ubehageligt.

Det går tilbage til selvtilliden, som jeg beskrev før - så selvom mange helst vil være tillidsvækkende og troværdige på den rare og positive måde, vil du score mindst lige så mange points ved at vise, at du står ved dit ord og dine værdier, når det er mindre behageligt. Det er dét, der populært kaldes at vide, hvor man har nogen (dig).

Påskønnelse

Her har vi fat i et af de karaktertræk, som ALLE fyre forstår vigtigheden af, men som desværre ofte bliver misbrugt, eller ses som det ENESTE, der er værd at fokusere på. ALLE kvinder stort set uden undtagelse vil gerne føle sig attråværdige og attraktive.

Det betyder dog ikke, at alle kvinder synes, det er fedt at få komplimenter fra alle og enhver, nårsomhelst, hvorsomhelst og omkring hvadsomhelst.

Lad mig vende den om: Forestil dig at posedamen fra bænken kommer vaklende hen til dig med en guldøl i den ene hånd og en brugt indkøbsvogn i den anden, for så at invitere dig til en romantisk hyrdetime. Det går næppe lige i hjertet på dig. Du vil nok hellere have en kompliment fra en kvinde, du selv føler dig tiltrukket af. Sjovt nok har de fleste kvinder det på samme måde.

"Må jeg så slet ikke komplimentere en kvinde, jeg møder første gang?" Jo, naturligvis må du det. Vær blot opmærksom på, at de fleste attraktive kvinder får ti gange så mange tilnærmelser og komplimenter, som en tilsvarende attraktiv fyr. Så vær klar over, at dine rosende ord ikke nødvendigvis har den store vægt, men tværtimod risikerer at blive arkiveret sammen med de mange andre komplimenter og klichéer, hun har hørt den seneste tid.

Kvinder kan også godt lide at kæmpe lidt, så hvis du for hurtigt signalerer, at du er betaget af hende, risikerer du at ryge i båsen med de andre fyre, hun sikkert kan sno om lillefingeren. Komplimenter og roser er SÅ meget mere værd, når de kommer fra én, som vi ser som værdifulde og vigtige i vores liv.

Så selvom du måske er nok så venlig, høflig og tiltrækkende, har det langt større virkning at skrue op for kompliment-generatoren, når der ER etableret en fælles tiltrækning eller når I er begyndt at date. Når I kommer dertil, vil det givetvis både glæde og tænde hende, hvis du ofte giver hende komplimenter; for jo smukkere hun kan mærke du synes hun er, desto smukkere føler hun sig.

En af de største årsager til at kvinder er utro, findes i mangel på påskønnelse. Når først hun ikke føler, at manden påskønner eller tænder på hende længere, bevæger I jer ud på utroskabens farlige vej. Det er vigtigt, at du tænder på hende, og VISER det.

Du må ikke være bange for at "tage hende" og vise, at du ikke kan holde nallerne fra hende. Selvom det burde være indlysende, er det vigtigt for mig at understrege, at det at "tage en kvinde" ikke på nogen måde handler om overfald eller voldtægt. Det handler om, ikke at være bange for at tage initiativet til en emotionel og seksuel tango, som begge parter er lige interesserede i.

Eventyrlysten og sjov

Dette karaktertræk er nok dét, der er mest iøjnefaldende i byen, eller når man først begynder at date: Din evne som mand til at skabe sjove, anderledes og interessante rammer for en date eller aktivitet sammen.

Det handler ikke om, at være en actionhelt, festens midtpunkt eller en bad boy der konstant flytter grænser for at imponere sin dame (selvom der absolut er kvinder, der synes at dét er sagen).

Det handler derimod om ikke at tage alt - inklusiv dig selv - alt for alvorligt, samt evne til at ryste posen i ny og næ, så der ikke går fuldstændig leverpostej i jeres datingliv og efterfølgende hverdag. Det kan være små eller store overraskelser, at gøre noget udover det sædvanlige eller udfordre dig selv eller din date/kæreste.

Der er altså tale om tiltag der viser, at du ikke er komplet forudsigelig og evner at drysse lidt krydderi på jeres tilværelse.

En lille note: Det er i øvrigt videnskabeligt bevist, at dét at foretage sig især farlige og grænseoverskridende ting sammen, er med til hurtigere at skabe et stærkere bånd. Hverdagen er i forvejen proppet med rutiner og ansvar, så hvis også jeres datingliv også er gennemsyret af dette, bliver det hurtigt dødssygt.

Det er langt mere attraktivt for de fleste kvinder, at du evner at bryde reglerne og rutinerne engang imellem, end at du lever dit liv efter et regneark. Du har måske overhørt kvinder sige “man kan stille sit ur efter ham”. Den fyr har du heller ikke lyst til at være.

Forfølger og beskytter

Et af de karaktertræk, der nok opfattes som mest gammeldags i vores samfund, er rollen som forfølger og beskytter. Som nævnt et par gange ovenfor, er der stor forskel på samfundsmæssige tendenser og grundlæggende biologiske mekanismer.

Derfor er disse to karaktertræk stadig absolut væsentlige for mange kvinder. Med "forfølger" mener jeg naturligvis ikke, at man som mand stalker eller er sygeligt besat af hende, men at du er zoomet ind på hende; at det er hende, du specifikt går efter og at du får hende til at føle sig speciel og giver hende opmærksomhed.

Det behøver ikke kun være i form af gaver, selvom den klassiske dusk med roser (desværre) er blevet synonym for opmærksomhed og romantik. Det er mindst ligeså vigtigt for kvinder, at du er nysgerrig omkring hendes håb, drømme, frygt, liv, planer osv. Hvis du formår at give hende oplevelser og øjeblikke, som hun med iver vil ringe til sine veninder og fortælle om, er du på rette spor.

En god beskytter passer ikke bare fysisk på sin partner, men viser også at han er opmærksom. Når forholdet er kommet forbi den indledende fase, gør han hende til en prioritet i sit liv og viser, at forholdet er vigtigt for ham.

For at opsummere handler disse karaktertræk og egenskaber groft sagt om at være "Den Gode Kaptajn på egen skude". Den Gode Kaptajn har fundet en god balance imellem at give og tage. Han har retning på sit skib og en klar idé om, hvor han vil hen. Han er ikke bange for at træffe beslutninger eller sige fra, når det er hensigtsmæssigt.

