5 ting kvinder ikke forstår ved mænd og dating

I den moderne verden deler mænd og kvinder mange fælles interesser, værdier og livsmål. Alligevel befinder vi os ofte i en situation hvor vi simpelthen ikke forstår vores partner eller date - og hvorfor så dét?

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Som repræsentanter for to forskellige køn har mænd og kvinder ikke kun forskellige biologiske karakteristika, tendenser og behov, men styres ofte også af forskellige sociale standarder og forventninger. Også hvad angår dating. I denne artikel tager jeg fat om nogle grundlæggende misopfattelser og myter omkring mænd, og hvad der gemmer sig bag disse myter og misforståelser. Som altid vil jeg lige understrege, at det følgende ikke skal ses som en nøjagtig kortlægning eller tolkning af alle mænds tanker og adfærd når det kommer til dating; men som en rettesnor ift. generelle og hyppige tendenser hos mange mænd.

1. Hvorfor lytter han aldrig – men prøver i stedet at fixe problemet?

Hvis en kvinde har haft en hård dag på jobbet, haft en konflikt med en veninde, eller bare har lyst til dele noget der går hende på, forventer hun at manden vil lytte omhyggeligt til hele hendes historie. Forsøge at forstå de følelsesmæssige aspekter og vise medfølelse. Men hvad sker der ofte i stedet? Manden begynder straks at komme med løsningsforslag, og tager slet ikke højde for alle de tanker og følelser, der for hende er så væsentlig en del af historien. Hvordan kan han løse et problem han ikke mærker og forstår? Hun bliver ked af det, fordi hun kom til ham for at få medfølelse og forståelse og ikke for at få en hurtig løsning. Hun vil nok tænke, at han bare kommer med løsninger, fordi han ikke gider at lytte, og i stedet hellere vil have afsluttet samtalen hurtigst muligt.

“Igennem stort set hele menneskehedens historie har det været mandens opgave at skaffe ly, gå på jagt efter mad og beskytte familien”

For en mand er årsagen til hans reaktion meget enkel: “Hun har et problem, og jeg kan hjælpe hende med at få det fikset, så hun kan blive glad igen og komme videre i livet!”. Det har intet at gøre med, at han ikke vil lytte til hende. Igennem stort set hele menneskehedens historie har det været mandens opgave at skaffe ly, gå på jagt efter mad og beskytte familien; så dybt nede i vores DNA er vi programmeret til at være målrettede og løse problemer så snart de opstår. Neurologisk er vi mænd skruet sådan sammen, at vi generelt bruger mindre tid på at mærke, føle og forstå problemet – og fokuserer i stedet mere på at få det fjernet. For kvinder er det meget anderledes; de er neurologisk “kodet” til at gentagne gange besøge de samme følelser, mærke dem og italesætte dem, og derigennem bedre forstå situationen.

Denne forskel skaber ofte store misforståelser og konflikter mellem kønnene. Hvis du som kvinde selv befinder dig i denne situation, så husk denne forskel. Hvis du vil have at din mand bare lytter til dig i stedet for at fikse noget så fortæl ham det direkte. Og husk også, at det for de fleste mænd er lige så svært “bare at lytte” til et problem, de mener de nemt kan fikse, som det er for en kvinde “bare at fikse lortet i stedet for at tale det ihjel”.

2. Hvorfor er han pludselig så stille?

Kender du denne situation? Manden er pludselig meget stille, synes at være meget fjern og eftertænksom. Noget går ham på, men hvad? De fleste kvinder vil lægge mærke til denne adfærdsændring, og første reaktion vil givetvis være at spørge manden – “hvad er der galt?”. Hvis han svarer “ingenting” men fortsætter med at være være eftertænksom, vil det ofte starte kvindens mistænksomhedsgenerator. Kvinden vil begynde at analysere hver eneste detalje i hans opførsel, bemærke at han pludselig ikke længere drikker kaffe fra hans yndlingskop; hun vil komme i tanke om, at han onsdag i sidste uge sendte hende en tekst uden smiley – og vil komme til den “logiske” konklusion, at han ikke elsker hende mere og/eller har i gang med noget med en anden kvinde. Det kan endda være, at hun overvældes af bekymringer, uro og følelsesmæssige smerter ved tanken om at blive dumpet af ham. Og går det helt galt, ender det måske med, at hun “ved hvad han har gang i og ikke vil pines længere!”. Han bliver dybt overrasket, og fatter ikke en brik; for i hans verden er der absolut intet galt med forholdet – han har bare været bekymret for en mærkelig – og potentiel dyr – mislyd i bilen, som han ikke kan lokalisere.

“Derudover lever vi i en tid, hvor kvinder ikke rent praktisk har brug for mænd længere”

Mænd er generelt mindre komplekse end kvinder, så for det meste behøver du som kvinde ikke at granske vores adfærd eller dagsordener under et mikroskop for at forstå dem. Vi kan sagtens være bekymrede for arbejde eller andet der intet har med vores partner at gøre, så hvis vi siger at der ikke er noget galt, er der som udgangspunkt ikke noget galt. Jovist, der findes mænd der enten generelt eller i visse dating situationer ikke taler lige ud af posen, eller som ryger i offerrollen eller trækker sig når der er en konflikt under opsejling. Når det handler om motiver, adfærd og dating er mænd generelt mindre komplekse, end mange kvinder gør os til. Så hvis du har en tendens til at overtænke og overfortolke mænds adfærd, så prøv noget nyt. Tag tingene for pålydende. Det kan jo være, at du får bedre relationer på dén måde.


