Hvem er den første du skal snave når du er blevet vaccineret?

Husker du dit livs første lidenskabelige kys? Ja, mon ikke? Berusende, sødt, ungt, måske akavet og genert. En følelsesmæssig eksplosion af lykke – eller fortrydelse? Der er forsket i, at flere husker deres første kys tydeligere end deres første knald – og der kan skrives millioner af historier om det første kys. Men hvordan er det lige med det seneste kys? Det er vist nærmest skrevet i glemme-bogen.

For nu er der næsten gået et år, hvor vi har levet med afstand, mundbind og så lidt fysisk kontakt til hinanden, at begrebet hudsult er blevet til hud-hungersnød!

“Ingen arme, ingen småkager – ingen kæreste, ingen kys”

Der findes et spøjst, galgenhumoristisk udtryk: Ingen arme – ingen småkager. Det betyder i virkeligheden bare, at ting ikke kommer af sig selv, men at man må gøre en indsats for at få, hvad man ønsker sig. Også selvom det kræver noget ekstra. I denne pandemi-tid kunne man godt versionere udtrykket: Ingen kæreste – ingen kys!

Men der er lys forude. Vaccinationerne er i gang, og med dem er der håb om, at vi igen kan begynde at leve normalt. Gå ud og blande os med hinanden, holde i hånd, kramme – og kysse.

Læs også: Det sker der, når du tungekysser på første date

Et langt og lidenskabeligt kys, altså et rigtigt snav, frigiver oxytocin, hormonet, der kaldes kærlighedshormonet, fordi det skaber nogle bestemte følelser i os. Vi bliver tillidsfulde og hengivne, føler samhørighed og lykkefølelsen stiger. Og så findes der nogle ret overraskende fun facts om gode kys. Ikke tante-trutmunds-kys, men de inderlige tungekys.

Øger færdselssikkerheden

Et kys i entreen på vej ud ad døren om morgenen skærper opmærksomheden, så der er markant lavere risiko for at blive impliceret i et færdselsuheld på vej til jobbet. Et kys undervejs, hvadenten du er på cykel eller i bil, har selvsagt den stik modsatte effekt. Do this at home!

Længere levetid

Og ikke blot på grund af den nedsatte risiko i trafikken, så lever mænd, der kysser deres kone hver morgen, i det hele taget længere end de ikke-kyssende. Forskere har regnet sig frem til et gennemsnit på fem år. Det handler naturligvis ikke om selve kysset, men om at det løfter humøret.

Modvirker huller i tænderne

Lidenskabelige kys får mundvandet til at stige, og i vores spyt findes mineralsalte, der beskytter tandemaljen. Dermed holdes tænderne sundere og er mindre udsatte for få huller.

Frastødende eller forsonende

Over 60 procent af os (og flere kvinder end mænd) har iflg. en amerikansk undersøgelse opgivet en mulig kæreste straks efter første kys, alene fordi vi ikke brød os om måden, han/hun kyssede på. Eller smagen. Til gengæld virker kys meget bedre end små gaver eller blomster, hvis man først er kærester og skal bede om tilgivelse. Kys er enormt forsonende.

Læs også: Er der nogen i nærheden, du drømmer om at kysse?

Bedre løn

Mennesker, der kysser flittigt, tjener flere penge end dem, der er mindre ivrige eller slet ikke kyssende. Forklaringen ligger i biokemien: Kyssene skaber positivitet og energi på grund af de hormoner, der frigives, og dermed får man lettere ved at skabe resultater og præstere i det hele taget.

Det er dejligt at kysse

Men økonomi, stærkere tænder eller sikrere transportvej, der er ét argument, der løber med opmærksomheden: Det er bare dejligt at kysse, når man har fundet den rigtige at kysse på. Og hvorfor ikke begynde at lede efter ham eller hende? Så ved du, hvem du skal give et ordentligt snav. Når du er vaccineret og det bliver forår og safterne stiger og verden forhåbentlig igen er sig selv.

Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.