Annonce

To simple teknikker til en bedre samtale

1. Lær at styre

Nogen gange er det godt at tage styringen, andre gang er det bedre bare at lade samtalen flyde helt af sig selv. Nu ved jeg ikke med dig, men jeg kan nu godt lide at have valget, mellem hvornår jeg gør det ene eller det andet.

Du kan styre en samtale på to måder:
1. Ved at åbne emner.
2. Ved at lukke emner.

Et emne kunne fx være ”kærester”, ”sommerferier”, ”holdninger til arbejde”, ”film vi har set” eller ”dating”.

Helt kort sat op, så lukker vi emner ved at åbne nye, eller vi stiller et ja/nej spørgsmål:

For eksempel:
A: Hva så fik du set Avengers?
B: Ja…
A: Hvad syns du om den, er det en film der er værd at se?
B: Ja den var ok synes jeg…

Hvis den anden ikke uddyber – ja, så er emnet jo lukket. Hvis ikke der kommer noget nyt, er samtalen færdig. Det er sådan samtaler bare ”dør ud”. Det sker jo ikke af sig selv, men derimod fordi der ikke er nogen der holder den kørende, og det kan jo godt være lidt svært, hvis de spørgsmål der stilles kun kan besvares med ja eller nej.

2. Vær åben og imødekommende

Vi åbner NYE emner ved at stille ja/nej spørgsmål, eller bare fortælle noget vi har set, hørt, tænkt eller oplevet og følge op med spørgsmål, som oftest åbne spørgsmål (det er alle dem med hv- altså hvad, hvordan, hvorfor, hvem og hvor længe).

For eksempel:
A: Hey har du fri i weekenden?
B: Ja, men først fra lørdag eftermiddag.
A: Ah ok, hvornår var det du skulle i sommerhus?

Eller vi fortæller noget vi har set, hørt, tænkt eller oplevet – og inviterer den anden til at komme med et input, som i:

A: Ahh jeg har lige spist verdens bedste bøf … hvordan har du det forresten med rødt kød?
B: Hmm, er lidt en skabsvampyr tror jeg ;)

Hvis du i stedet bare siger ”Jeg har spist en god bøf”, hvad i alverden skal ham/hende du gerne vil flirte med så egentlig svare? ”Nå”? Eller ”Hurra for dig”?

Pointen er selvfølgelig, at god stil er at gøre det NEMT for dem vi taler/skriver med, at komme ind i samtalen, på den måde signalerer vi til andre: ”Hey – jeg kan godt lide dig, du er velkommen i min private lille verden”.

Annonce
Annonce

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk
Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?