3. Hvorfor har mænd ikke så mange følelser?

Det mandlige ideal portrætteres ofte som hårdt og frygtløst; han beskytter altid sin kvinde, han er stærk og modig, en handlekraftig kaptajn som altid er 100% sikker på, hvor han styrer skibet hen. Sådan er det i al fald i film og bøger, og dette ideal ligger ikke langt fra dét mange drenge lærer fra en tidlig alder. Betyder det så, at mænd ikke har nogen følelser? Mest nej. Mænd oplever frygt, manglende selvtillid, hjertesorg, utilstrækkelighed, frygt for afvisning og alt der imellem – men de fleste af os har lært at skjule eller undertrykke disse følelser – eller som minimum lade dem komme til udtryk på en “maskulin” måde: Aggression fremfor tårer. Hvorfor? Fordi disse svage følelser og følgende adfærd for det meste straffes af vores omgivelser, og medfører negative konsekvenser.

I disse ligestillingstider, hvor vi er langt mere oplyste, kan man måske undre sig over hvorfor dét skulle være et problem. Moderne kvinder vil vel hellere have en partner, der blotter og tør stå ved sine følelser, ikke? Nogle kvinder vil absolut. Men tænk over, hvor mange kvinder der ville foretrække at være sammen med en partner eller date, der græder lige så meget, eller måske oftere, end hun gør?

“Uinteressant, veninde, kæreste eller sexobjekt. Er du først blevet puttet i én af kasserne, kan det være ret svært at komme ud af den igen”

Det lyder måske fint på papiret, men det fungerer ikke for ret mange par i den virkelige verden, for sagen er den, at de fleste kvinder ønsker, at hendes mand er følelsesmæssigt stærkere end hun er. Mænd kan absolut være bange, og de fleste af os frygter afvisning.
Når der skal findes en partner, er det både biologisk og og kulturelt mandens pligt at tage det første skridt. At henvende sig til en kvinde, bede om et telefonnummer, invitere hende på en date etc. Initiativ og målrettethed ses af de fleste kvinder som klassiske maskuline værdier og karaktertræk, som de fleste kvinder tiltrækkes af og leder efter i en partner – så derfor belønnes disse i langt højere grad end passivitet, usikkerhed og reaktiv adfærd.

Og netop fordi de fleste mænd (og kvinder) forventer at manden tager første skridt, er det netop lige omvendt for kvinder: Det ses sjældnere at de tager initiativet, og er man oven i købet en meget attraktiv kvinde, er der stor sandsynlighed for at man aldrig tager første skridt. Så tænk over, at mænd generelt skal risikere afvisning langt oftere og i langt højere grad end kvinder, hvis de vil møde en partner og have dating succes.

Hver gang en mands tilnærmelser eller forsøg på at lære en kvinde at kende afvises, er det en lille ting for hende, men det er det sjældent for ham. Med tid og erfaring kan mænd lære at blive mere hårdhudede og lære at tage afvisning i stiv arm. Men ikke alle mænd lærer eller bliver gode til det. Derudover lever vi i en tid, hvor kvinder ikke rent praktisk har brug for mænd længere. Kvinder er generelt selvstændige (emotionelt, praktisk og økonomisk), har ofte en højere uddannelse end manden, og dertil bombarderes vi hver dag med nyheder, info og underholdning der portrætterer kvinder som empowered, stærke, bedre end mænd etc. Lægger vi så den seneste bølge af mande-hadende feminisme oven i dén ligning, er det ikke svært at se, hvorfor mange mænd ikke tør eller ikke ønsker at risikere at blive afvist – men i stedet enten helt holder sig væk fra datingmarkedet, eller tager de lavest-hængende frugter.

Jeg siger ikke, at du som kvinde skal sige “ja” til ethvert scoreforsøg du udsættes for, for at skåne mandens følelser. Selvfølgelig ikke. Men du kan jo have dette i mente, hvis du synes at ham du flirter med har svært ved at komme ud af starthullerne, eller hvis du ikke forstår hvorfor ham, du har så god kemi med ikke bare lige tager fat i dig og gnaver dig i gulvet.

4. Elsker mænd kvinder med masser af make-up?

Make-up industrien er gigantisk, og tjener kassen på kvinder der gerne vil tage sig godt ud. Det skorter ikke på reklamer for skønhedsprodukter, der vil gøre jer kvinder smukkere, så vi mænd drejer hovedet af led og falder pladask for jer…because you ́re worth it, ik’?

Desværre er skønhedsindustrien ligeglad med om deres produkter faktisk giver kvinderne de resultater de håber på. Og det rager dem også en høstblomst hvad vi mænd faktisk tænder på, så længe de kan tjene kassen på håbet om at den nyeste creme med Pro Retinol B5 eller en “banebrydende” 2.500-kroners læbe-pumpnings-behandling vil gøre kvinden så lækker at hun bliver uimodståelig for den mand hun vil have.

“Uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne”

De fleste af os foretrækker ironisk nok naturlig skønhed. Vi kan lide at kysse og kærtegne vores kvinder uden at vi støder på løse genstande eller får skjorten smurt ind i en kage af foundation og pålimede hår. Plastiktasker, skovsnegle, gummilæber, hair extensions og masser af spraytan kan måske være super, hvis man bare vil have en at fjolle rundt med. Det er dog for det meste ikke lige hende, vi tager med hjem til mor, eller vælger at få børn med. Og det bringer mig til min sidste vigtige pointe:

5. Tænker mænd kun på én ting?

Det er nok næppe nogen sensation, at der er en hel del mænd, der hellere end gerne vil nøjes med sex, og helst slippe for enhver form for engagement og nærhed.
Men udover mænd der kun er ude efter en trussekant, er det værd at nævne en klassisk problemstilling, som ikke kun har at gøre med mandens intentioner, men i høj grad de signaler, du som kvinde selv sender. Mange mænd som egentlig er på udkig efter et seriøst forhold, vil ikke takke nej til lidt sjov og ballade hvis muligheden byder sig. Hvis valget står imellem at traske hjem alene eller at få lidt sukkermås hos en der ikke er den eneste ene, kræver det ikke den store vognstyrereksamen at regne ud, hvor valget falder.

Så hvad er med til at afgøre hvor dette valg falder?
Hot og smuk er to meget forskellige kategorier; så tænk kraftigt over hvilken en af disse du vælger at tilhøre – for dét kan være afgørende for dit datingliv. Groft sagt sorterer mænd ofte kvinder i 4 meget kyniske men ikke desto mindre vigtige mentale kasser: Uinteressant, veninde, kone/kæreste eller sexobjekt. Er du først blevet puttet i én af kasserne, kan det være ret svært at komme ud af den igen. På samme måde som det er næsten umuligt for en mand at komme fra vennezonen og over i “kæreste-potentiale-zonen”; zoner som kvinder ofte gør brug af. Heldigvis kan du som kvinde selv være med til at bestemme, hvilken kasse du helst vil ned i. Tænk over hvad du signalerer når du tager på date, går i byen eller i det hele taget aktivt leder efter en date eller kæreste. Signalerer du sex eller signalerer du kæreste? Vær klar på, at dét du sælger er dét han køber. Mange kvinder begår den store fejl, at de tænker “hvis jeg nu ser super lækker og flabet ud og bruger min seksuelle udstråling, kan jeg få ham på krogen. Så vil han opdage at jeg også er både intelligent og sjov og værd at have som kæreste!”


Det lyder jo smart nok – og desværre fungerer dén taktik kun sjældent i virkeligheden – for tænder han primært på dine fysiske attributter, vil det ofte overskygge dine menneskelige værdier. Og bliver du først set som et sex-objekt han blot vil i trussen på, er det meget svært at hoppe fra dén kategori og over i kæreste-kassen.
“What? Jeg har da LOV til at klæde mig sexet! Og hvis han ikke kan tåle eller respektere dét, er det hans problem!”, vil nogen måske sige. Og det er som udgangspunkt også korrekt. I al fald i teorien. For problemet er, at man ikke kan bøje biologi og naturlove, bare fordi man godt kunne tænke sig det. Så uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne. Det betyder selvsagt ikke, at du ikke må klæde dig lækkert på eller være sexet.
Tænk blot over, om din påklædning, udstråling og adfærd gør det sværere eller nemmere for dig selv ift at få dét ud af daten du ønsker. Det samme gælder i den omvendte situation: I har skønne, sjove og stimulerende samtaler og et godt venskab lader til at forme sig. Desværre ser det ud til at det kun er et venskab, der er på vej. Her kan det være en idé, at kigge på om du er for fokuseret på det venskabelige og intellektuelle aspekt af jeres relation – og måske bør tænke over at skrue op for de mere romantiske og seksuelle af slagsen.

Det var 5 simple – men afgørende ting, som kvinder ikke forstår ved mænd

Hvis du forstår og accepterer disse forskelle, vil du langt bedre kunne forstå mænds adfærd og meget hurtigt få et langt bedre forhold med din partner. Husk på at mænd og kvinders forskelligheder er årsagen til at vi er tiltrukket af hinanden. Begge køn har styrker og svagheder, og heldigvis har tusindvis af års evolution medført at vi passer helt perfekt sammen. Hvis altså bare vi kunne lære at forstå og acceptere hinandens forskelligheder i stedet for at gøre dem til et uoverstigeligt problem.

Som repræsentanter for to forskellige køn har mænd og kvinder ikke kun forskellige biologiske karakteristika, tendenser og behov, men styres ofte også af forskellige sociale standarder og forventninger. Også hvad angår dating. I denne artikel tager jeg fat om nogle grundlæggende misopfattelser og myter omkring mænd, og hvad der gemmer sig bag disse myter og misforståelser. Som altid vil jeg lige understrege, at det følgende ikke skal ses som en nøjagtig kortlægning eller tolkning af alle mænds tanker og adfærd når det kommer til dating; men som en rettesnor ift. generelle og hyppige tendenser hos mange mænd.

1. Hvorfor lytter han aldrig – men prøver i stedet at fixe problemet?

Hvis en kvinde har haft en hård dag på jobbet, haft en konflikt med en veninde, eller bare har lyst til dele noget der går hende på, forventer hun at manden vil lytte omhyggeligt til hele hendes historie. Forsøge at forstå de følelsesmæssige aspekter og vise medfølelse. Men hvad sker der ofte i stedet? Manden begynder straks at komme med løsningsforslag, og tager slet ikke højde for alle de tanker og følelser, der for hende er så væsentlig en del af historien. Hvordan kan han løse et problem han ikke mærker og forstår? Hun bliver ked af det, fordi hun kom til ham for at få medfølelse og forståelse og ikke for at få en hurtig løsning. Hun vil nok tænke, at han bare kommer med løsninger, fordi han ikke gider at lytte, og i stedet hellere vil have afsluttet samtalen hurtigst muligt.

