Er alle mænd nogle svin der bare vil knalde?

Støder du ofte ind i mænd der kun har tankerne ét sted, selvom du egentlig søger noget seriøst? Snart ved du hvorfor, og hvad du kan gøre ved det.

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Hvis du som kvinde leder efter mere end blot en hot date eller fræk affære, er en af de klassiske udfordringer, du nok oftest støder på at gennemskue mandens intentioner - og dertil undgå den mest klassiske agenda af alle: Sex uden forpligtelser.

Det er nok næppe nogen sensation, at der er en del mænd, der hellere end gerne vil nøjes med sex, og helst slippe for enhver form for engagement og nærhed. Og hvis dine dates ofte ender med sex og ikke meget mere, er det måske ikke KUN et resultat af mandens intentioner, men i høj grad de signaler, du som kvinde SELV sender.

Så i denne artikel stiller jeg ikke kun skarpt på, hvordan du undgår mænd med "forkerte intentioner" - men i høj grad også på, hvad du SELV kan gøre for at tiltrække mænd, der vil andet og mere end et seksuelt eventyr.

Din date skulle jo gerne være fysisk tiltrukket af dig, og de fleste kvinder vil gerne have en mand, der ikke er bange for at vise at han tænder på sin date. Men hvis leder du efter mere end KUN fysisk kemi og gnist, er det værd at holde øje med, hvor stor en del af jeres dialog og samværd, der handler om sex. Er der blot en flirtende, seksuel undertone når I dater og iøvrigt taler om alt muligt andet - eller er emnet omdrejningspunktet i jeres dates?

Problemet kan opstå, hvis du ikke lytter efter i timen, fordi du er så vild efter et forhold, at du overser de røde lamper

De fleste tegn på, at din date mere er ude efter sex end et forhold er ret åbenlyse - især hvis du har fokus på dem: Gentagne komplimenter af dit udseende, direkte hentydninger til eller bemærkninger omkring din fysik, hans primære fokus på sex eller forsøg på at dreje samtalen i den retning mere end noget andet. De er ikke ret svære at få øje på.

Men problemet kan opstå, hvis du ikke lytter efter i timen, fordi du er så vild efter et forhold, at du overser de røde lamper; og i stedet vælger at tolke hans seksuelle tilnærmelser som et tegn på interesse i din PERSON, selvom det er ganske tydeligt for enhver anden, at interessen mest er seksuel.

Som sagt; hvis du er skarp på, at du ikke vil bruge tid på en mand, der KUN har interesse i dig af fysiske årsager, er det ikke særligt svært at afkode hans fokus, når I mødes.

Disse biologiske forskelle er værd at huske

Det er nok næppe den store hemmelighed, at mænd og kvinder kan have lige stor lyst til sex; eller for den sags skyld at nogle kvinder har mere lyst end nogle mænd. Det handler for det meste om personlige præferencer, hormonniveau, seksuel opdragelse, personlighed mv. Så groft sagt er der ikke den store forskel på mænds og kvinders lyst til sex.

Men når det gælder dating, er kvinder normalt mere forsigtige med at vælge sexpartnere end mænd er - og det er der nogle grundlæggende biologiske og evolutionære årsager til: Kvinder har igennem årtusinder været nødt til at være forsigtige ift. at vælge seksuel partner, bl.a. fordi en uønsket graviditet med den forkerte mand kunne medføre et svagt afkom, der ikke ville overleve. Valgte hun en mand, der endte med at gå fra hende kunne det betyde social udstødelse, manglende beskyttelse (både fysisk og økonomisk) og medføre både sult og død for hende og barnet.

“Det handler ikke om, at de er nogle svin, onde, dumme eller useriøse - men om at et "gratis" knald for en mand er som at vinde i det biologiske lotteri”

Det samme var ikke tilfældet for mænd. Jovist, de risikerede at blive stemplet som uansvarlige eller dårlige mænd, hvis de løb fra ansvaret, men var for det meste langt bedre stillet end kvinden efter en sådan affære. For kvinder ændrede denne dynamik sig dramatisk i slutningen af det 20. århundrede pga. p-pillen, juridisk ligestilling og lige muligheder for uddannelse mv. - så meget, så kvinder i dag både fysisk og praktisk er helt frit stillet ift. deres sexliv.