Som sagt indledningsvis behøver du bestemt ikke at besidde samtlige egenskaber for at få mere succes med damerne, og jeg håber, at denne artikel har overbevist dig om, at du absolut heller ikke behøver at være hverken rig, smuk, kendt eller magtfuld for at have kaptajnskasketten på i dit datingliv.

Jovist, der er da undtagelser - men det er ikke ligefrem tit, vi ser en gennemsnitlig grimrian spankulere afsted med en supermodel på armen. Næh, tværtimod, den slags parkonstellationer bruges i film og TV oftest som et kuriosum eller en joke - en naturstridig undtagelse som bekræfter reglen.

Skulle det endelig ske at vi støder på en fyr, der trodser denne naturlov, diskes der hurtigt op med forklaringer. Han tjener nok kassen, eller han har sikkert en anakonda i fløjlsbukserne. For det kan jo næppe skyldes, at han bare er en god fyr med hjertet på det rette sted, vel?

Dét er jo ikke en særlig god nyhed, hvis man som de fleste, IKKE er hverken rig, model-lækker, magtfuld, eller udrustet som en pornostjerne. For hvis dét passer, er alle gode, gennemsnitlige fyre jo henvist til pænt at holde sig til de ligeså gennemsnitlige kvinder på deres eget niveau.

Selvfølgelig kan man altid sende lange blikke eller forsøge at bage på en af supermodellerne, men lad os nu se det i øjnene: De er helt uden for din rækkevidde, Hr. gennemsnitlig mand med gennemsnitligt arbejde! Men hey, hvad nu hvis jeg kunne fortælle dig, at de konventionelle forestillinger om både udseende, magt, status og penge ikke på nogen måde er afgørende for langt de fleste kvinder - inklusiv de føromtalte "uopnåelige"?

Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at stort set ALT dét, som TV og film gennem årtier har promoveret som en sandhed, hverken er universelt eller en leveregel? Hvad nu hvis det ikke handler om held, og du ikke behøver vinde datinglotteriet eller være født med en guldske i munden for få dig en superlækker kæreste?

Sandheden er dén, at kvinder er tiltrukket af en række specifikke maskuline karaktertræk og adfærdsmønstre. Det er også sandt, at disse karaktertræk og adfærdsmønstre ofte ses hos mænd, som er succesfulde – både når det gælder kvinder, men også i andre aspekter af livet.

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde hvilken betydning disse karaktertræk har. Nogle foretrækker mænd som har en blanding af alle disse træk, nogle foretrækker mænd, som hovedsageligt udviser et par – eller en håndfuld af dem.

Den gode nyhed er, at disse karaktertræk og adfærdsmønstre primært ikke er medfødte eller forbeholdt de få, men er nogle, som du kan vælge at dyrke og anvende. Lad os begynde med et af de mest misforståede karaktertræk, som kvinder tænder på: Penge! De fleste kvinder tænder ikke på penge i sig selv. Kun golddiggere sætter pris på de direkte, materialistiske fordele, penge kan give dem. Der er meget andet end penge der spiller ind, og dermed masse ting, du kan let gøre. Få 10 nemme fif der giver point hos kvinderne.

Selvom vi er overeksponerede med musikvideoer og deslige, hvor rappere drager kvinder til sig i hobetal ved at kaste kontanter op i luften, er det heldigvis ikke sådan, virkeligheden fungerer for de fleste kvinder. Ligesom de fleste mænd, påskønner kvinder dog den sikkerhed og de muligheder en god økonomi medfører, det kan hverken benægtes eller diskuteres. Er det så kun kvinder, der har giftet sig med mænd i topposter, som føler sig trygge? Nej.

Det handler ikke om, at du skal tjene kassen for at kunne tiltrække en kvinde, men snarere om hvorvidt du kan være med til at danne gode, trygge og sjove rammer om jeres forhold og familie. Selvom vi lever i en tid, hvor kvinderne er frigjorte og praktisk talt ikke har brug for mænd til andet end befrugtning, er der stadigvæk en biologisk og evolutionær faktor, som vi ikke kan løbe fra.

Det betyder, at kvinder sætter højere pris på en mand, der kan klare sig selv og har en fornuftig løn, end en, der ikke gør. Penge er bestemt ikke den vigtigste faktor – især ikke hvis de basale behov på andre fronter er afdækkede.

Et godt udseende

Hvis en kvinde kan vælge mellem to fyre, som på alle andre områder er identiske, vil de fleste kvinder instinktivt foretrække den mest fysisk tiltrækkende af de to. Nøjagtigt ligesom de fleste mænd ville, hvis de skulle vælge mellem to ellers identiske kvinder. Mange mænd har desværre en helt skæv opfattelse af, hvad der gør dem fysisk tiltrækkende hos kvinder. Det gør, at de forsøger, at udvikle og dyrke et bestemt look, fordi de regner med at det giver pote hos kvinderne.

– Hvis min skjorte er dyr og nystrøget, falder hun for mig! – Jeg har brugt otte timer på at få det perfekte hipstergarn, så NU er jeg uimodståelig! – Mine overarme er store - jeg skal lave damer i aften. Kvinder tænder generelt mere på attitude end på fysiske attributter, hvor vi mænd er anderledes skruet sammen: Hvis vi ser en god røv, nogle lange stænger, eller et par bryster, der er lige ved at hoppe ud af blusen, er resten nærmest irrelevant.

Sådan fungerer det ikke for kvinder. Der skal mere til end en fast popo eller en trænet overkrop. Det der ER væsentligt, når vi taler udseende er, at du er velplejet og soigneret. Uanset hvilken type du er, går du ikke til bonusrunden med blafrende næsehår eller svedplamager under armene.

Du behøver med andre ord bestemt ikke være en Adonis, eller ligne Christiano Ronaldo, men det er vigtigt, du signalerer, at du passer på dig selv og din fysik - du gider jo heller ikke selv date sjuskedorte, vel? Du skal ikke bruge halvdelen af de vågne timer foran spejlet med trimmeren i hånden, men vær velplejet, velduftende og stryg så for pokker den skjorte. Man kommer langt med at være i nogenlunde god form, være bevidst om sit tøj og se velsoigneret ud.

