Sådan afslører du scorekarle og guldgravere

Det er som regel altid sjovt at tage på en første date; sommerfugle i maven, spændingen ved det nye og ukendte, de uanede muligheder, og et møde der potentielt kan ændre dit liv for altid.

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Første date er et tidspunkt, hvor du skal være opmærksom på din dates adfærd – for det kan hjælpe dig med at undgå at komme i kontakt med personer med de forkerte hensigter. Og med forkerte hensigter mener jeg, folk der umiddelbart virker interessante for dig, men som har en helt anden agenda end du har. Så lad os kigge på nogle typer med skjulte dagsordener, og hvordan du får øje på dem så du bedre kan undgå at spilde tiden.

Playeren

Denne type (oftest en mand) synes normalt at være en easy-going, afslappet og karismatisk person, en der tilsyneladende ved hvad han vil, er målrettet, selvsikker og fremstår som en erfaren dater. Playeren er ofte velklædt tenderende til prangende i sit tøjvalg. Du opdager givetvis hurtigt, om han har en dyr bil, har et godt job eller på anden måde er værd at beundre; det skal han nemlig nok selv henlede opmærksomheden på, direkte eller indirekte. Personer med reelle hensigter vil på daten have som mål at lære dig bedre at kende, høre om dine interesser, planer, værdier, håb, drømme etc.

"Hvis han inviterer dig til et sted, som logistisk og praktisk gør det nemmere at få sex (hans hjem f.eks.) – bør det give dig en klar idé om, hvad hans mål er"

Playeren vil være mere fokuseret på at få dig til at synes om ham, uden at bruge den store (om nogen) energi på at forsøge at lære dig bedre at kende; for hans primære mål er din krop og ikke din personlighed. Jovist, der kan være masser af intens øjenkontakt, romantiske floskler og store armbevægelser – men det er blot en del af gamet. Præcis på samme måde som en luder i Thailand, der bedyrer at “You are my number one maaan”. Og for at understrege, at du ikke er den eneste på hans radar, så bliv ikke overrasket, hvis han glor på, eller flirter med, andre kvinder mens han sidder dér med dig; eller hvis han modtager mange private beskeder i løbet af jeres date.

Normalt fokuserer folk på dét, de vil have, så de vil dreje jeres samtale i dén retning. Er din date vild med at fiske, kommer han/hun nok ind på dét i løbet af en overskuelig tid. Er han/hun desperat efter at få børn, vil det ofte komme til udtryk ret hurtigt. Denne tommelfingerregel gælder også players. Hvis han f.eks. nævner, at han har haft mange kærester og kortvarige forhold, eller begynder han at tale om sex, giver dig seksuelle komplimenter og åbenlyst forsøger at forføre dig – er dét klare indikationer på, at hans primære fokus ikke er DINE indre værdier, men nok mere dine trussers indre værdier.

Prøv også at være opmærksom på, hvor han foreslår at I mødes til jeres date: Hvis han inviterer dig til et sted, som logistisk og praktisk gør det nemmere at få sex (hans hjem f.eks.) – bør det give dig en klar idé om, hvad hans mål er. Og omvendt: hvis han foreslår et sted, hvor I kan tale eller opleve noget sammen – er det mere sandsynligt, at han faktisk er interesseret i at lære dig at kende. Det er IKKE en lov, men en tommelfingerregel. Den bedste måde at lære andre menneskers intentioner at kende, er ved at observere deres adfærd over længere tid. Adfærd lyver langt mindre end ord. Så hvis hans intentioner ér andre end kun trussekanten for en aften, vil det afspejle sig i hans handlinger.

Gold diggers

Denne type (oftest en kvinde) er ligesom den forrige fokuseret på deres egne behov, hvad du kan give DEM – og ikke på hvem DU er. Gold Diggeren er typisk lækker, indbydende, går klædt i dyrt (eller tilsyneladende dyrt) modetøj, og kan have en adfærd der hælder til den arrogante side. Hun er flirtende, sexet og lokkende uden at lade dig komme for tæt på. Det er altsammen en del af spillet: At få dét hun vil have, uden at miste kontrollen over situationen og dig. Med andre ord: Hendes mål er ikke en kæreste, men en sponsor. Det er en iskold kalkyle: Det handler om at minimere indsatsen, og maksimere udbyttet.