Desværre kan vi ikke bare lige løbe fra årtusinders evolution, så selvom verden har ændret sig, er vores biologiske fundament det samme; og derfor opleves sex stadig som værende en større ting for kvinder følelsesmæssigt og fysisk end for mænd. Det er også én af årsagerne til, at en promiskuøs mand ofte opfattes som af højere værdi end en kvinde med tilsvarende antal seksuelle partnere.

Det lyder måske dybt urimeligt - og det bunder i samme urgamle mekanismer: Rig er bedre end middel indkomst, smuk er bedre end gennemsnitlig, stor tissemand er bedre end en lille tissemand, høj er bedre end lav, slank er bedre end tyk. Så uanset at disse faktorer ikke spiller den store praktiske rolle i dagens samfund, har de stadig en meget stor biologisk og psykologisk betydning for vores valg af partner. Urimelige eller ej får du meget svært ved at ændre på disse faktorer. Men du KAN til gengæld lære at bruge dem til din fordel, eller i det mindste undgå at de arbejder imod dig.

Sælger du "sex" mere end "partner"?

Mange mænd som egentlig er på udkig efter et seriøst forhold, vil ikke takke nej til lidt sjov og ballade hvis muligheden byder sig. Hvorfor sige nej til potentiel skøn sex med en kvinde, hvis ikke der er de store konsekvenser ved det? Og hvis valget står imellem at traske hjem alene eller at få en fræk stund hos en der ikke er den eneste ene, kræver det ikke en doktorgrad i psykologi at regne ud, hvor valget falder. Det handler ikke om, at de er onde, dumme eller useriøse - men om at et "gratis" knald for en mand er som at vinde i det biologiske lotteri.

Vend den om, og forestil dig at du møder en flink og rar fyr, som du nok næppe gider på den lange bane, men som tilbyder dig hyggeligt selskab, viser interesse, giver dig komplimenter, måske inviterer dig på en skøn rejse, slynger om sig med materielle goder eller andet du måtte finde interessant. Altsammen uden at hverken implicit eller eksplicit bede om noget den anden vej eller forvente noget af dig. Der er med andre ingen konsekvenser ved at takke ja. Ville du takke pænt nej af moralske årsager? Ville du afvise, fordi du ikke ville gide potentielle problemer senere hen? Eller ville du blot sige »ja tak«?

Jeg har mødt ikke så få kvinder, der egentlig er på udkig efter et ægte, nært og langvarigt forhold - men som griber deres datingliv an på en måde, der gør det meget svært for dem selv at få dét, og som så i stedet NETOP ender med blot at være en sjov distraktion eller fræk flirt for en aften eller to - og intet mere. De går efter et seriøst forhold, men signalerer det stik modsatte - og de begår den store fejl, at de tænker:

»Hvis jeg nu ser super lækker og flabet ud, og bruger min seksuelle udstråling, kan jeg få ham på krogen. SÅ vil han opdage at jeg også er både intelligent og sjov og værd at have som kæreste!«

Det lyder jo smart nok - og desværre fungerer dén taktik kun sjældent i virkeligheden - for tænder han primært på dine fysiske attributter, vil det ofte overskygge dine menneskelige værdier. Og bliver du først set som et sex-objekt han blot vil i trussen på, er det meget svært at hoppe fra dén kategori over i kæreste-kassen.

»What? Jeg har da LOV til at klæde mig sexet! Og hvis han ikke kan tåle eller respektere dét, er det hans problem!«

Og det er som udgangspunkt også korrekt. I al fald i teorien. For problemet er, at man ikke kan bøje biologi og naturlove, bare fordi man godt kunne tænke sig det. Så uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne.

Så hvad kan du selv gøre, for at undgå at ende i dén situation?

Tænk over, hvad du signalerer når du tager på en date, går i byen eller i det hele taget aktivt leder efter en date eller kæreste. Signalerer du sex eller signalerer du kæreste? Vær klar på, at dét du sælger, er dét han køber. Så tropper du op i adgangskort skørt, høje hæle og fuld krigsmaling, og et sæt bryster der er lige ved at poppe ud af kjolen, er det nok de færreste fyre der vil tænke:

»Ej, hende vil jeg gerne lære at kende som menneske«

eller:

»Uha, hende vil jeg søreme gerne have en stimulerende intellektuel samtale om fransk post-modernistisk litteratur med!«

Det betyder selvsagt ikke, at du ikke må klæde dig lækkert på eller være sexet. Men tænk over, om din påklædning, udstråling og adfærd gør det sværere eller nemmere for dig selv at komme nærmere et seriøst forhold. Så selvom du måske er klar over, at din seksuelle udstråling og påklædning VIRKER, når det gælder at tiltrække mænd, så tænk kraftigt over, om det er de RIGTIGE mænd, du tiltrækker på den måde!

