Fascinerende smugkig i mænds tankegang

Mænds adfærd, deres vaner og reaktioner er en stadig kilde til kvinders undren. Her kommer en håndfuld eksempler, du sikkert genkender.

Maria Christensen

Maria Christiansen
Skribent

Alle kvinder smelter da en lille smule, når de åbner mailboxen og ser en besked, der begynder med "Hej smukke" eller "Du ser sød ud.."?

Eller gør de? Man skulle tro det, siden så godt som alle mænd indleder en online dialog med netop de ord. Hej smukke! Måske endda bare hej! Og hvis du efterhånden har en hel samling klichéer af samme skuffe i din inbox, er der tre hovedårsager til det: Dovenskab, mangel på opfindsomhed eller frygt for at blive afvist.

Dovenskab

Mange fyre gider ikke at bruge energi på lige at investere et ekstra minut på at komme op med noget mere originalt. Sandsynligvis fordi de har gode erfaringer med at skrive almindeligheder. Og hvis man nu allerede virker spændende – fx. har et godt profilfoto eller en interessant historie, overvejer man nok ikke sin åbningsreplik lige så grundigt, som hvis man fremstår mere gennemsnitlig. Sagt på en anden måde: Chris Hemsworth ville nok slippe afsted med "Hej smukke" noget lettere end Bjarne henne fra banken.

En mulighed kan naturligvis også være, at afsenderen skriver til så mange, at det bliver uoverskueligt at skulle finde på et væld af indgangs-replikker.

Jeg elsker rødvin

Rigtig mange – og ikke kun mænd – har svært ved at tænke kreativt og vælger derfor de “sikre” elsker-rødvin-og-en-gåtur-på-stranden-floskler. Og hvis ikke man er klar over, at bare en anelse ekstra opfindsomhed kan give bedre resultater, er det jo ikke noget, man umiddelbart ser en pointe i at tænke over. Men det vækker altså ikke den helt store interesse, at en mand savner sin drømmekvinde, eller en kvinde drømmer om en mand, der kan sparke benene væk under hende.

Frygt for afvisning

Vi har heldigvis ligestilling på stort set alle områder. Mænd og kvinder er ligeværdige i vores samfund og har som udgangspunkt ens muligheder i livet. Måske derfor har mange mænd i dag en nærmest overdreven respekt for kvinder – og dermed en frygt for den afvisning, de risikerer, når de tager initiativ til en dialog. Blot tanken om at blive afvist kan være ret skræmmende for nogle fyre, og den ender så med at styre deres adfærd.

Neutrale og “ufarlige” ord og sætninger virker mindre risikofyldte, og her ligger “hej smukke” sådan dejligt midt i mageligheds-feltet. Men helt ærligt: Man kan ikke fedtspille sig ind i hjertet på en kvinde, og trivialiteter og floskler giver ingen bonuspoint.
Så ved at minimere risikoen for afvisning, minimerer man samtidig sine muligheder.

Ikke mange kvinder stopper op og tænker WAU! Sikke en skøn, defensiv og forsigtig mand.

Hvad stiller du så op?

Uheldigvis kan du ikke gøre en døjt ved mænds oplevede frygt for afvisning. Du kan til gengæld vælge at fokusere på de mænd, der viser selvtillid og kreativitet, hvis de kvaliteter er vigtige for dig i et parforhold.

Men husk, at mænd i langt højere grad end kvinder forventes at indlede en dialog, og at vi derfor meget, meget oftere end kvinder er udsat for afvisning. Så du KAN jo også kaste dig ud i at svare en af dine "Hej smukke"- mails, hvis du ellers finder resten af hans profil interessant. Hvem ved, om der gemmer sig en super fyr bagved den forslidte åbnings-kliché?

