Drømmer du om at få et barn med din kæreste?

At kvinderne tit har det sidste ord, er der garanteret mange mænd, der vil skrive under på. Men det viser sig, at kvinderne åbenbart også har det allerførste – sådan i overført betydning. En lille gruppe forskere på universitetet i Stockholm har nemlig opdaget noget nyt omkring vores befrugtning.

Indtil nu har antagelsen været, at kvindens æg ligger som en teltplads på Roskilde Festival op til åbningen og venter på, at sædcellerne kommer stormende på én gang og i en enorm flok. Men kun én er heldig at bemægtige sig netop dette sted, og hvem det er, har pladsen (ægget) selvfølgelig ikke indflydelse på.

“Kvindens æg “guider” de helt rigtige sædceller hen til sig”

Men forskerne i Sverige har til deres overraskelse konstateret, at det er kvindens æg, der “guider” de helt rigtige sædceller hen til sig. De mikroskopiske små fyre kan naturligvis hverken se eller høre, men ægcellen benytter sig af nogle signalmolekyler for at tiltrække sine favoritter. Den udvælgelse er endda temmelig målrettet, ægget sender altså ikke signal ud som spredehagl.

Læs også: 5 vigtige råd, der gør det nemmere at finde drømmefyren på nettet

Undersøgelsen er netop offentliggjort i Royal Societys – Storbritanniens videnskabs akademis – tidsskrift, og den kan forklare, hvorfor nogle par ikke får børn sammen, uanset hvor ihærdigt de arbejder på sagen: Kvindens æg er simpelthen ikke enig med kvinden i, at hun har fundet den rigtige partner!

Lektor og docent John Fitzpatrick forklarer fra Stockholm, at det set fra en evolutionær vinkel er yderst fornuftigt, at kvindens æg har indflydelse på befrugtningsprocessen.

Hvis kvinden har sex med flere mænd i perioden, kan hendes æg således vælge sædcellen med den bedste matchende arvemasse. På den måde sikrer kvindens æg, at det kommende barn bliver så sundt og levedygtigt som muligt.

Og kan du så bruge denne biologi-lektion til noget, hvis du selv drømmer om at finde en sød mand at få børn med? Måske ikke ligefrem, for her er nogle helt andre processer i spil. Tiltrækning og forelskelse til en start. Men det kan være rart at vide, at fordi du helt uforklarligt ikke er blevet gravid med én mand, betyder det ikke, at du ikke kan blive det med en anden.

Læs også: Er der nogen i nærheden, du drømmer om at kysse?

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.