“Det er altsammen ganske gennemskueligt og ligetil; hvis altså du ikke distraheres af hendes udseende og tilsyneladende flirtende adfærd”

Eftersom din Gold Digger regner med, at du betaler for alt i løbet af daten, kan hun sagtens finde på at foreslå et dyrere sted, end dét du oprindeligt foreslog – og derefter bestille det dyreste på menukortet. Naturligvis. Hun ville formentlig også fortælle dig, hvordan hun ofte bliver inviteret til dyre steder, eller om hvordan mænd giver hende gaver ud af det blå, og vil givetvis også dreje samtalen ind på rejser og shopping.

Hun kan begynde at tale om sin ex, som (ifølge hende) var rig og generøs, og dermed invitere dig til at bevise, at du er bedre end hendes ex, eller at du som minimum kan leve op til hendes økonomiske forventninger (naturligvis First Class). Alternativt vil hun få svaret på dét spørgsmål ved at spørge til dit job, bil, livsstil osv.

Det er altsammen ganske gennemskueligt og ligetil; hvis altså du ikke distraheres af hendes udseende og tilsyneladende flirtende adfærd. Og endnu engang – Gold Diggeren er ikke interesseret i at lære DIG bedre at kende; hun er interesseret i at lære din TEGNEBOG bedre at kende, og i hvad du kan GIVE hende. Både Playeren og Gold Diggeren har meget klare mål, og hvis du ikke vil give dem det, de vil have, vil de hurtigt miste interessen for dig.

Husk – i deres spil er du ikke et mål, du er et middel til målet.

Tidsrøveren

Hvis du skal mødes med een, der konstant ændrer tid og sted for jeres date – og i processen gør det mere belejligt for sig selv end for dig – kan det være et tegn på, at du (eller en date med dig) har lav prioritet for vedkommende.

I løbet af dagen har du måske en fornemmelse af, at din date ikke er super begejstret for at møde dig. Når I mødes, er din date klædt meget (meget) afslappet, og det er tydeligt, at han eller hun ikke har brugt mange sekunder på at gøre sig klar til hverken dig eller daten.

Det kunne jo godt være et positivt tegn; han/hun virker jo afslappet og easy-going, ikke? Joh, men desværre har vedkommende ingen intentioner om at blive involveret i et seriøst forhold med dig, for motivationen for en date med dig er såre simpel: Tidsrøveren kan da godt bruge en aften sammen med dig, hvis han/hun ikke har noget mere spændende at tage sig til. Det kan også være at vedkommende tvinger sig selv på dates for at komme sig over et tidligere forhold – eller noget helt tredje.

Spørgsmålet du bør stille dig selv, er ikke så meget hvorfor virker han/hun ikke interesseret?”, men “fungerer dét for mig?” Og tænk over, om du vil behandles som en option, eller en prioritet.

Historiefortælleren

Denne type kan virke meget begejstret for daten og for dig. Vedkommende vil begynde at tale om alle de ting, I kan lave sammen, eller hvad personen kan gøre for dig:
“Ejj, søde! Lad os stikke af til Syden samme, og nyde hinanden på en romantisk græsk ø!”. Hvis du oplever, at disse ting aldrig bliver til noget, bliver udskudt eller helt går i glemmebogen, bør du overveje, om denne person kan være en historiefortæller. Denne type mennesker formår at skabe et univers af spændende muligheder for jer to sammen, desværre mest for at få dig følelsesmæssigt involveret i deres fantasi. Det lyder skønt; det eneste problem er bare, at det altid er megen snak og ikke megen handling. Lad være med at sætte dit liv på hold imens du venter på at dette forhold bærer frugt: Det er et tog, der aldrig kommer.

Den Hemmelige Agent

Det er ret normalt at stille hinanden spørgsmål på den første date, og udveksle grundlæggende viden om hinanden. Men hvad nu hvis alle dine vigtige spørgsmål besvares med en vittighed? "Så, hvor arbejder du?” spørger du – “Hmm, hvis jeg fortæller dig dét, jeg bliver nødt til at slå dig ihjel…haha” svarer din date imens han forsøger sig med en fesen James Bond imitation. Hvis en person undgår at svare på meget grundlæggende spørgsmål om deres civilstand, job eller liv i øvrigt, er det nok fordi de ser en pointe i at skjule deres sande identitet eller visse aspekter af deres liv. Husk: Den der ikke har noget at skjule, skjuler intet. Så for at undgå unødvendigt drama eller få dine følelser i klemme henad vejen, så være direkte overfor din date, og bed ham/hende om at give dig åbne, ærlige og direkte svar på de spørgsmål, der er vigtige for dig.

