Skal denne jul være hjerternes fest sådan for alvor?

Hjerter og stjerner skal klippes og flettes – julen står for døren, men ville du foretrække, at det var en sød date, der var på trapperne? Hvis du savner at kunne lukke en kæreste ind i varmen, så skynd dig at gøre noget ved det. Her er 24 forslag til romantiske december-dates.

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Julen er hjerternes fest. Men skal den være hjertevarm sådan for alvor, skal der helst være nogen at dele julehyggen med. Nogen at nyde gløggen med, købe en helt speciel gave til og ligge tæt med i sofaen til HBOs efterfølger af Sex and the City eller en af de gamle klassikere i den uendelige række af julefilm på flow-tv.

Hvis du savner en kæreste at flette hjerter (og fingre) med, så skynd dig at gøre noget ved det. Her får du 24 forslag til romantiske december-dates og du behøver ikke som på skrabelodderne og julekalenderne at vente med at “åbne lågerne”. Lad dig hellere straks inspirere af dem alle og luk en sød date ind i varmen.

1. Lad det sne…

Statistikken taler ikke for hvid jul. I de seneste 120 år har vi haft en snehvid juleaften ni gange, og chancerne bliver næppe bedre fremover. Men skulle der falde en dyne sne i weekenden, hvor skønt ville det så ikke være at bygge snemand og udkæmpe en drilsk sneboldkamp? Men har du nogen at sigte efter?

2. En offline dating-dag

Inviter din date på en god, gammeldaws julebagedag og parkér elektronikken. (Nå ja, okay, så find da bare opskriften på nettet, og en playliste med julemelodier skal der også til). Flet hjerter og stjerner og kræmmerhuse. Og fingre… Eller hvis I er sikre på hænderne: Byg jeres første fælles hus: et peberkagehus.

3. Bliv i sengen

Glem alt om julestress og sov længe, dyrk sex og slå sten-saks-papir om, hvem, der skal hente kaffen. Se film og serier på computeren eller leg spørgsmål-svar-legen ved hjælp af den amerikanske psykolog Arthur Arons liste over de spørgsmål, der lettest skaber intimitet. Spørgsmålene findes HER.

4. Gaver i genbrug

Når hævekortets kant efterhånden er skarpt som et barberblad og mobilepay-fingeren er begyndt at sitre, kan forbrugskurven flades ud ved at invitere din date med på skattejagt i genbrugsbutikker eller på indendørs loppemarkeder. Find julegaver og overraskelser, der får smilet frem, fordi de er skøre, skæve og nostalgiske.

5. December-picnic

December på disse breddegrader er typisk blæsende og våd, men skulle vejret undtagelsesvis være tørt og klart, så lav en picnic og hæld varm kakao i termokanden. Find et shelter i skoven og bliv ude, til stjernerne blinker på himlen.

Læs også: Hvornår er man klar til et nyt forhold?


6. Koncert eller kamp

Julekoncerter går der 13 af på dusinet i kirker og kulturhuse, og er du og din date ikke til gospel og de klassiske jule-ørehængere, kan I vælge at se en sportskamp live i idrætshallen. Det er samtidig et pusterum fra gløgg og æbleskiver, trængsel og alarm.

7. Hjemmelavet konfekt

At lave sin egen konfekt, hælde frugtfarve i marcipanen, smutte mandler og temperere chokolade hører julen til – og hyggeligst når man er to. Måske skal der en frisk konkurrence til om hvem, der kreerer den mest jule-nuttede marcipangris?

8. Flytte-flytte sofa

Er det tid til at rykke rundt på møblerne og indrette sig lidt anderledes, før kassen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes, er det bedst, at der er en til at løfte i den anden ende. Handyman- og boligindretnings-projekter er i det hele taget mest inspirerende og overkommelige, når man ikke er alene om dem. Måske ikke ligefrem den bedste ide til allerførste date. Men en af de næste..?

9. Ikea-testen

Apropos indretning kan du foretage den ultimative analoge matchmaker-test ved at invitere din nye kæreste med i Ikea og hjemtage nogle store, flade kasser fyldt med plader, beslag og skruer. Hvis I kan samarbejde om at få indholdet samlet til et velfungerende møbel, tror vi på jer!

