7 tåkrummende beretninger om mødet med den nye svigermor

Har du prøvet at stå i en pinlig situation og ønsket dig alle mulige andre steder hen, da du første gang skulle præsenteres for din svigermor? Vi har samlet syv sjove fortællinger om det første møde med kærestens familie.

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

1. Handy-woman i stiletter

Pernille var 27 år og havde kendt sin jævnaldrende kæreste Mikkel i få måneder, da han inviterede hende på weekend i Sverige med hans søstre og svogre. Hun fortæller:

– Mikkel er repræsentant og går meget op i at se godt ud. Hans skjorter er nystrøgne, hans sko er pudsede, og hans tøj er i det hele taget i den dyre ende. Så til en weekend i hans families hus pakkede jeg omhyggeligt en pæn kjole, ekstra nylonstrømper, glattejern til håret – og aftenen forinden lakerede jeg negle. Jeg var opsat på at gøre et godt indtryk og tage mig bedst muligt ud. Mikkel komplimenterede da også mit udseende, da han hentede mig i sin bil tidligt lørdag morgen.

– Men hvorfor, spørger jeg? Hvorfor havde han ikke fortalt, at huset var en gammel ødegård langt ude i en skov? Hans to ældre søstre og deres mænd tog imod mig iført arbejdsbukser og skovmandsskjorter med malerklatter på, for de var i færd med lave alle mulige forbedringer i huset. De var enormt søde, men jeg faldt jo komplet igennem, som jeg stod dér i ruskindssko og silkebluse, og der var nærmest ingen steder, jeg kunne gøre af mig selv, uden at gå ind i stiger, malerspande og værktøj. Jeg følte mig virkelig kikset og havde bare lyst til at komme væk, så jeg undskyldte mig med hovedpine og gemte mig i det værelse, Mikkel og jeg skulle sove i. Dér lå jeg og gloede op i luften uden netforbindelse og blev mere og mere muggen. Hvad fanden havde Mikkel tænkt på?

“Jeg har et skab fyldt med elendige klude, som du vil se helt igennem rædselsfuld ud i”

Men der gik ikke længe, før hans ene søster bankede på: – Du har ikke hovedpine, vel? Hun spurgte lige ud af posen og sendte mig et stort, oprigtigt smil. – Vil du ikke bare låne noget andet tøj? Jeg har et skab fyldt med elendige klude, som du vil se helt igennem rædselsfuld ud i, og så kan min bror sgu’ lære det, grinede hun. Senere samme dag var flere af mine pæne røde negle ridsede og ødelagte af at slibe med sandpapir. Men det var en billig pris for en strålende weekend, der kunne være gået helt skævt, hvis ikke min svigerinde havde været så ligefrem og imødekommende. Og hun punker stadig sin bror, (som nu er min mand) med den historie her flere år senere.

2. Anne sprang sin fødselsdag over

Da nu 55-årige Annes kæreste efter et halvt år inviterede hende med til sin mors fødselsdag, faldt dagen sammen med hendes egen fødselsdag:

– Jeg indvilgede i at tage med på betingelse af, at han ikke afslørede det. Jeg syntes, det var kejtet at komme ind til helt nye mennesker og så tage opmærksomheden ved også at skulle fejres og have lykønskninger. Min kæreste lovede at holde mund, og aftenen forløb fint. Men jeg havde jo ikke tænkt så langt, som til at vi stadig var kærester året efter, og at fødselsdags-sammenfaldet derfor unægteligt måtte blive afsløret. “Hvordan kan vi have fødselsdag samme dag? Det havde vi da ikke sidste år”, udbrød min svigermor forbavset, hvortil jeg bare måtte indrømme, at jeg ikke havde forestillet mig, at forholdet til hendes søn ville holde i længere tid. Det var en helt skæv kalkulation. Vi har lige fejret sølvbryllup!

