1. Du kan tillade dig at være stille Er man ude at spadsere en tur, fjerner det noget af det pres man kan risikere at føle, ved at sidde overfor hinanden ved et café-bord og udveksle de første serier af høflige fraser omkring vejr, vind og ”nå men kunne du ellers finde det?”. Det er helt naturligt at bruge noget af tiden på at kigge sig omkring og nyde synet af det sted man har valgt at udforske på gåben.

2. Der er noget at kigge på Og derfor også mulighed for at kommentere på, hvilket gør at samtalen let kan komme til at flyde hurtigere, end hvis man sidder fastnaglet til en stol med begrænset udsyn. Man kan altid lade turen afslutte på en café og/eller dele en bid mad, hvis stemningen er til det. Har du en favorit gå-rute i nærheden af hvor du selv bor, er det oplagt at lade dating-turen gå omkring et sted hvor du måske endda har en god historie du kan dele. Eller måske er der noget nyopført arkitektur du egentlig godt gad kigge nærmere på. Parker er også gode. De jo netop bygget til at spadsere i. Ja, byens ældre parkanlæg er bygget til dating!

3. Muligheden for at være galant forligger Uanset årstiden er der ofte en god chance for en rask lille regnbyge på de danske breddegrader, og det skal du slet ikke være ked af. En spirende romance har aldrig taget skade af at man deler en paraply, må søge ly under et særligt nydeligt træ eller at du som mand kan tilbyde at udlåne et stykke overtøj for at damen ikke skal blive forkølet. At han så selv kan nå at pådrage sig en snue må vel blot siges at være en risiko værd at løbe i ridderlighedens navn.

4. Ser I verden på samme måde? Nok i virkeligheden en af de bedste argumenter for at genoptage den her gamle dating skik med at spadsere sammen. Lægges der mærke til de samme ting eller virker det som om man har to vidt forskellige objektiver eller ”briller” man ser verden igennem?

At gå ud sammen, er en noget anderledes date end at dele en film i sofaen eller i en biograf. Selvfølgelig er der en grund til at det er blevet en standard ”dating aktivitet” netop at se en film sammen. Fordi nøjagtigt som at gå en tur, er filmen en oplevelse man DELER, og som derved giver mulighed for at finde ud af om man ser verden på bare nogenlunde samme måde.

5. Det er så yndigt at følges ad Du får en ikke helt unøjagtig fornemmelse for, hvorvidt man passer sammen på mere intime områder, ved at bevæge sig rundt på gåben sammen.

Mellem to mennesker hvor der er ”en god kemi” vil måden man bevæger sig på, helt naturligt tilpasse sig en fælles rytme og tempo. Det har noget at gøre med vores spejlneuroner i hjernen, men det behøver du ikke at vide for at kunne sætte pris på en rask lille spadsereturs-date. Men interessant er det nu alligevel. I sig selv et godt samtale-emne, der kan åbne op for en god snak om det der ”dating-kemi”, forelskelser og hvad deraf følger.

Og så er der bare et eller andet rart ved at gå ved siden af hinanden, uden at den ene har helt enormt travlt med at komme foran eller haste videre til noget man skal nå.

Nogle vil endda gå så vidt som at kalde det ”helt romantisk”.