“Igennem stort set hele menneskehedens historie har det været mandens opgave at skaffe ly, gå på jagt efter mad og beskytte familien”

For en mand er årsagen til hans reaktion meget enkel: “Hun har et problem, og jeg kan hjælpe hende med at få det fikset, så hun kan blive glad igen og komme videre i livet!”. Det har intet at gøre med, at han ikke vil lytte til hende. Igennem stort set hele menneskehedens historie har det været mandens opgave at skaffe ly, gå på jagt efter mad og beskytte familien; så dybt nede i vores DNA er vi programmeret til at være målrettede og løse problemer så snart de opstår. Neurologisk er vi mænd skruet sådan sammen, at vi generelt bruger mindre tid på at mærke, føle og forstå problemet – og fokuserer i stedet mere på at få det fjernet. For kvinder er det meget anderledes; de er neurologisk “kodet” til at gentagne gange besøge de samme følelser, mærke dem og italesætte dem, og derigennem bedre forstå situationen.

Denne forskel skaber ofte store misforståelser og konflikter mellem kønnene. Hvis du som kvinde selv befinder dig i denne situation, så husk denne forskel. Hvis du vil have at din mand bare lytter til dig i stedet for at fikse noget så fortæl ham det direkte. Og husk også, at det for de fleste mænd er lige så svært “bare at lytte” til et problem, de mener de nemt kan fikse, som det er for en kvinde “bare at fikse lortet i stedet for at tale det ihjel”.

2. Hvorfor er han pludselig så stille?

Kender du denne situation? Manden er pludselig meget stille, synes at være meget fjern og eftertænksom. Noget går ham på, men hvad? De fleste kvinder vil lægge mærke til denne adfærdsændring, og første reaktion vil givetvis være at spørge manden – “hvad er der galt?”. Hvis han svarer “ingenting” men fortsætter med at være være eftertænksom, vil det ofte starte kvindens mistænksomhedsgenerator. Kvinden vil begynde at analysere hver eneste detalje i hans opførsel, bemærke at han pludselig ikke længere drikker kaffe fra hans yndlingskop; hun vil komme i tanke om, at han onsdag i sidste uge sendte hende en tekst uden smiley – og vil komme til den “logiske” konklusion, at han ikke elsker hende mere og/eller har i gang med noget med en anden kvinde. Det kan endda være, at hun overvældes af bekymringer, uro og følelsesmæssige smerter ved tanken om at blive dumpet af ham. Og går det helt galt, ender det måske med, at hun “ved hvad han har gang i og ikke vil pines længere!”. Han bliver dybt overrasket, og fatter ikke en brik; for i hans verden er der absolut intet galt med forholdet – han har bare været bekymret for en mærkelig – og potentiel dyr – mislyd i bilen, som han ikke kan lokalisere.

“Derudover lever vi i en tid, hvor kvinder ikke rent praktisk har brug for mænd længere”

Mænd er generelt mindre komplekse end kvinder, så for det meste behøver du som kvinde ikke at granske vores adfærd eller dagsordener under et mikroskop for at forstå dem. Vi kan sagtens være bekymrede for arbejde eller andet der intet har med vores partner at gøre, så hvis vi siger at der ikke er noget galt, er der som udgangspunkt ikke noget galt. Jovist, der findes mænd der enten generelt eller i visse dating situationer ikke taler lige ud af posen, eller som ryger i offerrollen eller trækker sig når der er en konflikt under opsejling. Når det handler om motiver, adfærd og dating er mænd generelt mindre komplekse, end mange kvinder gør os til. Så hvis du har en tendens til at overtænke og overfortolke mænds adfærd, så prøv noget nyt. Tag tingene for pålydende. Det kan jo være, at du får bedre relationer på dén måde.


3. Hvorfor har mænd ikke så mange følelser?

Det mandlige ideal portrætteres ofte som hårdt og frygtløst; han beskytter altid sin kvinde, han er stærk og modig, en handlekraftig kaptajn som altid er 100% sikker på, hvor han styrer skibet hen. Sådan er det i al fald i film og bøger, og dette ideal ligger ikke langt fra dét mange drenge lærer fra en tidlig alder. Betyder det så, at mænd ikke har nogen følelser? Mest nej. Mænd oplever frygt, manglende selvtillid, hjertesorg, utilstrækkelighed, frygt for afvisning og alt der imellem – men de fleste af os har lært at skjule eller undertrykke disse følelser – eller som minimum lade dem komme til udtryk på en “maskulin” måde: Aggression fremfor tårer. Hvorfor? Fordi disse svage følelser og følgende adfærd for det meste straffes af vores omgivelser, og medfører negative konsekvenser.

I disse ligestillingstider, hvor vi er langt mere oplyste, kan man måske undre sig over hvorfor dét skulle være et problem. Moderne kvinder vil vel hellere have en partner, der blotter og tør stå ved sine følelser, ikke? Nogle kvinder vil absolut. Men tænk over, hvor mange kvinder der ville foretrække at være sammen med en partner eller date, der græder lige så meget, eller måske oftere, end hun gør?

“Uinteressant, veninde, kæreste eller sexobjekt. Er du først blevet puttet i én af kasserne, kan det være ret svært at komme ud af den igen”

Det lyder måske fint på papiret, men det fungerer ikke for ret mange par i den virkelige verden, for sagen er den, at de fleste kvinder ønsker, at hendes mand er følelsesmæssigt stærkere end hun er. Mænd kan absolut være bange, og de fleste af os frygter afvisning.
Når der skal findes en partner, er det både biologisk og og kulturelt mandens pligt at tage det første skridt. At henvende sig til en kvinde, bede om et telefonnummer, invitere hende på en date etc. Initiativ og målrettethed ses af de fleste kvinder som klassiske maskuline værdier og karaktertræk, som de fleste kvinder tiltrækkes af og leder efter i en partner – så derfor belønnes disse i langt højere grad end passivitet, usikkerhed og reaktiv adfærd.