Mænd og bryster

Det kommer næppe som en overraskelse, at mange mænd synes, kvindebryster er fantastiske, og det er nok heller ikke en nyhed, at mange kvinder ved (og drager fordel af) det.
Men præcis hvorfor det forholder sig sådan, savner videnskaben stadig et klart svar på.
Teorierne varierer.
Nogle forskere mener, at vi biologisk er kodet til at søge bryster fra babystadiet, og at det bånd, der knyttes imellem mor og barn igennem amning videreføres senere i livet, når både manden og kvinden føler en større tilknytning til hinanden via berøring og stimulering af brysterne. At det med andre ord er med til at styrke vores fysiske og emotionelle bånd som par.

Bryster tjener også som et symbol på sundhed og frugtbarhed, hvilket måske forklarer, hvorfor så mange kvinder "opgraderer" deres naturlige bryster.

Andre forskere mener, at vores brystfiksering er af kulturel karakter, hvilket bl.a. afsløres ved, at det er vidt forskelligt fra kultur til kultur, hvilke brysttyper der er attraktive - og dertil er det ikke engang alle kulturer, der har den store seksuelle interesse for bryster.

Endelig er der dem, der mener, at brysterne mest tjener som en fysisk "skydeskive" rundt om brystvorterne, for at understrege hvor vi skal stimulere vores partner, så parringen får de bedste muligheder for at blive succesfuld. Det er selvfølgelig ikke pokkers romantisk.

Mennesket er i øvrigt det eneste dyr, der har denne seksuelle fiksering på bryster - selv om det dog skal nævnes, at en af vores nære slægtninge, nemlig pygmæ-chimpansen kendt som en Bonobo, finder det virkelig skønt at stimulere sine egne brystvorter imens den dyrker lidt selv-hygge. (Du vil takke mig dén dag, du vinder Trivial Pursuit med dén information.)

Uanset hvilken forklaring, der måtte være den bedste, så sætter mange mænd pris på at kigge på, tale om, drømme om, røre ved og lege med - bryster.
Og det skorter jo heller ikke ligefrem på bryster i medielandskabet og bybilledet, hvilket utvivlsomt skyldes den høje interesse, der er for dem.

Og dermed kan man godt få den opfattelse, at vi mænd udelukkende interesserer os for bryster… Når ikke vi bruger tid på bagdele og ben. Det eneste svar, jeg kan give, er baseret på egne erfaringer, og jeg har endnu ikke oplevet en gruppe mænd bruge meget tid på at diskutere bryster. Det bliver som regel højst til en kommentar eller et par bemærkninger.

Til gengæld tør jeg godt vove den påstand, at mange af os mænd har et stort fokus på bryster, når vi dater og vælger partner.
Mænd tænder generelt mere på specifikke fysiske attributter, end kvinder gør, og vi er generelt mere fascinerede af kropsdele, herunder bryster.

For nogle er fascinationen nærmest en mani, der medfører nedsat evne til at fokusere på andet med deraf følgende cykelstyrt og kofanger-kys. Den type går benhårdt efter kvinders brystmål, når de dater. For andre er en kvinde med en veludviklet barm blot nice to have!
Men jeg vil påstå, at 99,9 procent af alle mænd evner at fokusere på andet og mere end bryster. Så hvis du oplever, at en mand har svært ved at holde øjenkontakt med dig, er det nok fordi, du taler med en fyr, der har meget lidt selvdisciplin, eller ganske enkelt synes, dine bryster er mere interessante, end resten af dig er. Sidstnævnte er naturligvis ikke ligefrem optur, hvis det er mere end en beundrer, du leder efter. Men så ved du da, hvor hans primære interesse ligger.

Drengeture og alenetid

Han kommer ind ad døren efter arbejde, og nu skal I rigtig hygge? Men WHF? Efter middagen forskanser han sig mentalt bag sin computer eller tv’et. Og så er der golf om søndagen, fodbold, bilen og drengeturene til udlandet. Hvad sker der? Gider han mig ikke??