3. Verdens mindste tissemand

Thomas, 32, havde kun kendt sin kæreste i kort tid, da de en tidlig morgen strandede i hendes lille lejlighed i Nordsjælland. Her er hans beretning:

– Al togdrift var indstillet på grund af en ulykke, og jeg skulle nå et fly, så vi stressede rundt. – Jeg ringer til min mor, udbrød min kæreste, og kort efter susede en lille Fiat op foran ejendommen. Min kærestes mor viste sig at være en munter kvinde i 60’erne, og efter de sædvanlige høfligheds-udvekslinger, krøllede jeg mig ind på bagsædet i hendes lille bil. Min kæreste satte sig foran ved siden af sin mor. De sludrede, og jeg forholdt mig i ro, og sådan gik det afsted mod motorvejen. På et tidspunkt blev trafikken tættere, og vi skulle flette ind i en enkelt bane. En bilist lå længe og pressede os for at komme foran, og min kærestes mor bandede højt, da hun var nødt til at bremse og nærmest undvige, fordi fyren i den anden bil kørte så aggressivt. Længere fremme kom vi til at holde for rødt side om side, og min kærestes mor rullede sin rude ned. “Lad ham være, mor”, bad min kæreste, men det ignorerede hendes mor. Ligesom den anden bilist ignorerede hende og bare stirrede ret frem, selv om der var få centimeter mellem bilruderne. Det gjorde min kærestes mor så rasende, at hun af sine lungers fulde kraft råbte ind i mandens lukkede rude: “Du har garanteret verdens mindste tissemand”. Derefter vendte hun sig resolut omkring og smilede mildt til mig: “Åh undskyld, jeg havde lige glemt, at du også var her”.


4. Det sure snorketræ

Finn og hans kæreste Anette var stadig teenagere, da de i begyndelsen af 1970’erne ville flytte sammen, og Finns mor meddelte, at så ville hun altså gerne møde hans venindes forældre:

– De blev inviteret, og min mor arrangerede frokost og var helt ude af flippen, fordi alt skulle være flot og i orden. Både min kommende svigerfar og jeg røg pibe, det gjorde man jo frejdigt selv indendøre dengang, og efter den vellykkede frokost, satte vi os omkring kaffebordet, mens min mor hentede bakken i køkkenet. I mellemtiden lagde Anettes far sin pibe på dugen, og da min mor kom retur, himlede hun op: – Finn, for pokker, har du lagt det sure snorketræ på bordet? Min kommende svigerfar greb sin pibe med noget nær Ninja-reaktion: – Det må De virkelig undskylde, Frue, udbrød han ulykkeligt, hvorefter min mor forsøgte at trække i land med alle midler: – Nej, nej, det gør da ikke spor. Jeg ELSKER piberøg, forsikrede hun. Til ingen verdens nytte.

5. Middag iført underskørt, bh og viskestykke

Inga og Poul har været gift i 62 år. Hendes første møde med hans forældre får dem stadig til at grine:

– Vi var henholdsvis 16 og 17 år, da vi kom sammen første gang. Poul gik til dans og skulle til afdansningsbal, og jeg blev inviteret med. Min kommende svigermor syntes, at jeg i den festlige anledning skulle komme og spise med hjemme hos dem, inden vi tog til bal, og jeg mødte op i min fineste kjole.

“Jeg blev bænket med et stort viskestykke sat fast i bh’en”

Men min svigermor så helt forskrækket ud, da hun så mig, og sagde meget stille: “Vi skal have grønkålssuppe med ben”… Jeg vidste ikke, hvad hun mente. Hjemme hos os havde vi aldrig spist ben. Hun forklarede, at jeg risikerede at få pletter på min kjole, og derfor foreslog jeg, at jeg tog kjolen af og satte mig til bords i mit stivede underskørt og bh. Det var helt i orden, og jeg blev bænket med et stort viskestykke sat fast i bh’en. Grønkålssuppen og ikke mindst benene smagte dejligt, og jeg har ofte siden selv serveret ben enten stegte eller på suppe eller brunkål. Poul og jeg var fra hinanden i nogle år, men vi fandt sammen igen, og vi har moret os over historien mange gange igennem alle årene.

