24 gode grunde til at juletiden er sødere når man er to

Julen er hjerternes fest. Og ikke kun julehjerternes. December er traditionelt en travl måned, men den er også sød, og alle mennesker fortjener én at dele julen med. Så hvis du savner en kæreste, er der ét at gøre: Skyd julemåneden igang med en date.

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Konfekten skal overtrækkes – kontoen skal helst ikke. Der er nok at se til i december og selvom julemåneden kan være hektisk, er den også hyggelig. Hvis man har nogen at dele det hele med.

Single.dk’s julekalender er 24 gode grunde til, at det er sjovere at være to – også op mod jul – og du behøver ikke at vente med at “åbne lågerne”. Læs bare straks og lad dig inspirere til en hjertevarm december-date.

1. En offline dag

Fra et online dating-site er dette forslag nærmest forrykt, men alligevel: Sæt telefon og iPad på flyfunktion og vær offline en hel dag. Lad det være jul som i gamle dage og klip julehjerter og kræmmerhuse eller flet stjerner af papir. Og fingre.

2. Bliv i sengen

Sov længe, dyrk sex, slå sten-saks-papir om, hvem, der skal hente kaffen og se film og serier på computeren. Eller kombiner med punkt 1 og skriv ønskelister og huskelister – og dyrk mere sex.

3. December-picnic

Julemåneden her til lands er typisk blæsende og våd, men skulle vejret undtagelsesvis være tørt og klart, så lav en picnic og hæld noget varmt i termokanden. Find et shelter i skoven og bliv ude, til stjernerne blinker på den mørke himmel.

Læs også: 10 spørgsmål, der sikrer den gode stemning på første date

4. Koncert eller kamp

Julekoncerter går der 13 af på dusinet i kirker og kulturhuse, og er du ikke til gospel og de klassiske jule-ørehængere, er et spændende opgør i sportshallen også et herligt pusterum fra gløgg og æbleskiver, trængsel og alarm. Især når man har nogen at følges med.

5. Hjemmelavet konfekt

At lave sin egen konfekt, hælde frugtfarve i marcipanen, smutte mandler og overtrække med chokolade hører julen til og opgaven er bedst, når man er to. Måske skal der en frisk konkurrence til om hvem, der kreerer den mest jule-nuttede marcipangris?

6. Julemarkeder

Gå på julemarked, det kan være et lille et på det lokale torv, eller det kan være den helt store udflugt ned over grænsen til et af de imponerende tyske markeder, hvor hele byer svømmer over med julestads og lækkerier. Det er blot at hoppe på toget. Helst sammen med nogen…


7. Skattejagt i genbrug

Efter 2. søndag i advent er hævekortets kant skarpt som et barberblad og pegefingeren, der swiper over mobilepay, er begyndt at sitre uhæmmet. Få forbrugskurven til at flade ud ved at gå på skattejagt i genbrugsbutikker eller på indendørs loppemarkeder. Find gaver og overraskelser, der får smilet frem, fordi de er skøre, skæve og nostalgiske.

8. Og hvis der skulle komme sne

Klimaforandringer øger ikke just chancerne for hvid jul, men tænk hvis der lige faldt et læs sne i weekenden og vi kunne gå ud og være som børn igen – bygge snemand og udkæmpe en sneboldkamp? Det er bare vildt kedeligt ikke at have nogen at sigte efter.


9. Forandring skal der til

Skulle man rykke rundt på møblerne og indrette sig lidt anderledes, før kassen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes, er det bedst, at der er en til at løfte i den anden ende, og handyman- og boligindretnings-projekter er i det hele taget sjovest og mest overkommelige, når man ikke er alene om dem.

10. Ikea-testen

Apropos indretning kan du foretage den ultimative analoge matchmaker-test ved at invitere din nye kæreste med i Ikea og hjemtage nogle store, flade kasser fyldt med plader, beslag og skruer. Hvis I kan samarbejde om at få indholdet samlet til et velfungerende møbel, tror vi på jer!

11. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke at være på Vild med Dans-niveau for at gå ud og danse. Man skal bare være to. Der findes danseskoler, klubber og pop-up-arrangementer landet over. Tjek på nettet og skift til de lette sko, der får jer til at svæve over gulvet. Eller til at svede og grine.

12. Hyggesokker

Den ultimative julehygge indbefatter ild i pejsen, varm toddy eller chokolade og nogle knasende vaniljekranse. Og så kan man sidde dér i sine hyggesokker og putte sig. Et fad med stearinlys kan naturligvis også gøre det, hvis pejsen mangler, men ham eller hende, du skal dele hyggen med, kan du ikke undvære.


13. Oldschool brætspil

Brætspil – Ludo, Besserwisser eller en omgang oldschool Yatzy tilsat gløgg og æbleskiver eller kaffe og klejner er ret hyggeligt og sådan en afslappende eftermiddag kan man så også glæde sig over, at det kun er terningerne, der ruller ud. Ikke kronerne. Har du nogen at spille med?

14. Ud på ski

Står du på ski? Så har du måske allerede planlagt sæsonens ferie til Alperne eller i de norske fjelde. Et afbræk i denne hæsblæsende måned kan også være en sviptur til nogle af de sydsvenske destinationer, Isaberg eller Vallåsen. Og tættere på ligger den nye skibakke på Amager eller anlægget ved Hedeland. Og der er andre skibakker i Danmark, men de har ikke har snekanoner.

15. Lån en fondue-gryde

Oprindelig er fondue en over 300 år gammel schweizisk opfindelse. Man satte en gryde med smeltet ost midt på bordet og dyppede brød i den ved hjælp af lange gafler. I 1960’erne blev fondue vildt populært herhjemme – ikke med ost, men med kød og små stykker grøntsager og champignons, der blev stegt i olie, bouillon eller rødvin. Og konceptet blev senere udvidet med en dessert-version med frugt dyppet i smeltet chokolade.

16. Prøv noget uprøvet

Julen er fyldt med traditioner. Vi gør det, vi plejer. Hvorfor ikke bryde mønsteret? Hvis I skal på date, så prøv at brainstorme først: Hvad har I altid haft lyst til, men endnu aldrig gjort? Lavet hjemmelavet sushi, dyppet fødderne i en fiskespa, danset linedance, været på bridgewalking eller fået tantramassage… At prøve noget helt nyt sammen er et spring ud af komfortzonen. Og det kan være en god måde at lære hinanden at kende på.

Læs også: 5 simple trin, der gør det meget nemmere og sjovere at finde din nye kæreste på nettet

17. Grin, bowling, karaoke

Byens in-steder og barer koger i julemåneden, når alle skal ud og efterslukke julefrokoster. Der er gang i den overalt, så hvorfor ikke kaste sig ud i festen? Spil bowling, gå på karaoke-bar eller besøg en vinbar med god stemning.

18. Bambi på glatis eller…

Midt i det stillesiddende jule-kalorieindtag kan det være skønt at opdage, at man også har en krop. Dét opdager man i skøjtehallen, og uanset om du er på glatis som Bambi eller gammel ishockeyspiller, så er skøjteløb forbundet med humør og vitalitet.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker, hvor man kan finde unikke julegaver. Og et museum er i øvrigt helt perfekt til en date, fordi der uanset udstillingens art vil være meget at tale om og reflektere over. Farver og lys inspirerer os yderligere her i den mørke tid, så der kan være noget helt særligt over at gå på museum eller besøge et galleri, der har åbent i aftentimerne.

20. Lav et godt måltid mad

At lave mad sammen er en effektiv samarbejds-test, og så udmønter det sig forhåbentligvis i en skøn candlelight dinner, hvor I har lejlighed til at rose hinandens kulinariske evner. Skulle de vise sig at være begrænsede, må I koge risengrød eller gå direkte til desserten.