For en del år siden var jeg sammen med en kammerat ude og trille rundt i hans spritnye Porsche, og spurgte ham, om bilen tiltrak kvinder. Til dét svarede han ligeså tørt:

»Joh, det er bare alle de FORKERTE kvinder...«

Så tænk over dine virkemidler, og om de giver dig de resultater, du er ude efter. Hvis du vil ses som mere end blot en sexet kvinde, så VÆR og OPFØR dig som mere end blot en sexet kvinde.

Det samme gælder i den omvendte situation: I har skønne, sjove og stimulerende samtaler og et godt venskab lader til at forme sig. Desværre ser det ud til at det KUN er et venskab, der er på vej. Her kan det være en idé, at kigge på om du er FOR fokuseret på det venskabelige og intellektuelle aspekt af jeres relation - og måske bør tænke over at skrue op for de mere romantiske og seksuelle af slagsen.

Antydningens kunst

Sidst men ikke mindst, er det også værd at indskyde, at ikke så få mænd faktisk tænder meget MERE på kvinder, der er en smule underspillede. Tænk over, at mange kvindelige modeller og kendisser der normalt lever af deres skønne ydre, meget ofte tuller rundt i joggingkluns og anden casual beklædning når de har fri. Netop fordi de får nok af at blive vurderet udelukkende på deres ydre.

Jeg siger ikke, at fyre tænder på joggingkluns eller at du får bonuspoints for at troppe op i fodformede og anorak - men den klassiske filosofi om at "less is more", er ikke helt skæv, og hvis du er pænt skruet sammen eller har sexede attributter skal fyren nok få øje på dem selvom du er klædt mere moderat på. Husk at det oftest er sværere at gå fra sexkilling til seriøst kærestepotentiale end omvendt.

Lad os opsummere

Hvis du leder efter en skøn mand, der er ude efter mere end blot sjov og ballade - så vær opmærksom på hans fokus og signaler, når du dater. Der står ikke skrevet nogen steder, at du ikke kan begynde et godt og nærende kæresteforhold med ren seksuel tiltrækning. Men det er oftest ikke det mest solide fundament at bygge et forhold på.

Husk også at du SELV kan styre, hvor meget du skruer op for sex-håndtaget, når du dater - og selvom du er i din gode ret til at klæde dig, som det passer dig, så ER der naturlove, som du ikke kan lave om på, selvom det måske ville være nok så skønt og rimeligt. Der er MASSER af skønne, seriøse og interessante fyre derude, som i ligeså høj grad som du selv leder efter en dejlig partner.

Selvølgelig er der en mand derude, der vil ELSKE at have DIG som kæreste! Så gør dig selv en kæmpe tjeneste, og giv dig selv de bedste forudsætninger for at ikke bare tiltrække ham fysisk, men at give ham en chance for at lære dig at kende som menneske. Hvem ved? Måske det kan ende med at du BÅDE får et nært, skønt, ægte OG frækt forhold 🥰

Hvis du som kvinde leder efter mere end blot en hot date eller fræk affære, er en af de klassiske udfordringer, du nok oftest støder på at gennemskue mandens intentioner - og dertil undgå den mest klassiske agenda af alle: Sex uden forpligtelser.

Det er nok næppe nogen sensation, at der er en del mænd, der hellere end gerne vil nøjes med sex, og helst slippe for enhver form for engagement og nærhed. Og hvis dine dates ofte ender med sex og ikke meget mere, er det måske ikke KUN et resultat af mandens intentioner, men i høj grad de signaler, du som kvinde SELV sender.

Så i denne artikel stiller jeg ikke kun skarpt på, hvordan du undgår mænd med "forkerte intentioner" - men i høj grad også på, hvad du SELV kan gøre for at tiltrække mænd, der vil andet og mere end et seksuelt eventyr.

Din date skulle jo gerne være fysisk tiltrukket af dig, og de fleste kvinder vil gerne have en mand, der ikke er bange for at vise at han tænder på sin date. Men hvis leder du efter mere end KUN fysisk kemi og gnist, er det værd at holde øje med, hvor stor en del af jeres dialog og samværd, der handler om sex. Er der blot en flirtende, seksuel undertone når I dater og iøvrigt taler om alt muligt andet - eller er emnet omdrejningspunktet i jeres dates?