6. Fuld fart frem i Frankrig

Julia, 29, boede en overgang i Sydfrankrig og fik en sød kæreste, der inviterede hende med hjem til familien, som boede ude på landet i Provence:

– Det absolut først, der skete, da vi ankom, var, at min kærestes far rakte mig en hjelm og en overtræksdragt. – Vi skal ud og køre ATV (en terrængående 4-hjulet motorcykel red.), meddelte han. Jeg fik en tre-minutters lektion i, hvordan sådan en ATV’en virkede, hvorefter vi gav den maks gas ud over markerne. Det var mega-sjovt og iskoldt, for det var midt på vinteren – og en ret spøjs måde at blive introduceret til familien på. Men de elskede motorcykler og fart i den familie, så min kærestes far ville nok være sikker på, jeg “passede ind”. Bagefter spiste vi Raclette og hyggede os, som om vi havde kendt hinanden i evigheder. I virkeligheden havde min kæreste og jeg mødt hinanden knap et par måneder tidligere.

7. Tante på ekspres-tid

Nina, 34, og hendes kæreste havde kendt hinanden i blot en måned, da hun blev inviteret med til påskefrokost hos hans forældre. Hans niece på to år var netop begyndt at tale og stavrede rundt og pludrede.

“Kan du sige tante Nina? Kom, prøv nu, TAN-TE”

– På et tidspunkt gik den lille pige ud i køkkenet, hvor hendes mor og bedstemor gjorde klar til frokosten. Og inde fra stuen kunne jeg høre min kærestes mor og hendes svigerdatter sige “Kan du sige tante Nina? Kom, prøv nu, T-A-N-T-E Nina… TAN-TE… Kan du? Det var altså lidt stramt at blive til tante så tidligt i forholdet, men de grinede bare, da jeg nævnte det, og så måtte jeg bare grine med. Og nu ER jeg tante, for jeg blev gift med pigens onkel.

1. Handy-woman i stiletter

Pernille var 27 år og havde kendt sin jævnaldrende kæreste Mikkel i få måneder, da han inviterede hende på weekend i Sverige med hans søstre og svogre. Hun fortæller:

– Mikkel er repræsentant og går meget op i at se godt ud. Hans skjorter er nystrøgne, hans sko er pudsede, og hans tøj er i det hele taget i den dyre ende. Så til en weekend i hans families hus pakkede jeg omhyggeligt en pæn kjole, ekstra nylonstrømper, glattejern til håret – og aftenen forinden lakerede jeg negle. Jeg var opsat på at gøre et godt indtryk og tage mig bedst muligt ud. Mikkel komplimenterede da også mit udseende, da han hentede mig i sin bil tidligt lørdag morgen.

– Men hvorfor, spørger jeg? Hvorfor havde han ikke fortalt, at huset var en gammel ødegård langt ude i en skov? Hans to ældre søstre og deres mænd tog imod mig iført arbejdsbukser og skovmandsskjorter med malerklatter på, for de var i færd med lave alle mulige forbedringer i huset. De var enormt søde, men jeg faldt jo komplet igennem, som jeg stod dér i ruskindssko og silkebluse, og der var nærmest ingen steder, jeg kunne gøre af mig selv, uden at gå ind i stiger, malerspande og værktøj. Jeg følte mig virkelig kikset og havde bare lyst til at komme væk, så jeg undskyldte mig med hovedpine og gemte mig i det værelse, Mikkel og jeg skulle sove i. Dér lå jeg og gloede op i luften uden netforbindelse og blev mere og mere muggen. Hvad fanden havde Mikkel tænkt på?

“Jeg har et skab fyldt med elendige klude, som du vil se helt igennem rædselsfuld ud i”

Men der gik ikke længe, før hans ene søster bankede på: – Du har ikke hovedpine, vel? Hun spurgte lige ud af posen og sendte mig et stort, oprigtigt smil. – Vil du ikke bare låne noget andet tøj? Jeg har et skab fyldt med elendige klude, som du vil se helt igennem rædselsfuld ud i, og så kan min bror sgu’ lære det, grinede hun. Senere samme dag var flere af mine pæne røde negle ridsede og ødelagte af at slibe med sandpapir. Men det var en billig pris for en strålende weekend, der kunne være gået helt skævt, hvis ikke min svigerinde havde været så ligefrem og imødekommende. Og hun punker stadig sin bror, (som nu er min mand) med den historie her flere år senere.

