7 gode råd der forbedrer din evne til at flirte og gør dig mere tiltrækkende

At flirte er en leg. En balancegang og en evne, der faktisk ligger og putter sig dybt i den ældste del af vores hjerne, for flirt handler om at skabe kontakt til nye mennesker. Altså er den en del af racens overlevelses-strategi. Flirt er den indledende, men helt uforpligtende tilnærmelse, som egentlig blot skal fortælle dig, at jeg har fået øje på dig, og at du virker tiltrækkende.

Men flirt er også som en zippo-lighter, der slår gnister, og den kan sætte en større brand i gang, når den virkelig fænger. Måske er det med den bevidsthed, at mange af os går i stå og ikke aner, hvad vi skal gøre af os selv, når nogen begynder at flirte med os. Kender du følelsen? I stedet for at lege med og gribe øjeblikket står du tom i hovedet og tør i munden og får øje på dine sko?

Det er synd, for en god flirt behøver overhovedet ikke at handle om sex. Flirt har ofte en aura af erotik, men den spreder først og fremmest glæde og kan som et magisk snoretræk løfte stemningen et hvilket som helst sted. Ved et busstoppested en regnvejrsmorgen, mellem kolleger på jobbet – og naturligvis også på en date.

“Tro på, at det ikke er farligt at vise åbenlys interesse for andre”

Men hvordan griber man det an? Tja, som med alt andet kræver det øvelse at blive mester, og du kan starte her:

1. Hvil i dig selv

At råde et tilbageholdende og genert menneske til blot kaste sig ud i at kontakte fremmede, er lige så skørt, som at forbyde børn at gå i vandet, før de har lært at svømme! Ikke desto mindre må du finde din indre ro, tænke positivt og tro på, at det ikke er farligt at vise åbenlys interesse for andre. Hvis du ikke tror på dig selv, er der heller ikke andre, der gør det. Stil til en start et spørgsmål, der kræver lidt mere end et ja- eller nej-svar og lyt opmærksomt. (Dét er du garanteret god til). Og følg op med endnu et spørgsmål, for sådan markerer du tydeligt, at du ikke har lyst til, at denne samtale skal slutte.

Når mennesker, der er interesseret i hinanden, falder i snak, vil de relativt hurtigt efter en høflig indledning, hvor de lader hinanden komme til orde uden afbrydelser, netop begynde at afbryde og få en mere drillende tone. Stemmelejet bliver som regel også lidt dybere.

Læs også: Sådan bliver du mere attraktiv på din første date

2. Smil og verden smiler til dig

Videnskabelige eksperimenter viser, at mennesker kan snyde bestemte følelser frem ved at opføre sig, som om de samme følelser reelt er lige ved at opstå. Altså: Hvis du smiler, vil du føle dig opløftet. Og glade mennesker har langt større tiltrækningskraft end knap så glade mennesker, så smil! Og hvad har du at miste ved det? Du kan lave et lille eksperiment allerede i dag og smile til de næste ti tilfældige mennesker, du møder. Og okay, så er der et par stykker, der ignorerer dig og ser væk, men hvad så? De andre smilede jo tilbage. Smil er en universalnøgle til åbenhed og kontakt.

Læs også: latter er som lim – grin og dine date vil klæbe til dig

3. To sekunders øjenkontakt

Er vi enige om, at vi ikke orker at bruge mere krudt på at advare om de korslagte arme og det bortvendte blik? “Vig-fra-mig-attituden” er velkendt. Men øjenkontakt er essentiel i en flirt. Der er en hårfin balance mellem at holde nogen fast med blikket – og at stirre. Som ikke er godt.

“Et blik og et smil er et fremragende afsæt”

Når vi almindeligvis ser på hinanden, har vi øjenkontakt i under et sekund. Det lyder ikke af meget, men sådan er det. Så ser du på et andet menneske blot et sekund længere, vil det opfattes som skærpet interesse. Et to-sekunders-blik og et smil er et fremragende afsæt for flirt, og du har endda ikke sagt noget endnu? Joh…

4. Forsigtig fysisk kontakt

Vi siger langt mere med vores holdning og vores bevægelser, end med vores ord. Kropssprog trumfer tale. Det er bestemt ikke meningen, at du skal iscenesætte dig selv og gestikulere vildt. Slap af, vend dig mod det menneske, du ser, og hvis du tilfældigvis kan strejfe hans eller hendes arm, øger det opmærksomheden.

Img
At lægge en hånd på en skulder eller en underarm opfattes sjældent som at være for nærgående. Modelfoto: iStock.

5. Dumme scorereplikker er … dumme!

– Tror du på kærlighed ved første blik, eller skal jeg gå forbi dig et par gange..? Über-smarte scorereplikker er ment som isbrydere, men oftest får de bare afsenderen til at plumpe i. De er dumme, og der findes undersøgelser, der underbygger det. Kvinder står helt af på dem – mænd er knap så kræsne og nyder generelt kvindelig opmærksomhed. Men selv når scorereplikkerne er søde, (Stod solen op, eller smilede du bare?) … er de dumme, fordi, de mere er i kategori med platte jokes, end med komplimenter. Humor generelt tænder imidlertid gnister, og når vi opdager, at vi deler den samme form for humor, er vi straks på bølgelængde, så den er en fremragende matching-målestok. Og ditto flirte-finte.

"Ret skal være ret, her i Norden er vi håbløse amatører, men ærlig talt, man må starte et sted"

6. Genkend en flirt, når den opstår

I det offentlige rum færdes vi typisk mellem hinanden med ophøjet ligegyldighed, og skulle vi ramle sammen (vores telefoner er årsag til en del ufrivillig nærkontakt, når vi ser på dem i stedet for at se os for), kan vi akkurat hoste op med et “hovsa” eller “undskyld”. Men læg mærke til, hvor glad du umiddelbart bliver, når nogen i bybilledet gør det modsatte: Griber øjeblikket, smiler og siger noget venligt. Sydeuropæere vil ryste på deres hoveder og indvende, at dét ikke er i nærheden af at flirte, og ret skal være ret, her i Norden er vi håbløse amatører i sammenligning. Men ærlig talt, man må starte et sted…

7. Hvad er du ude på?

For mange er flirt en leg, der gør livet mindre kedeligt. Ikke spor andet. Så tro ikke, at en, der flirter med dig, nødvendigvis er ude på at score. I flirt ligger der ofte et underforstået erotisk lag, men hvis flirten skal have effekt hos modtageren, er det vigtigt, at respekten bevares. Et elevatorblik er ikke flirt, og det er “hvor-har-du-smukke-øjne”-komplimenter heller ikke. En god flirt spreder glæde helt uforpligtende, og derfor betaler det sig at mestre kunsten. Og at mestre noget kræver øvelse, ved vi jo. Så tag initiativet og gå ud og øv dig. Det er jo kun for sjov.

Læs også: Sådan præsenterer du den lækreste version af dig selv

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
<p>application_helper.message_list.message.alt</p>

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?