Problemet kan opstå, hvis du ikke lytter efter i timen, fordi du er så vild efter et forhold, at du overser de røde lamper

De fleste tegn på, at din date mere er ude efter sex end et forhold er ret åbenlyse - især hvis du har fokus på dem: Gentagne komplimenter af dit udseende, direkte hentydninger til eller bemærkninger omkring din fysik, hans primære fokus på sex eller forsøg på at dreje samtalen i den retning mere end noget andet. De er ikke ret svære at få øje på.

Men problemet kan opstå, hvis du ikke lytter efter i timen, fordi du er så vild efter et forhold, at du overser de røde lamper; og i stedet vælger at tolke hans seksuelle tilnærmelser som et tegn på interesse i din PERSON, selvom det er ganske tydeligt for enhver anden, at interessen mest er seksuel.

Som sagt; hvis du er skarp på, at du ikke vil bruge tid på en mand, der KUN har interesse i dig af fysiske årsager, er det ikke særligt svært at afkode hans fokus, når I mødes.

Disse biologiske forskelle er værd at huske

Det er nok næppe den store hemmelighed, at mænd og kvinder kan have lige stor lyst til sex; eller for den sags skyld at nogle kvinder har mere lyst end nogle mænd. Det handler for det meste om personlige præferencer, hormonniveau, seksuel opdragelse, personlighed mv. Så groft sagt er der ikke den store forskel på mænds og kvinders lyst til sex.

Men når det gælder dating, er kvinder normalt mere forsigtige med at vælge sexpartnere end mænd er - og det er der nogle grundlæggende biologiske og evolutionære årsager til: Kvinder har igennem årtusinder været nødt til at være forsigtige ift. at vælge seksuel partner, bl.a. fordi en uønsket graviditet med den forkerte mand kunne medføre et svagt afkom, der ikke ville overleve. Valgte hun en mand, der endte med at gå fra hende kunne det betyde social udstødelse, manglende beskyttelse (både fysisk og økonomisk) og medføre både sult og død for hende og barnet.

“Det handler ikke om, at de er nogle svin, onde, dumme eller useriøse - men om at et "gratis" knald for en mand er som at vinde i det biologiske lotteri”

Det samme var ikke tilfældet for mænd. Jovist, de risikerede at blive stemplet som uansvarlige eller dårlige mænd, hvis de løb fra ansvaret, men var for det meste langt bedre stillet end kvinden efter en sådan affære. For kvinder ændrede denne dynamik sig dramatisk i slutningen af det 20. århundrede pga. p-pillen, juridisk ligestilling og lige muligheder for uddannelse mv. - så meget, så kvinder i dag både fysisk og praktisk er helt frit stillet ift. deres sexliv.

Desværre kan vi ikke bare lige løbe fra årtusinders evolution, så selvom verden har ændret sig, er vores biologiske fundament det samme; og derfor opleves sex stadig som værende en større ting for kvinder følelsesmæssigt og fysisk end for mænd. Det er også én af årsagerne til, at en promiskuøs mand ofte opfattes som af højere værdi end en kvinde med tilsvarende antal seksuelle partnere.

Det lyder måske dybt urimeligt - og det bunder i samme urgamle mekanismer: Rig er bedre end middel indkomst, smuk er bedre end gennemsnitlig, stor tissemand er bedre end en lille tissemand, høj er bedre end lav, slank er bedre end tyk. Så uanset at disse faktorer ikke spiller den store praktiske rolle i dagens samfund, har de stadig en meget stor biologisk og psykologisk betydning for vores valg af partner. Urimelige eller ej får du meget svært ved at ændre på disse faktorer. Men du KAN til gengæld lære at bruge dem til din fordel, eller i det mindste undgå at de arbejder imod dig.

Sælger du "sex" mere end "partner"?

Mange mænd som egentlig er på udkig efter et seriøst forhold, vil ikke takke nej til lidt sjov og ballade hvis muligheden byder sig. Hvorfor sige nej til potentiel skøn sex med en kvinde, hvis ikke der er de store konsekvenser ved det? Og hvis valget står imellem at traske hjem alene eller at få en fræk stund hos en der ikke er den eneste ene, kræver det ikke en doktorgrad i psykologi at regne ud, hvor valget falder. Det handler ikke om, at de er onde, dumme eller useriøse - men om at et "gratis" knald for en mand er som at vinde i det biologiske lotteri.