2. Anne sprang sin fødselsdag over

Da nu 55-årige Annes kæreste efter et halvt år inviterede hende med til sin mors fødselsdag, faldt dagen sammen med hendes egen fødselsdag:

– Jeg indvilgede i at tage med på betingelse af, at han ikke afslørede det. Jeg syntes, det var kejtet at komme ind til helt nye mennesker og så tage opmærksomheden ved også at skulle fejres og have lykønskninger. Min kæreste lovede at holde mund, og aftenen forløb fint. Men jeg havde jo ikke tænkt så langt, som til at vi stadig var kærester året efter, og at fødselsdags-sammenfaldet derfor unægteligt måtte blive afsløret. “Hvordan kan vi have fødselsdag samme dag? Det havde vi da ikke sidste år”, udbrød min svigermor forbavset, hvortil jeg bare måtte indrømme, at jeg ikke havde forestillet mig, at forholdet til hendes søn ville holde i længere tid. Det var en helt skæv kalkulation. Vi har lige fejret sølvbryllup!

3. Verdens mindste tissemand

Thomas, 32, havde kun kendt sin kæreste i kort tid, da de en tidlig morgen strandede i hendes lille lejlighed i Nordsjælland. Her er hans beretning:

– Al togdrift var indstillet på grund af en ulykke, og jeg skulle nå et fly, så vi stressede rundt. – Jeg ringer til min mor, udbrød min kæreste, og kort efter susede en lille Fiat op foran ejendommen. Min kærestes mor viste sig at være en munter kvinde i 60’erne, og efter de sædvanlige høfligheds-udvekslinger, krøllede jeg mig ind på bagsædet i hendes lille bil. Min kæreste satte sig foran ved siden af sin mor. De sludrede, og jeg forholdt mig i ro, og sådan gik det afsted mod motorvejen. På et tidspunkt blev trafikken tættere, og vi skulle flette ind i en enkelt bane. En bilist lå længe og pressede os for at komme foran, og min kærestes mor bandede højt, da hun var nødt til at bremse og nærmest undvige, fordi fyren i den anden bil kørte så aggressivt. Længere fremme kom vi til at holde for rødt side om side, og min kærestes mor rullede sin rude ned. “Lad ham være, mor”, bad min kæreste, men det ignorerede hendes mor. Ligesom den anden bilist ignorerede hende og bare stirrede ret frem, selv om der var få centimeter mellem bilruderne. Det gjorde min kærestes mor så rasende, at hun af sine lungers fulde kraft råbte ind i mandens lukkede rude: “Du har garanteret verdens mindste tissemand”. Derefter vendte hun sig resolut omkring og smilede mildt til mig: “Åh undskyld, jeg havde lige glemt, at du også var her”.


4. Det sure snorketræ

Finn og hans kæreste Anette var stadig teenagere, da de i begyndelsen af 1970’erne ville flytte sammen, og Finns mor meddelte, at så ville hun altså gerne møde hans venindes forældre:

– De blev inviteret, og min mor arrangerede frokost og var helt ude af flippen, fordi alt skulle være flot og i orden. Både min kommende svigerfar og jeg røg pibe, det gjorde man jo frejdigt selv indendøre dengang, og efter den vellykkede frokost, satte vi os omkring kaffebordet, mens min mor hentede bakken i køkkenet. I mellemtiden lagde Anettes far sin pibe på dugen, og da min mor kom retur, himlede hun op: – Finn, for pokker, har du lagt det sure snorketræ på bordet? Min kommende svigerfar greb sin pibe med noget nær Ninja-reaktion: – Det må De virkelig undskylde, Frue, udbrød han ulykkeligt, hvorefter min mor forsøgte at trække i land med alle midler: – Nej, nej, det gør da ikke spor. Jeg ELSKER piberøg, forsikrede hun. Til ingen verdens nytte.

5. Middag iført underskørt, bh og viskestykke

Inga og Poul har været gift i 62 år. Hendes første møde med hans forældre får dem stadig til at grine:

– Vi var henholdsvis 16 og 17 år, da vi kom sammen første gang. Poul gik til dans og skulle til afdansningsbal, og jeg blev inviteret med. Min kommende svigermor syntes, at jeg i den festlige anledning skulle komme og spise med hjemme hos dem, inden vi tog til bal, og jeg mødte op i min fineste kjole.