Fastklemt i fortiden

Første date er jo altid en god lejlighed til at lære hinanden bedre at kende, men nogle mennesker vil hellere end gerne give dig alt for megen info; især ved at bringe deres eks på banen: Din date nævner hans eller hendes eks i næsten hver eneste historie eller joke. Uanset om eksen italesættes som “psykopat” eller “the one that got away”, bør du være skarp på, at din date nok ikke er kommet sig over sit tidligere forhold, og sandsynligvis stadig har følelser i klemme i fortiden.
Måske tænker du: “Ahr, det er ikke noget problem, jeg skal nok få ham eller hende til at glemme eksen med al min kærlighed og opmærksomhed. Og SÅ vil vi få et fantastisk forhold!”. Det lyder jo besnærende og romantisk; men pas på med ikke at bullshitte dig selv, for i virkeligheden er der stor risiko for at du spilder din energi på at kæmpe imod et spøgelse. Du risikerer at konstant blive sammenlignet med vedkommendes eks, og blive straffet for fejl, som eksen begik – eller at skulle leve op til (og overgå) en fantasi fra fortiden. Det bedste du kan gøre, for at undgå drama og problemer i dit liv, er at træde et skridt baglæns, og give din date en chance for selv at komme sig over, og få ryddet op i sine tidligere forhold.

Hvis du har en tendens til at møde den forkerte type, når du dater, så kan du læse mere om, hvordan du undgår den slags i min tidligere artikel

Første date er et tidspunkt, hvor du skal være opmærksom på din dates adfærd – for det kan hjælpe dig med at undgå at komme i kontakt med personer med de forkerte hensigter. Og med forkerte hensigter mener jeg, folk der umiddelbart virker interessante for dig, men som har en helt anden agenda end du har. Så lad os kigge på nogle typer med skjulte dagsordener, og hvordan du får øje på dem så du bedre kan undgå at spilde tiden.

Playeren

Denne type (oftest en mand) synes normalt at være en easy-going, afslappet og karismatisk person, en der tilsyneladende ved hvad han vil, er målrettet, selvsikker og fremstår som en erfaren dater. Playeren er ofte velklædt tenderende til prangende i sit tøjvalg. Du opdager givetvis hurtigt, om han har en dyr bil, har et godt job eller på anden måde er værd at beundre; det skal han nemlig nok selv henlede opmærksomheden på, direkte eller indirekte. Personer med reelle hensigter vil på daten have som mål at lære dig bedre at kende, høre om dine interesser, planer, værdier, håb, drømme etc.

"Hvis han inviterer dig til et sted, som logistisk og praktisk gør det nemmere at få sex (hans hjem f.eks.) – bør det give dig en klar idé om, hvad hans mål er"

Playeren vil være mere fokuseret på at få dig til at synes om ham, uden at bruge den store (om nogen) energi på at forsøge at lære dig bedre at kende; for hans primære mål er din krop og ikke din personlighed. Jovist, der kan være masser af intens øjenkontakt, romantiske floskler og store armbevægelser – men det er blot en del af gamet. Præcis på samme måde som en luder i Thailand, der bedyrer at “You are my number one maaan”. Og for at understrege, at du ikke er den eneste på hans radar, så bliv ikke overrasket, hvis han glor på, eller flirter med, andre kvinder mens han sidder dér med dig; eller hvis han modtager mange private beskeder i løbet af jeres date.

Normalt fokuserer folk på dét, de vil have, så de vil dreje jeres samtale i dén retning. Er din date vild med at fiske, kommer han/hun nok ind på dét i løbet af en overskuelig tid. Er han/hun desperat efter at få børn, vil det ofte komme til udtryk ret hurtigt. Denne tommelfingerregel gælder også players. Hvis han f.eks. nævner, at han har haft mange kærester og kortvarige forhold, eller begynder han at tale om sex, giver dig seksuelle komplimenter og åbenlyst forsøger at forføre dig – er dét klare indikationer på, at hans primære fokus ikke er DINE indre værdier, men nok mere dine trussers indre værdier.