Det er de første ting man ser, så sørg for de er i orden. Hvor et ikke-tiltrækkende udseende ofte er en dealbreaker for mænd, er det det i mindre grad for kvinder - især ikke hvis hendes emotionelle behov bliver opfyldt.

Prøv blot at google et foto af Kate Beckinsale og hendes eksmand, Michael Sheen. Et godt udseende kan absolut fungere som et fortrin til at begynde med, men ledsages det ikke af et eller flere af de nævnte karaktertræk, vil det hurtigt få interessen til at falme hos de fleste kvinder.

Så selvom hun tænder på dig, fordi du ligner James Bond, mens du står dér, henslængt i baren, hjælper det dig ikke meget, hvis du efterfølgende lukker støv og klichéer ud af munden, eller din selvsikkerhed er i minus.

Selvsikkerhed

Dette er et af de HELT store og vigtige karaktertræk, som de fleste kvinder tænder på og finder attraktivt. Selvsikkerhed handler om at udstråle tillid til egne evner, tro på sig selv, og gå efter dét, man vil have. Det handler også om at have selvrespekt og integritet til at stå op for sig selv og ikke bare følge med flokken.

Den selvsikre mand har sine egne stærke holdninger – og er samtidig ikke bange for at indrømme, når han tager fejl. Han er absolut heller ikke bange for at være flabet og politisk ukorrekt med et glimt i øjet.

Biologisk set, er kvinder tiltrukket af selvsikkerhed hos mænd, da det forsikrer dem om, at han kan skaffe føde til familien og kan blæse fjenden bagover stolen. Der er altså en kobling mellem selvsikkerhed og sikkerhed mod ydre omgivelser. Selvsikkerhed skal IKKE forveksles med selvglæde eller selvoptagethed, og for at bruge et lidt finere udtryk, handler det i stedet om at være assertiv; altså åben, ærlig og direkte i sin kommunikation og væremåde, samt vise respekt for sig selv og andre.

En mand der er sikker på sig selv – vi kan også kalde det at hvile i sig selv – agerer mere end han REagerer i forhold til sin partner. Han er altså det modsatte af "Hvad synes du, skat?"-typen og er tværtimod kaptajn på eget skib. Han er "a man with a plan", hvis liv er fyldt med andet og mere end dating.

Og apropos kaptajn på eget skib, så lad os kigge på…

Social status

Social status skal ikke primært forstås som høj status i samfundet, selvom det nok vil give flere plusser hos mange potentielle partnere, hvis du er filmstjerne eller astronaut, end hvis du ernærer dig som flaskesamler. Selvom en høj status i samfundet absolut er vigtigt for nogle kvinder, kan andet og langt mindre sagtens gøre det.

Det handler hovedsageligt om, at du absolut ikke er desperat eller needy, og at du absolut ikke lader dig styre, manipulere eller lokke ind i et usundt forhold, uanset hvor attraktiv kvinden måtte være.

Dette karaktertræk er afgørende, især når det gælder meget attraktive kvinder, som ofte er vant til desperate og føjelige mænd, der sætter dem på en piedestal. Du har måske hørt kvinder referere til en fyr som de kunne sno om deres lillefinger. Den fyr har du ikke lyst til at være!

Hvor den usikre mand på mange måder viser kvinden, at han er hende underlegen, har den selvsikre mand har den stik modsatte adfærd. Han giver ikke slip på sig selv og sine værdier, bare fordi han står overfor en attraktiv kvinde. Næh, han har andre optioner i sit datingliv, og det er ikke første gang han har en dialog med en attraktiv kvinde.

TIP: Hvis du ikke har så meget erfaring med at tale med attraktive kvinder, så få det. Jo mere du gør det, desto mere udramatisk og naturligt bliver det.

Hvis du, som stort set alle fyre, er bange for at blive afvist, så sørg for at få SÅ MANGE AFVISNINGER SOM MULIGT så hurtigt som muligt. Det lyder anti-intuitivt, men det ér den bedste måde at blive immun over for afvisninger på, og samtidig opdage, at det ikke er farligt. Hvor den usikre mand udstråler "Wow!", udstråler den selvsikre mand "Tillykke med dét", når de står overfor en attraktiv kvinde. Han vil primært tænke: "Mmm, hun ser skøn ud. Gad vide, om hun også er interessant at tale med?" fremfor at vælte bagover af benovelse.

Hvis det er svært, så forestil dig, at du står over for din søster i stedet for Scarlett Johansson. Dér kan du nemlig godt finde ud af, at give igen, puffe lidt drillende og komme med en kæk kommentar. Du skal som selvsikker mand, se dig selv som absolut ligeværdig til selv den lækreste kvinde, og dét, mine herrer, er den grundlæggende forskel på, hvorfor den selvsikre mand har større succes med kvinder.

Husk på at et forhold skal være en win-win for begge parter, og hvis manden føler han har overscoret, hvad så med kvinden? Hvad har hun vundet? Har hun underscoret? Ved at undersælge sig selv, ender den usikre mand ofte med at gøre både sig selv OG kvinden en kæmpe bjørnetjeneste. Ligesom han helst vil have en kvinde af høj værdi, har kvinden det på nøjagtig samme måde.

Hun vil også gerne have en partner, der skal kæmpes for og som ikke bare falder for hvemsomhelst, der er pæn at kigge på.
Den selvsikre mands attitude og adfærd har også den bonuseffekt, at hun vil føle sig mere tryg i hans selskab, netop fordi hun ved, at han ikke bare snakker hende efter munden.

Hun vil derfor være stolt af, og se op til ham, hvilket øger hans værdi i hendes øjne. Husk på, at de mest sexede ord, du kan sige til en kvinde IKKE er "jeg elsker dig", men "Rolig. Det har jeg styr på, baby". Selvsikkerhed trumfer stort set ALLE andre kvaliteter – ikke nødvendigvis på den lange bane, men når vi taler om dating, er der ikke ret mange andre egenskaber, der kommer i nærheden af denne.

Det skulle da lige være...

Humor

En god humoristisk sans kan være et af de stærkeste våben, når du dater. Humor medfører latter, hvilket frigiver feel-good-hormoner får din date til at slappe af og nyde dit selskab. Vi søger alle sammen derhen, hvor det føles hyggeligt, godt og sjovt at være og din date vil opleve det som meget attraktivt, hvis du er god til at få hende til at grine ægte og hjerteligt.