“Jeg blev bænket med et stort viskestykke sat fast i bh’en”

Men min svigermor så helt forskrækket ud, da hun så mig, og sagde meget stille: “Vi skal have grønkålssuppe med ben”… Jeg vidste ikke, hvad hun mente. Hjemme hos os havde vi aldrig spist ben. Hun forklarede, at jeg risikerede at få pletter på min kjole, og derfor foreslog jeg, at jeg tog kjolen af og satte mig til bords i mit stivede underskørt og bh. Det var helt i orden, og jeg blev bænket med et stort viskestykke sat fast i bh’en. Grønkålssuppen og ikke mindst benene smagte dejligt, og jeg har ofte siden selv serveret ben enten stegte eller på suppe eller brunkål. Poul og jeg var fra hinanden i nogle år, men vi fandt sammen igen, og vi har moret os over historien mange gange igennem alle årene.

6. Fuld fart frem i Frankrig

Julia, 29, boede en overgang i Sydfrankrig og fik en sød kæreste, der inviterede hende med hjem til familien, som boede ude på landet i Provence:

– Det absolut først, der skete, da vi ankom, var, at min kærestes far rakte mig en hjelm og en overtræksdragt. – Vi skal ud og køre ATV (en terrængående 4-hjulet motorcykel red.), meddelte han. Jeg fik en tre-minutters lektion i, hvordan sådan en ATV’en virkede, hvorefter vi gav den maks gas ud over markerne. Det var mega-sjovt og iskoldt, for det var midt på vinteren – og en ret spøjs måde at blive introduceret til familien på. Men de elskede motorcykler og fart i den familie, så min kærestes far ville nok være sikker på, jeg “passede ind”. Bagefter spiste vi Raclette og hyggede os, som om vi havde kendt hinanden i evigheder. I virkeligheden havde min kæreste og jeg mødt hinanden knap et par måneder tidligere.

7. Tante på ekspres-tid

Nina, 34, og hendes kæreste havde kendt hinanden i blot en måned, da hun blev inviteret med til påskefrokost hos hans forældre. Hans niece på to år var netop begyndt at tale og stavrede rundt og pludrede.

“Kan du sige tante Nina? Kom, prøv nu, TAN-TE”

– På et tidspunkt gik den lille pige ud i køkkenet, hvor hendes mor og bedstemor gjorde klar til frokosten. Og inde fra stuen kunne jeg høre min kærestes mor og hendes svigerdatter sige “Kan du sige tante Nina? Kom, prøv nu, T-A-N-T-E Nina… TAN-TE… Kan du? Det var altså lidt stramt at blive til tante så tidligt i forholdet, men de grinede bare, da jeg nævnte det, og så måtte jeg bare grine med. Og nu ER jeg tante, for jeg blev gift med pigens onkel.

1. Handy-woman i stiletter

Pernille var 27 år og havde kendt sin jævnaldrende kæreste Mikkel i få måneder, da han inviterede hende på weekend i Sverige med hans søstre og svogre. Hun fortæller:

– Mikkel er repræsentant og går meget op i at se godt ud. Hans skjorter er nystrøgne, hans sko er pudsede, og hans tøj er i det hele taget i den dyre ende. Så til en weekend i hans families hus pakkede jeg omhyggeligt en pæn kjole, ekstra nylonstrømper, glattejern til håret – og aftenen forinden lakerede jeg negle. Jeg var opsat på at gøre et godt indtryk og tage mig bedst muligt ud. Mikkel komplimenterede da også mit udseende, da han hentede mig i sin bil tidligt lørdag morgen.

– Men hvorfor, spørger jeg? Hvorfor havde han ikke fortalt, at huset var en gammel ødegård langt ude i en skov? Hans to ældre søstre og deres mænd tog imod mig iført arbejdsbukser og skovmandsskjorter med malerklatter på, for de var i færd med lave alle mulige forbedringer i huset. De var enormt søde, men jeg faldt jo komplet igennem, som jeg stod dér i ruskindssko og silkebluse, og der var nærmest ingen steder, jeg kunne gøre af mig selv, uden at gå ind i stiger, malerspande og værktøj. Jeg følte mig virkelig kikset og havde bare lyst til at komme væk, så jeg undskyldte mig med hovedpine og gemte mig i det værelse, Mikkel og jeg skulle sove i. Dér lå jeg og gloede op i luften uden netforbindelse og blev mere og mere muggen. Hvad fanden havde Mikkel tænkt på?

