Fra sommertid til hyggetid – er du klar?

Savner du en kæreste? Så glæd dig over, at sommertiden slutter, og vi nu er godt på vej ind i regn-og-rusk-og-hvem-slukkede-lyset-sæsonen. Efteråret er nemlig ikke på trods af mørket og kulden, men på grund af mørket og kulden perfekt til hygge og romantik. Her er 10 grunde til det – brug dem som inspiration til din næste date.

1. Flere er på nettet

Næsten alle datingsites oplever en stigning i medlemstallet, når sommeren er forbi. Muligvis af den såre simple grund, at flere mennesker tilbringer mere tid foran skærmen, når vinden tuder og udelivet ikke frister på samme måde som i sensommeren. Med flere på nettet har du rigere mulighed for at søge, chatte og planlægge dates – og finde den helt rigtige. Optællinger viser, at flere singler flytter deres status på de sociale medier til “i et forhold” om efteråret end på andre tider af året.

2. Gyldne farver

Indtil skovens træer smider bladene, er den i efteråret et sandt farveorgie i rødt, gult, brunt og orange. Det er netop de kulører, der tænder op under følelser som glæde og lidenskab (ganske vist også vrede). Farver er i virkeligheden et markant redskab i kommunikation, fordi de gør meget mere ved vores sindstilstand, end vi lige tænker over. Lige her kan du blot tænke over, om det ikke er tid til en frisk skovturs-date og en travetur gennem bunker af gyldne blade.

3. Behageligt klædt på

Åh, sommerens lethed, hvor vi kan stryge ud i skjorteærmer og bare fødder i sandalerne. Men de varme måneder er samtidig nådesløse: Er benene nu pæne og solbrændte, og afslører det tynde tøj og de stramme t-shirts mere end godt er? Nej, så er det anderledes behageligt at klæde sig på til en date, når vejret kræver uld og fløjl og støvler. Ikke så sexet, men langt lettere til en start. Efteråret er bare mere afslappet.

Læs også: Drømmer du om en at dele resten af livet med?

4. Varme hænder

Mens sommeren er grilltid, kan man kalde efteråret båltid. Det er hyggeligt at sidde omkring et bålfad iført tyk trøje og med et krus varmt et-eller-andet i hænderne. Og hov, ikke blot hyggeligt: Forskning har godtgjort, at vi bliver mere imødekommende og rummelige, når vi holder om noget varmt, end når vi holder om noget koldt. Husk termokanden!

5. Tur langs den øde strand

At have en hel strand for sig selv og nyde efterårets lave sol eller dramatiske grå himmel er ret skønt. Vi er heldige, fordi vi bor i et land, hvor der aldrig er langt til kysten. Og i modsætning til om sommeren skal man ikke være bekymret for, om svedskjolder begynder at brede sig gennem tøjet. Problemet er snarere at holde sig varm, men man kan jo flashe sit indre legebarn og tage en drage med?

Læs også: Hvornår er man klar til et nyt forhold?

6. Kreativitet og hygge

Når vejret ikke indbyder til at daske rundt og sidde på fortovscafeer og bare nyde at være til, må vi jo finde på noget andet. Brætspil, bowling, skøjteløb, et arrangement på biblioteket eller en udstilling bliver mere tillokkende. Det vil sige, at vi ofte oplever mere på vores dates i efteråret og befinder os i situationer, hvor vi er mere autentiske – mere “os selv”. Måske også mere legende, hvilket er en kæmpe fordel på en date, for intet som latter og højt humør kan binde mennesker sammen. Endelig kan man ikke se bort fra, at efterårets tidlige mørke med stearinlys på bordet er indbegrebet af dansk hygge – og en glimrende romantik-optænding.

7. Masser af film

Man lærer ikke hinanden særlig godt at kende i biografen, men efteråret er sæson for massevis af filmpremierer, og hvis du og din date er vild efter at se en bestemt film, så start da dér. Med en filmoplevelse i frisk erindring går samtalen ikke i stå henne på cafeen bagefter.

Læs også: Hvem betaler på første date?

8. Pub crawl

Vi mennesker går ikke i vinterhi som fx. bjørne og pindsvin. (Der er dage, hvor man kunne have lyst!) Men vores energiniveau skrues reelt ned, og vi får en naturlig trang til at være sammen med andre, når temperaturen falder. Det er en nedarvet neurobiologisk tilbøjelighed fra dengang, vi aldrig havde haft en chance for at overleve på egen hånd. Måske er det derfor, vi nyder at myldre ind på værtshuse, jazzklubber og pubber og finde et hjørne i et tætpakket lokale, når det regner og rusker udenfor? Pub crawl er totalt hyggeligt med en ny date.

9. Stjerner i vrimmel

Efterårets nattehimmel sætter ind allerede sidst på eftermiddagen. Det bliver tidligt mørkt nok til at kunne se på stjerner, forudsat naturligvis, at det er klart vejr. Man kan med det blotte øje se stjernebillederne og Mælkevejen, hvis man finder ud, hvor alt for stærk gadebelysning ikke “skygger”.

10. En kæreste inden jul

Juletiden med dens talrige sammenkomster, strålende lys og musik kan være noget af en sejtrækker at komme igennem, hvis man er alene og føler sig ensom. Dét kan også være en væsentlig grund til, at mange bliver ekstra ihærdige netdatere i efteråret. Det vil bare være så dejligt at have en kæreste at spise æbleskiver og drikke gløgg sammen med, så den kommende jul ikke blot bliver glædelig, men også sensuel og romantisk.

Læs også: Stor tjekliste: Er du klar til en kæreste?

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.