Har du tungen lige i munden, når du kysser?

Kysser du godt? Ved du, hvad et godt kys er? Ja, du ved selvfølgelig, at det er dejligt. Nydelsesfuldt. Pirrende. Eller måske bare trygt og rart? Et kys har en hel række glimrende egenskaber. Her kommer top-ti:

1. Vildt afgørende

Hold tungen lige i munden, når du kysser din date første gang, for jeres kysse-debut er vildt afgørende for, om I bliver kærester. Statistik dokumenterer, at langt de fleste (næsten to tredjedele af alle kvinder og ca. 60 pct. af mændene) mister enhver lyst og interesse, hvis det første kys efterlader dem med en flad fornemmelse.

2. To bidder af et æble

Du forbrænder 26 kalorier i minuttet, når du tungekysser. Ikke ligefrem nok til at gøre udslag på vægten. Det svarer til at tage to bidder af et æble og tygge det langsomt. Spørgsmålet er, hvad du foretrækker?

3. Kysse-glød

Kys aktiverer minimum 5 ud af vores 12 ansigtsmuskler, det øger blodcirkulationen og giver glød til ansigtet. Og udglatter hudens rynker, hvis den skulle have nogle.

Læs også: Åh gud, jeg har en date - hvad gør jeg??

4. Løfter humøret

Du bliver straks i bedre humør, når du kysser, fordi der frigives oxytocin og dopamin i hjernen. Oxytocin er det hormon, som populært kaldes kærlighedshormonet, fordi det giver en følelse af lykke. Dopamin regulerer vores lystfølelse.

5. Godt mod forkølelse

Når mange millioner bakterier udveksles under et kys – og ja, det er netop tilfældet – danner kroppen antistoffer. Du bliver altså ikke så let ramt af irriterende forkølelser og hvad man ellers kan smittes med ude blandt mennesker.

6. Godnat og sov godt

Kys (og kram) afhjælper uro og stress og giver bedre nattesøvn. En engelsk undersøgelse viser, at par, der kysser hinanden godnat, sover langt bedre natten igennem.

Læs også: På en skala fra 1 - 10: Hvor vigtigt er dit førstehåndsindtryk?

7. Det første kys

I erindringen har det første kys en mere fremtrædende plads end fuldbyrdet sex. Ifølge et universitetsstudium i Indianapolis husker flertallet af os vores første kys langt bedre, end første gang vi havde sex.

8. Øget trafiksikkerhed

Kys din bedre halvdel farvel om morgenen og nedsæt risikoen markant for at komme galt af sted i trafikken på vej til jobbet. Det lyder skørt, men der er tilsyneladende en forbindelse mellem positivitet og opmærksomhed, så vi er mere årvågne, når vi er taget hjemmefra i godt humør.

9. Hav dit på det tørre

For lidt og for meget spytsekretion er lige elendigt. Alligevel forbedrer det tørre kys dine odds i langt højere grad end det slubrende våde kys. Til at begynde med i hvert fald.

10. Hold afstand

En smart første-kys-strategi har fordelingsnøglen 95/5. Det vil sige, at du flytter dig 95 pct. af afstanden mellem jer og venter på, at din date rykker de sidste fem pct. for at blive forenet i et kys. Og ligesom med desserter er det mere elegant at tage to gange end at overfylde tallerknen: Små bidder!

Læs også: 12 tips der gør dig (meget mere) eftertragtet

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.