21. Hent et juletræ og pynt det

Ingen jul uden juletræ. Skal juleklokkerne helt op og ringe, skal du selvfølgelig selv ud og fælde et træ i en juletræsplantage, men du havde måske mere tænkt noget i retning af et lille træ i en urtepotte? At være to om at pynte træet, mens alle de gamle travere med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey bimler ud af højtaleren, skærer det ud i glanspapir: “All I Want for Christmas is You…”


22. Pakkeleg

Pakke-legene, som enten har overtaget eller supplerer det store julegaveorgie, kan succesfuldt versioneres til et kæreste- eller datingspil for to. Det er blot at indkøbe nogle gaver og sætte reglerne op, inden I kaster terningerne. Af hensyn til den videre julefred kan det betale sig at afstemme, om gaverne skal indeholde massageolie og pikant undertøj eller blot en pakke jule-te med orangesmag.

23. Julelys-amok-tur

Før klima- og energikrise har julelys-entusiaster gjort en ihærdig indsats for at overgå Chevy Chase i julekomedien “Fars fede Juleferie”, hvor han pynter sit hus med så mange lyskæder, at strømmen går overalt. Der findes stadig mennesker, der går julelys-amok, så kør ud og oplev de overpyntede huse og veje.

24. Julenats-date

Juleaften. Forhåbentlig skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du så alene hjem, når aftenen er slut? Du kunne også aftale en julenats-date, for mange barer holder åbent. Og kan du forestille dig noget meget bedre end at mødes med nogen hen over en kold øl, når maden og konfekten er spist, og gaverne er pakket ud? Det kan være, at du har den bedste julegave til gode.

Læs også: Vidste du, at ensomhed truer dit helbred?

Konfekten skal overtrækkes – kontoen skal helst ikke. Der er nok at se til i december og selvom julemåneden kan være hektisk, er den også hyggelig. Hvis man har nogen at dele det hele med.

Single.dk’s julekalender er 24 gode grunde til, at det er sjovere at være to – også op mod jul – og du behøver ikke at vente med at “åbne lågerne”. Læs bare straks og lad dig inspirere til en hjertevarm december-date.

1. En offline dag

Fra et online dating-site er dette forslag nærmest forrykt, men alligevel: Sæt telefon og iPad på flyfunktion og vær offline en hel dag. Lad det være jul som i gamle dage og klip julehjerter og kræmmerhuse eller flet stjerner af papir. Og fingre.

2. Bliv i sengen

Sov længe, dyrk sex, slå sten-saks-papir om, hvem, der skal hente kaffen og se film og serier på computeren. Eller kombiner med punkt 1 og skriv ønskelister og huskelister – og dyrk mere sex.

3. December-picnic

Julemåneden her til lands er typisk blæsende og våd, men skulle vejret undtagelsesvis være tørt og klart, så lav en picnic og hæld noget varmt i termokanden. Find et shelter i skoven og bliv ude, til stjernerne blinker på den mørke himmel.

Læs også: 10 spørgsmål, der sikrer den gode stemning på første date

4. Koncert eller kamp

Julekoncerter går der 13 af på dusinet i kirker og kulturhuse, og er du ikke til gospel og de klassiske jule-ørehængere, er et spændende opgør i sportshallen også et herligt pusterum fra gløgg og æbleskiver, trængsel og alarm. Især når man har nogen at følges med.

5. Hjemmelavet konfekt

At lave sin egen konfekt, hælde frugtfarve i marcipanen, smutte mandler og overtrække med chokolade hører julen til og opgaven er bedst, når man er to. Måske skal der en frisk konkurrence til om hvem, der kreerer den mest jule-nuttede marcipangris?

6. Julemarkeder

Gå på julemarked, det kan være et lille et på det lokale torv, eller det kan være den helt store udflugt ned over grænsen til et af de imponerende tyske markeder, hvor hele byer svømmer over med julestads og lækkerier. Det er blot at hoppe på toget. Helst sammen med nogen…


7. Skattejagt i genbrug

Efter 2. søndag i advent er hævekortets kant skarpt som et barberblad og pegefingeren, der swiper over mobilepay, er begyndt at sitre uhæmmet. Få forbrugskurven til at flade ud ved at gå på skattejagt i genbrugsbutikker eller på indendørs loppemarkeder. Find gaver og overraskelser, der får smilet frem, fordi de er skøre, skæve og nostalgiske.