10. Oldschool brætspil

Brætspil – Besserwisser, Azul eller helt oldschool Yatzy over et par juleøl er ret hyggeligt, og samtidig kan man glæde sig over, at det kun er terningerne, der ruller ud. Ikke kronerne. Har du nogen at spille med?


11. Lån en fondue-gryde

Oprindelig er fondue et over 300 år gammelt schweizisk påfund. Man satte en gryde med smeltet ost på bordet og dyppede brød i den ved hjælp af lange gafler. I 1960’erne blev fondue vildt populært herhjemme – ikke med ost, men med kød og små stykker grøntsager og champignons, der blev stegt i olie, bouillon eller rødvin. Senere kom en dessert-version med frugt dyppet i smeltet chokolade til.

12. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke at være på Vild med Dans-niveau for at gå ud og danse. Man skal bare være to. Der findes danseskoler, klubber og pop-up-arrangementer landet over. Tjek nettet og skift til de lette sko, der får jer til at svæve over gulvet. Eller til at svede og grine.

13. Prøv noget uprøvet

Julen er traditionsrig. Vi gør det, vi plejer. Hvorfor ikke bryde mønsteret? Hvis I skal på date, så prøv at brainstorme først: Hvad har I altid haft lyst til, men endnu aldrig gjort? Lavet hjemmelavet sushi, dyppet fødderne i en fiske-spa, danset linedance, været på bridge-walking eller fået tantra-massage… At prøve noget helt nyt sammen er et spring ud af komfortzonen, og det skaber lettere en tæt forbindelse.

Læs også: Ked af at være single? 5 grunde til, at du har de bedste odds for at finde kærligheden

14. Grin, bowling, karaoke

Byens in-steder og barer koger i december, når alle skal ud og efterslukke julefrokoster. Der er gang i den overalt, så hvorfor ikke kaste sig ud i festen? Spil bowling, gå på karaoke-bar eller besøg en vinbar – der er garanteret højt humør og god stemning.

15. Lav et godt måltid mad

At stå i køkkenet sammen er en effektiv samarbejds-test, og så udmønter det sig forhåbentlig i en skøn candlelight dinner, hvor I har lejlighed til at rose hinandens kulinariske evner. Skulle de vise sig at være begrænsede, må I koge risengrød eller gå direkte til desserten.

16. Hent et juletræ og pynt det

Skal juleklokkerne helt op og ringe, skal du selvfølgelig selv ud og fælde et træ i en juletræsplantage, men du havde måske mere tænkt noget i retning af et lille træ i en urtepotte? At være to om at pynte træet, mens alle de gamle travere med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey bimler ud af højtaleren, skærer det ud i glanspapir: “All I Want for Christmas is You…”

17. Bambi på glatis eller…

Midt i det stillesiddende jule-kalorieindtag kan det være skønt at opdage, at man også har en krop. Dét opdager man i skøjtehallen, og uanset om du er på glatis som Bambi eller gammel ishockeyspiller, så er skøjteløb forbundet med humør og vitalitet.


18. Hyggesokker

Den ultimative julehygge indbefatter ild i pejsen, varm toddy eller chokolade og knasende sprøde vaniljekranse. Og så kan man sidde dér i sine hyggesokker og putte sig. Et fad med stearinlys kan naturligvis også gøre det, hvis pejsen mangler, men ham eller hende, du skal dele hyggen med, kan du ikke undvære.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker, hvor man kan finde unikke julegaver. Og et museum er i øvrigt helt perfekt til en date, fordi der uanset udstillingens art er meget at tale om og reflektere over. Farver og lys inspirerer os yderligere her i den mørke tid, så der kan være noget helt særligt over at gå på museum eller besøge et galleri, der har åbent i aftentimerne.

20. Pakkeleg

Pakkelegene, som enten har overtaget eller supplerer julegaveorgiet, kan succesfuldt versioneres til et kæreste- eller datingspil for to. Det er blot at indkøbe nogle gaver og sætte reglerne op, inden I kaster terningerne. Af hensyn til den videre julefred kan det betale sig at afstemme, om gaverne skal indeholde massageolie og pikant undertøj eller blot en pakke julebolsjer.