Og netop fordi de fleste mænd (og kvinder) forventer at manden tager første skridt, er det netop lige omvendt for kvinder: Det ses sjældnere at de tager initiativet, og er man oven i købet en meget attraktiv kvinde, er der stor sandsynlighed for at man aldrig tager første skridt. Så tænk over, at mænd generelt skal risikere afvisning langt oftere og i langt højere grad end kvinder, hvis de vil møde en partner og have dating succes.

Hver gang en mands tilnærmelser eller forsøg på at lære en kvinde at kende afvises, er det en lille ting for hende, men det er det sjældent for ham. Med tid og erfaring kan mænd lære at blive mere hårdhudede og lære at tage afvisning i stiv arm. Men ikke alle mænd lærer eller bliver gode til det. Derudover lever vi i en tid, hvor kvinder ikke rent praktisk har brug for mænd længere. Kvinder er generelt selvstændige (emotionelt, praktisk og økonomisk), har ofte en højere uddannelse end manden, og dertil bombarderes vi hver dag med nyheder, info og underholdning der portrætterer kvinder som empowered, stærke, bedre end mænd etc. Lægger vi så den seneste bølge af mande-hadende feminisme oven i dén ligning, er det ikke svært at se, hvorfor mange mænd ikke tør eller ikke ønsker at risikere at blive afvist – men i stedet enten helt holder sig væk fra datingmarkedet, eller tager de lavest-hængende frugter.

Jeg siger ikke, at du som kvinde skal sige “ja” til ethvert scoreforsøg du udsættes for, for at skåne mandens følelser. Selvfølgelig ikke. Men du kan jo have dette i mente, hvis du synes at ham du flirter med har svært ved at komme ud af starthullerne, eller hvis du ikke forstår hvorfor ham, du har så god kemi med ikke bare lige tager fat i dig og gnaver dig i gulvet.

4. Elsker mænd kvinder med masser af make-up?

Make-up industrien er gigantisk, og tjener kassen på kvinder der gerne vil tage sig godt ud. Det skorter ikke på reklamer for skønhedsprodukter, der vil gøre jer kvinder smukkere, så vi mænd drejer hovedet af led og falder pladask for jer…because you ́re worth it, ik’?

Desværre er skønhedsindustrien ligeglad med om deres produkter faktisk giver kvinderne de resultater de håber på. Og det rager dem også en høstblomst hvad vi mænd faktisk tænder på, så længe de kan tjene kassen på håbet om at den nyeste creme med Pro Retinol B5 eller en “banebrydende” 2.500-kroners læbe-pumpnings-behandling vil gøre kvinden så lækker at hun bliver uimodståelig for den mand hun vil have.

“Uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne”

De fleste af os foretrækker ironisk nok naturlig skønhed. Vi kan lide at kysse og kærtegne vores kvinder uden at vi støder på løse genstande eller får skjorten smurt ind i en kage af foundation og pålimede hår. Plastiktasker, skovsnegle, gummilæber, hair extensions og masser af spraytan kan måske være super, hvis man bare vil have en at fjolle rundt med. Det er dog for det meste ikke lige hende, vi tager med hjem til mor, eller vælger at få børn med. Og det bringer mig til min sidste vigtige pointe:

5. Tænker mænd kun på én ting?

Det er nok næppe nogen sensation, at der er en hel del mænd, der hellere end gerne vil nøjes med sex, og helst slippe for enhver form for engagement og nærhed.
Men udover mænd der kun er ude efter en trussekant, er det værd at nævne en klassisk problemstilling, som ikke kun har at gøre med mandens intentioner, men i høj grad de signaler, du som kvinde selv sender. Mange mænd som egentlig er på udkig efter et seriøst forhold, vil ikke takke nej til lidt sjov og ballade hvis muligheden byder sig. Hvis valget står imellem at traske hjem alene eller at få lidt sukkermås hos en der ikke er den eneste ene, kræver det ikke den store vognstyrereksamen at regne ud, hvor valget falder.

Så hvad er med til at afgøre hvor dette valg falder?
Hot og smuk er to meget forskellige kategorier; så tænk kraftigt over hvilken en af disse du vælger at tilhøre – for dét kan være afgørende for dit datingliv. Groft sagt sorterer mænd ofte kvinder i 4 meget kyniske men ikke desto mindre vigtige mentale kasser: Uinteressant, veninde, kone/kæreste eller sexobjekt. Er du først blevet puttet i én af kasserne, kan det være ret svært at komme ud af den igen. På samme måde som det er næsten umuligt for en mand at komme fra vennezonen og over i “kæreste-potentiale-zonen”; zoner som kvinder ofte gør brug af. Heldigvis kan du som kvinde selv være med til at bestemme, hvilken kasse du helst vil ned i. Tænk over hvad du signalerer når du tager på date, går i byen eller i det hele taget aktivt leder efter en date eller kæreste. Signalerer du sex eller signalerer du kæreste? Vær klar på, at dét du sælger er dét han køber. Mange kvinder begår den store fejl, at de tænker “hvis jeg nu ser super lækker og flabet ud og bruger min seksuelle udstråling, kan jeg få ham på krogen. Så vil han opdage at jeg også er både intelligent og sjov og værd at have som kæreste!”


