Sådan skræmmer du de rigtig gode matches væk

Når du laver din datingprofil, er det oplagt at skrive, hvad du søger for at tiltrække de rigtige mennesker. Og hvorfor ikke skrive med det samme, hvad du ikke vil have, så de uønskede personer lader være med at kontakte dig?

Derfor støder vi ofte på udtryk i datingprofiler såsom:“Du må ikke være voldelig, fordrukken eller utro.”

Disse mennesker har formentlig dårlige erfaringer fra tidligere forhold, som de ikke ønsker at opleve igen.

Det kan derfor virke smart at markere dine grænser allerede i profilteksten, når I begynder at skrive sammen, eller når I senere mødes første gang.

Det er et forsøg på at forsikre sig imod dårlige oplevelser, og det er forståeligt.

“Vi kan derfor have trang til at fortælle andre om vores grænser, fordi vi tror, at det vil beskytte os mod dårlige oplevelser”

Men find lige slettetasten på dit keyboard, og vær klar til at bide dig selv i tungen, for denne taktik giver bagslag på 3 punkter, der alle er ødelæggende for din kærlighedsjagt:

  1. At kommunikere sine grænser skarpt og tydeligt, får desværre ikke båtnakkerne til at holde sig væk.
  2. Tværtimod kan det være med til at tiltrække dem.
  3. De gode partneremner, som du gerne vil tiltrække, risikerer du samtidig at skubbe fra dig.

Personlige grænser er nødvendige. Men velfungerende mennesker vil undre sig hvis du uopfordret sender en liste.

Vi prøver at beskytte os

Men hvad er der egentlig galt med udmeldinger som:

“Jeg går ikke med nogen hjem på første date!” eller “Du skal altså ikke give mig et kælenavn, for jeg kunne ikke fordrage, når min ekskæreste kaldte mig Bamse”?

“Den anden kan tro, at du for længe har accepteret at være i grænseoverskridende forhold, og at du derfor er et let offer”

Vi har alle nogle ting, der er no-go i forhold til en kommende kæreste. Det er både godt og fornuftigt, for vi skal beskytte os selv. Det er præcis, hvad vi prøver at gøre, når vi markerer vores grænser i god tid, inden en situation udvikler sig i en dårlig retning.

Vi kan derfor have trang til at fortælle andre om vores grænser, fordi vi tror, at det vil beskytte os mod dårlige oplevelser. Vi går ud fra, at hvis vi fortæller om vores forventninger, vil andre respektere og imødekomme dem.

Det vil sunde og velfungerende mennesker også. De vil endda gøre det, selv om vi ikke annoncerer det, fordi de netop er ordentlige.

Desværre er der også en del mennesker, der ikke opfører sig ordentligt. De er ligeglade med, hvad du siger eller skriver, for de er kun interesserede i deres egne behov. Derfor vil det også prelle af på dem, at du beder dem respektere dine grænser. Den bedste kur mod disse er at holde sig helt fra dem, når du opdager deres mangel på respekt.

Tværtimod kan et nej til for eksempel vold og druk blive opfattet som et tegn på sårbarhed. Den anden kan tro, at du for længe har accepteret at være i grænseoverskridende forhold, og at du derfor er et let offer.

Du risikerer at skubbe de gode fra dig

De ordentlige og velfungerende, som du gerne vil have kontakt med, vil derimod undre sig over, hvorfor du lister en lang række ting op, som de skal overholde eller for guds skyld ikke må gøre – ting de sikkert aldrig havde overvejet overhovedet.

De vil derfor nemt føle sig mistænkeliggjort uden grund, og de vil hellere søge videre til andre, der er lettere at have med at gøre. Trods alt foretrækker de fleste at date nogle, der er rimeligt easy going i modsætning til at bygge unødvendige barrikader.

“Det vigtige ved et afslag er at give det med takt og forståelse for, at den anden er et menneske med følelser, præcis som dig selv”

Andre gange kan der være rigtig god mening i at signalere, hvem du ønsker kontakt med. Er du religiøs, foretrækker du måske en af samme tro, eller hvis du er veganer og kæmper for dyrevelfærd, er en kødelsker nok ikke det bedste match for dig.

Den bedste måde at håndtere dette på er, at du fortæller om dig selv og dine værdier. Så er det op til andre, om de vil kontakte dig. Under alle omstændigheder fremstår du som et mere imødekommende og åbent menneske, hvis du skriver “Jeg går i kirke hver søndag og spiser ikke kød” i stedet for at skrive til den anden, at “Du skal være kirkegænger, og du må ikke spise kød.” I det sidste tilfælde fremstår man forudindtaget og dømmende, og det bliver sjældent opfattet positivt.

Fortæl positivt om dine egne værdier

Tricket her handler om at blive på sin egen banehalvdel. Fortæl gerne, hvad du kan lide at gøre, og hvad dine værdier er. Fortæl ikke andre, hvad de skal tænke og gøre eller ej. Skal du skrive noget om dine ønsker til andre, så gør det i så brede vendinger, at det ikke får andre til at føle sig trådt over tæerne.

“Får du spørgsmål eller ønsker, du ikke bryder dig om, så sig klart og tydeligt fra”

Men hvad gør du så, hvis du bliver kontaktet af en, du ikke er interesseret i? Du skriver høfligt tilbage, at du ikke synes, at der er et match, at du skriver med en anden, eller hvad du nu synes. Det vigtige ved et afslag er at give det med takt og forståelse for, at den anden er et menneske med følelser, præcis som dig selv. Det samme gælder efter en date. Fordi to mennesker ikke matcher betyder det ikke, at der er noget galt med nogen af dem.

Alt dette betyder selvfølgelig ikke, at du skal finde dig i hvad som helst, eller i at dine grænser bliver overskredet. Får du spørgsmål eller ønsker, du ikke bryder dig om, så sig klart og tydeligt fra. Føler du dig krænket eller trådt over tæerne, så afbryd eventuelt kontakten helt. Du dater, fordi du ønsker et godt menneske i dit liv – ikke for at lægge øre eller krop til andres dårlige opførsel. Så bevar dine grænser, men bemand først kanonerne, hvis det viser sig at være nødvendigt.

Icon matchlogo

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?