Fra svensk pølseret til romantisk du-og-jeg-middag

Hvem siger, at en romantisk middag skal være noget med eksklusiv kokkekunst, østers og champagne? En af verdens mest hjertesmeltende middage er bleg spaghetti med kødboller, der ligner dem fra Ikea. Nemlig retten fra filmen om Lady og Vagabonden. Vi iler med at bringe forslag til middagsretter, der kan trylles ud af køleskabets rester, og sådan en er fx. den navnkundige svenske pølseret. Det siges, den fik sit navn af en dansk mor, som på familiens sidste feriedag i et svensk udlejningshus ville tømme køleskabet, før turen gik hjem. Tilovers havde hun en pakke grillpølser og nogle kolde kartofler samt et par løg, og det biksede hun sammen. Da børnene spurgte, hvad de skulle spise, svarede hun – for at det ikke skulle lyde alt for kedeligt – Svensk Pølseret!

Svensk Pølseret – ingredienser til to personer:

  • 1 løg (tomat-størrelse)
  • En spiseskefuld smør eller et skvat olie
  • 4 wiener/grill-pølser, ca. 200-300 gram
  • Et halvt kilo kolde, kogte kartofler, helst kogt dagen i forvejen
  • 1 spsk koncentreret tomatpuré
  • ca. 1-2 dl mælk eller fløde
  • salt og peber og lidt paprika
  • Hakket persille, purløg, ruccula eller andet grønt
  • Tilbehør: Ketchup og syltede agurker

Klar det på under en halv time:

Hak løget og svits det gyldent i smørret i en sortér-pande. Skær pølserne i skiver. De bliver pænest, hvis du skærer dem på skrå. De kolde kartofler skal også skives. Steg pølserne hurtigt – drys evt. en smule paprika over og skru ned for varmen. Tilsæt tomatpuré samt mælk eller fløde – hvad, du nu har – samt salt og peber. Vend kartoflerne i retten uden at ødelægge dem for meget. Måske skal du tilsætte en anelse mere fløde, hvis retten virker tør. Ellers er den færdig efter fem minutter, og du skal blot drysse rigeligt grønt på toppen. Servér i panden – og velbekomme til jer!


Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.