Hvis I oven i købet kan grine sammen, fungerer det som en lim imellem jer, og det kan være en meget hurtig og positiv måde at skabe et fælles univers på. Derfor kan humor være et eminent værktøj til at overkomme gnidninger og problemer, både i startfasen og senere i forholdet. Hvis I sammen kan grine af jer selv og hinanden, bliver det både sjovere og nemmere at få løst potentielle konflikter.

Og apropos dét at kunne grine af sig selv; hvis du formår at være selvironisk, er det bestemt også et plus. Det viser nemlig, at du ikke tager dig selv alt for alvorligt, og at du dertil har en rimelig stor portion selvindsigt og selvsikkerhed. For en usikker fyr ville aldrig nogensinde kunne kritisere sig selv for sjov og med et glimt i øjet. En skarp sans for humor endvidere også et tegn på en veludviklet intelligens, hvilket igen står højt på listen hos mange kvinder.

Ambitioner

Dette er et at de maskuline karaktertræk, der oftest er afgørende for kvinder, når de skal vælge en fast partner. Det er også et af de mest misforståede og misfortolkede, fordi mange mænd tror, at kvinder kun vil have en mand, der allerede HAR opnået succes eller allerede er på toppen af sin karriere.

Jo, det er der absolut nogle der foretrækker, hvilket bl.a. er en af årsagerne til, at nogle kvinder finder ældre mænd mere tiltrækkende end yngre.

De fleste kvinder tænder dog ikke så meget på den faktisk opnåede succes, men snarere på den fremdrift og det drive, manden udviser. Sat på spidsen, vil de fleste kvinder nok foretrække en hårdtarbejdende, passioneret fyr med mindre på kontoen og et klart mål og mening, fremfor en stjernerig fyr, der helt har mistet enhver ambition og drive.

Hvor ambitioner og målrettethed, i rette mængder, er det rene guf for de fleste forhold, er dovenskab, passivitet, opgivenhed og manglende tro på både sig selv og fremtiden, det rene kryptonit. Kvinder foretrækker mænd, som de kan lære af - og som har lyst til at lære dem ting. Selvom du allerede ved hvad du mener og står for, er en oprigtig interesse i at vokse og udvikle sig som menneske også et stort plus.

Tillidsvækkende

Tillidsvækkende skal ikke ses som kedelig, eller "virker-hyggelig-og-er-god-mod-dyr"-typen, men som troværdig og til at stole på. Det handler med andre ord om en mand, der siger det han mener, og mener det han siger - og som lever op til det han lover. Sidstnævnte er vigtigt, da en stor del af enhver persons troværdighed (ikke kun mænds) hænger sammen med vedkommendes evne til faktisk at stå op for sig selv og trække en streg i sandet, også når det er ubehageligt.

Det går tilbage til selvtilliden, som jeg beskrev før - så selvom mange helst vil være tillidsvækkende og troværdige på den rare og positive måde, vil du score mindst lige så mange points ved at vise, at du står ved dit ord og dine værdier, når det er mindre behageligt. Det er dét, der populært kaldes at vide, hvor man har nogen (dig).

Påskønnelse

Her har vi fat i et af de karaktertræk, som ALLE fyre forstår vigtigheden af, men som desværre ofte bliver misbrugt, eller ses som det ENESTE, der er værd at fokusere på. ALLE kvinder stort set uden undtagelse vil gerne føle sig attråværdige og attraktive.

Det betyder dog ikke, at alle kvinder synes, det er fedt at få komplimenter fra alle og enhver, nårsomhelst, hvorsomhelst og omkring hvadsomhelst.

Lad mig vende den om: Forestil dig at posedamen fra bænken kommer vaklende hen til dig med en guldøl i den ene hånd og en brugt indkøbsvogn i den anden, for så at invitere dig til en romantisk hyrdetime. Det går næppe lige i hjertet på dig. Du vil nok hellere have en kompliment fra en kvinde, du selv føler dig tiltrukket af. Sjovt nok har de fleste kvinder det på samme måde.

"Må jeg så slet ikke komplimentere en kvinde, jeg møder første gang?" Jo, naturligvis må du det. Vær blot opmærksom på, at de fleste attraktive kvinder får ti gange så mange tilnærmelser og komplimenter, som en tilsvarende attraktiv fyr. Så vær klar over, at dine rosende ord ikke nødvendigvis har den store vægt, men tværtimod risikerer at blive arkiveret sammen med de mange andre komplimenter og klichéer, hun har hørt den seneste tid.

Kvinder kan også godt lide at kæmpe lidt, så hvis du for hurtigt signalerer, at du er betaget af hende, risikerer du at ryge i båsen med de andre fyre, hun sikkert kan sno om lillefingeren. Komplimenter og roser er SÅ meget mere værd, når de kommer fra én, som vi ser som værdifulde og vigtige i vores liv.

Så selvom du måske er nok så venlig, høflig og tiltrækkende, har det langt større virkning at skrue op for kompliment-generatoren, når der ER etableret en fælles tiltrækning eller når I er begyndt at date. Når I kommer dertil, vil det givetvis både glæde og tænde hende, hvis du ofte giver hende komplimenter; for jo smukkere hun kan mærke du synes hun er, desto smukkere føler hun sig.

En af de største årsager til at kvinder er utro, findes i mangel på påskønnelse. Når først hun ikke føler, at manden påskønner eller tænder på hende længere, bevæger I jer ud på utroskabens farlige vej. Det er vigtigt, at du tænder på hende, og VISER det.

Du må ikke være bange for at "tage hende" og vise, at du ikke kan holde nallerne fra hende. Selvom det burde være indlysende, er det vigtigt for mig at understrege, at det at "tage en kvinde" ikke på nogen måde handler om overfald eller voldtægt. Det handler om, ikke at være bange for at tage initiativet til en emotionel og seksuel tango, som begge parter er lige interesserede i.

Eventyrlysten og sjov

Dette karaktertræk er nok dét, der er mest iøjnefaldende i byen, eller når man først begynder at date: Din evne som mand til at skabe sjove, anderledes og interessante rammer for en date eller aktivitet sammen.