Når du har brug for at dele alt, du har oplevet i løbet af dagen, og han bare trænger til fred, ender det let i sårede følelser eller skænderier. Heldigvis er der en forklaring, som ikke har ret meget med dig at gøre, men som derimod handler om mænds mentale og emotionelle make-up.
En af de væsentligste forskelle mellem kønnene handler om autonomi: Mens kvinder ofte er sociale, er mænd tilfredse med at gøre ting alene. Så mens kvinder søger sammen for at dele oplevelser, følelser og meninger, har mænd generelt brug for plads og tid for sig selv. At være sammen med “drengene” eksempelvis på sportspladsen er også her i kategorien “alenetid”.

Nogle eksperter mener, at denne typiske mande-adfærd er relateret til mænds behov for mentalt og emotionelt at køle af og genoplade batterierne. Andre mener, at det primært er testosteronniveauet, der er årsag til denne adfærd, fordi adfærdsmønsteret ændrer sig med alderen. Uanset årsagen er dette et veletableret sociologisk og psykologisk mønster.

Så hvis du oplever, at din date eller kæreste har brug for mere alenetid, end du selv har, skyldes det med stor sandsynlighed IKKE, at han ikke påskønner dit selskab. Han har ganske enkelt et mindre behov for samvær af biologiske, mentale og hormonelle årsager.

Vil du med på shopping?

Der findes absolut mænd, der holder af at shoppe. Mænd, der sætter pris på at købe nyt, eller som ganske enkelt hygger sig med at gå ud og se på vinduer sammen med kæresten eller konen. Jeg nedlæger påstand om, at langt de fleste mænd ikke har det på dén måde.

En undersøgelse blandt 2.000 briter fra 2013 viser, at mænd begynder at kede sig efter kun 26 minutters shopping, mens det tager kvinder hele to timer. Undersøgelsen viser også, at 80 procent af mændene ikke kan lide at shoppe med deres partnere, og at 45 procent undgår det for enhver pris. Undersøgelsen nåede desuden frem til, at omtrent halvdelen af alle shoppingture med partnere endte i skænderier: Mændene blev frustrerede over, at de selv straks købte dét, de havde brug for, mens deres partnere var en evighed om at træffe en beslutning.

Så hvorfor forholder det sig så sådan?

Vi skal helt tilbage til dengang, da mænd og kvinder var hhv. jægere og samlere.
Mændene gik på jagt og skaffede kød, mens kvinderne samlede frugter og bær. Og da det var altafgørende, at de ikke kom hjem med noget giftigt, var det super-vigtigt at vende og dreje hver eneste plante og frugt for at sikre, at den var spiselig.

Læs også: 10 snedige tricks der får ham til at se dig som wife-material

I dag er der ikke det store behov for at samle frugt og bær til stammen, og der er heller ikke den store fare for at indtage giftige fødevarer, men efter de urgamle adfærdsmønstre ligger i vores DNA. Og det er de samme instinkter, der viser sig, når vi shopper. Kvinder er i samler-modus og søger fra shop til shop og bruger tid på at undersøge og udvælge. Mænds “nedlæg-og-bring-hjem-instinkt” gør dem øjensynligt mere målrettede.

Med andre ord: Hvis din date eller kæreste ikke gider shopping, så har det nok meget lidt med dig at gøre. Og det er ingen let opgave at forsøge at ændre hans indstilling. En løsning kan være kun at følges på shopping i det omfang, I begge gider. Nemt, ikke?

Alle kvinder smelter da en lille smule, når de åbner mailboxen og ser en besked, der begynder med "Hej smukke" eller "Du ser sød ud.."?

Eller gør de? Man skulle tro det, siden så godt som alle mænd indleder en online dialog med netop de ord. Hej smukke! Måske endda bare hej! Og hvis du efterhånden har en hel samling klichéer af samme skuffe i din inbox, er der tre hovedårsager til det: Dovenskab, mangel på opfindsomhed eller frygt for at blive afvist.