“Jeg har et skab fyldt med elendige klude, som du vil se helt igennem rædselsfuld ud i”

Men der gik ikke længe, før hans ene søster bankede på: – Du har ikke hovedpine, vel? Hun spurgte lige ud af posen og sendte mig et stort, oprigtigt smil. – Vil du ikke bare låne noget andet tøj? Jeg har et skab fyldt med elendige klude, som du vil se helt igennem rædselsfuld ud i, og så kan min bror sgu’ lære det, grinede hun. Senere samme dag var flere af mine pæne røde negle ridsede og ødelagte af at slibe med sandpapir. Men det var en billig pris for en strålende weekend, der kunne være gået helt skævt, hvis ikke min svigerinde havde været så ligefrem og imødekommende. Og hun punker stadig sin bror, (som nu er min mand) med den historie her flere år senere.

2. Anne sprang sin fødselsdag over

Da nu 55-årige Annes kæreste efter et halvt år inviterede hende med til sin mors fødselsdag, faldt dagen sammen med hendes egen fødselsdag:

– Jeg indvilgede i at tage med på betingelse af, at han ikke afslørede det. Jeg syntes, det var kejtet at komme ind til helt nye mennesker og så tage opmærksomheden ved også at skulle fejres og have lykønskninger. Min kæreste lovede at holde mund, og aftenen forløb fint. Men jeg havde jo ikke tænkt så langt, som til at vi stadig var kærester året efter, og at fødselsdags-sammenfaldet derfor unægteligt måtte blive afsløret. “Hvordan kan vi have fødselsdag samme dag? Det havde vi da ikke sidste år”, udbrød min svigermor forbavset, hvortil jeg bare måtte indrømme, at jeg ikke havde forestillet mig, at forholdet til hendes søn ville holde i længere tid. Det var en helt skæv kalkulation. Vi har lige fejret sølvbryllup!

3. Verdens mindste tissemand

Thomas, 32, havde kun kendt sin kæreste i kort tid, da de en tidlig morgen strandede i hendes lille lejlighed i Nordsjælland. Her er hans beretning:

– Al togdrift var indstillet på grund af en ulykke, og jeg skulle nå et fly, så vi stressede rundt. – Jeg ringer til min mor, udbrød min kæreste, og kort efter susede en lille Fiat op foran ejendommen. Min kærestes mor viste sig at være en munter kvinde i 60’erne, og efter de sædvanlige høfligheds-udvekslinger, krøllede jeg mig ind på bagsædet i hendes lille bil. Min kæreste satte sig foran ved siden af sin mor. De sludrede, og jeg forholdt mig i ro, og sådan gik det afsted mod motorvejen. På et tidspunkt blev trafikken tættere, og vi skulle flette ind i en enkelt bane. En bilist lå længe og pressede os for at komme foran, og min kærestes mor bandede højt, da hun var nødt til at bremse og nærmest undvige, fordi fyren i den anden bil kørte så aggressivt. Længere fremme kom vi til at holde for rødt side om side, og min kærestes mor rullede sin rude ned. “Lad ham være, mor”, bad min kæreste, men det ignorerede hendes mor. Ligesom den anden bilist ignorerede hende og bare stirrede ret frem, selv om der var få centimeter mellem bilruderne. Det gjorde min kærestes mor så rasende, at hun af sine lungers fulde kraft råbte ind i mandens lukkede rude: “Du har garanteret verdens mindste tissemand”. Derefter vendte hun sig resolut omkring og smilede mildt til mig: “Åh undskyld, jeg havde lige glemt, at du også var her”.