Det lyder jo smart nok – og desværre fungerer dén taktik kun sjældent i virkeligheden – for tænder han primært på dine fysiske attributter, vil det ofte overskygge dine menneskelige værdier. Og bliver du først set som et sex-objekt han blot vil i trussen på, er det meget svært at hoppe fra dén kategori og over i kæreste-kassen.
“What? Jeg har da LOV til at klæde mig sexet! Og hvis han ikke kan tåle eller respektere dét, er det hans problem!”, vil nogen måske sige. Og det er som udgangspunkt også korrekt. I al fald i teorien. For problemet er, at man ikke kan bøje biologi og naturlove, bare fordi man godt kunne tænke sig det. Så uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne. Det betyder selvsagt ikke, at du ikke må klæde dig lækkert på eller være sexet.
Tænk blot over, om din påklædning, udstråling og adfærd gør det sværere eller nemmere for dig selv ift at få dét ud af daten du ønsker. Det samme gælder i den omvendte situation: I har skønne, sjove og stimulerende samtaler og et godt venskab lader til at forme sig. Desværre ser det ud til at det kun er et venskab, der er på vej. Her kan det være en idé, at kigge på om du er for fokuseret på det venskabelige og intellektuelle aspekt af jeres relation – og måske bør tænke over at skrue op for de mere romantiske og seksuelle af slagsen.

Det var 5 simple – men afgørende ting, som kvinder ikke forstår ved mænd

Hvis du forstår og accepterer disse forskelle, vil du langt bedre kunne forstå mænds adfærd og meget hurtigt få et langt bedre forhold med din partner. Husk på at mænd og kvinders forskelligheder er årsagen til at vi er tiltrukket af hinanden. Begge køn har styrker og svagheder, og heldigvis har tusindvis af års evolution medført at vi passer helt perfekt sammen. Hvis altså bare vi kunne lære at forstå og acceptere hinandens forskelligheder i stedet for at gøre dem til et uoverstigeligt problem.

Som repræsentanter for to forskellige køn har mænd og kvinder ikke kun forskellige biologiske karakteristika, tendenser og behov, men styres ofte også af forskellige sociale standarder og forventninger. Også hvad angår dating. I denne artikel tager jeg fat om nogle grundlæggende misopfattelser og myter omkring mænd, og hvad der gemmer sig bag disse myter og misforståelser. Som altid vil jeg lige understrege, at det følgende ikke skal ses som en nøjagtig kortlægning eller tolkning af alle mænds tanker og adfærd når det kommer til dating; men som en rettesnor ift. generelle og hyppige tendenser hos mange mænd.

1. Hvorfor lytter han aldrig – men prøver i stedet at fixe problemet?

Hvis en kvinde har haft en hård dag på jobbet, haft en konflikt med en veninde, eller bare har lyst til dele noget der går hende på, forventer hun at manden vil lytte omhyggeligt til hele hendes historie. Forsøge at forstå de følelsesmæssige aspekter og vise medfølelse. Men hvad sker der ofte i stedet? Manden begynder straks at komme med løsningsforslag, og tager slet ikke højde for alle de tanker og følelser, der for hende er så væsentlig en del af historien. Hvordan kan han løse et problem han ikke mærker og forstår? Hun bliver ked af det, fordi hun kom til ham for at få medfølelse og forståelse og ikke for at få en hurtig løsning. Hun vil nok tænke, at han bare kommer med løsninger, fordi han ikke gider at lytte, og i stedet hellere vil have afsluttet samtalen hurtigst muligt.

“Igennem stort set hele menneskehedens historie har det været mandens opgave at skaffe ly, gå på jagt efter mad og beskytte familien”

For en mand er årsagen til hans reaktion meget enkel: “Hun har et problem, og jeg kan hjælpe hende med at få det fikset, så hun kan blive glad igen og komme videre i livet!”. Det har intet at gøre med, at han ikke vil lytte til hende. Igennem stort set hele menneskehedens historie har det været mandens opgave at skaffe ly, gå på jagt efter mad og beskytte familien; så dybt nede i vores DNA er vi programmeret til at være målrettede og løse problemer så snart de opstår. Neurologisk er vi mænd skruet sådan sammen, at vi generelt bruger mindre tid på at mærke, føle og forstå problemet – og fokuserer i stedet mere på at få det fjernet. For kvinder er det meget anderledes; de er neurologisk “kodet” til at gentagne gange besøge de samme følelser, mærke dem og italesætte dem, og derigennem bedre forstå situationen.

Denne forskel skaber ofte store misforståelser og konflikter mellem kønnene. Hvis du som kvinde selv befinder dig i denne situation, så husk denne forskel. Hvis du vil have at din mand bare lytter til dig i stedet for at fikse noget så fortæl ham det direkte. Og husk også, at det for de fleste mænd er lige så svært “bare at lytte” til et problem, de mener de nemt kan fikse, som det er for en kvinde “bare at fikse lortet i stedet for at tale det ihjel”.