Vend den om, og forestil dig at du møder en flink og rar fyr, som du nok næppe gider på den lange bane, men som tilbyder dig hyggeligt selskab, viser interesse, giver dig komplimenter, måske inviterer dig på en skøn rejse, slynger om sig med materielle goder eller andet du måtte finde interessant. Altsammen uden at hverken implicit eller eksplicit bede om noget den anden vej eller forvente noget af dig. Der er med andre ingen konsekvenser ved at takke ja. Ville du takke pænt nej af moralske årsager? Ville du afvise, fordi du ikke ville gide potentielle problemer senere hen? Eller ville du blot sige »ja tak«?

Jeg har mødt ikke så få kvinder, der egentlig er på udkig efter et ægte, nært og langvarigt forhold - men som griber deres datingliv an på en måde, der gør det meget svært for dem selv at få dét, og som så i stedet NETOP ender med blot at være en sjov distraktion eller fræk flirt for en aften eller to - og intet mere. De går efter et seriøst forhold, men signalerer det stik modsatte - og de begår den store fejl, at de tænker:

»Hvis jeg nu ser super lækker og flabet ud, og bruger min seksuelle udstråling, kan jeg få ham på krogen. SÅ vil han opdage at jeg også er både intelligent og sjov og værd at have som kæreste!«

Det lyder jo smart nok - og desværre fungerer dén taktik kun sjældent i virkeligheden - for tænder han primært på dine fysiske attributter, vil det ofte overskygge dine menneskelige værdier. Og bliver du først set som et sex-objekt han blot vil i trussen på, er det meget svært at hoppe fra dén kategori over i kæreste-kassen.

»What? Jeg har da LOV til at klæde mig sexet! Og hvis han ikke kan tåle eller respektere dét, er det hans problem!«

Og det er som udgangspunkt også korrekt. I al fald i teorien. For problemet er, at man ikke kan bøje biologi og naturlove, bare fordi man godt kunne tænke sig det. Så uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne.

Så hvad kan du selv gøre, for at undgå at ende i dén situation?

Tænk over, hvad du signalerer når du tager på en date, går i byen eller i det hele taget aktivt leder efter en date eller kæreste. Signalerer du sex eller signalerer du kæreste? Vær klar på, at dét du sælger, er dét han køber. Så tropper du op i adgangskort skørt, høje hæle og fuld krigsmaling, og et sæt bryster der er lige ved at poppe ud af kjolen, er det nok de færreste fyre der vil tænke:

»Ej, hende vil jeg gerne lære at kende som menneske«

eller:

»Uha, hende vil jeg søreme gerne have en stimulerende intellektuel samtale om fransk post-modernistisk litteratur med!«

Det betyder selvsagt ikke, at du ikke må klæde dig lækkert på eller være sexet. Men tænk over, om din påklædning, udstråling og adfærd gør det sværere eller nemmere for dig selv at komme nærmere et seriøst forhold. Så selvom du måske er klar over, at din seksuelle udstråling og påklædning VIRKER, når det gælder at tiltrække mænd, så tænk kraftigt over, om det er de RIGTIGE mænd, du tiltrækker på den måde!

For en del år siden var jeg sammen med en kammerat ude og trille rundt i hans spritnye Porsche, og spurgte ham, om bilen tiltrak kvinder. Til dét svarede han ligeså tørt:

»Joh, det er bare alle de FORKERTE kvinder...«

Så tænk over dine virkemidler, og om de giver dig de resultater, du er ude efter. Hvis du vil ses som mere end blot en sexet kvinde, så VÆR og OPFØR dig som mere end blot en sexet kvinde.

Det samme gælder i den omvendte situation: I har skønne, sjove og stimulerende samtaler og et godt venskab lader til at forme sig. Desværre ser det ud til at det KUN er et venskab, der er på vej. Her kan det være en idé, at kigge på om du er FOR fokuseret på det venskabelige og intellektuelle aspekt af jeres relation - og måske bør tænke over at skrue op for de mere romantiske og seksuelle af slagsen.

Antydningens kunst

Sidst men ikke mindst, er det også værd at indskyde, at ikke så få mænd faktisk tænder meget MERE på kvinder, der er en smule underspillede. Tænk over, at mange kvindelige modeller og kendisser der normalt lever af deres skønne ydre, meget ofte tuller rundt i joggingkluns og anden casual beklædning når de har fri. Netop fordi de får nok af at blive vurderet udelukkende på deres ydre.