Prøv også at være opmærksom på, hvor han foreslår at I mødes til jeres date: Hvis han inviterer dig til et sted, som logistisk og praktisk gør det nemmere at få sex (hans hjem f.eks.) – bør det give dig en klar idé om, hvad hans mål er. Og omvendt: hvis han foreslår et sted, hvor I kan tale eller opleve noget sammen – er det mere sandsynligt, at han faktisk er interesseret i at lære dig at kende. Det er IKKE en lov, men en tommelfingerregel. Den bedste måde at lære andre menneskers intentioner at kende, er ved at observere deres adfærd over længere tid. Adfærd lyver langt mindre end ord. Så hvis hans intentioner ér andre end kun trussekanten for en aften, vil det afspejle sig i hans handlinger.

Gold diggers

Denne type (oftest en kvinde) er ligesom den forrige fokuseret på deres egne behov, hvad du kan give DEM – og ikke på hvem DU er. Gold Diggeren er typisk lækker, indbydende, går klædt i dyrt (eller tilsyneladende dyrt) modetøj, og kan have en adfærd der hælder til den arrogante side. Hun er flirtende, sexet og lokkende uden at lade dig komme for tæt på. Det er altsammen en del af spillet: At få dét hun vil have, uden at miste kontrollen over situationen og dig. Med andre ord: Hendes mål er ikke en kæreste, men en sponsor. Det er en iskold kalkyle: Det handler om at minimere indsatsen, og maksimere udbyttet.

“Det er altsammen ganske gennemskueligt og ligetil; hvis altså du ikke distraheres af hendes udseende og tilsyneladende flirtende adfærd”

Eftersom din Gold Digger regner med, at du betaler for alt i løbet af daten, kan hun sagtens finde på at foreslå et dyrere sted, end dét du oprindeligt foreslog – og derefter bestille det dyreste på menukortet. Naturligvis. Hun ville formentlig også fortælle dig, hvordan hun ofte bliver inviteret til dyre steder, eller om hvordan mænd giver hende gaver ud af det blå, og vil givetvis også dreje samtalen ind på rejser og shopping.

Hun kan begynde at tale om sin ex, som (ifølge hende) var rig og generøs, og dermed invitere dig til at bevise, at du er bedre end hendes ex, eller at du som minimum kan leve op til hendes økonomiske forventninger (naturligvis First Class). Alternativt vil hun få svaret på dét spørgsmål ved at spørge til dit job, bil, livsstil osv.

Det er altsammen ganske gennemskueligt og ligetil; hvis altså du ikke distraheres af hendes udseende og tilsyneladende flirtende adfærd. Og endnu engang – Gold Diggeren er ikke interesseret i at lære DIG bedre at kende; hun er interesseret i at lære din TEGNEBOG bedre at kende, og i hvad du kan GIVE hende. Både Playeren og Gold Diggeren har meget klare mål, og hvis du ikke vil give dem det, de vil have, vil de hurtigt miste interessen for dig.

Husk – i deres spil er du ikke et mål, du er et middel til målet.

Tidsrøveren

Hvis du skal mødes med een, der konstant ændrer tid og sted for jeres date – og i processen gør det mere belejligt for sig selv end for dig – kan det være et tegn på, at du (eller en date med dig) har lav prioritet for vedkommende.

I løbet af dagen har du måske en fornemmelse af, at din date ikke er super begejstret for at møde dig. Når I mødes, er din date klædt meget (meget) afslappet, og det er tydeligt, at han eller hun ikke har brugt mange sekunder på at gøre sig klar til hverken dig eller daten.

Det kunne jo godt være et positivt tegn; han/hun virker jo afslappet og easy-going, ikke? Joh, men desværre har vedkommende ingen intentioner om at blive involveret i et seriøst forhold med dig, for motivationen for en date med dig er såre simpel: Tidsrøveren kan da godt bruge en aften sammen med dig, hvis han/hun ikke har noget mere spændende at tage sig til. Det kan også være at vedkommende tvinger sig selv på dates for at komme sig over et tidligere forhold – eller noget helt tredje.

Spørgsmålet du bør stille dig selv, er ikke så meget hvorfor virker han/hun ikke interesseret?”, men “fungerer dét for mig?” Og tænk over, om du vil behandles som en option, eller en prioritet.