Dovenskab

Mange fyre gider ikke at bruge energi på lige at investere et ekstra minut på at komme op med noget mere originalt. Sandsynligvis fordi de har gode erfaringer med at skrive almindeligheder. Og hvis man nu allerede virker spændende – fx. har et godt profilfoto eller en interessant historie, overvejer man nok ikke sin åbningsreplik lige så grundigt, som hvis man fremstår mere gennemsnitlig. Sagt på en anden måde: Chris Hemsworth ville nok slippe afsted med "Hej smukke" noget lettere end Bjarne henne fra banken.

En mulighed kan naturligvis også være, at afsenderen skriver til så mange, at det bliver uoverskueligt at skulle finde på et væld af indgangs-replikker.

Jeg elsker rødvin

Rigtig mange – og ikke kun mænd – har svært ved at tænke kreativt og vælger derfor de “sikre” elsker-rødvin-og-en-gåtur-på-stranden-floskler. Og hvis ikke man er klar over, at bare en anelse ekstra opfindsomhed kan give bedre resultater, er det jo ikke noget, man umiddelbart ser en pointe i at tænke over. Men det vækker altså ikke den helt store interesse, at en mand savner sin drømmekvinde, eller en kvinde drømmer om en mand, der kan sparke benene væk under hende.

Frygt for afvisning

Vi har heldigvis ligestilling på stort set alle områder. Mænd og kvinder er ligeværdige i vores samfund og har som udgangspunkt ens muligheder i livet. Måske derfor har mange mænd i dag en nærmest overdreven respekt for kvinder – og dermed en frygt for den afvisning, de risikerer, når de tager initiativ til en dialog. Blot tanken om at blive afvist kan være ret skræmmende for nogle fyre, og den ender så med at styre deres adfærd.

Neutrale og “ufarlige” ord og sætninger virker mindre risikofyldte, og her ligger “hej smukke” sådan dejligt midt i mageligheds-feltet. Men helt ærligt: Man kan ikke fedtspille sig ind i hjertet på en kvinde, og trivialiteter og floskler giver ingen bonuspoint.
Så ved at minimere risikoen for afvisning, minimerer man samtidig sine muligheder.

Ikke mange kvinder stopper op og tænker WAU! Sikke en skøn, defensiv og forsigtig mand.

Hvad stiller du så op?

Uheldigvis kan du ikke gøre en døjt ved mænds oplevede frygt for afvisning. Du kan til gengæld vælge at fokusere på de mænd, der viser selvtillid og kreativitet, hvis de kvaliteter er vigtige for dig i et parforhold.

Men husk, at mænd i langt højere grad end kvinder forventes at indlede en dialog, og at vi derfor meget, meget oftere end kvinder er udsat for afvisning. Så du KAN jo også kaste dig ud i at svare en af dine "Hej smukke"- mails, hvis du ellers finder resten af hans profil interessant. Hvem ved, om der gemmer sig en super fyr bagved den forslidte åbnings-kliché?

Mænd og bryster

Det kommer næppe som en overraskelse, at mange mænd synes, kvindebryster er fantastiske, og det er nok heller ikke en nyhed, at mange kvinder ved (og drager fordel af) det.
Men præcis hvorfor det forholder sig sådan, savner videnskaben stadig et klart svar på.
Teorierne varierer.
Nogle forskere mener, at vi biologisk er kodet til at søge bryster fra babystadiet, og at det bånd, der knyttes imellem mor og barn igennem amning videreføres senere i livet, når både manden og kvinden føler en større tilknytning til hinanden via berøring og stimulering af brysterne. At det med andre ord er med til at styrke vores fysiske og emotionelle bånd som par.

Bryster tjener også som et symbol på sundhed og frugtbarhed, hvilket måske forklarer, hvorfor så mange kvinder "opgraderer" deres naturlige bryster.

Andre forskere mener, at vores brystfiksering er af kulturel karakter, hvilket bl.a. afsløres ved, at det er vidt forskelligt fra kultur til kultur, hvilke brysttyper der er attraktive - og dertil er det ikke engang alle kulturer, der har den store seksuelle interesse for bryster.