Jeg siger ikke, at fyre tænder på joggingkluns eller at du får bonuspoints for at troppe op i fodformede og anorak - men den klassiske filosofi om at "less is more", er ikke helt skæv, og hvis du er pænt skruet sammen eller har sexede attributter skal fyren nok få øje på dem selvom du er klædt mere moderat på. Husk at det oftest er sværere at gå fra sexkilling til seriøst kærestepotentiale end omvendt.

Lad os opsummere

Hvis du leder efter en skøn mand, der er ude efter mere end blot sjov og ballade - så vær opmærksom på hans fokus og signaler, når du dater. Der står ikke skrevet nogen steder, at du ikke kan begynde et godt og nærende kæresteforhold med ren seksuel tiltrækning. Men det er oftest ikke det mest solide fundament at bygge et forhold på.

Husk også at du SELV kan styre, hvor meget du skruer op for sex-håndtaget, når du dater - og selvom du er i din gode ret til at klæde dig, som det passer dig, så ER der naturlove, som du ikke kan lave om på, selvom det måske ville være nok så skønt og rimeligt. Der er MASSER af skønne, seriøse og interessante fyre derude, som i ligeså høj grad som du selv leder efter en dejlig partner.

Selvølgelig er der en mand derude, der vil ELSKE at have DIG som kæreste! Så gør dig selv en kæmpe tjeneste, og giv dig selv de bedste forudsætninger for at ikke bare tiltrække ham fysisk, men at give ham en chance for at lære dig at kende som menneske. Hvem ved? Måske det kan ende med at du BÅDE får et nært, skønt, ægte OG frækt forhold 🥰

Hvis du som kvinde leder efter mere end blot en hot date eller fræk affære, er en af de klassiske udfordringer, du nok oftest støder på at gennemskue mandens intentioner - og dertil undgå den mest klassiske agenda af alle: Sex uden forpligtelser.

Det er nok næppe nogen sensation, at der er en del mænd, der hellere end gerne vil nøjes med sex, og helst slippe for enhver form for engagement og nærhed. Og hvis dine dates ofte ender med sex og ikke meget mere, er det måske ikke KUN et resultat af mandens intentioner, men i høj grad de signaler, du som kvinde SELV sender.

Så i denne artikel stiller jeg ikke kun skarpt på, hvordan du undgår mænd med "forkerte intentioner" - men i høj grad også på, hvad du SELV kan gøre for at tiltrække mænd, der vil andet og mere end et seksuelt eventyr.

Din date skulle jo gerne være fysisk tiltrukket af dig, og de fleste kvinder vil gerne have en mand, der ikke er bange for at vise at han tænder på sin date. Men hvis leder du efter mere end KUN fysisk kemi og gnist, er det værd at holde øje med, hvor stor en del af jeres dialog og samværd, der handler om sex. Er der blot en flirtende, seksuel undertone når I dater og iøvrigt taler om alt muligt andet - eller er emnet omdrejningspunktet i jeres dates?

Problemet kan opstå, hvis du ikke lytter efter i timen, fordi du er så vild efter et forhold, at du overser de røde lamper

De fleste tegn på, at din date mere er ude efter sex end et forhold er ret åbenlyse - især hvis du har fokus på dem: Gentagne komplimenter af dit udseende, direkte hentydninger til eller bemærkninger omkring din fysik, hans primære fokus på sex eller forsøg på at dreje samtalen i den retning mere end noget andet. De er ikke ret svære at få øje på.

Men problemet kan opstå, hvis du ikke lytter efter i timen, fordi du er så vild efter et forhold, at du overser de røde lamper; og i stedet vælger at tolke hans seksuelle tilnærmelser som et tegn på interesse i din PERSON, selvom det er ganske tydeligt for enhver anden, at interessen mest er seksuel.

Som sagt; hvis du er skarp på, at du ikke vil bruge tid på en mand, der KUN har interesse i dig af fysiske årsager, er det ikke særligt svært at afkode hans fokus, når I mødes.

Disse biologiske forskelle er værd at huske

Det er nok næppe den store hemmelighed, at mænd og kvinder kan have lige stor lyst til sex; eller for den sags skyld at nogle kvinder har mere lyst end nogle mænd. Det handler for det meste om personlige præferencer, hormonniveau, seksuel opdragelse, personlighed mv. Så groft sagt er der ikke den store forskel på mænds og kvinders lyst til sex.

