15 ting mænd gør som kvinder synes er turn-off

Der kan være et stykke vej, når mænd og kvinder skal tilpasse sig hinanden, især hvis den ene har været single længe og derfor har vænnet sig til, at ingen blander sig i, hvor skoene står, eller hvilken vej toiletrullen vender. Nogle vaner er, hvad de er. Andre er uvaner og klare turn off’s, som de fleste kvinder hader.

1. “Hva’ så”-beskeder

Når man som kvinde har sommerfugle i maven på grund af en mand, kan en ultrakort besked hurtigt få de blafrende vinger til at falde til ro. “Ok”, “Tjaa” og “Hvad så?” -beskeder afliver nemt romantikken, fordi de virker uengagerede. Engagement, interesse og humoristiske kommentarer derimod får sommerfuglene til at baske videre.

2. Uselvstændighed

Kvinder elsker mænd. Mænd med stort M – og det betyder ikke nødvendigvis, at han skal være to meter høj og ligne Ryan Gosling. Det handler mere om væremåde og opførsel. Er han beslutningsdygtig? Kan han klare ærterne uden at spørge om hjælp? Mænd, der svarer, “Det ved jeg ikke, hvad synes du?” scorer bare ikke så mange points, som mænd, der sætter i gang.

“Sociale medier, aktiekurser og i særdeleshed spil må vente”

3. Spil på telefonen

Smartphones er efterhånden fast monteret til vores hånd. Men på en date og sammen med kæresten må den afkobles. Det er okay at tage den frem for at tjekke klokken, rejseplanen eller for undtagelsesvis at modtage et vigtigt opkald, ellers væk med den! Sociale medier, aktiekurser og i særdeleshed spil må vente. Det er absolut turn off at forsøge at kommunikere med én, der har al fokus på et eller andet spil – og som følge deraf kun svarer med lyde. 10 sekunder senere…

4. Mansplaining

“Og det vil altså sige at…” Ja tak, vi ER med”! Det er SÅ provokerende at blive talt ned til, som om man er et barn, der ikke forstår, hvad de voksne taler om. Medmindre vi spørger direkte: “Hvad betyder det?” eller siger: “Jeg forstår det ikke”, er den belærende Kloge-Åge en klar turn off.

Img
Er du klistret til sofaen og telefonen, vil nogen kvinde næppe klistre til dig. Modelfoto: iStock

5. Dovenskab

En mand, der ligger på sofaen hver eneste gang, han ser sit snit til det, tænder kun de færreste kvinder. Aktive mænd derimod, der har en hobby at gå op i, og som holder sig selv ved lige? Jo tak!
Det er super-hyggeligt med en fridag på langs, meeen en aktiv og viljestærk mand med mål og ambitioner er så meget mere sexet, end en magelig type, der lader sine skægstubbe ligge i vasken eller stiller sine sko foran sofaen, hvor de så er parkeret til næste dag. No credit, tværtimod!

“Mænd, der taler om, hvor dyrt alt er, virker ikke generøse”

6. Afhængighed

En fest-cigaret, et par øl i weekenden og hele udtrækket til fester er helt i orden med de fleste kvinder, men en mand, der klynger sig til cigaretter, alkohol eller stoffer, er ren turn off. Fra utiltrækkende til ynkelig.

7. Nærighed

En nærig mand er altid et turn off. Han behøver ikke være en Mister Big-spender, men står han og fumler med mønter for at betale og beder om at få sendt 46 kroner på MobilePay for kaffe, ja så bliver de færreste kvinder vilde i varmen. Er der lidt lavvande i økonomien, så er en hyggelig gåtur et glimrende alternativ til cafeer og restauranter. Mænd, der taler om, hvor dyrt alt er, virker heller ikke generøse.

Læs også: Hvem af jer skal betale på første date? Er det akavet eller lige til?

8. Dårlig hygiejne

Det siger vist sig selv: Dårlig ånde, beskidte negle og fedtet hår er TURN OFF! Ligesom krøllede skjorter og nussede joggingbukser heller ikke virker dragende. En velsoigneret mand, der lugter godt af sæbe og tandpasta, og som er pænt klædt på kan regne med en del mere opmærksomhed.

9. Selvoptagede mænd

Når mænd taler om sig selv – og om sig selv – og om sig selv, er de… irriterende. De fleste af os kender typen, der overtager enhver samtale og vender den: “Jeg har lige bestilt en ferie til Grækenland”, siger du og bliver straks afbrudt af vedkommende: “Der har jeg allerede været, og i år skal jeg…” Den person bliver man let træt af, hvorimod mænd, der spørger og kommenterer og giver anledning til at uddybe, er langt bedre selskab. Det eneste, der er mere irriterende, end at samtalen handler om manden selv, det er, hvis den handler om hans eks. Vi har alle en fortid, men få længes efter at at høre, hvor sjov og dygtig den tidligere kæreste eller kone var.