4. Det sure snorketræ

Finn og hans kæreste Anette var stadig teenagere, da de i begyndelsen af 1970’erne ville flytte sammen, og Finns mor meddelte, at så ville hun altså gerne møde hans venindes forældre:

– De blev inviteret, og min mor arrangerede frokost og var helt ude af flippen, fordi alt skulle være flot og i orden. Både min kommende svigerfar og jeg røg pibe, det gjorde man jo frejdigt selv indendøre dengang, og efter den vellykkede frokost, satte vi os omkring kaffebordet, mens min mor hentede bakken i køkkenet. I mellemtiden lagde Anettes far sin pibe på dugen, og da min mor kom retur, himlede hun op: – Finn, for pokker, har du lagt det sure snorketræ på bordet? Min kommende svigerfar greb sin pibe med noget nær Ninja-reaktion: – Det må De virkelig undskylde, Frue, udbrød han ulykkeligt, hvorefter min mor forsøgte at trække i land med alle midler: – Nej, nej, det gør da ikke spor. Jeg ELSKER piberøg, forsikrede hun. Til ingen verdens nytte.

5. Middag iført underskørt, bh og viskestykke

Inga og Poul har været gift i 62 år. Hendes første møde med hans forældre får dem stadig til at grine:

– Vi var henholdsvis 16 og 17 år, da vi kom sammen første gang. Poul gik til dans og skulle til afdansningsbal, og jeg blev inviteret med. Min kommende svigermor syntes, at jeg i den festlige anledning skulle komme og spise med hjemme hos dem, inden vi tog til bal, og jeg mødte op i min fineste kjole.

“Jeg blev bænket med et stort viskestykke sat fast i bh’en”

Men min svigermor så helt forskrækket ud, da hun så mig, og sagde meget stille: “Vi skal have grønkålssuppe med ben”… Jeg vidste ikke, hvad hun mente. Hjemme hos os havde vi aldrig spist ben. Hun forklarede, at jeg risikerede at få pletter på min kjole, og derfor foreslog jeg, at jeg tog kjolen af og satte mig til bords i mit stivede underskørt og bh. Det var helt i orden, og jeg blev bænket med et stort viskestykke sat fast i bh’en. Grønkålssuppen og ikke mindst benene smagte dejligt, og jeg har ofte siden selv serveret ben enten stegte eller på suppe eller brunkål. Poul og jeg var fra hinanden i nogle år, men vi fandt sammen igen, og vi har moret os over historien mange gange igennem alle årene.

6. Fuld fart frem i Frankrig

Julia, 29, boede en overgang i Sydfrankrig og fik en sød kæreste, der inviterede hende med hjem til familien, som boede ude på landet i Provence:

– Det absolut først, der skete, da vi ankom, var, at min kærestes far rakte mig en hjelm og en overtræksdragt. – Vi skal ud og køre ATV (en terrængående 4-hjulet motorcykel red.), meddelte han. Jeg fik en tre-minutters lektion i, hvordan sådan en ATV’en virkede, hvorefter vi gav den maks gas ud over markerne. Det var mega-sjovt og iskoldt, for det var midt på vinteren – og en ret spøjs måde at blive introduceret til familien på. Men de elskede motorcykler og fart i den familie, så min kærestes far ville nok være sikker på, jeg “passede ind”. Bagefter spiste vi Raclette og hyggede os, som om vi havde kendt hinanden i evigheder. I virkeligheden havde min kæreste og jeg mødt hinanden knap et par måneder tidligere.

7. Tante på ekspres-tid

Nina, 34, og hendes kæreste havde kendt hinanden i blot en måned, da hun blev inviteret med til påskefrokost hos hans forældre. Hans niece på to år var netop begyndt at tale og stavrede rundt og pludrede.

“Kan du sige tante Nina? Kom, prøv nu, TAN-TE”

– På et tidspunkt gik den lille pige ud i køkkenet, hvor hendes mor og bedstemor gjorde klar til frokosten. Og inde fra stuen kunne jeg høre min kærestes mor og hendes svigerdatter sige “Kan du sige tante Nina? Kom, prøv nu, T-A-N-T-E Nina… TAN-TE… Kan du? Det var altså lidt stramt at blive til tante så tidligt i forholdet, men de grinede bare, da jeg nævnte det, og så måtte jeg bare grine med. Og nu ER jeg tante, for jeg blev gift med pigens onkel.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.