Det handler ikke om, at være en actionhelt, festens midtpunkt eller en bad boy der konstant flytter grænser for at imponere sin dame (selvom der absolut er kvinder, der synes at dét er sagen).

Det handler derimod om ikke at tage alt - inklusiv dig selv - alt for alvorligt, samt evne til at ryste posen i ny og næ, så der ikke går fuldstændig leverpostej i jeres datingliv og efterfølgende hverdag. Det kan være små eller store overraskelser, at gøre noget udover det sædvanlige eller udfordre dig selv eller din date/kæreste.

Der er altså tale om tiltag der viser, at du ikke er komplet forudsigelig og evner at drysse lidt krydderi på jeres tilværelse.

En lille note: Det er i øvrigt videnskabeligt bevist, at dét at foretage sig især farlige og grænseoverskridende ting sammen, er med til hurtigere at skabe et stærkere bånd. Hverdagen er i forvejen proppet med rutiner og ansvar, så hvis også jeres datingliv også er gennemsyret af dette, bliver det hurtigt dødssygt.

Det er langt mere attraktivt for de fleste kvinder, at du evner at bryde reglerne og rutinerne engang imellem, end at du lever dit liv efter et regneark. Du har måske overhørt kvinder sige “man kan stille sit ur efter ham”. Den fyr har du heller ikke lyst til at være.

Forfølger og beskytter

Et af de karaktertræk, der nok opfattes som mest gammeldags i vores samfund, er rollen som forfølger og beskytter. Som nævnt et par gange ovenfor, er der stor forskel på samfundsmæssige tendenser og grundlæggende biologiske mekanismer.

Derfor er disse to karaktertræk stadig absolut væsentlige for mange kvinder. Med "forfølger" mener jeg naturligvis ikke, at man som mand stalker eller er sygeligt besat af hende, men at du er zoomet ind på hende; at det er hende, du specifikt går efter og at du får hende til at føle sig speciel og giver hende opmærksomhed.

Det behøver ikke kun være i form af gaver, selvom den klassiske dusk med roser (desværre) er blevet synonym for opmærksomhed og romantik. Det er mindst ligeså vigtigt for kvinder, at du er nysgerrig omkring hendes håb, drømme, frygt, liv, planer osv. Hvis du formår at give hende oplevelser og øjeblikke, som hun med iver vil ringe til sine veninder og fortælle om, er du på rette spor.

En god beskytter passer ikke bare fysisk på sin partner, men viser også at han er opmærksom. Når forholdet er kommet forbi den indledende fase, gør han hende til en prioritet i sit liv og viser, at forholdet er vigtigt for ham.

For at opsummere handler disse karaktertræk og egenskaber groft sagt om at være "Den Gode Kaptajn på egen skude". Den Gode Kaptajn har fundet en god balance imellem at give og tage. Han har retning på sit skib og en klar idé om, hvor han vil hen. Han er ikke bange for at træffe beslutninger eller sige fra, når det er hensigtsmæssigt.

Som sagt indledningsvis behøver du bestemt ikke at besidde samtlige egenskaber for at få mere succes med damerne, og jeg håber, at denne artikel har overbevist dig om, at du absolut heller ikke behøver at være hverken rig, smuk, kendt eller magtfuld for at have kaptajnskasketten på i dit datingliv.

Jovist, der er da undtagelser - men det er ikke ligefrem tit, vi ser en gennemsnitlig grimrian spankulere afsted med en supermodel på armen. Næh, tværtimod, den slags parkonstellationer bruges i film og TV oftest som et kuriosum eller en joke - en naturstridig undtagelse som bekræfter reglen.

Skulle det endelig ske at vi støder på en fyr, der trodser denne naturlov, diskes der hurtigt op med forklaringer. Han tjener nok kassen, eller han har sikkert en anakonda i fløjlsbukserne. For det kan jo næppe skyldes, at han bare er en god fyr med hjertet på det rette sted, vel?

Dét er jo ikke en særlig god nyhed, hvis man som de fleste, IKKE er hverken rig, model-lækker, magtfuld, eller udrustet som en pornostjerne. For hvis dét passer, er alle gode, gennemsnitlige fyre jo henvist til pænt at holde sig til de ligeså gennemsnitlige kvinder på deres eget niveau.

Selvfølgelig kan man altid sende lange blikke eller forsøge at bage på en af supermodellerne, men lad os nu se det i øjnene: De er helt uden for din rækkevidde, Hr. gennemsnitlig mand med gennemsnitligt arbejde! Men hey, hvad nu hvis jeg kunne fortælle dig, at de konventionelle forestillinger om både udseende, magt, status og penge ikke på nogen måde er afgørende for langt de fleste kvinder - inklusiv de føromtalte "uopnåelige"?

Hvad nu hvis jeg fortalte dig, at stort set ALT dét, som TV og film gennem årtier har promoveret som en sandhed, hverken er universelt eller en leveregel? Hvad nu hvis det ikke handler om held, og du ikke behøver vinde datinglotteriet eller være født med en guldske i munden for få dig en superlækker kæreste?

Sandheden er dén, at kvinder er tiltrukket af en række specifikke maskuline karaktertræk og adfærdsmønstre. Det er også sandt, at disse karaktertræk og adfærdsmønstre ofte ses hos mænd, som er succesfulde – både når det gælder kvinder, men også i andre aspekter af livet.

Det er forskelligt fra kvinde til kvinde hvilken betydning disse karaktertræk har. Nogle foretrækker mænd som har en blanding af alle disse træk, nogle foretrækker mænd, som hovedsageligt udviser et par – eller en håndfuld af dem.

Den gode nyhed er, at disse karaktertræk og adfærdsmønstre primært ikke er medfødte eller forbeholdt de få, men er nogle, som du kan vælge at dyrke og anvende. Lad os begynde med et af de mest misforståede karaktertræk, som kvinder tænder på: Penge! De fleste kvinder tænder ikke på penge i sig selv. Kun golddiggere sætter pris på de direkte, materialistiske fordele, penge kan give dem. Der er meget andet end penge der spiller ind, og dermed masse ting, du kan let gøre. Få 10 nemme fif der giver point hos kvinderne.