8. Og hvis der skulle komme sne

Klimaforandringer øger ikke just chancerne for hvid jul, men tænk hvis der lige faldt et læs sne i weekenden og vi kunne gå ud og være som børn igen – bygge snemand og udkæmpe en sneboldkamp? Det er bare vildt kedeligt ikke at have nogen at sigte efter.


9. Forandring skal der til

Skulle man rykke rundt på møblerne og indrette sig lidt anderledes, før kassen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes, er det bedst, at der er en til at løfte i den anden ende, og handyman- og boligindretnings-projekter er i det hele taget sjovest og mest overkommelige, når man ikke er alene om dem.

10. Ikea-testen

Apropos indretning kan du foretage den ultimative analoge matchmaker-test ved at invitere din nye kæreste med i Ikea og hjemtage nogle store, flade kasser fyldt med plader, beslag og skruer. Hvis I kan samarbejde om at få indholdet samlet til et velfungerende møbel, tror vi på jer!

11. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke at være på Vild med Dans-niveau for at gå ud og danse. Man skal bare være to. Der findes danseskoler, klubber og pop-up-arrangementer landet over. Tjek på nettet og skift til de lette sko, der får jer til at svæve over gulvet. Eller til at svede og grine.

12. Hyggesokker

Den ultimative julehygge indbefatter ild i pejsen, varm toddy eller chokolade og nogle knasende vaniljekranse. Og så kan man sidde dér i sine hyggesokker og putte sig. Et fad med stearinlys kan naturligvis også gøre det, hvis pejsen mangler, men ham eller hende, du skal dele hyggen med, kan du ikke undvære.


13. Oldschool brætspil

Brætspil – Ludo, Besserwisser eller en omgang oldschool Yatzy tilsat gløgg og æbleskiver eller kaffe og klejner er ret hyggeligt og sådan en afslappende eftermiddag kan man så også glæde sig over, at det kun er terningerne, der ruller ud. Ikke kronerne. Har du nogen at spille med?

14. Ud på ski

Står du på ski? Så har du måske allerede planlagt sæsonens ferie til Alperne eller i de norske fjelde. Et afbræk i denne hæsblæsende måned kan også være en sviptur til nogle af de sydsvenske destinationer, Isaberg eller Vallåsen. Og tættere på ligger den nye skibakke på Amager eller anlægget ved Hedeland. Og der er andre skibakker i Danmark, men de har ikke har snekanoner.

15. Lån en fondue-gryde

Oprindelig er fondue en over 300 år gammel schweizisk opfindelse. Man satte en gryde med smeltet ost midt på bordet og dyppede brød i den ved hjælp af lange gafler. I 1960’erne blev fondue vildt populært herhjemme – ikke med ost, men med kød og små stykker grøntsager og champignons, der blev stegt i olie, bouillon eller rødvin. Og konceptet blev senere udvidet med en dessert-version med frugt dyppet i smeltet chokolade.

16. Prøv noget uprøvet

Julen er fyldt med traditioner. Vi gør det, vi plejer. Hvorfor ikke bryde mønsteret? Hvis I skal på date, så prøv at brainstorme først: Hvad har I altid haft lyst til, men endnu aldrig gjort? Lavet hjemmelavet sushi, dyppet fødderne i en fiskespa, danset linedance, været på bridgewalking eller fået tantramassage… At prøve noget helt nyt sammen er et spring ud af komfortzonen. Og det kan være en god måde at lære hinanden at kende på.

Læs også: 5 simple trin, der gør det meget nemmere og sjovere at finde din nye kæreste på nettet

17. Grin, bowling, karaoke

Byens in-steder og barer koger i julemåneden, når alle skal ud og efterslukke julefrokoster. Der er gang i den overalt, så hvorfor ikke kaste sig ud i festen? Spil bowling, gå på karaoke-bar eller besøg en vinbar med god stemning.