21. Julelys-amok-tur

Julelys-entusiaster overalt i landet gør, hvad de kan, for at overgå Chevy Chase i julekomedien “Fars fede Juleferie”, hvor han pynter sit hus med så mange lyskæder, at strømmen går overalt. Det var før klimakrisen, men tjek, hvor der stadig findes folk, der går julelys-amok, og kør ud og oplev de overpyntede huse og veje.

22. And just like that – og julefilm

Mange decemberdage frister på ingen måde til udendørs aktiviteter, det gør derimod sofaen med det bløde tæppe. Så er det godt, at HBO Max nu sørger for et gensyn med Sex and the City-veninderne Carrie, Miranda og Charlotte i efterfølgeren And just like That. 10 episoder får vi, og går den ikoniske serie fra New York ikke som date-idé, er der jo stribevis af søde, sjove og romantiske julefilm. Her er 10 klassikere.

23. Kroppen i fokus

Skal kroppen udfordres eller forkæles? Meld jer på et yogahold, måske endda hot-yoga – eller bestil en par-massage. En lækker spa-dag kan få én til at glemme alt om regn og rusk og kulde.

24. Julenats-date

Juleaften. Forhåbentlig skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du alene hjem, når aftenen er slut? Mange barer holder åbent julenat, og kan du forestille dig noget meget bedre end at mødes med nogen hen over en kold øl, når maden og konfekten er spist, og gaverne er pakket ud? Det kan være, at du har den bedste julegave til gode.

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Julen er hjerternes fest. Men skal den være hjertevarm sådan for alvor, skal der helst være nogen at dele julehyggen med. Nogen at nyde gløggen med, købe en helt speciel gave til og ligge tæt med i sofaen til HBOs efterfølger af Sex and the City eller en af de gamle klassikere i den uendelige række af julefilm på flow-tv.

Hvis du savner en kæreste at flette hjerter (og fingre) med, så skynd dig at gøre noget ved det. Her får du 24 forslag til romantiske december-dates og du behøver ikke som på skrabelodderne og julekalenderne at vente med at “åbne lågerne”. Lad dig hellere straks inspirere af dem alle og luk en sød date ind i varmen.

1. Lad det sne…

Statistikken taler ikke for hvid jul. I de seneste 120 år har vi haft en snehvid juleaften ni gange, og chancerne bliver næppe bedre fremover. Men skulle der falde en dyne sne i weekenden, hvor skønt ville det så ikke være at bygge snemand og udkæmpe en drilsk sneboldkamp? Men har du nogen at sigte efter?

2. En offline dating-dag

Inviter din date på en god, gammeldaws julebagedag og parkér elektronikken. (Nå ja, okay, så find da bare opskriften på nettet, og en playliste med julemelodier skal der også til). Flet hjerter og stjerner og kræmmerhuse. Og fingre… Eller hvis I er sikre på hænderne: Byg jeres første fælles hus: et peberkagehus.

3. Bliv i sengen

Glem alt om julestress og sov længe, dyrk sex og slå sten-saks-papir om, hvem, der skal hente kaffen. Se film og serier på computeren eller leg spørgsmål-svar-legen ved hjælp af den amerikanske psykolog Arthur Arons liste over de spørgsmål, der lettest skaber intimitet. Spørgsmålene findes HER.

4. Gaver i genbrug

Når hævekortets kant efterhånden er skarpt som et barberblad og mobilepay-fingeren er begyndt at sitre, kan forbrugskurven flades ud ved at invitere din date med på skattejagt i genbrugsbutikker eller på indendørs loppemarkeder. Find julegaver og overraskelser, der får smilet frem, fordi de er skøre, skæve og nostalgiske.

5. December-picnic

December på disse breddegrader er typisk blæsende og våd, men skulle vejret undtagelsesvis være tørt og klart, så lav en picnic og hæld varm kakao i termokanden. Find et shelter i skoven og bliv ude, til stjernerne blinker på himlen.

Læs også: Hvornår er man klar til et nyt forhold?