“Sød er godt. Men for meget sødme giver kvalme”

Læs også: Sådan tackler du det hvis din kærestes eks fylder for meget

10. Dårlig med hænderne

Det er nok en universel kvinde-ting verden over: Vi elsker, når mænd kan finde ud af at bruge deres hænder. Hænge hylder op? Tjek. Loftslampen? Tjek. Og er du skarp til at samle IKEA-møbler? Tjek-tjek. Mænd med ti tommelfingre – ugh, så er det altså let et turn off. Det kan selvfølgelig også give anledning til et godt grin:

En kvinde bad sin kæreste om hjælp til at samle et IKEA-skrivebord til parrets datter. Et af dem med indbygget hul til ledninger, bagerst på bordpladen. Efter tre uger nåede han endelig i mål med opgaven, men da var lednings-hullet placeret i den forkerte side. Manden var imidlertid ret løsningsorienteret: “Se, Frida, nu kan du putte små ting direkte ned i skrivebordsskuffen, uden at trække den ud”.

Læs også: 7 gode råd der forbedrer din evne til at flirte og gør dig mere tiltrækkende

11. Dårlige tænder tænder ikke

Ansigtet – og i høj grad også tænderne, er noget af det første, vi lægger mærke til ved andre mennesker – det gælder naturligvis for både mænd og kvinder. Derfor skal tandsættet helst være i orden. Mænd, der har begrænset succes hos kvinder – og som har grimme tænder, skulle gøre sig selv den tjeneste at konsultere en tandlæge. For nok er det det det indre, der tæller, men det er det ydre, der tænder.

12. Slip skridtet og tis ikke offentligt

Åh nej: Mænd, der helt åbenlyst klør sig selv i skridtet, er big time turn off. Kvinder ved godt, hvad der er derinde i bukserne, det er ikke nødvendigt med en påmindelse. Det er så dårlig stil med klør fem under bæltestedet.

Img
Rod, usunde vaner og nattøj gør ikke kvinder vilde i varmen. Lørdag på langs er hyggeligt – men kun så længe det forbliver lørdag.

Det samme gælder at tisse offentligt. Føj, hvor er det ulækkert at se en mand urinere på åben gade, også selvom han gør sig den ‘ulejlighed’ at vende ryggen til. Det lugter og tænder alle kvinder af!

13. Stor vom og kraftig overvægt

Voldsom overvægt og en ordentlig ølvom signalerer usund livsstil, og at man ikke passer ordentlig på sig selv og sit helbred. Det betyder også begrænsninger, så eksempelvis en trappe til tredje sal virker uoverstigelig. Et BMI over 30 kan godt gå hen og blive en barriere i datinglivet. Dermed ikke sagt, at mænd behøver at ligne en top-atlet eller en ung David Hasselhoff for at score, men en fornuftig fedtprocent er en fordel på mange plan.

"Underdanige mænd mister let respekt, hvilket kan medføre en kædereaktion af dårligdom"

14. For sødt er for meget

Sødt er godt. Men for meget af det gode er som bekendt… For meget. Nøjagtig ligesom en pose slik giver kvalme, hvis man kværner hele posen. Kvinder elsker selvstændige mænd med tjek på tingene, men de vil også gerne have modspil. Alt for føjelige og underdanige mænd mister let respekt, hvilket kan medføre en kædereaktion af dårligdom. Manglende sexlyst, ordrer, brok, lyst til andre og potentielt utroskab. Mænd, der siger fra, holder fast og står ved sig selv, er mere tiltrækkende.

15. Klynk og brok

Klynk og klager skaffer ingen friske tøser på linjen. Det er helt okay at være ked af det, men hvis klynken og brokkeri er en central del af en mands personlighed, bakker de fleste kvinder ud. Eller undlader at involvere sig til at begynde med. Mænd, der er handlekraftige og forstår at tage tyren ved hornene, når alting ikke akkurat går, som det skal, eller noget kører af sporet, er så meget bedre at læne sig op ad, end uselvstændige, lillebroragtige brokkehoveder.

Læs også: 10 nemme fif der giver point hos kvinder

Opret gratis profil for at læse mere.

Vil du læse mere? Med en gratis profil får du fri adgang til alt vores spændende indhold om parforhold, singleliv, online dating og alle kærlighedslivets aspekter.

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️
Er du en mand eller kvinde?