Selvom vi er overeksponerede med musikvideoer og deslige, hvor rappere drager kvinder til sig i hobetal ved at kaste kontanter op i luften, er det heldigvis ikke sådan, virkeligheden fungerer for de fleste kvinder. Ligesom de fleste mænd, påskønner kvinder dog den sikkerhed og de muligheder en god økonomi medfører, det kan hverken benægtes eller diskuteres. Er det så kun kvinder, der har giftet sig med mænd i topposter, som føler sig trygge? Nej.

Det handler ikke om, at du skal tjene kassen for at kunne tiltrække en kvinde, men snarere om hvorvidt du kan være med til at danne gode, trygge og sjove rammer om jeres forhold og familie. Selvom vi lever i en tid, hvor kvinderne er frigjorte og praktisk talt ikke har brug for mænd til andet end befrugtning, er der stadigvæk en biologisk og evolutionær faktor, som vi ikke kan løbe fra.

Det betyder, at kvinder sætter højere pris på en mand, der kan klare sig selv og har en fornuftig løn, end en, der ikke gør. Penge er bestemt ikke den vigtigste faktor – især ikke hvis de basale behov på andre fronter er afdækkede.

Et godt udseende

Hvis en kvinde kan vælge mellem to fyre, som på alle andre områder er identiske, vil de fleste kvinder instinktivt foretrække den mest fysisk tiltrækkende af de to. Nøjagtigt ligesom de fleste mænd ville, hvis de skulle vælge mellem to ellers identiske kvinder. Mange mænd har desværre en helt skæv opfattelse af, hvad der gør dem fysisk tiltrækkende hos kvinder. Det gør, at de forsøger, at udvikle og dyrke et bestemt look, fordi de regner med at det giver pote hos kvinderne.

– Hvis min skjorte er dyr og nystrøget, falder hun for mig! – Jeg har brugt otte timer på at få det perfekte hipstergarn, så NU er jeg uimodståelig! – Mine overarme er store - jeg skal lave damer i aften. Kvinder tænder generelt mere på attitude end på fysiske attributter, hvor vi mænd er anderledes skruet sammen: Hvis vi ser en god røv, nogle lange stænger, eller et par bryster, der er lige ved at hoppe ud af blusen, er resten nærmest irrelevant.

Sådan fungerer det ikke for kvinder. Der skal mere til end en fast popo eller en trænet overkrop. Det der ER væsentligt, når vi taler udseende er, at du er velplejet og soigneret. Uanset hvilken type du er, går du ikke til bonusrunden med blafrende næsehår eller svedplamager under armene.

Du behøver med andre ord bestemt ikke være en Adonis, eller ligne Christiano Ronaldo, men det er vigtigt, du signalerer, at du passer på dig selv og din fysik - du gider jo heller ikke selv date sjuskedorte, vel? Du skal ikke bruge halvdelen af de vågne timer foran spejlet med trimmeren i hånden, men vær velplejet, velduftende og stryg så for pokker den skjorte. Man kommer langt med at være i nogenlunde god form, være bevidst om sit tøj og se velsoigneret ud.

Det er de første ting man ser, så sørg for de er i orden. Hvor et ikke-tiltrækkende udseende ofte er en dealbreaker for mænd, er det det i mindre grad for kvinder - især ikke hvis hendes emotionelle behov bliver opfyldt.

Prøv blot at google et foto af Kate Beckinsale og hendes eksmand, Michael Sheen. Et godt udseende kan absolut fungere som et fortrin til at begynde med, men ledsages det ikke af et eller flere af de nævnte karaktertræk, vil det hurtigt få interessen til at falme hos de fleste kvinder.

Så selvom hun tænder på dig, fordi du ligner James Bond, mens du står dér, henslængt i baren, hjælper det dig ikke meget, hvis du efterfølgende lukker støv og klichéer ud af munden, eller din selvsikkerhed er i minus.

Selvsikkerhed

Dette er et af de HELT store og vigtige karaktertræk, som de fleste kvinder tænder på og finder attraktivt. Selvsikkerhed handler om at udstråle tillid til egne evner, tro på sig selv, og gå efter dét, man vil have. Det handler også om at have selvrespekt og integritet til at stå op for sig selv og ikke bare følge med flokken.

Den selvsikre mand har sine egne stærke holdninger – og er samtidig ikke bange for at indrømme, når han tager fejl. Han er absolut heller ikke bange for at være flabet og politisk ukorrekt med et glimt i øjet.

Biologisk set, er kvinder tiltrukket af selvsikkerhed hos mænd, da det forsikrer dem om, at han kan skaffe føde til familien og kan blæse fjenden bagover stolen. Der er altså en kobling mellem selvsikkerhed og sikkerhed mod ydre omgivelser. Selvsikkerhed skal IKKE forveksles med selvglæde eller selvoptagethed, og for at bruge et lidt finere udtryk, handler det i stedet om at være assertiv; altså åben, ærlig og direkte i sin kommunikation og væremåde, samt vise respekt for sig selv og andre.

En mand der er sikker på sig selv – vi kan også kalde det at hvile i sig selv – agerer mere end han REagerer i forhold til sin partner. Han er altså det modsatte af "Hvad synes du, skat?"-typen og er tværtimod kaptajn på eget skib. Han er "a man with a plan", hvis liv er fyldt med andet og mere end dating.

Og apropos kaptajn på eget skib, så lad os kigge på…

Social status

Social status skal ikke primært forstås som høj status i samfundet, selvom det nok vil give flere plusser hos mange potentielle partnere, hvis du er filmstjerne eller astronaut, end hvis du ernærer dig som flaskesamler. Selvom en høj status i samfundet absolut er vigtigt for nogle kvinder, kan andet og langt mindre sagtens gøre det.

Det handler hovedsageligt om, at du absolut ikke er desperat eller needy, og at du absolut ikke lader dig styre, manipulere eller lokke ind i et usundt forhold, uanset hvor attraktiv kvinden måtte være.

Dette karaktertræk er afgørende, især når det gælder meget attraktive kvinder, som ofte er vant til desperate og føjelige mænd, der sætter dem på en piedestal. Du har måske hørt kvinder referere til en fyr som de kunne sno om deres lillefinger. Den fyr har du ikke lyst til at være!