6. Koncert eller kamp

Julekoncerter går der 13 af på dusinet i kirker og kulturhuse, og er du og din date ikke til gospel og de klassiske jule-ørehængere, kan I vælge at se en sportskamp live i idrætshallen. Det er samtidig et pusterum fra gløgg og æbleskiver, trængsel og alarm.

7. Hjemmelavet konfekt

At lave sin egen konfekt, hælde frugtfarve i marcipanen, smutte mandler og temperere chokolade hører julen til – og hyggeligst når man er to. Måske skal der en frisk konkurrence til om hvem, der kreerer den mest jule-nuttede marcipangris?

8. Flytte-flytte sofa

Er det tid til at rykke rundt på møblerne og indrette sig lidt anderledes, før kassen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes, er det bedst, at der er en til at løfte i den anden ende. Handyman- og boligindretnings-projekter er i det hele taget mest inspirerende og overkommelige, når man ikke er alene om dem. Måske ikke ligefrem den bedste ide til allerførste date. Men en af de næste..?

9. Ikea-testen

Apropos indretning kan du foretage den ultimative analoge matchmaker-test ved at invitere din nye kæreste med i Ikea og hjemtage nogle store, flade kasser fyldt med plader, beslag og skruer. Hvis I kan samarbejde om at få indholdet samlet til et velfungerende møbel, tror vi på jer!

10. Oldschool brætspil

Brætspil – Besserwisser, Azul eller helt oldschool Yatzy over et par juleøl er ret hyggeligt, og samtidig kan man glæde sig over, at det kun er terningerne, der ruller ud. Ikke kronerne. Har du nogen at spille med?


11. Lån en fondue-gryde

Oprindelig er fondue et over 300 år gammelt schweizisk påfund. Man satte en gryde med smeltet ost på bordet og dyppede brød i den ved hjælp af lange gafler. I 1960’erne blev fondue vildt populært herhjemme – ikke med ost, men med kød og små stykker grøntsager og champignons, der blev stegt i olie, bouillon eller rødvin. Senere kom en dessert-version med frugt dyppet i smeltet chokolade til.

12. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke at være på Vild med Dans-niveau for at gå ud og danse. Man skal bare være to. Der findes danseskoler, klubber og pop-up-arrangementer landet over. Tjek nettet og skift til de lette sko, der får jer til at svæve over gulvet. Eller til at svede og grine.

13. Prøv noget uprøvet

Julen er traditionsrig. Vi gør det, vi plejer. Hvorfor ikke bryde mønsteret? Hvis I skal på date, så prøv at brainstorme først: Hvad har I altid haft lyst til, men endnu aldrig gjort? Lavet hjemmelavet sushi, dyppet fødderne i en fiske-spa, danset linedance, været på bridge-walking eller fået tantra-massage… At prøve noget helt nyt sammen er et spring ud af komfortzonen, og det skaber lettere en tæt forbindelse.

Læs også: Ked af at være single? 5 grunde til, at du har de bedste odds for at finde kærligheden

14. Grin, bowling, karaoke

Byens in-steder og barer koger i december, når alle skal ud og efterslukke julefrokoster. Der er gang i den overalt, så hvorfor ikke kaste sig ud i festen? Spil bowling, gå på karaoke-bar eller besøg en vinbar – der er garanteret højt humør og god stemning.

15. Lav et godt måltid mad

At stå i køkkenet sammen er en effektiv samarbejds-test, og så udmønter det sig forhåbentlig i en skøn candlelight dinner, hvor I har lejlighed til at rose hinandens kulinariske evner. Skulle de vise sig at være begrænsede, må I koge risengrød eller gå direkte til desserten.

16. Hent et juletræ og pynt det

Skal juleklokkerne helt op og ringe, skal du selvfølgelig selv ud og fælde et træ i en juletræsplantage, men du havde måske mere tænkt noget i retning af et lille træ i en urtepotte? At være to om at pynte træet, mens alle de gamle travere med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey bimler ud af højtaleren, skærer det ud i glanspapir: “All I Want for Christmas is You…”

17. Bambi på glatis eller…

Midt i det stillesiddende jule-kalorieindtag kan det være skønt at opdage, at man også har en krop. Dét opdager man i skøjtehallen, og uanset om du er på glatis som Bambi eller gammel ishockeyspiller, så er skøjteløb forbundet med humør og vitalitet.


