Vidste du at du bliver flottere af at have en kæreste?

Har du skuffen ude på badeværelset propfyldt med krukker og tuber? Ansigtsmasker, anti-age-produkter, serums? Måske skulle du rydde ud i hele samlingen, for der findes en langt mere effektiv metode til at opretholde et friskt og ungdommeligt udseende: Sex! 1) Tilfredsstillende sex, 2) regelmæssig sex og 3) sex med en fast partner glatter furer og rynker ud i en grad, der – hvis du er +40 – kan barbere 5-7 år af dit udseende. Og det er ikke bare en lummer påstand, det er seriøs videnskab.

Læs også: Sjov, sexet eller seriøs? Sådan forbedrer du din profil

En engelsk læge og klinisk psykolog David Weeks har gennem årtier interesseret sig for og forsket i sammenhængen mellem sundhed og et godt sexliv og har udspurgt tusindvis af mænd og kvinder. Blandt de 40-50-årige, der så yngre ud, end de aktuelt var, lød meldingerne typisk, at de dyrkede mere sex end gennemsnittet. (Hvis frekvensen var to gange om ugen, ville det altså svare til, at de havde sex tre gange om ugen). Helt optimalt er det, hvis man er i et fast forhold. Det skyldes, at tilfældig sex i en eller anden grad er forbundet med manglende tryghed, og netop usikkerhed er ikke fremmende for at bevare et ungt udseende, tværtimod.

“Sex forhindrer, at huden tørrer ud og altså ikke så let bliver rynket”

Sex frigør anti-inflammatoriske molekyler – bl.a. oxytocin og endorfiner, som giver os overskud, styrker immunforsvaret og får os til at føle os mere vitale. Desuden får sex niveauet af stresshormonet cortisol til at falde, og når det sker, dannes mere kollagen, som er det protein, der holder vores hud elastisk og giver os bedre glød. Pyha, sikke en lektion i biokemi, det kan også udtrykkes helt enkelt: Sex forhindrer, at huden tørrer ud og altså ikke så let bliver rynket.

Kan du komme i tanke om en bedre anti-age-behandling? Du kan spise broccoli og mandler og fede fisk, ty til Botox og blåbær, dyrke spinning, undgå stress, holde dig ude af solen og under den kolde bruser, og det er altsammen glimrende. Men din hud vil elske dig, og det vil din krop også, hvis du har – og nyder – regelmæssig sex (som også har en alenlang række andre helbreds-plusser: Bedre søvn, bedre kredsløb, bedre humør, bedre hukommelse etc. etc.) Og så har vi endda gemt det bedste til sidst: Din kæreste vil også elske dig. Og hvis du ikke allerede har en, er det så ikke nu, du skal begynde at lede?

Læs også: Derfor kan du lettere score drømmekæresten lige nu

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.