Men når det gælder dating, er kvinder normalt mere forsigtige med at vælge sexpartnere end mænd er - og det er der nogle grundlæggende biologiske og evolutionære årsager til: Kvinder har igennem årtusinder været nødt til at være forsigtige ift. at vælge seksuel partner, bl.a. fordi en uønsket graviditet med den forkerte mand kunne medføre et svagt afkom, der ikke ville overleve. Valgte hun en mand, der endte med at gå fra hende kunne det betyde social udstødelse, manglende beskyttelse (både fysisk og økonomisk) og medføre både sult og død for hende og barnet.

“Det handler ikke om, at de er nogle svin, onde, dumme eller useriøse - men om at et "gratis" knald for en mand er som at vinde i det biologiske lotteri”

Det samme var ikke tilfældet for mænd. Jovist, de risikerede at blive stemplet som uansvarlige eller dårlige mænd, hvis de løb fra ansvaret, men var for det meste langt bedre stillet end kvinden efter en sådan affære. For kvinder ændrede denne dynamik sig dramatisk i slutningen af det 20. århundrede pga. p-pillen, juridisk ligestilling og lige muligheder for uddannelse mv. - så meget, så kvinder i dag både fysisk og praktisk er helt frit stillet ift. deres sexliv.

Desværre kan vi ikke bare lige løbe fra årtusinders evolution, så selvom verden har ændret sig, er vores biologiske fundament det samme; og derfor opleves sex stadig som værende en større ting for kvinder følelsesmæssigt og fysisk end for mænd. Det er også én af årsagerne til, at en promiskuøs mand ofte opfattes som af højere værdi end en kvinde med tilsvarende antal seksuelle partnere.

Det lyder måske dybt urimeligt - og det bunder i samme urgamle mekanismer: Rig er bedre end middel indkomst, smuk er bedre end gennemsnitlig, stor tissemand er bedre end en lille tissemand, høj er bedre end lav, slank er bedre end tyk. Så uanset at disse faktorer ikke spiller den store praktiske rolle i dagens samfund, har de stadig en meget stor biologisk og psykologisk betydning for vores valg af partner. Urimelige eller ej får du meget svært ved at ændre på disse faktorer. Men du KAN til gengæld lære at bruge dem til din fordel, eller i det mindste undgå at de arbejder imod dig.

Sælger du "sex" mere end "partner"?

Mange mænd som egentlig er på udkig efter et seriøst forhold, vil ikke takke nej til lidt sjov og ballade hvis muligheden byder sig. Hvorfor sige nej til potentiel skøn sex med en kvinde, hvis ikke der er de store konsekvenser ved det? Og hvis valget står imellem at traske hjem alene eller at få en fræk stund hos en der ikke er den eneste ene, kræver det ikke en doktorgrad i psykologi at regne ud, hvor valget falder. Det handler ikke om, at de er onde, dumme eller useriøse - men om at et "gratis" knald for en mand er som at vinde i det biologiske lotteri.

Vend den om, og forestil dig at du møder en flink og rar fyr, som du nok næppe gider på den lange bane, men som tilbyder dig hyggeligt selskab, viser interesse, giver dig komplimenter, måske inviterer dig på en skøn rejse, slynger om sig med materielle goder eller andet du måtte finde interessant. Altsammen uden at hverken implicit eller eksplicit bede om noget den anden vej eller forvente noget af dig. Der er med andre ingen konsekvenser ved at takke ja. Ville du takke pænt nej af moralske årsager? Ville du afvise, fordi du ikke ville gide potentielle problemer senere hen? Eller ville du blot sige »ja tak«?

Jeg har mødt ikke så få kvinder, der egentlig er på udkig efter et ægte, nært og langvarigt forhold - men som griber deres datingliv an på en måde, der gør det meget svært for dem selv at få dét, og som så i stedet NETOP ender med blot at være en sjov distraktion eller fræk flirt for en aften eller to - og intet mere. De går efter et seriøst forhold, men signalerer det stik modsatte - og de begår den store fejl, at de tænker:

»Hvis jeg nu ser super lækker og flabet ud, og bruger min seksuelle udstråling, kan jeg få ham på krogen. SÅ vil han opdage at jeg også er både intelligent og sjov og værd at have som kæreste!«

Det lyder jo smart nok - og desværre fungerer dén taktik kun sjældent i virkeligheden - for tænder han primært på dine fysiske attributter, vil det ofte overskygge dine menneskelige værdier. Og bliver du først set som et sex-objekt han blot vil i trussen på, er det meget svært at hoppe fra dén kategori over i kæreste-kassen.