18. Hyggesokker

Den ultimative julehygge indbefatter ild i pejsen, varm toddy eller chokolade og knasende sprøde vaniljekranse. Og så kan man sidde dér i sine hyggesokker og putte sig. Et fad med stearinlys kan naturligvis også gøre det, hvis pejsen mangler, men ham eller hende, du skal dele hyggen med, kan du ikke undvære.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker, hvor man kan finde unikke julegaver. Og et museum er i øvrigt helt perfekt til en date, fordi der uanset udstillingens art er meget at tale om og reflektere over. Farver og lys inspirerer os yderligere her i den mørke tid, så der kan være noget helt særligt over at gå på museum eller besøge et galleri, der har åbent i aftentimerne.

20. Pakkeleg

Pakkelegene, som enten har overtaget eller supplerer julegaveorgiet, kan succesfuldt versioneres til et kæreste- eller datingspil for to. Det er blot at indkøbe nogle gaver og sætte reglerne op, inden I kaster terningerne. Af hensyn til den videre julefred kan det betale sig at afstemme, om gaverne skal indeholde massageolie og pikant undertøj eller blot en pakke julebolsjer.

21. Julelys-amok-tur

Julelys-entusiaster overalt i landet gør, hvad de kan, for at overgå Chevy Chase i julekomedien “Fars fede Juleferie”, hvor han pynter sit hus med så mange lyskæder, at strømmen går overalt. Det var før klimakrisen, men tjek, hvor der stadig findes folk, der går julelys-amok, og kør ud og oplev de overpyntede huse og veje.

22. And just like that – og julefilm

Mange decemberdage frister på ingen måde til udendørs aktiviteter, det gør derimod sofaen med det bløde tæppe. Så er det godt, at HBO Max nu sørger for et gensyn med Sex and the City-veninderne Carrie, Miranda og Charlotte i efterfølgeren And just like That. 10 episoder får vi, og går den ikoniske serie fra New York ikke som date-idé, er der jo stribevis af søde, sjove og romantiske julefilm. Her er 10 klassikere.

23. Kroppen i fokus

Skal kroppen udfordres eller forkæles? Meld jer på et yogahold, måske endda hot-yoga – eller bestil en par-massage. En lækker spa-dag kan få én til at glemme alt om regn og rusk og kulde.

24. Julenats-date

Juleaften. Forhåbentlig skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du alene hjem, når aftenen er slut? Mange barer holder åbent julenat, og kan du forestille dig noget meget bedre end at mødes med nogen hen over en kold øl, når maden og konfekten er spist, og gaverne er pakket ud? Det kan være, at du har den bedste julegave til gode.

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Julen er hjerternes fest. Men skal den være hjertevarm sådan for alvor, skal der helst være nogen at dele julehyggen med. Nogen at nyde gløggen med, købe en helt speciel gave til og ligge tæt med i sofaen til HBOs efterfølger af Sex and the City eller en af de gamle klassikere i den uendelige række af julefilm på flow-tv.

Hvis du savner en kæreste at flette hjerter (og fingre) med, så skynd dig at gøre noget ved det. Her får du 24 forslag til romantiske december-dates og du behøver ikke som på skrabelodderne og julekalenderne at vente med at “åbne lågerne”. Lad dig hellere straks inspirere af dem alle og luk en sød date ind i varmen.

1. Lad det sne…

Statistikken taler ikke for hvid jul. I de seneste 120 år har vi haft en snehvid juleaften ni gange, og chancerne bliver næppe bedre fremover. Men skulle der falde en dyne sne i weekenden, hvor skønt ville det så ikke være at bygge snemand og udkæmpe en drilsk sneboldkamp? Men har du nogen at sigte efter?

2. En offline dating-dag

Inviter din date på en god, gammeldaws julebagedag og parkér elektronikken. (Nå ja, okay, så find da bare opskriften på nettet, og en playliste med julemelodier skal der også til). Flet hjerter og stjerner og kræmmerhuse. Og fingre… Eller hvis I er sikre på hænderne: Byg jeres første fælles hus: et peberkagehus.