18. Bambi på glatis eller…

Midt i det stillesiddende jule-kalorieindtag kan det være skønt at opdage, at man også har en krop. Dét opdager man i skøjtehallen, og uanset om du er på glatis som Bambi eller gammel ishockeyspiller, så er skøjteløb forbundet med humør og vitalitet.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker, hvor man kan finde unikke julegaver. Og et museum er i øvrigt helt perfekt til en date, fordi der uanset udstillingens art vil være meget at tale om og reflektere over. Farver og lys inspirerer os yderligere her i den mørke tid, så der kan være noget helt særligt over at gå på museum eller besøge et galleri, der har åbent i aftentimerne.

20. Lav et godt måltid mad

At lave mad sammen er en effektiv samarbejds-test, og så udmønter det sig forhåbentligvis i en skøn candlelight dinner, hvor I har lejlighed til at rose hinandens kulinariske evner. Skulle de vise sig at være begrænsede, må I koge risengrød eller gå direkte til desserten.

21. Hent et juletræ og pynt det

Ingen jul uden juletræ. Skal juleklokkerne helt op og ringe, skal du selvfølgelig selv ud og fælde et træ i en juletræsplantage, men du havde måske mere tænkt noget i retning af et lille træ i en urtepotte? At være to om at pynte træet, mens alle de gamle travere med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey bimler ud af højtaleren, skærer det ud i glanspapir: “All I Want for Christmas is You…”


22. Pakkeleg

Pakke-legene, som enten har overtaget eller supplerer det store julegaveorgie, kan succesfuldt versioneres til et kæreste- eller datingspil for to. Det er blot at indkøbe nogle gaver og sætte reglerne op, inden I kaster terningerne. Af hensyn til den videre julefred kan det betale sig at afstemme, om gaverne skal indeholde massageolie og pikant undertøj eller blot en pakke jule-te med orangesmag.

23. Julelys-amok-tur

Før klima- og energikrise har julelys-entusiaster gjort en ihærdig indsats for at overgå Chevy Chase i julekomedien “Fars fede Juleferie”, hvor han pynter sit hus med så mange lyskæder, at strømmen går overalt. Der findes stadig mennesker, der går julelys-amok, så kør ud og oplev de overpyntede huse og veje.

24. Julenats-date

Juleaften. Forhåbentlig skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du så alene hjem, når aftenen er slut? Du kunne også aftale en julenats-date, for mange barer holder åbent. Og kan du forestille dig noget meget bedre end at mødes med nogen hen over en kold øl, når maden og konfekten er spist, og gaverne er pakket ud? Det kan være, at du har den bedste julegave til gode.

Læs også: Vidste du, at ensomhed truer dit helbred?

Konfekten skal overtrækkes – kontoen skal helst ikke. Der er nok at se til i december og selvom julemåneden kan være hektisk, er den også hyggelig. Hvis man har nogen at dele det hele med.

Single.dk’s julekalender er 24 gode grunde til, at det er sjovere at være to – også op mod jul – og du behøver ikke at vente med at “åbne lågerne”. Læs bare straks og lad dig inspirere til en hjertevarm december-date.

1. En offline dag

Fra et online dating-site er dette forslag nærmest forrykt, men alligevel: Sæt telefon og iPad på flyfunktion og vær offline en hel dag. Lad det være jul som i gamle dage og klip julehjerter og kræmmerhuse eller flet stjerner af papir. Og fingre.

2. Bliv i sengen

Sov længe, dyrk sex, slå sten-saks-papir om, hvem, der skal hente kaffen og se film og serier på computeren. Eller kombiner med punkt 1 og skriv ønskelister og huskelister – og dyrk mere sex.

3. December-picnic

Julemåneden her til lands er typisk blæsende og våd, men skulle vejret undtagelsesvis være tørt og klart, så lav en picnic og hæld noget varmt i termokanden. Find et shelter i skoven og bliv ude, til stjernerne blinker på den mørke himmel.

