Skal du finde en kæreste der minder om dig selv?

Talemåden om, at sød musik opstår, når modsætninger mødes, har ikke hold i virkeligheden. Selvfølgelig sker det, at mennesker får kærligheden til at spire, mens alle omkring dem virrer med hovederne i undren, fordi de virker som sådan et umage par. Men ellers er det mest på film, at den fandenivoldske heltinde lander i favnen på en indadvendt bognørd. Vi tiltrækkes nemlig typisk af mennesker, der ligner os selv.

Homogami kaldes det: At vi spejler os i hinanden, og jo mere lighed, jo lettere forbindelse.

Der kan være en god forklaring i, at vi simpelthen omgås flest mennesker, der minder om os selv. Dér, hvor vi bor, på studiet, på jobbet og i forhold til vores personlighed, interesser, og hvor vi kommer fra.

“Gider jeg at klikke på hans/hendes profil, eller gider jeg ikke”

Men hov! Det argument duer jo ikke, når vi dater på nettet. Her kan vi møde alle mulige slags mennesker – og den eneste umiddelbare tiltrækningsfaktor er førstehåndsindtrykket: Gider jeg at klikke på hans/hendes profil, eller gider jeg ikke?

Læs også: 7 spørgsmål, du skal stille dig selv, hvis du tror, det er svært at finde en kæreste på nettet

I USA har man forsket i, at de, der faktisk bliver kærester kort tid efter at have fundet hinanden på nettet, har en tendens til at være lige attraktive. Man nåede bl.a. frem til den konklusion i et forsøg, hvor en gruppe fremmede mennesker uddelte points til de datende – alene i forhold til udseende. Kæresteparrene havde generelt samme point-niveau.
Online dating forstærker altså tilsyneladende vores homogami, vi spejler os i hinanden, og førstehåndsindtrykket gennem de seneste tyve år (stort set den periode, vi har kunnet date på nettet) er blevet mere og mere afgørende.

“At netop de to hører sammen, dét havde man aldrig gættet”

Men kender du det, at man er i et selskab med en del nye mennesker – og forbløffes over, at visse par vitterlig er par? At netop de to hører sammen, dét havde man godt nok aldrig gættet! Han har da overscoret for vildt, tænker man i sit stille sind, når en fortryllende smuk kvinde viser sig at være lykkeligt gift med en tam mand med hentehår og hængerøv… Og man forsøger at skjule sin overraskelse, når festens vildt underholdende George Cloony-look-alike kærligt præsenterer sin spidsmus af en kone..?

Det er fordi, kærligheden er gådefuld. Vi kan forske, undersøge, tælle, kategorisere, analysere og granske alverdens data og nå frem til plausible forklaringer og resultater, men på det personlige plan er kærligheden alligevel uforudsigelig.

Og hvad så? For i virkeligheden er det jo ikke så vigtigt, om vi spejler os, eller om vi fx. tiltrækkes af det, vi selv mangler. Hvis vi går verden i møde med forsigtige skridt, kan det være en fest at få en kæreste, der tillidsfuldt kaster sig ud i livets eventyr. Hvis vi lever fra-hånden-i-munden og betragter elregningen som en uforudset udgift, kan det være betryggende med en velovervejet planlægger-kæreste.

Så den helt rigtige kæreste kan også være din modsætning. Det eneste, der er sikkert, er, at du kun kan finde ud af det ved at begynde at lede.

Vil du læse flere artikler om dating og parforhold? Klik HER💞

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.