3. Bliv i sengen

Glem alt om julestress og sov længe, dyrk sex og slå sten-saks-papir om, hvem, der skal hente kaffen. Se film og serier på computeren eller leg spørgsmål-svar-legen ved hjælp af den amerikanske psykolog Arthur Arons liste over de spørgsmål, der lettest skaber intimitet. Spørgsmålene findes HER.

4. Gaver i genbrug

Når hævekortets kant efterhånden er skarpt som et barberblad og mobilepay-fingeren er begyndt at sitre, kan forbrugskurven flades ud ved at invitere din date med på skattejagt i genbrugsbutikker eller på indendørs loppemarkeder. Find julegaver og overraskelser, der får smilet frem, fordi de er skøre, skæve og nostalgiske.

5. December-picnic

December på disse breddegrader er typisk blæsende og våd, men skulle vejret undtagelsesvis være tørt og klart, så lav en picnic og hæld varm kakao i termokanden. Find et shelter i skoven og bliv ude, til stjernerne blinker på himlen.

Læs også: Hvornår er man klar til et nyt forhold?


6. Koncert eller kamp

Julekoncerter går der 13 af på dusinet i kirker og kulturhuse, og er du og din date ikke til gospel og de klassiske jule-ørehængere, kan I vælge at se en sportskamp live i idrætshallen. Det er samtidig et pusterum fra gløgg og æbleskiver, trængsel og alarm.

7. Hjemmelavet konfekt

At lave sin egen konfekt, hælde frugtfarve i marcipanen, smutte mandler og temperere chokolade hører julen til – og hyggeligst når man er to. Måske skal der en frisk konkurrence til om hvem, der kreerer den mest jule-nuttede marcipangris?

8. Flytte-flytte sofa

Er det tid til at rykke rundt på møblerne og indrette sig lidt anderledes, før kassen med julepynt skal frem? Når sofaen skal flyttes, er det bedst, at der er en til at løfte i den anden ende. Handyman- og boligindretnings-projekter er i det hele taget mest inspirerende og overkommelige, når man ikke er alene om dem. Måske ikke ligefrem den bedste ide til allerførste date. Men en af de næste..?

9. Ikea-testen

Apropos indretning kan du foretage den ultimative analoge matchmaker-test ved at invitere din nye kæreste med i Ikea og hjemtage nogle store, flade kasser fyldt med plader, beslag og skruer. Hvis I kan samarbejde om at få indholdet samlet til et velfungerende møbel, tror vi på jer!

10. Oldschool brætspil

Brætspil – Besserwisser, Azul eller helt oldschool Yatzy over et par juleøl er ret hyggeligt, og samtidig kan man glæde sig over, at det kun er terningerne, der ruller ud. Ikke kronerne. Har du nogen at spille med?


11. Lån en fondue-gryde

Oprindelig er fondue et over 300 år gammelt schweizisk påfund. Man satte en gryde med smeltet ost på bordet og dyppede brød i den ved hjælp af lange gafler. I 1960’erne blev fondue vildt populært herhjemme – ikke med ost, men med kød og små stykker grøntsager og champignons, der blev stegt i olie, bouillon eller rødvin. Senere kom en dessert-version med frugt dyppet i smeltet chokolade til.

12. Dans, dans, dans

Tango, salsa, vals og cha-cha-cha. Man behøver ikke at være på Vild med Dans-niveau for at gå ud og danse. Man skal bare være to. Der findes danseskoler, klubber og pop-up-arrangementer landet over. Tjek nettet og skift til de lette sko, der får jer til at svæve over gulvet. Eller til at svede og grine.

13. Prøv noget uprøvet

Julen er traditionsrig. Vi gør det, vi plejer. Hvorfor ikke bryde mønsteret? Hvis I skal på date, så prøv at brainstorme først: Hvad har I altid haft lyst til, men endnu aldrig gjort? Lavet hjemmelavet sushi, dyppet fødderne i en fiske-spa, danset linedance, været på bridge-walking eller fået tantra-massage… At prøve noget helt nyt sammen er et spring ud af komfortzonen, og det skaber lettere en tæt forbindelse.

