Forelskelse er ikke for tøsedrenge

Et partner tracking-system kalder Mads Vang Christensen forelskelsen. – En symfoni af lysthormoner – ekstase og frygt i samme mundfuld. Frygten for at blive kasseret, hånet, bedraget, frygten for at ens udkårne forsvinder, bliver taget, kørt ned – eller møder sin gamle kæreste, og de krammer, til de glemmer, hvad som skilte dem. Forelskelse er en ud-af-kontrol-oplevelse, så den er ikke for tøsedrenge…

Læs også: har Amor ramt dig med en skæv pil?

Når han taler, er han ikke i stand til at sidde stille. Han springer rundt i lokalet, gestikulerer, ja danser næsten, mens han serverer sine pointer. Om forelskelse, parforhold, kærlighed, frygt – og om at folde dét ud i livet, som man holder mest af.

Siden 1996 har psykoterapeut, coach og forfatter Mads Vang Christensen hjulpet mennesker med at finde mening og vej, og dét, han kan bidrage med, kommer ikke alene ud af tykke lærebøger. Tværtimod, for i skolen fik han – (og vi citerer ham ordret): – 03 i alle fag og følte mig dummere end krydsfinér! Men unge Mads blev uddannet kok og i en alder af 23 år var han allerede gift, far til to børn og køkkenchef med et enormt ansvar.

– Jeg kunne nævne alle oste i Frankrig, men jeg anede ikke en fis om noget udenfor restaurations-branchen, siger han med et smil.

Img
Psykoterapeut og forfatter Mads Vang Christensen. Foto: madsvangchristensen.dk

Livet som køkkenchef var bøvlet. Mads kunne i virkeligheden bare godt lide at lave mad, så hans passion faldt og med den også succesen. En kobling, der går igen i de fleste fag, men lang historie kort: Mads begyndte at se indad og læse psykoterapi for at finde mening med det hele. Blive en bedre mand og far. I dag har han over 25 års erfaring som psykoterapeut og parterapeut. Han elsker stadig at lave mad, men kun hjemme i sit køkken.

– Det kræver mod at tage den nødvendige forandring i sit liv. Man må vove smerten, for det er den, vi udvikler os af, siger Mads.

– Ud af den bliver vi lidt klogere, men mange af os gør rigtig meget for ikke at komme i kontakt med de traumer og de hug, vi har fået. Vi vælger trygheden i stedet for at gå på eventyr.

Han trækker en planche frem om menneskets forskellige former for grund-frygt. Taler indtrængende om mor-barn-relationen, som, hvis den ikke har været fyldestgørende, efterlader et stor behov for tilknytning. Om den uro, der bundfælder sig, hvis man er blevet mobbet. Om angsten for nærhed og frygten for at miste sin frihed.

Læs også: Kan man forelske sig i en, man ikke har mødt?

– Hvis jeg er blevet forstyrret i min tidligste opvækst, må jeg ud og finde noget, der kan give mig ro. En partner, jeg kan smelte sammen med. Kan du huske i 1980’erne, da kærestepar og ægtepar gik i ens joggingdragter, indskyder Mads. Der er aldrig langt fra det alvorlige til det muntre i hans univers.

– Kvinden vælger en mand, der er hendes klippe, stærk, solid, trofast og forudsigelig, men så går der et par år, og så kommer bebrejdelserne: Kan du ikke være lidt mere impulsiv? Reelt er det hendes skygge, hun er blevet forelsket i, og hvis det skal ende godt, må hun finde roen i sig selv, mens han skal vove at gi’ den lidt gas.

Læs også: 10 vigtige grunde: Derfor virker onlinedating så godt

– Og der er ham eller hende, der holder fast i friheden: – Jeg kan klare mig selv, jeg har ikke brug for nogen. Men hvad er det for en frihed, spørger Mads Vang Christensen velvidende, at enhver må renoncere på det spørgsmål.

– Når vi går efter vores længsler, får vi øje på os selv og på hvad, vi har brug for for at mærke kærlighed. Og vi får øje på, hvad vi gør for ikke at være der, hvor vi gerne vil være: Hvad gør jeg, siden jeg hele tiden undgår det, jeg længes efter? Trygheden er nødt til at smuldre.

Vil du vide mere om Mads Vang Christensen? Klik HER

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.