2. Hvorfor er han pludselig så stille?

Kender du denne situation? Manden er pludselig meget stille, synes at være meget fjern og eftertænksom. Noget går ham på, men hvad? De fleste kvinder vil lægge mærke til denne adfærdsændring, og første reaktion vil givetvis være at spørge manden – “hvad er der galt?”. Hvis han svarer “ingenting” men fortsætter med at være være eftertænksom, vil det ofte starte kvindens mistænksomhedsgenerator. Kvinden vil begynde at analysere hver eneste detalje i hans opførsel, bemærke at han pludselig ikke længere drikker kaffe fra hans yndlingskop; hun vil komme i tanke om, at han onsdag i sidste uge sendte hende en tekst uden smiley – og vil komme til den “logiske” konklusion, at han ikke elsker hende mere og/eller har i gang med noget med en anden kvinde. Det kan endda være, at hun overvældes af bekymringer, uro og følelsesmæssige smerter ved tanken om at blive dumpet af ham. Og går det helt galt, ender det måske med, at hun “ved hvad han har gang i og ikke vil pines længere!”. Han bliver dybt overrasket, og fatter ikke en brik; for i hans verden er der absolut intet galt med forholdet – han har bare været bekymret for en mærkelig – og potentiel dyr – mislyd i bilen, som han ikke kan lokalisere.

“Derudover lever vi i en tid, hvor kvinder ikke rent praktisk har brug for mænd længere”

Mænd er generelt mindre komplekse end kvinder, så for det meste behøver du som kvinde ikke at granske vores adfærd eller dagsordener under et mikroskop for at forstå dem. Vi kan sagtens være bekymrede for arbejde eller andet der intet har med vores partner at gøre, så hvis vi siger at der ikke er noget galt, er der som udgangspunkt ikke noget galt. Jovist, der findes mænd der enten generelt eller i visse dating situationer ikke taler lige ud af posen, eller som ryger i offerrollen eller trækker sig når der er en konflikt under opsejling. Når det handler om motiver, adfærd og dating er mænd generelt mindre komplekse, end mange kvinder gør os til. Så hvis du har en tendens til at overtænke og overfortolke mænds adfærd, så prøv noget nyt. Tag tingene for pålydende. Det kan jo være, at du får bedre relationer på dén måde.


3. Hvorfor har mænd ikke så mange følelser?

Det mandlige ideal portrætteres ofte som hårdt og frygtløst; han beskytter altid sin kvinde, han er stærk og modig, en handlekraftig kaptajn som altid er 100% sikker på, hvor han styrer skibet hen. Sådan er det i al fald i film og bøger, og dette ideal ligger ikke langt fra dét mange drenge lærer fra en tidlig alder. Betyder det så, at mænd ikke har nogen følelser? Mest nej. Mænd oplever frygt, manglende selvtillid, hjertesorg, utilstrækkelighed, frygt for afvisning og alt der imellem – men de fleste af os har lært at skjule eller undertrykke disse følelser – eller som minimum lade dem komme til udtryk på en “maskulin” måde: Aggression fremfor tårer. Hvorfor? Fordi disse svage følelser og følgende adfærd for det meste straffes af vores omgivelser, og medfører negative konsekvenser.

I disse ligestillingstider, hvor vi er langt mere oplyste, kan man måske undre sig over hvorfor dét skulle være et problem. Moderne kvinder vil vel hellere have en partner, der blotter og tør stå ved sine følelser, ikke? Nogle kvinder vil absolut. Men tænk over, hvor mange kvinder der ville foretrække at være sammen med en partner eller date, der græder lige så meget, eller måske oftere, end hun gør?

“Uinteressant, veninde, kæreste eller sexobjekt. Er du først blevet puttet i én af kasserne, kan det være ret svært at komme ud af den igen”

Det lyder måske fint på papiret, men det fungerer ikke for ret mange par i den virkelige verden, for sagen er den, at de fleste kvinder ønsker, at hendes mand er følelsesmæssigt stærkere end hun er. Mænd kan absolut være bange, og de fleste af os frygter afvisning.
Når der skal findes en partner, er det både biologisk og og kulturelt mandens pligt at tage det første skridt. At henvende sig til en kvinde, bede om et telefonnummer, invitere hende på en date etc. Initiativ og målrettethed ses af de fleste kvinder som klassiske maskuline værdier og karaktertræk, som de fleste kvinder tiltrækkes af og leder efter i en partner – så derfor belønnes disse i langt højere grad end passivitet, usikkerhed og reaktiv adfærd.

Og netop fordi de fleste mænd (og kvinder) forventer at manden tager første skridt, er det netop lige omvendt for kvinder: Det ses sjældnere at de tager initiativet, og er man oven i købet en meget attraktiv kvinde, er der stor sandsynlighed for at man aldrig tager første skridt. Så tænk over, at mænd generelt skal risikere afvisning langt oftere og i langt højere grad end kvinder, hvis de vil møde en partner og have dating succes.

Hver gang en mands tilnærmelser eller forsøg på at lære en kvinde at kende afvises, er det en lille ting for hende, men det er det sjældent for ham. Med tid og erfaring kan mænd lære at blive mere hårdhudede og lære at tage afvisning i stiv arm. Men ikke alle mænd lærer eller bliver gode til det. Derudover lever vi i en tid, hvor kvinder ikke rent praktisk har brug for mænd længere. Kvinder er generelt selvstændige (emotionelt, praktisk og økonomisk), har ofte en højere uddannelse end manden, og dertil bombarderes vi hver dag med nyheder, info og underholdning der portrætterer kvinder som empowered, stærke, bedre end mænd etc. Lægger vi så den seneste bølge af mande-hadende feminisme oven i dén ligning, er det ikke svært at se, hvorfor mange mænd ikke tør eller ikke ønsker at risikere at blive afvist – men i stedet enten helt holder sig væk fra datingmarkedet, eller tager de lavest-hængende frugter.

Jeg siger ikke, at du som kvinde skal sige “ja” til ethvert scoreforsøg du udsættes for, for at skåne mandens følelser. Selvfølgelig ikke. Men du kan jo have dette i mente, hvis du synes at ham du flirter med har svært ved at komme ud af starthullerne, eller hvis du ikke forstår hvorfor ham, du har så god kemi med ikke bare lige tager fat i dig og gnaver dig i gulvet.

