7 ting du ikke må glemme når du leder efter ham der skal være far til dine børn

1. Interesse i børn

Interesserer han sig oprigtigt for børn? Eller mener han, de er larmende og i vejen?

Mange mænd oplever først at få en rigtig far-følelse, når de står med deres egen arving i favnen. Så lad dig ikke skræmme, hvis han ikke smelter over dine veninders børn. Hvis børn, med alt hvad der følger med af ride-ranke og historielæsning, ikke interesserer ham en pind, bliver det op ad bakke for dig.

Tal med ham og find ud af, om jeres ønsker til familieforøgelse kan forenes. Hvis han synes børn er dejlige, og gerne selv vil opfostre en eller flere, er der godt nyt. Hvis han derimod ikke interesserer sig for børneopdragelse og praktiske gøremål derhjemme, er der grund til bekymring. Fordelingen af pligter og ansvar i hjemmet er ofte kilde til skænderier – det kan let ende galt, hvis I ikke er enige om, hvor meget I hver især skal være på.

2. Historikken

Manden, der er i spil som en mulig far til dit barn, skal ikke blot have far-potentiale, kunne skifte ble og dikke-dikke. Han skal også have gode kæreste- og menneskelige egenskaber. Brug masser tid på hinanden og få forelskelsesfasen overstået først. Jo mere data du har på ‘jer’, desto bedre grundlag får du for at træffe en god beslutning. Så dyrk endelig tosomheden og lad historikken vokse.

Når I har kendt hinanden en rum tid, kan du begynde at vurdere jeres tid sammen. Hvordan var den egentlig? Jeres indbyrdes forhold er enormt vigtigt. Kender I hinanden på både godt og ondt? Har I haft en stabil og uproblematisk relation hidtil? Hvis det har været turbulent, er et barn ikke løsningen til at finde ro. Tværtimod. Et barn kræver meget opmærksomhed, kompromisser og vi ved vist alle sammen godt, at det slider på forholdet at blive forældre. Det har vi hørt mange gange.

Men det ér altså relevant at kigge bagud i tiden. Mennesker trives med mønstre og gentagelser. Har han for vane at rode sig ud i problemer, forgælde sig eller trække sig, når livet bliver hårdt? Så er det en god idé at vente med at smide præventionen. Dermed ikke sagt, at man ikke kan ændre sig – for det kan de fleste, hvis de virkelig ønsker det.

3. Økonomi

Man behøver ikke være rig for at blive en god far. Men mange af parforholdets helt store stridspunkter handler om økonomi. Derfor er det en fordel at have styr på indtægter og udgifter, inden I beslutter jer for, om I skal prøve at få et barn.

Har han gæld? Kan kan finde ud af at lægge et budget – og ikke mindst at overholde det? Selvom du ikke har kendt ham i årevis, eller har adgang til hans netbank, kan du godt lægge mærke til, hvordan hans forhold til penge er. Hvis det viser sig, at det blot er et spørgsmål om tid, før han bliver ringet op af Luksusfælden, er det måske værd at give projektet en genovervejelse.

"Skal jeres familie leve vegetarisk og klimavenligt, eller skal I spare op til lækre, oversøiske ferier og have bil og patriciervilla?"

En sund økonomi med plads til vinterstøvler og oplevelser giver de bedste betingelser for at opfostre jeres (måske) kommende barn. Fast arbejde og opsparing er et fornuftigt afsæt, hvis du overvejer at stifte familie med ham.

4. Forældreforhold

Det andet relevante forhold, du skal tage med i ligningen, er forholdet til og mellem hans forældre.

“Æblet falder sjældent langt fra stammen”, nej, det er der noget om – og du ved uden tvivl, hvad det betyder.

Har hans forældre et godt forhold til hinanden, eller har de bekriget hinanden i skilsmisse, så længe han kan huske? Jo fastere og tryggere rammer han er vokset op med hjemmefra, jo større sandsynlighed er der for, at han vil give det videre til jeres fælles barn. Hvis alle omkring ham er gået fra hinanden, og det er dét mønster, han kender bedst, vil der være en statistisk tilbøjelighed til, at han ender i samme situation – medmindre han er mønsterbryder.