Hvor den usikre mand på mange måder viser kvinden, at han er hende underlegen, har den selvsikre mand har den stik modsatte adfærd. Han giver ikke slip på sig selv og sine værdier, bare fordi han står overfor en attraktiv kvinde. Næh, han har andre optioner i sit datingliv, og det er ikke første gang han har en dialog med en attraktiv kvinde.

TIP: Hvis du ikke har så meget erfaring med at tale med attraktive kvinder, så få det. Jo mere du gør det, desto mere udramatisk og naturligt bliver det.

Hvis du, som stort set alle fyre, er bange for at blive afvist, så sørg for at få SÅ MANGE AFVISNINGER SOM MULIGT så hurtigt som muligt. Det lyder anti-intuitivt, men det ér den bedste måde at blive immun over for afvisninger på, og samtidig opdage, at det ikke er farligt. Hvor den usikre mand udstråler "Wow!", udstråler den selvsikre mand "Tillykke med dét", når de står overfor en attraktiv kvinde. Han vil primært tænke: "Mmm, hun ser skøn ud. Gad vide, om hun også er interessant at tale med?" fremfor at vælte bagover af benovelse.

Hvis det er svært, så forestil dig, at du står over for din søster i stedet for Scarlett Johansson. Dér kan du nemlig godt finde ud af, at give igen, puffe lidt drillende og komme med en kæk kommentar. Du skal som selvsikker mand, se dig selv som absolut ligeværdig til selv den lækreste kvinde, og dét, mine herrer, er den grundlæggende forskel på, hvorfor den selvsikre mand har større succes med kvinder.

Husk på at et forhold skal være en win-win for begge parter, og hvis manden føler han har overscoret, hvad så med kvinden? Hvad har hun vundet? Har hun underscoret? Ved at undersælge sig selv, ender den usikre mand ofte med at gøre både sig selv OG kvinden en kæmpe bjørnetjeneste. Ligesom han helst vil have en kvinde af høj værdi, har kvinden det på nøjagtig samme måde.

Hun vil også gerne have en partner, der skal kæmpes for og som ikke bare falder for hvemsomhelst, der er pæn at kigge på.
Den selvsikre mands attitude og adfærd har også den bonuseffekt, at hun vil føle sig mere tryg i hans selskab, netop fordi hun ved, at han ikke bare snakker hende efter munden.

Hun vil derfor være stolt af, og se op til ham, hvilket øger hans værdi i hendes øjne. Husk på, at de mest sexede ord, du kan sige til en kvinde IKKE er "jeg elsker dig", men "Rolig. Det har jeg styr på, baby". Selvsikkerhed trumfer stort set ALLE andre kvaliteter – ikke nødvendigvis på den lange bane, men når vi taler om dating, er der ikke ret mange andre egenskaber, der kommer i nærheden af denne.

Det skulle da lige være...

Humor

En god humoristisk sans kan være et af de stærkeste våben, når du dater. Humor medfører latter, hvilket frigiver feel-good-hormoner får din date til at slappe af og nyde dit selskab. Vi søger alle sammen derhen, hvor det føles hyggeligt, godt og sjovt at være og din date vil opleve det som meget attraktivt, hvis du er god til at få hende til at grine ægte og hjerteligt.

Hvis I oven i købet kan grine sammen, fungerer det som en lim imellem jer, og det kan være en meget hurtig og positiv måde at skabe et fælles univers på. Derfor kan humor være et eminent værktøj til at overkomme gnidninger og problemer, både i startfasen og senere i forholdet. Hvis I sammen kan grine af jer selv og hinanden, bliver det både sjovere og nemmere at få løst potentielle konflikter.

Og apropos dét at kunne grine af sig selv; hvis du formår at være selvironisk, er det bestemt også et plus. Det viser nemlig, at du ikke tager dig selv alt for alvorligt, og at du dertil har en rimelig stor portion selvindsigt og selvsikkerhed. For en usikker fyr ville aldrig nogensinde kunne kritisere sig selv for sjov og med et glimt i øjet. En skarp sans for humor endvidere også et tegn på en veludviklet intelligens, hvilket igen står højt på listen hos mange kvinder.

Ambitioner

Dette er et at de maskuline karaktertræk, der oftest er afgørende for kvinder, når de skal vælge en fast partner. Det er også et af de mest misforståede og misfortolkede, fordi mange mænd tror, at kvinder kun vil have en mand, der allerede HAR opnået succes eller allerede er på toppen af sin karriere.

Jo, det er der absolut nogle der foretrækker, hvilket bl.a. er en af årsagerne til, at nogle kvinder finder ældre mænd mere tiltrækkende end yngre.

De fleste kvinder tænder dog ikke så meget på den faktisk opnåede succes, men snarere på den fremdrift og det drive, manden udviser. Sat på spidsen, vil de fleste kvinder nok foretrække en hårdtarbejdende, passioneret fyr med mindre på kontoen og et klart mål og mening, fremfor en stjernerig fyr, der helt har mistet enhver ambition og drive.

Hvor ambitioner og målrettethed, i rette mængder, er det rene guf for de fleste forhold, er dovenskab, passivitet, opgivenhed og manglende tro på både sig selv og fremtiden, det rene kryptonit. Kvinder foretrækker mænd, som de kan lære af - og som har lyst til at lære dem ting. Selvom du allerede ved hvad du mener og står for, er en oprigtig interesse i at vokse og udvikle sig som menneske også et stort plus.

Tillidsvækkende

Tillidsvækkende skal ikke ses som kedelig, eller "virker-hyggelig-og-er-god-mod-dyr"-typen, men som troværdig og til at stole på. Det handler med andre ord om en mand, der siger det han mener, og mener det han siger - og som lever op til det han lover. Sidstnævnte er vigtigt, da en stor del af enhver persons troværdighed (ikke kun mænds) hænger sammen med vedkommendes evne til faktisk at stå op for sig selv og trække en streg i sandet, også når det er ubehageligt.

Det går tilbage til selvtilliden, som jeg beskrev før - så selvom mange helst vil være tillidsvækkende og troværdige på den rare og positive måde, vil du score mindst lige så mange points ved at vise, at du står ved dit ord og dine værdier, når det er mindre behageligt. Det er dét, der populært kaldes at vide, hvor man har nogen (dig).