4. Elsker mænd kvinder med masser af make-up?

Make-up industrien er gigantisk, og tjener kassen på kvinder der gerne vil tage sig godt ud. Det skorter ikke på reklamer for skønhedsprodukter, der vil gøre jer kvinder smukkere, så vi mænd drejer hovedet af led og falder pladask for jer…because you ́re worth it, ik’?

Desværre er skønhedsindustrien ligeglad med om deres produkter faktisk giver kvinderne de resultater de håber på. Og det rager dem også en høstblomst hvad vi mænd faktisk tænder på, så længe de kan tjene kassen på håbet om at den nyeste creme med Pro Retinol B5 eller en “banebrydende” 2.500-kroners læbe-pumpnings-behandling vil gøre kvinden så lækker at hun bliver uimodståelig for den mand hun vil have.

“Uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne”

De fleste af os foretrækker ironisk nok naturlig skønhed. Vi kan lide at kysse og kærtegne vores kvinder uden at vi støder på løse genstande eller får skjorten smurt ind i en kage af foundation og pålimede hår. Plastiktasker, skovsnegle, gummilæber, hair extensions og masser af spraytan kan måske være super, hvis man bare vil have en at fjolle rundt med. Det er dog for det meste ikke lige hende, vi tager med hjem til mor, eller vælger at få børn med. Og det bringer mig til min sidste vigtige pointe:

5. Tænker mænd kun på én ting?

Det er nok næppe nogen sensation, at der er en hel del mænd, der hellere end gerne vil nøjes med sex, og helst slippe for enhver form for engagement og nærhed.
Men udover mænd der kun er ude efter en trussekant, er det værd at nævne en klassisk problemstilling, som ikke kun har at gøre med mandens intentioner, men i høj grad de signaler, du som kvinde selv sender. Mange mænd som egentlig er på udkig efter et seriøst forhold, vil ikke takke nej til lidt sjov og ballade hvis muligheden byder sig. Hvis valget står imellem at traske hjem alene eller at få lidt sukkermås hos en der ikke er den eneste ene, kræver det ikke den store vognstyrereksamen at regne ud, hvor valget falder.

Så hvad er med til at afgøre hvor dette valg falder?
Hot og smuk er to meget forskellige kategorier; så tænk kraftigt over hvilken en af disse du vælger at tilhøre – for dét kan være afgørende for dit datingliv. Groft sagt sorterer mænd ofte kvinder i 4 meget kyniske men ikke desto mindre vigtige mentale kasser: Uinteressant, veninde, kone/kæreste eller sexobjekt. Er du først blevet puttet i én af kasserne, kan det være ret svært at komme ud af den igen. På samme måde som det er næsten umuligt for en mand at komme fra vennezonen og over i “kæreste-potentiale-zonen”; zoner som kvinder ofte gør brug af. Heldigvis kan du som kvinde selv være med til at bestemme, hvilken kasse du helst vil ned i. Tænk over hvad du signalerer når du tager på date, går i byen eller i det hele taget aktivt leder efter en date eller kæreste. Signalerer du sex eller signalerer du kæreste? Vær klar på, at dét du sælger er dét han køber. Mange kvinder begår den store fejl, at de tænker “hvis jeg nu ser super lækker og flabet ud og bruger min seksuelle udstråling, kan jeg få ham på krogen. Så vil han opdage at jeg også er både intelligent og sjov og værd at have som kæreste!”


Det lyder jo smart nok – og desværre fungerer dén taktik kun sjældent i virkeligheden – for tænder han primært på dine fysiske attributter, vil det ofte overskygge dine menneskelige værdier. Og bliver du først set som et sex-objekt han blot vil i trussen på, er det meget svært at hoppe fra dén kategori og over i kæreste-kassen.
“What? Jeg har da LOV til at klæde mig sexet! Og hvis han ikke kan tåle eller respektere dét, er det hans problem!”, vil nogen måske sige. Og det er som udgangspunkt også korrekt. I al fald i teorien. For problemet er, at man ikke kan bøje biologi og naturlove, bare fordi man godt kunne tænke sig det. Så uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne. Det betyder selvsagt ikke, at du ikke må klæde dig lækkert på eller være sexet.
Tænk blot over, om din påklædning, udstråling og adfærd gør det sværere eller nemmere for dig selv ift at få dét ud af daten du ønsker. Det samme gælder i den omvendte situation: I har skønne, sjove og stimulerende samtaler og et godt venskab lader til at forme sig. Desværre ser det ud til at det kun er et venskab, der er på vej. Her kan det være en idé, at kigge på om du er for fokuseret på det venskabelige og intellektuelle aspekt af jeres relation – og måske bør tænke over at skrue op for de mere romantiske og seksuelle af slagsen.

Det var 5 simple – men afgørende ting, som kvinder ikke forstår ved mænd

Hvis du forstår og accepterer disse forskelle, vil du langt bedre kunne forstå mænds adfærd og meget hurtigt få et langt bedre forhold med din partner. Husk på at mænd og kvinders forskelligheder er årsagen til at vi er tiltrukket af hinanden. Begge køn har styrker og svagheder, og heldigvis har tusindvis af års evolution medført at vi passer helt perfekt sammen. Hvis altså bare vi kunne lære at forstå og acceptere hinandens forskelligheder i stedet for at gøre dem til et uoverstigeligt problem.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.