Læs også: 10 spørgsmål, der sikrer den gode stemning på første date

4. Koncert eller kamp

Julekoncerter går der 13 af på dusinet i kirker og kulturhuse, og er du ikke til gospel og de klassiske jule-ørehængere, er et spændende opgør i sportshallen også et herligt pusterum fra gløgg og æbleskiver, trængsel og alarm. Især når man har nogen at følges med.

5. Hjemmelavet konfekt

At lave sin egen konfekt, hælde frugtfarve i marcipanen, smutte mandler og overtrække med chokolade hører julen til og opgaven er bedst, når man er to. Måske skal der en frisk konkurrence til om hvem, der kreerer den mest jule-nuttede marcipangris?

6. Julemarkeder

Gå på julemarked, det kan være et lille et på det lokale torv, eller det kan være den helt store udflugt ned over grænsen til et af de imponerende tyske markeder, hvor hele byer svømmer over med julestads og lækkerier. Det er blot at hoppe på toget. Helst sammen med nogen…


7. Skattejagt i genbrug

Efter 2. søndag i advent er hævekortets kant skarpt som et barberblad og pegefingeren, der swiper over mobilepay, er begyndt at sitre uhæmmet. Få forbrugskurven til at flade ud ved at gå på skattejagt i genbrugsbutikker eller på indendørs loppemarkeder. Find gaver og overraskelser, der får smilet frem, fordi de er skøre, skæve og nostalgiske.

8. Og hvis der skulle komme sne

Klimaforandringer øger ikke just chancerne for hvid jul, men tænk hvis der lige faldt et læs sne i weekenden og vi kunne gå ud og være som børn igen – bygge snemand og udkæmpe en sneboldkamp? Det er bare vildt kedeligt ikke at have nogen at sigte efter.


9. Forandring skal der til

Skulle man rykke rundt på møblerne og indrette sig lidt anderledes, før kassen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes, er det bedst, at der er en til at løfte i den anden ende, og handyman- og boligindretnings-projekter er i det hele taget sjovest og mest overkommelige, når man ikke er alene om dem.

10. Ikea-testen

Apropos indretning kan du foretage den ultimative analoge matchmaker-test ved at invitere din nye kæreste med i Ikea og hjemtage nogle store, flade kasser fyldt med plader, beslag og skruer. Hvis I kan samarbejde om at få indholdet samlet til et velfungerende møbel, tror vi på jer!

11. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke at være på Vild med Dans-niveau for at gå ud og danse. Man skal bare være to. Der findes danseskoler, klubber og pop-up-arrangementer landet over. Tjek på nettet og skift til de lette sko, der får jer til at svæve over gulvet. Eller til at svede og grine.

12. Hyggesokker

Den ultimative julehygge indbefatter ild i pejsen, varm toddy eller chokolade og nogle knasende vaniljekranse. Og så kan man sidde dér i sine hyggesokker og putte sig. Et fad med stearinlys kan naturligvis også gøre det, hvis pejsen mangler, men ham eller hende, du skal dele hyggen med, kan du ikke undvære.


13. Oldschool brætspil

Brætspil – Ludo, Besserwisser eller en omgang oldschool Yatzy tilsat gløgg og æbleskiver eller kaffe og klejner er ret hyggeligt og sådan en afslappende eftermiddag kan man så også glæde sig over, at det kun er terningerne, der ruller ud. Ikke kronerne. Har du nogen at spille med?

14. Ud på ski

Står du på ski? Så har du måske allerede planlagt sæsonens ferie til Alperne eller i de norske fjelde. Et afbræk i denne hæsblæsende måned kan også være en sviptur til nogle af de sydsvenske destinationer, Isaberg eller Vallåsen. Og tættere på ligger den nye skibakke på Amager eller anlægget ved Hedeland. Og der er andre skibakker i Danmark, men de har ikke har snekanoner.