Historiefortælleren

Denne type kan virke meget begejstret for daten og for dig. Vedkommende vil begynde at tale om alle de ting, I kan lave sammen, eller hvad personen kan gøre for dig:
“Ejj, søde! Lad os stikke af til Syden samme, og nyde hinanden på en romantisk græsk ø!”. Hvis du oplever, at disse ting aldrig bliver til noget, bliver udskudt eller helt går i glemmebogen, bør du overveje, om denne person kan være en historiefortæller. Denne type mennesker formår at skabe et univers af spændende muligheder for jer to sammen, desværre mest for at få dig følelsesmæssigt involveret i deres fantasi. Det lyder skønt; det eneste problem er bare, at det altid er megen snak og ikke megen handling. Lad være med at sætte dit liv på hold imens du venter på at dette forhold bærer frugt: Det er et tog, der aldrig kommer.

Den Hemmelige Agent

Det er ret normalt at stille hinanden spørgsmål på den første date, og udveksle grundlæggende viden om hinanden. Men hvad nu hvis alle dine vigtige spørgsmål besvares med en vittighed? "Så, hvor arbejder du?” spørger du – “Hmm, hvis jeg fortæller dig dét, jeg bliver nødt til at slå dig ihjel…haha” svarer din date imens han forsøger sig med en fesen James Bond imitation. Hvis en person undgår at svare på meget grundlæggende spørgsmål om deres civilstand, job eller liv i øvrigt, er det nok fordi de ser en pointe i at skjule deres sande identitet eller visse aspekter af deres liv. Husk: Den der ikke har noget at skjule, skjuler intet. Så for at undgå unødvendigt drama eller få dine følelser i klemme henad vejen, så være direkte overfor din date, og bed ham/hende om at give dig åbne, ærlige og direkte svar på de spørgsmål, der er vigtige for dig.

Fastklemt i fortiden

Første date er jo altid en god lejlighed til at lære hinanden bedre at kende, men nogle mennesker vil hellere end gerne give dig alt for megen info; især ved at bringe deres eks på banen: Din date nævner hans eller hendes eks i næsten hver eneste historie eller joke. Uanset om eksen italesættes som “psykopat” eller “the one that got away”, bør du være skarp på, at din date nok ikke er kommet sig over sit tidligere forhold, og sandsynligvis stadig har følelser i klemme i fortiden.
Måske tænker du: “Ahr, det er ikke noget problem, jeg skal nok få ham eller hende til at glemme eksen med al min kærlighed og opmærksomhed. Og SÅ vil vi få et fantastisk forhold!”. Det lyder jo besnærende og romantisk; men pas på med ikke at bullshitte dig selv, for i virkeligheden er der stor risiko for at du spilder din energi på at kæmpe imod et spøgelse. Du risikerer at konstant blive sammenlignet med vedkommendes eks, og blive straffet for fejl, som eksen begik – eller at skulle leve op til (og overgå) en fantasi fra fortiden. Det bedste du kan gøre, for at undgå drama og problemer i dit liv, er at træde et skridt baglæns, og give din date en chance for selv at komme sig over, og få ryddet op i sine tidligere forhold.

Hvis du har en tendens til at møde den forkerte type, når du dater, så kan du læse mere om, hvordan du undgår den slags i min tidligere artikel

Første date er et tidspunkt, hvor du skal være opmærksom på din dates adfærd – for det kan hjælpe dig med at undgå at komme i kontakt med personer med de forkerte hensigter. Og med forkerte hensigter mener jeg, folk der umiddelbart virker interessante for dig, men som har en helt anden agenda end du har. Så lad os kigge på nogle typer med skjulte dagsordener, og hvordan du får øje på dem så du bedre kan undgå at spilde tiden.

Playeren

Denne type (oftest en mand) synes normalt at være en easy-going, afslappet og karismatisk person, en der tilsyneladende ved hvad han vil, er målrettet, selvsikker og fremstår som en erfaren dater. Playeren er ofte velklædt tenderende til prangende i sit tøjvalg. Du opdager givetvis hurtigt, om han har en dyr bil, har et godt job eller på anden måde er værd at beundre; det skal han nemlig nok selv henlede opmærksomheden på, direkte eller indirekte. Personer med reelle hensigter vil på daten have som mål at lære dig bedre at kende, høre om dine interesser, planer, værdier, håb, drømme etc.

