Kender du typen? Hvilken slags date giver du en ekstra chance?

Hvis der er noget, man kan lære af at gå på dates, så er det, at vi er vidt forskellige! Den type, der appellerer til én, intimiderer med præcis samme opførsel en anden. Fx. den sprudlende kvinde, som tager én date med storm, men får den næste til at vige tilbage, fordi hun “larmer”. Det er altså i virkeligheden et spørgsmål om kemi, når vi synes, at nogle bare er godt selskab, mens andre kan være lidt af en mundfuld. Og hvad så? Ja, hvad synes du? Og hvad kan du gøre?

Vil du give en af de her 4 typer en ekstra chance?

Den selvoptagede

På en god date skiftes parterne til at tale og lytte sådan rundt regnet fifty-fifty. Visse typer får imidlertid meget behændigt drejet samtalen, så den primært – måske ligefrem uafbrudt – kommer til at handle om dem selv. Alle interesserede spørgsmål er kastet over bord til fordel for jeg-mig-og mig selv

Nervøsitet og usikkerhed kan forklare en så opmærksomhedskrævende attitude og du kan muligvis standse talestrømmen ved at indskyde et eller et par spørgsmål: – Vil du vide, hvad jeg tænker om det, du siger? Eller –taler du altid så meget, eller er det mig, der gør dig nervøs? Kapitulerer din date i et forlegent grin, var det måske heldigt, du ikke blot kastede et blik på uret med en bemærkning om, at du hellere måtte se at komme videre.

Læs også: Nervøs for at gå på date? Sådan overvinder du din frygt

Den generte

Åh, hvor din date ser godt ud og mens I har skrevet sammen, har alt virket sååå lovende. Men nu?!!! Du udfolder hele arsenalet af samtaleemner, alligevel er det ikke til at hive et ord ud af vedkommende. Slet ikke længere sætninger, der kunne gøre det ud for halvdelen af en dialog. Skyldes det generthed, eller er din date ved at bakke ud? Tjek hans/hendes ansigtsudtryk og kropssprog. Læner I jer mod hinanden? Fanger I hinandens blikke?

Muligvis skal du blot give plads og eventuelt nudge lidt: – Fortæl mig hvad du synes om… At koble en aktivitet af en slags på kan også være måden at løsne op på. Gå en tur, se en film (så har I da den at tale om). Husk i øvrigt at spørgsmål, der begynder med hvordan og hvorfor, ikke kan besvares med et kort ja eller nej.

Den pralende

Man orker bare ikke sidde og høre på sådan en storskrydende type. Men når det kommer til stykket, er det ikke usædvanligt, at mennesker lægger lidt ekstra på, når de dater. Det kan være noget af en balanceakt at ville vise sig fra sin bedste side og have lyst til at dele glæder med andre – og samtidig undgå at lyde som en blærerøv.

Pral kan være uudholdeligt, det kan også være ret komisk. Ofte er det et tegn på usikkerhed. Du kan forsøge at skrue ned for nogens praleri ved at skifte emne, hvilket jo indikerer, at al den her braldren keder dig. Eller du kan lade vedkommende smage sin egen medicin: Pral af et eller andet og tag dig så i det: – Åh hør lige mig, dét må du altså undskylde, jeg hader selv, når nogen blærer sig

Læs også: 6 tips der gør din dating sjov og succesrig

Den højrøstede

Ikke ét eneste menneske i cafeen er i tvivl om, hvad din date siger og mener, alle kan lytte med, fordi han/hun taler så højt. Er det kompensation for generthed? Har vedkommende dårlig hørelse eller et job i en fritidsklub? Eller handler det om at være totalt ligeglad med omgivelserne? Forsøgsvis kan du i en omsorgsfuld tone spørge, om han/hun er okay? (du taler nemlig temmelig højt lige nu). Eller foreslå, at der skrues ned for musikken, så “vi” ikke behøver at kæmpe for at overdøve den! Hvilket selvfølgelig forudsætter, at der er musik.

Mennesker, som ikke har oplevet at blive lyttet til i barndommen, kan let blive højrøstede som voksne, men de kan også blot være ud af en familie, hvor det er normalt, at alle taler højt og i munden på hinanden. Så hvis du synes, din date er støjende, så bare vent, til du møder hans/hendes forældre og søskende. Det kræver selvfølgelig, at du gi’r det en chance.

Læs også: Derfor skal du vriste dig fri af hverdagen og tage på eventyr

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.