15. Lån en fondue-gryde

Oprindelig er fondue en over 300 år gammel schweizisk opfindelse. Man satte en gryde med smeltet ost midt på bordet og dyppede brød i den ved hjælp af lange gafler. I 1960’erne blev fondue vildt populært herhjemme – ikke med ost, men med kød og små stykker grøntsager og champignons, der blev stegt i olie, bouillon eller rødvin. Og konceptet blev senere udvidet med en dessert-version med frugt dyppet i smeltet chokolade.

16. Prøv noget uprøvet

Julen er fyldt med traditioner. Vi gør det, vi plejer. Hvorfor ikke bryde mønsteret? Hvis I skal på date, så prøv at brainstorme først: Hvad har I altid haft lyst til, men endnu aldrig gjort? Lavet hjemmelavet sushi, dyppet fødderne i en fiskespa, danset linedance, været på bridgewalking eller fået tantramassage… At prøve noget helt nyt sammen er et spring ud af komfortzonen. Og det kan være en god måde at lære hinanden at kende på.

Læs også: 5 simple trin, der gør det meget nemmere og sjovere at finde din nye kæreste på nettet

17. Grin, bowling, karaoke

Byens in-steder og barer koger i julemåneden, når alle skal ud og efterslukke julefrokoster. Der er gang i den overalt, så hvorfor ikke kaste sig ud i festen? Spil bowling, gå på karaoke-bar eller besøg en vinbar med god stemning.

18. Bambi på glatis eller…

Midt i det stillesiddende jule-kalorieindtag kan det være skønt at opdage, at man også har en krop. Dét opdager man i skøjtehallen, og uanset om du er på glatis som Bambi eller gammel ishockeyspiller, så er skøjteløb forbundet med humør og vitalitet.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker, hvor man kan finde unikke julegaver. Og et museum er i øvrigt helt perfekt til en date, fordi der uanset udstillingens art vil være meget at tale om og reflektere over. Farver og lys inspirerer os yderligere her i den mørke tid, så der kan være noget helt særligt over at gå på museum eller besøge et galleri, der har åbent i aftentimerne.

20. Lav et godt måltid mad

At lave mad sammen er en effektiv samarbejds-test, og så udmønter det sig forhåbentligvis i en skøn candlelight dinner, hvor I har lejlighed til at rose hinandens kulinariske evner. Skulle de vise sig at være begrænsede, må I koge risengrød eller gå direkte til desserten.

21. Hent et juletræ og pynt det

Ingen jul uden juletræ. Skal juleklokkerne helt op og ringe, skal du selvfølgelig selv ud og fælde et træ i en juletræsplantage, men du havde måske mere tænkt noget i retning af et lille træ i en urtepotte? At være to om at pynte træet, mens alle de gamle travere med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey bimler ud af højtaleren, skærer det ud i glanspapir: “All I Want for Christmas is You…”


22. Pakkeleg

Pakke-legene, som enten har overtaget eller supplerer det store julegaveorgie, kan succesfuldt versioneres til et kæreste- eller datingspil for to. Det er blot at indkøbe nogle gaver og sætte reglerne op, inden I kaster terningerne. Af hensyn til den videre julefred kan det betale sig at afstemme, om gaverne skal indeholde massageolie og pikant undertøj eller blot en pakke jule-te med orangesmag.

23. Julelys-amok-tur

Før klima- og energikrise har julelys-entusiaster gjort en ihærdig indsats for at overgå Chevy Chase i julekomedien “Fars fede Juleferie”, hvor han pynter sit hus med så mange lyskæder, at strømmen går overalt. Der findes stadig mennesker, der går julelys-amok, så kør ud og oplev de overpyntede huse og veje.

24. Julenats-date

Juleaften. Forhåbentlig skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du så alene hjem, når aftenen er slut? Du kunne også aftale en julenats-date, for mange barer holder åbent. Og kan du forestille dig noget meget bedre end at mødes med nogen hen over en kold øl, når maden og konfekten er spist, og gaverne er pakket ud? Det kan være, at du har den bedste julegave til gode.

Læs også: Vidste du, at ensomhed truer dit helbred?

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.