"Hvis han inviterer dig til et sted, som logistisk og praktisk gør det nemmere at få sex (hans hjem f.eks.) – bør det give dig en klar idé om, hvad hans mål er"

Playeren vil være mere fokuseret på at få dig til at synes om ham, uden at bruge den store (om nogen) energi på at forsøge at lære dig bedre at kende; for hans primære mål er din krop og ikke din personlighed. Jovist, der kan være masser af intens øjenkontakt, romantiske floskler og store armbevægelser – men det er blot en del af gamet. Præcis på samme måde som en luder i Thailand, der bedyrer at “You are my number one maaan”. Og for at understrege, at du ikke er den eneste på hans radar, så bliv ikke overrasket, hvis han glor på, eller flirter med, andre kvinder mens han sidder dér med dig; eller hvis han modtager mange private beskeder i løbet af jeres date.

Normalt fokuserer folk på dét, de vil have, så de vil dreje jeres samtale i dén retning. Er din date vild med at fiske, kommer han/hun nok ind på dét i løbet af en overskuelig tid. Er han/hun desperat efter at få børn, vil det ofte komme til udtryk ret hurtigt. Denne tommelfingerregel gælder også players. Hvis han f.eks. nævner, at han har haft mange kærester og kortvarige forhold, eller begynder han at tale om sex, giver dig seksuelle komplimenter og åbenlyst forsøger at forføre dig – er dét klare indikationer på, at hans primære fokus ikke er DINE indre værdier, men nok mere dine trussers indre værdier.

Prøv også at være opmærksom på, hvor han foreslår at I mødes til jeres date: Hvis han inviterer dig til et sted, som logistisk og praktisk gør det nemmere at få sex (hans hjem f.eks.) – bør det give dig en klar idé om, hvad hans mål er. Og omvendt: hvis han foreslår et sted, hvor I kan tale eller opleve noget sammen – er det mere sandsynligt, at han faktisk er interesseret i at lære dig at kende. Det er IKKE en lov, men en tommelfingerregel. Den bedste måde at lære andre menneskers intentioner at kende, er ved at observere deres adfærd over længere tid. Adfærd lyver langt mindre end ord. Så hvis hans intentioner ér andre end kun trussekanten for en aften, vil det afspejle sig i hans handlinger.

Gold diggers

Denne type (oftest en kvinde) er ligesom den forrige fokuseret på deres egne behov, hvad du kan give DEM – og ikke på hvem DU er. Gold Diggeren er typisk lækker, indbydende, går klædt i dyrt (eller tilsyneladende dyrt) modetøj, og kan have en adfærd der hælder til den arrogante side. Hun er flirtende, sexet og lokkende uden at lade dig komme for tæt på. Det er altsammen en del af spillet: At få dét hun vil have, uden at miste kontrollen over situationen og dig. Med andre ord: Hendes mål er ikke en kæreste, men en sponsor. Det er en iskold kalkyle: Det handler om at minimere indsatsen, og maksimere udbyttet.

“Det er altsammen ganske gennemskueligt og ligetil; hvis altså du ikke distraheres af hendes udseende og tilsyneladende flirtende adfærd”

Eftersom din Gold Digger regner med, at du betaler for alt i løbet af daten, kan hun sagtens finde på at foreslå et dyrere sted, end dét du oprindeligt foreslog – og derefter bestille det dyreste på menukortet. Naturligvis. Hun ville formentlig også fortælle dig, hvordan hun ofte bliver inviteret til dyre steder, eller om hvordan mænd giver hende gaver ud af det blå, og vil givetvis også dreje samtalen ind på rejser og shopping.

Hun kan begynde at tale om sin ex, som (ifølge hende) var rig og generøs, og dermed invitere dig til at bevise, at du er bedre end hendes ex, eller at du som minimum kan leve op til hendes økonomiske forventninger (naturligvis First Class). Alternativt vil hun få svaret på dét spørgsmål ved at spørge til dit job, bil, livsstil osv.

Det er altsammen ganske gennemskueligt og ligetil; hvis altså du ikke distraheres af hendes udseende og tilsyneladende flirtende adfærd. Og endnu engang – Gold Diggeren er ikke interesseret i at lære DIG bedre at kende; hun er interesseret i at lære din TEGNEBOG bedre at kende, og i hvad du kan GIVE hende. Både Playeren og Gold Diggeren har meget klare mål, og hvis du ikke vil give dem det, de vil have, vil de hurtigt miste interessen for dig.

Husk – i deres spil er du ikke et mål, du er et middel til målet.

Tidsrøveren

Hvis du skal mødes med een, der konstant ændrer tid og sted for jeres date – og i processen gør det mere belejligt for sig selv end for dig – kan det være et tegn på, at du (eller en date med dig) har lav prioritet for vedkommende.