Læs også: Ked af at være single? 5 grunde til, at du har de bedste odds for at finde kærligheden

14. Grin, bowling, karaoke

Byens in-steder og barer koger i december, når alle skal ud og efterslukke julefrokoster. Der er gang i den overalt, så hvorfor ikke kaste sig ud i festen? Spil bowling, gå på karaoke-bar eller besøg en vinbar – der er garanteret højt humør og god stemning.

15. Lav et godt måltid mad

At stå i køkkenet sammen er en effektiv samarbejds-test, og så udmønter det sig forhåbentlig i en skøn candlelight dinner, hvor I har lejlighed til at rose hinandens kulinariske evner. Skulle de vise sig at være begrænsede, må I koge risengrød eller gå direkte til desserten.

16. Hent et juletræ og pynt det

Skal juleklokkerne helt op og ringe, skal du selvfølgelig selv ud og fælde et træ i en juletræsplantage, men du havde måske mere tænkt noget i retning af et lille træ i en urtepotte? At være to om at pynte træet, mens alle de gamle travere med Wham, Brenda Lee, Chris Rea og Mariah Carey bimler ud af højtaleren, skærer det ud i glanspapir: “All I Want for Christmas is You…”

17. Bambi på glatis eller…

Midt i det stillesiddende jule-kalorieindtag kan det være skønt at opdage, at man også har en krop. Dét opdager man i skøjtehallen, og uanset om du er på glatis som Bambi eller gammel ishockeyspiller, så er skøjteløb forbundet med humør og vitalitet.


18. Hyggesokker

Den ultimative julehygge indbefatter ild i pejsen, varm toddy eller chokolade og knasende sprøde vaniljekranse. Og så kan man sidde dér i sine hyggesokker og putte sig. Et fad med stearinlys kan naturligvis også gøre det, hvis pejsen mangler, men ham eller hende, du skal dele hyggen med, kan du ikke undvære.

19. Skal du på museum?

En del museer har butikker, hvor man kan finde unikke julegaver. Og et museum er i øvrigt helt perfekt til en date, fordi der uanset udstillingens art er meget at tale om og reflektere over. Farver og lys inspirerer os yderligere her i den mørke tid, så der kan være noget helt særligt over at gå på museum eller besøge et galleri, der har åbent i aftentimerne.

20. Pakkeleg

Pakkelegene, som enten har overtaget eller supplerer julegaveorgiet, kan succesfuldt versioneres til et kæreste- eller datingspil for to. Det er blot at indkøbe nogle gaver og sætte reglerne op, inden I kaster terningerne. Af hensyn til den videre julefred kan det betale sig at afstemme, om gaverne skal indeholde massageolie og pikant undertøj eller blot en pakke julebolsjer.

21. Julelys-amok-tur

Julelys-entusiaster overalt i landet gør, hvad de kan, for at overgå Chevy Chase i julekomedien “Fars fede Juleferie”, hvor han pynter sit hus med så mange lyskæder, at strømmen går overalt. Det var før klimakrisen, men tjek, hvor der stadig findes folk, der går julelys-amok, og kør ud og oplev de overpyntede huse og veje.

22. And just like that – og julefilm

Mange decemberdage frister på ingen måde til udendørs aktiviteter, det gør derimod sofaen med det bløde tæppe. Så er det godt, at HBO Max nu sørger for et gensyn med Sex and the City-veninderne Carrie, Miranda og Charlotte i efterfølgeren And just like That. 10 episoder får vi, og går den ikoniske serie fra New York ikke som date-idé, er der jo stribevis af søde, sjove og romantiske julefilm. Her er 10 klassikere.

23. Kroppen i fokus

Skal kroppen udfordres eller forkæles? Meld jer på et yogahold, måske endda hot-yoga – eller bestil en par-massage. En lækker spa-dag kan få én til at glemme alt om regn og rusk og kulde.

24. Julenats-date

Juleaften. Forhåbentlig skal du være sammen med din nærmeste familie. Men går du alene hjem, når aftenen er slut? Mange barer holder åbent julenat, og kan du forestille dig noget meget bedre end at mødes med nogen hen over en kold øl, når maden og konfekten er spist, og gaverne er pakket ud? Det kan være, at du har den bedste julegave til gode.

Læs også: Derfor er det en god idé at betale for din datingprofil

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.