“Fast arbejde og opsparing er et fornuftigt afsæt, hvis du overvejer at stifte familie med ham”

Såfremt hans forældre er sammen, kan du med fordel holde lidt øje med deres forhold til hinanden. Behandler de hinanden pænt? Deles de om de huslige pligter, og hersker der tryghed og ro omkring dem? I så fald vil det give jer gode forudsætninger for at få et sundt forhold – med børn.

Det er også en god idé at observere, hvordan han er overfor sine forældre. Har de opdraget ham ordentligt, eller forventer han at blive serviceret af mor, så snart han træder over hendes dørtærskel og har smidt sin jakke på entrégulvet? Eller fornemmer du derimod en gensidig respekt og venlighed? I så fald er det gode nyheder for projekt baby og familieliv.

5. Ansvarsbevidsthed

Når du skal vurdere en mands far-potentiale, er rygrad og ansvarsbevidsthed altafgørende. Så snart I står med en positiv graviditetstest i hånden, træder en række forpligtelser i kraft. Han skal være til stede og måske ændre livsstils- og kostvaner – f.eks. kvitte smøgerne. Egne behov begynder så småt at skulle tilsidesættes, og det bliver kun tydeligere, når den lille gør sin endelige entré.

Img
Hvis du overvejer, om han skal være far til dine børn, er det vigtigt, at du ved, hvorvidt han overhovedet er interesseret i børn. Jo større interesse, jo bedre.

Derfor nytter det ikke noget, at du overvejer at få barn med en mand, der stikker halen mellem benene, så snart livet bliver bare lidt hårdt. Det er er alfa omega for en god børneopdragelse, at begge forældre tager deres del af voksen-ansvaret.

6. Rummelighed

Punkt seks handler om at kunne give plads. Børn kræver kompromisernes og tålmodighedens kunst, så derfor er det ekstremt vigtigt, at din partner er rummelig. Både overfor jeres barn, men så sandelig også overfor dig. For der kommer med garanti til at være dage, hvor du render træt og irriteret rundt med havregrød på tøjet og ikke har været i bad flere dage.

Hvis han ikke kan rumme situationer som denne, er der lagt op til konflikt. Rummelighed gælder naturligvis begge veje – du skal også være i stand til at se gennem fingre med småting, vise overbærenhed og kunne trykke på pyt-knappen.

7. Værdier

Har I et fælles værdisæt, eller to, der stemmer nogenlunde overens?

Når forelskelses-rusen – og baby-eufori-rusen – har lagt sig, og hverdagens trummerum melder sig, kan det blive udfordrende at få det hele til at køre, hvis I har komplet forskellige værdier. Det gælder også børneopdragelsen. Hvis du foretrækker en strikt privatinstitution, og faderen til dit barn er til frie rammer og Rudolf Steiner børnehave, kommer I på prøve.

"hvis I kan forene de større linjer og finde en fælles rød tråd, er I langt"

Skal jeres familie leve vegetarisk og klimavenligt, eller skal I spare op til lækre, oversøiske ferier og have bil og patriciervilla? Hvad med tv og må den lille få sukker? Hvor vigtigt er arbejdet i forhold til tid med familien? Og er det bedst at være fri som fuglen eller gå efter et fastforrentet 30 årigt realkredit boliglån?

Der er mange overvejelser at gøre sig – både nu og her, men også fremadrettet. Derfor er det hensigtsmæssigt, at I i nogen grad deler de samme værdier. Selvfølgelig skal I ikke være enige om alting, men hvis I kan forene de større linjer og finde en fælles rød tråd, er I langt.

Selvom du har rendt punkterne igennem med din udkårne i tankerne, er der måske stadig et stykke vej til en endelig baby-beslutning. Husk også at vende blikket indad. Har du overhovedet lyst? På baggrund af hvilke motiver synes du, det er en god idé? Er du 100 pct. klar – og vil han også kunne blåstemple dig på mor-potentiale-listen?

Læs også: Har du datet en narcissist? Sådan spotter du dem

Læs også: Naturen har svaret: Så længe bør I date før I knalder

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?