I løbet af dagen har du måske en fornemmelse af, at din date ikke er super begejstret for at møde dig. Når I mødes, er din date klædt meget (meget) afslappet, og det er tydeligt, at han eller hun ikke har brugt mange sekunder på at gøre sig klar til hverken dig eller daten.

Det kunne jo godt være et positivt tegn; han/hun virker jo afslappet og easy-going, ikke? Joh, men desværre har vedkommende ingen intentioner om at blive involveret i et seriøst forhold med dig, for motivationen for en date med dig er såre simpel: Tidsrøveren kan da godt bruge en aften sammen med dig, hvis han/hun ikke har noget mere spændende at tage sig til. Det kan også være at vedkommende tvinger sig selv på dates for at komme sig over et tidligere forhold – eller noget helt tredje.

Spørgsmålet du bør stille dig selv, er ikke så meget hvorfor virker han/hun ikke interesseret?”, men “fungerer dét for mig?” Og tænk over, om du vil behandles som en option, eller en prioritet.

Historiefortælleren

Denne type kan virke meget begejstret for daten og for dig. Vedkommende vil begynde at tale om alle de ting, I kan lave sammen, eller hvad personen kan gøre for dig:
“Ejj, søde! Lad os stikke af til Syden samme, og nyde hinanden på en romantisk græsk ø!”. Hvis du oplever, at disse ting aldrig bliver til noget, bliver udskudt eller helt går i glemmebogen, bør du overveje, om denne person kan være en historiefortæller. Denne type mennesker formår at skabe et univers af spændende muligheder for jer to sammen, desværre mest for at få dig følelsesmæssigt involveret i deres fantasi. Det lyder skønt; det eneste problem er bare, at det altid er megen snak og ikke megen handling. Lad være med at sætte dit liv på hold imens du venter på at dette forhold bærer frugt: Det er et tog, der aldrig kommer.

Den Hemmelige Agent

Det er ret normalt at stille hinanden spørgsmål på den første date, og udveksle grundlæggende viden om hinanden. Men hvad nu hvis alle dine vigtige spørgsmål besvares med en vittighed? "Så, hvor arbejder du?” spørger du – “Hmm, hvis jeg fortæller dig dét, jeg bliver nødt til at slå dig ihjel…haha” svarer din date imens han forsøger sig med en fesen James Bond imitation. Hvis en person undgår at svare på meget grundlæggende spørgsmål om deres civilstand, job eller liv i øvrigt, er det nok fordi de ser en pointe i at skjule deres sande identitet eller visse aspekter af deres liv. Husk: Den der ikke har noget at skjule, skjuler intet. Så for at undgå unødvendigt drama eller få dine følelser i klemme henad vejen, så være direkte overfor din date, og bed ham/hende om at give dig åbne, ærlige og direkte svar på de spørgsmål, der er vigtige for dig.

Fastklemt i fortiden

Første date er jo altid en god lejlighed til at lære hinanden bedre at kende, men nogle mennesker vil hellere end gerne give dig alt for megen info; især ved at bringe deres eks på banen: Din date nævner hans eller hendes eks i næsten hver eneste historie eller joke. Uanset om eksen italesættes som “psykopat” eller “the one that got away”, bør du være skarp på, at din date nok ikke er kommet sig over sit tidligere forhold, og sandsynligvis stadig har følelser i klemme i fortiden.
Måske tænker du: “Ahr, det er ikke noget problem, jeg skal nok få ham eller hende til at glemme eksen med al min kærlighed og opmærksomhed. Og SÅ vil vi få et fantastisk forhold!”. Det lyder jo besnærende og romantisk; men pas på med ikke at bullshitte dig selv, for i virkeligheden er der stor risiko for at du spilder din energi på at kæmpe imod et spøgelse. Du risikerer at konstant blive sammenlignet med vedkommendes eks, og blive straffet for fejl, som eksen begik – eller at skulle leve op til (og overgå) en fantasi fra fortiden. Det bedste du kan gøre, for at undgå drama og problemer i dit liv, er at træde et skridt baglæns, og give din date en chance for selv at komme sig over, og få ryddet op i sine tidligere forhold.

Hvis du har en tendens til at møde den forkerte type, når du dater, så kan du læse mere om, hvordan du undgår den slags i min tidligere artikel

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.