Ghosting: Hvis din date pludselig forsvinder

Ghosting er et underligt ord, der ikke burde eksistere. Ghost betyder spøgelse, så ghosting må oversættes hen i retning af at spøgelseficere. Men ghosting som begreb betyder, at man pludselig afbryder en forbindelse og er pist væk uden hverken forklaring eller advarsel. Det er i dating-sammenhæng (og i alle andre sammenhænge) en tarvelig måde at afslutte en relation på. En sjælden kobling af passivitet og ondskabsfuldhed, for ghosting efterlader modtageren (som nu altså ikke længere modtager noget som helst) i en tilstand af forundring, usikkerhed, ja han eller hun er måske ligefrem såret og ulykkelig, fordi uvisheden ikke er til at bære.

“Sagde jeg noget forkert, eller er han faldet død om?”

Spekulationerne står i kø: Sagde jeg noget forkert? Kunne hun ikke lide mit udseende? Var jeg for kedelig? Fornærmede jeg ham, eller er han faldet død om?

Hvis vores hund bliver kørt over, er det forfærdeligt, og vi bliver ulykkelige, men forsvinder den ude foran supermarkedet, eller løber den væk i skoven, kan det plage os resten af livet. Hvad skete der? Led den, eller var der nogen, der tog den til sig? Uvished martrer os, fordi vores fantasi og værste anelser får frit spil.

Læs også: Lider du af hudsult? Derfor er det vigtigt at blive rørt ved

Alligevel mener en del, at det er i orden at droppe ud af en chat på nettet eller at blive væk fra en date efter flere ugers korrespondance uden blot det mindste lille pip. Cut, delete, yt! Ghosting er bekvemt og ukompliceret, for så undgår man at skulle komme op med en eller anden forklaring, og man slipper i særdeleshed for at skulle forholde sig til den andens reaktion.

Men holdningen er hverken sym- eller empatisk og vidner om, at man ikke har gjort sig mange overvejelser i forhold til, at der sidder et rigtigt menneske i den anden ende.

Bekymring, vrede, selvbebrejdelse

Bekymring er typisk vores første reaktion, når vi udsættes for ghosting. Kan der være hændt noget? Sygdom? En ulykke? Var det tilfældet, ville det jo nok blive opklaret relativ hurtigt, og når det ikke sker, reagerer de fleste af os herefter med indignation. Hvad bilder han/hun sig ind? Vi bliver sure og vrede, og jo mere imødekommende, tæt og intim, den indbyrdes tone har været, jo højere stiger vi op i det røde felt. For så, når frustrationen er fordampet, at falde helt ned i et selvbebrejdende hul: Jeg var åbenbart ikke god, pæn, vittig, klog eller spændende nok. Og altså ikke værdig til at blive behandlet respektfuldt.

Hvis det er følelser, du genkender, så har du brug for at vide, at mennesker, der vælger ghosting, primært gør det i pagt med deres egne – begrænsede – handlemønstre. De er ikke i stand til at sætte ord på, hvorfor de vil afslutte relationen, eller de er ikke modige nok.

Er du tjent med at være kæreste med sådan en person?

Uanset om det er dig, der er årsagen, eller om det er hele dating-konceptet, der bliver valgt fra, så magter de, der ghoster, ikke at tilkendegive deres beslutning. Eller at de er kommet i tvivl og har brug for en time-out. Sandsynligvis er de generelt dårlige til at tackle situationer, der involverer følelser, og så kan du spørge dig selv, om du ville være tjent med at være kæreste med sådan en person på længere sigt? Og hvordan vil du have det, hvis andre stiller sig selv samme spørgsmål med dig i tankerne?

Meld hellere ud, at du ikke længere er interesseret. Det kan gøres på et øjeblik: “Hej, jeg er glad for at have mødt dig, men jeg føler ikke, at du og jeg er det rette match…” Den sætning tog 17 sekunder at skrive!

Og du vil jo også selv behandles ordentligt, ikke? Derfor er ghosting ikke en fornuftig vej frem – eller ud!

Læs også: Sådan finder I sammen denne sommer

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?