Derfor skal du få dig en yngre kone som er klogere end dig selv

Kuvøseguf! Vi løfter lige et øjenbryn, når vi støder på par med stor aldersforskel mellem manden og kvinden. Hollywoodstjernen Harrison Ford og skuespilleren Calista Flockhart har været sammen i over 20 år. Han var 23 år, da hun blev født og havde altså allerede grå stænk i hårpragten, da hun hittede i tv-serien Ally. Og Frankrigs førstedame kunne snildt være mor til præsidenten, Brigitte Trogneux er 24 år ældre end Emmanuel Macron.

Hvis vi skæver til videnskaben, er Indiana Jones-helten smartere end Monsieur le Président, for når en mand vælger en mindst fem år yngre kone, har parforholdet de bedste chancer for at holde. Men der er en kattelem, for hvis kvinden er den klogeste, øger det også stabiliteten og Macrons hustru var oprindelig hans lærerinde.

Læs også: Foretrækker mænd virkelig blondiner?

At en yngre og klogere kone øger sandsynligheden for et langtidsholdbart forhold, var en af konklusionerne, som forskere fra det sydengelske universitet i Bath nåede frem til ved at interviewe 1500 par – og følge op på projektet efter fem år.

Hvis kvinden derimod er over fem år ældre end manden, er risikoen for et brud mere end tre gange så høj, som hvis parret havde været jævnaldrende.

Her i Norden er mænd gennemsnitligt tre år ældre end deres koner eller kærester i faste forhold og den forskel er generelt ubetydelig. Når vi finder sammen og forelsker os, er det fordi vi er fysisk tiltrukket af hinanden og har samme livsholdninger og værdier. Når unge kvinder falder for modne mænd kan det også typisk handle om stabilitet og tryghed, mens mænd hos ældre kvinder måske har en forhåbning om at få mere omsorg.

Læs også: Sådan får du noget godt til at ske

Alderen betyder intet, påstår de, men senere i livet, kan en hel del, relateret til alderen, komme til at betyde alverden. Fx. hvis den ene får helbredsproblemer, mens den anden stadig føler sig ung og i fuldt vigør. En svensk forsker har ligefrem sat dødelighed og aldersforskellen i parforholdet på en formel. Således beviser han, at menneskers dødelighed stiger, når ægtefællen er ældre, mens den falder med en yngre mand eller kone. Den ældste i forholdet har positive psykologiske og sociale fordele ved at bo sammen med et yngre menneske. Den unge oplever derimod ofte at blive begrænset, når alderen begynder at trykke hos partneren. Et vilkår, der kan være en overvejelse eller to værd, inden man smyger sig ind i en cougar ladys bløde favn eller kaster sig over en sexy silverfox.

“Alder kun har betydning for vin og ost”

Omvendt kender vi nok allesammen eksempler på mennesker, der er gået i frø midt i livet og gamle starutter, som stadig sprudler. Levemænd og kvinder, som med iskold foragt for kalenderår og regning mener, at alder kun har betydning for vin og ost! Den amerikanske skuespiller og entertainer Dick Van Dyke (fra Mary Poppins) er 95 år og på youtube kan man se ham danse og dyrke fitness for fuld skrue sammen med sin kone. Og – super-cali-fragilistic-expiali-docious – hun er 45 år yngre end ham.

Læs også: Er du ved at miste tålmodigheden med kærligheden?

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.