Derfor scorer du lettere til Halloween

Begær og frygt er to følelser, som man skulle tro, ligger milevidt fra hinanden. Men sådan er det ikke. Tværtimod frigiver kroppen nøjagtig de samme hormoner i begge tilfælde, og derfor har den svært ved at kende forskel på, om noget forskrækker os – eller tiltrækker os. Og lad os bare trykprøve påstanden:

Dit blodtryk stiger. Varmen går dig til hovedet og trækker måske også ud i håndfladerne. Du fornemmer en rislen ned ad ryggen, dit hjerte slår hurtigere… Så hvad sker der? Er det menneske, du er tiltrukket af, netop trådt ind i lokalet? Eller har du fået øje på en grum edderkop? (forudsat, at du er bange for edderkopper, ellers find selv på noget mere skræmmende). Kan du se det? Beskrivelsen passer i begge tilfælde, og fordi kroppen reagerer så ens på frygt og på opstemthed, kan en vis spænding sætte ekstra skub i en forvejen vellykket date. Med andre ord er Halloween – eller Allehelgensaften – et ret perfekt tidspunkt at date på.

Læs også: 10 sikre efterårs-dates, der gi'r jer den indre varme

Chancen for at score stiger i takt med spændingen. Dermed ikke sagt, at du skal klæde dig ud som monster eller foretage dig noget, der skræmmer din date fra vid og sans. Du er hverken tjent med at din date skriger af grin eller af skræk. Men Halloween er en oplagt anledning til at lave lidt mere fantasifulde aftaler end ellers.

1. Se en gyserfilm

Gå i biografen og se en gyserfilm. Resten af året er det muligvis ikke det mest oplagte forslag til en date, men på Allehelgensaften giver det mening. Og det er ikke sært, men tværtimod helt acceptabelt – og hyggeligt – at sidde tæt, når scenerne giver for høj puls.

2. Gå på spøgelsestur

Sæt hinanden stævne i historiske omgivelser – fx. anlæggene omkring Kronborg Slot, Borreby Herreborg, Fredericia vold eller Kastellet i København. Det kan sagtens være et sted, hvor der færdes andre mennesker, hvilket mange vil foretrække på en første date. Brug google og forbered hver en spøgelseshistorie, som I kan underholde hinanden med på turen. Det bliver nok mere sjovt end uhyggeligt, for det er faktisk svært at fortælle sådan en historie uden at komme til at grine.

3. Tivoli svøbt i orange

Tivoli midt i København forbinder ingen af os for alvor med gys og gru, men den smukke have pyntet med tusindvis af græskar og svøbt i orange farver er en fantastisk ramme for en date. Og de hængende haver ved Tivoli Søen er i år blevet til en skræmmende kirkegård med mosekonebryg og sære skygger under de gamle lindetræer. Halloween-sæsonen slutter 1. november.

5. Skær græskar

Udfold jeres kreative evner – eller jeres indre legebarn – og skær et par græskarmænd, sæt lys i dem og drik noget varmt eller stærkt i lygternes skær på altanen eller terrassen. Det er overhovedet ikke uhyggeligt – tværtimod. Men den sene aftenluft kan jo også give kuldegysninger, der kalder på en fælles uldplaid.

6. En indespærret date

Forskellige steder i landet kan man booke sig ind i et ESCAPE ROOM og blive spærret inde i et rum, hvor man skal løse gåder og opgaver for at finde ud. Typisk er rummet indrettet over et tema, og det kræver gode samarbejdsevner for at komme ud, inden en given tidsfrist. Typisk 45-60 minutter. Måske er det i virkeligheden sjovest, hvis man er flere end to. Men så kan man jo gå på date – og invitere sine nærmeste venner med.

Vil du læse flere artikler om dating og parforhold? KLIK HER 💜

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.