Påskønnelse

Her har vi fat i et af de karaktertræk, som ALLE fyre forstår vigtigheden af, men som desværre ofte bliver misbrugt, eller ses som det ENESTE, der er værd at fokusere på. ALLE kvinder stort set uden undtagelse vil gerne føle sig attråværdige og attraktive.

Det betyder dog ikke, at alle kvinder synes, det er fedt at få komplimenter fra alle og enhver, nårsomhelst, hvorsomhelst og omkring hvadsomhelst.

Lad mig vende den om: Forestil dig at posedamen fra bænken kommer vaklende hen til dig med en guldøl i den ene hånd og en brugt indkøbsvogn i den anden, for så at invitere dig til en romantisk hyrdetime. Det går næppe lige i hjertet på dig. Du vil nok hellere have en kompliment fra en kvinde, du selv føler dig tiltrukket af. Sjovt nok har de fleste kvinder det på samme måde.

"Må jeg så slet ikke komplimentere en kvinde, jeg møder første gang?" Jo, naturligvis må du det. Vær blot opmærksom på, at de fleste attraktive kvinder får ti gange så mange tilnærmelser og komplimenter, som en tilsvarende attraktiv fyr. Så vær klar over, at dine rosende ord ikke nødvendigvis har den store vægt, men tværtimod risikerer at blive arkiveret sammen med de mange andre komplimenter og klichéer, hun har hørt den seneste tid.

Kvinder kan også godt lide at kæmpe lidt, så hvis du for hurtigt signalerer, at du er betaget af hende, risikerer du at ryge i båsen med de andre fyre, hun sikkert kan sno om lillefingeren. Komplimenter og roser er SÅ meget mere værd, når de kommer fra én, som vi ser som værdifulde og vigtige i vores liv.

Så selvom du måske er nok så venlig, høflig og tiltrækkende, har det langt større virkning at skrue op for kompliment-generatoren, når der ER etableret en fælles tiltrækning eller når I er begyndt at date. Når I kommer dertil, vil det givetvis både glæde og tænde hende, hvis du ofte giver hende komplimenter; for jo smukkere hun kan mærke du synes hun er, desto smukkere føler hun sig.

En af de største årsager til at kvinder er utro, findes i mangel på påskønnelse. Når først hun ikke føler, at manden påskønner eller tænder på hende længere, bevæger I jer ud på utroskabens farlige vej. Det er vigtigt, at du tænder på hende, og VISER det.

Du må ikke være bange for at "tage hende" og vise, at du ikke kan holde nallerne fra hende. Selvom det burde være indlysende, er det vigtigt for mig at understrege, at det at "tage en kvinde" ikke på nogen måde handler om overfald eller voldtægt. Det handler om, ikke at være bange for at tage initiativet til en emotionel og seksuel tango, som begge parter er lige interesserede i.

Eventyrlysten og sjov

Dette karaktertræk er nok dét, der er mest iøjnefaldende i byen, eller når man først begynder at date: Din evne som mand til at skabe sjove, anderledes og interessante rammer for en date eller aktivitet sammen.

Det handler ikke om, at være en actionhelt, festens midtpunkt eller en bad boy der konstant flytter grænser for at imponere sin dame (selvom der absolut er kvinder, der synes at dét er sagen).

Det handler derimod om ikke at tage alt - inklusiv dig selv - alt for alvorligt, samt evne til at ryste posen i ny og næ, så der ikke går fuldstændig leverpostej i jeres datingliv og efterfølgende hverdag. Det kan være små eller store overraskelser, at gøre noget udover det sædvanlige eller udfordre dig selv eller din date/kæreste.

Der er altså tale om tiltag der viser, at du ikke er komplet forudsigelig og evner at drysse lidt krydderi på jeres tilværelse.

En lille note: Det er i øvrigt videnskabeligt bevist, at dét at foretage sig især farlige og grænseoverskridende ting sammen, er med til hurtigere at skabe et stærkere bånd. Hverdagen er i forvejen proppet med rutiner og ansvar, så hvis også jeres datingliv også er gennemsyret af dette, bliver det hurtigt dødssygt.

Det er langt mere attraktivt for de fleste kvinder, at du evner at bryde reglerne og rutinerne engang imellem, end at du lever dit liv efter et regneark. Du har måske overhørt kvinder sige “man kan stille sit ur efter ham”. Den fyr har du heller ikke lyst til at være.

Forfølger og beskytter

Et af de karaktertræk, der nok opfattes som mest gammeldags i vores samfund, er rollen som forfølger og beskytter. Som nævnt et par gange ovenfor, er der stor forskel på samfundsmæssige tendenser og grundlæggende biologiske mekanismer.

Derfor er disse to karaktertræk stadig absolut væsentlige for mange kvinder. Med "forfølger" mener jeg naturligvis ikke, at man som mand stalker eller er sygeligt besat af hende, men at du er zoomet ind på hende; at det er hende, du specifikt går efter og at du får hende til at føle sig speciel og giver hende opmærksomhed.

Det behøver ikke kun være i form af gaver, selvom den klassiske dusk med roser (desværre) er blevet synonym for opmærksomhed og romantik. Det er mindst ligeså vigtigt for kvinder, at du er nysgerrig omkring hendes håb, drømme, frygt, liv, planer osv. Hvis du formår at give hende oplevelser og øjeblikke, som hun med iver vil ringe til sine veninder og fortælle om, er du på rette spor.

En god beskytter passer ikke bare fysisk på sin partner, men viser også at han er opmærksom. Når forholdet er kommet forbi den indledende fase, gør han hende til en prioritet i sit liv og viser, at forholdet er vigtigt for ham.

For at opsummere handler disse karaktertræk og egenskaber groft sagt om at være "Den Gode Kaptajn på egen skude". Den Gode Kaptajn har fundet en god balance imellem at give og tage. Han har retning på sit skib og en klar idé om, hvor han vil hen. Han er ikke bange for at træffe beslutninger eller sige fra, når det er hensigtsmæssigt.

Som sagt indledningsvis behøver du bestemt ikke at besidde samtlige egenskaber for at få mere succes med damerne, og jeg håber, at denne artikel har overbevist dig om, at du absolut heller ikke behøver at være hverken rig, smuk, kendt eller magtfuld for at have kaptajnskasketten på i dit datingliv.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.