Annonce

3 fordele ved at date en med børn

De fleste drømmer om at danne familie på et tidspunkt. Det indbefatter børn, som de allerfleste helst vil være biologiske forældre til. Det er forståeligt, men realiteterne er ofte anderledes. Hvert andet ægteskab ender i skilsmisse, så familien i dag er ofte et mix af dine, mine og vores børn.

Mens du var i tyverne, har du måske ikke skænket børn en tanke, for tiden var fyldt med uddannelse, rejser og en masse fester. Pludselig er du i trediverne, og måske ældre endnu, og lysten til at skabe en familie hamrer på døren. Lige så pludseligt opdager du, at det er blevet meget sværere, for mange af dine jævnaldrende er allerede i forhold og i fuld gang med Projekt Familie.

“Børn beriger dit liv, modner dig og giver hverdagen nye dimensioner”

Andre, måske dig selv, har fået børn, men forholdet holdt ikke. Men du savner stadig kærlighed, sex og samhørighed med et andet voksent menneske. Din hverdag er bare så travl, at tiden bliver en faktor. Netdating er som skabt til børneforældre. I ro og mag kan du søge og skrive med mulige partnere, sortere og bruge din begrænsede fritid på at gå på date med de kandidater, du synes bedst om.

3 gode grunde til at date en med børn:

  1. Dater du singler med børn, får du mange flere valgmuligheder
  2. Forældre er på mange områder mere modne og stabile partnere
  3. Børn beriger dit liv, modner dig og giver hverdagen nye dimensioner

Dating kræver lidt planlægning, når der er børn

Er du den uden børn, må du være lidt tålmodig i dating-processen. Din kommende date gør det så godt, han eller hun kan, men ingen kan trylle. Jeres hverdage kommer næppe til at ligne det unge par, der løber alene hen ad blomsterengen i modlys. Men hvad gør det?

Først og fremmest har du chancen for at finde et voksent menneske, der har styr på sit liv, fordi børn netop kræver en vis stabilitet. Endvidere har en singleforælder fået erfaring i parforhold, og den kommer jer begge til gode.

“Når du kommer i trediverne, og det gælder endnu mere i fyrrerne, handler livet ikke kun om ønsketænkning”

Vi taler meget om at acceptere hele pakken, når vi møder et nyt menneske. Med børn er pakken blevet større, men også lidt mere kompliceret, for hvordan skal du opføre dig? Respektfuldt, naturligt og som et voksent menneske med grænser.

Men inden I kommer så langt, vil I have talt en masse sammen om, hvordan I klarer situationen. Hvem gør hvad, og hvordan gør I tingene i fællesskab. Den sammenbragte familie kræver to voksne, der er indstillet på at klare situationerne, når de opstår.

At finde en kæreste med børn kan være en stor fordel. De er ofte mere stabile, og børn er på alle måder berigende.

Husk at eks’en følger med

Har du ikke allerede et godt forhold til din eks, så gør hvad du kan for at få det nu, hvis I har børn sammen. Det sikrer jer det bedst mulige samarbejde om børnene, især når du eller din tidligere partner forelsker jer igen. Jo, det kræver, at du nogle gange sætter dine egne behov til side, men det er du allerede vant til som forælder.

Som den nye kæreste har du også en opgave over for din partners eks. Vis forståelse, vær venlig og vær imødekommende. Det er en ny og uvant situation. Ikke blot for børnene, men også for de tre voksne. Så opfør dig voksent. Jo færre gnidninger og problemer, jo bedre for alle parter.

“Hvis dit største ønske til at blive 30 eller 40 år er, at dit liv stadig skal ligne dine teenage- og ungdomsår, vil børn altid være en hindring”

Måske tænker du lige nu, at dating er for besværligt med børn på sidelinjen. De fleste voksnes problem er som regel et helt andet. Det problem er, at de må opgive de drømme og illusioner, de havde som helt unge. Et er sikkert, og det er, at ungdomstiden ikke kommer tilbage. Der er ikke noget replay, og det er nok den erkendelse, der smerter mest.

Når du kommer i trediverne, og det gælder endnu mere i fyrrerne, handler livet ikke kun om ønsketænkning. Det handler også om, hvad der kan lade sig gøre i praksis. Jo, hverdagen bliver mere rolig, planlagt og forudsigelig med børn. Sådan er hverdagen – også uden børn.

Hvis dit største ønske til at blive 30 eller 40 år er, at dit liv stadig skal ligne dine teenage- og ungdomsår, vil børn altid være en hindring. Det vil en fast partner sikkert også være, men til gengæld kan du nyde din fulde frihed som single. Men er det ikke lidt kedeligt i længden?

Annonce
Icon matchlogo

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?