»What? Jeg har da LOV til at klæde mig sexet! Og hvis han ikke kan tåle eller respektere dét, er det hans problem!«

Og det er som udgangspunkt også korrekt. I al fald i teorien. For problemet er, at man ikke kan bøje biologi og naturlove, bare fordi man godt kunne tænke sig det. Så uanset hvor seksuelt frigjort du er i din gode ret til at optræde, slipper du ikke for konsekvenserne.

Så hvad kan du selv gøre, for at undgå at ende i dén situation?

Tænk over, hvad du signalerer når du tager på en date, går i byen eller i det hele taget aktivt leder efter en date eller kæreste. Signalerer du sex eller signalerer du kæreste? Vær klar på, at dét du sælger, er dét han køber. Så tropper du op i adgangskort skørt, høje hæle og fuld krigsmaling, og et sæt bryster der er lige ved at poppe ud af kjolen, er det nok de færreste fyre der vil tænke:

»Ej, hende vil jeg gerne lære at kende som menneske«

eller:

»Uha, hende vil jeg søreme gerne have en stimulerende intellektuel samtale om fransk post-modernistisk litteratur med!«

Det betyder selvsagt ikke, at du ikke må klæde dig lækkert på eller være sexet. Men tænk over, om din påklædning, udstråling og adfærd gør det sværere eller nemmere for dig selv at komme nærmere et seriøst forhold. Så selvom du måske er klar over, at din seksuelle udstråling og påklædning VIRKER, når det gælder at tiltrække mænd, så tænk kraftigt over, om det er de RIGTIGE mænd, du tiltrækker på den måde!

For en del år siden var jeg sammen med en kammerat ude og trille rundt i hans spritnye Porsche, og spurgte ham, om bilen tiltrak kvinder. Til dét svarede han ligeså tørt:

»Joh, det er bare alle de FORKERTE kvinder...«

Så tænk over dine virkemidler, og om de giver dig de resultater, du er ude efter. Hvis du vil ses som mere end blot en sexet kvinde, så VÆR og OPFØR dig som mere end blot en sexet kvinde.

Det samme gælder i den omvendte situation: I har skønne, sjove og stimulerende samtaler og et godt venskab lader til at forme sig. Desværre ser det ud til at det KUN er et venskab, der er på vej. Her kan det være en idé, at kigge på om du er FOR fokuseret på det venskabelige og intellektuelle aspekt af jeres relation - og måske bør tænke over at skrue op for de mere romantiske og seksuelle af slagsen.

Antydningens kunst

Sidst men ikke mindst, er det også værd at indskyde, at ikke så få mænd faktisk tænder meget MERE på kvinder, der er en smule underspillede. Tænk over, at mange kvindelige modeller og kendisser der normalt lever af deres skønne ydre, meget ofte tuller rundt i joggingkluns og anden casual beklædning når de har fri. Netop fordi de får nok af at blive vurderet udelukkende på deres ydre.

Jeg siger ikke, at fyre tænder på joggingkluns eller at du får bonuspoints for at troppe op i fodformede og anorak - men den klassiske filosofi om at "less is more", er ikke helt skæv, og hvis du er pænt skruet sammen eller har sexede attributter skal fyren nok få øje på dem selvom du er klædt mere moderat på. Husk at det oftest er sværere at gå fra sexkilling til seriøst kærestepotentiale end omvendt.

Lad os opsummere

Hvis du leder efter en skøn mand, der er ude efter mere end blot sjov og ballade - så vær opmærksom på hans fokus og signaler, når du dater. Der står ikke skrevet nogen steder, at du ikke kan begynde et godt og nærende kæresteforhold med ren seksuel tiltrækning. Men det er oftest ikke det mest solide fundament at bygge et forhold på.

Husk også at du SELV kan styre, hvor meget du skruer op for sex-håndtaget, når du dater - og selvom du er i din gode ret til at klæde dig, som det passer dig, så ER der naturlove, som du ikke kan lave om på, selvom det måske ville være nok så skønt og rimeligt. Der er MASSER af skønne, seriøse og interessante fyre derude, som i ligeså høj grad som du selv leder efter en dejlig partner.

Selvølgelig er der en mand derude, der vil ELSKE at have DIG som kæreste! Så gør dig selv en kæmpe tjeneste, og giv dig selv de bedste forudsætninger for at ikke bare tiltrække ham fysisk, men at give ham en chance for at lære dig at kende som menneske. Hvem ved? Måske det kan ende med at du BÅDE får et nært, skønt, ægte OG frækt forhold 🥰

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.