Endelig er der dem, der mener, at brysterne mest tjener som en fysisk "skydeskive" rundt om brystvorterne, for at understrege hvor vi skal stimulere vores partner, så parringen får de bedste muligheder for at blive succesfuld. Det er selvfølgelig ikke pokkers romantisk.

Mennesket er i øvrigt det eneste dyr, der har denne seksuelle fiksering på bryster - selv om det dog skal nævnes, at en af vores nære slægtninge, nemlig pygmæ-chimpansen kendt som en Bonobo, finder det virkelig skønt at stimulere sine egne brystvorter imens den dyrker lidt selv-hygge. (Du vil takke mig dén dag, du vinder Trivial Pursuit med dén information.)

Uanset hvilken forklaring, der måtte være den bedste, så sætter mange mænd pris på at kigge på, tale om, drømme om, røre ved og lege med - bryster.
Og det skorter jo heller ikke ligefrem på bryster i medielandskabet og bybilledet, hvilket utvivlsomt skyldes den høje interesse, der er for dem.

Og dermed kan man godt få den opfattelse, at vi mænd udelukkende interesserer os for bryster… Når ikke vi bruger tid på bagdele og ben. Det eneste svar, jeg kan give, er baseret på egne erfaringer, og jeg har endnu ikke oplevet en gruppe mænd bruge meget tid på at diskutere bryster. Det bliver som regel højst til en kommentar eller et par bemærkninger.

Til gengæld tør jeg godt vove den påstand, at mange af os mænd har et stort fokus på bryster, når vi dater og vælger partner.
Mænd tænder generelt mere på specifikke fysiske attributter, end kvinder gør, og vi er generelt mere fascinerede af kropsdele, herunder bryster.

For nogle er fascinationen nærmest en mani, der medfører nedsat evne til at fokusere på andet med deraf følgende cykelstyrt og kofanger-kys. Den type går benhårdt efter kvinders brystmål, når de dater. For andre er en kvinde med en veludviklet barm blot nice to have!
Men jeg vil påstå, at 99,9 procent af alle mænd evner at fokusere på andet og mere end bryster. Så hvis du oplever, at en mand har svært ved at holde øjenkontakt med dig, er det nok fordi, du taler med en fyr, der har meget lidt selvdisciplin, eller ganske enkelt synes, dine bryster er mere interessante, end resten af dig er. Sidstnævnte er naturligvis ikke ligefrem optur, hvis det er mere end en beundrer, du leder efter. Men så ved du da, hvor hans primære interesse ligger.

Drengeture og alenetid

Han kommer ind ad døren efter arbejde, og nu skal I rigtig hygge? Men WHF? Efter middagen forskanser han sig mentalt bag sin computer eller tv’et. Og så er der golf om søndagen, fodbold, bilen og drengeturene til udlandet. Hvad sker der? Gider han mig ikke??

Når du har brug for at dele alt, du har oplevet i løbet af dagen, og han bare trænger til fred, ender det let i sårede følelser eller skænderier. Heldigvis er der en forklaring, som ikke har ret meget med dig at gøre, men som derimod handler om mænds mentale og emotionelle make-up.
En af de væsentligste forskelle mellem kønnene handler om autonomi: Mens kvinder ofte er sociale, er mænd tilfredse med at gøre ting alene. Så mens kvinder søger sammen for at dele oplevelser, følelser og meninger, har mænd generelt brug for plads og tid for sig selv. At være sammen med “drengene” eksempelvis på sportspladsen er også her i kategorien “alenetid”.

Nogle eksperter mener, at denne typiske mande-adfærd er relateret til mænds behov for mentalt og emotionelt at køle af og genoplade batterierne. Andre mener, at det primært er testosteronniveauet, der er årsag til denne adfærd, fordi adfærdsmønsteret ændrer sig med alderen. Uanset årsagen er dette et veletableret sociologisk og psykologisk mønster.

Så hvis du oplever, at din date eller kæreste har brug for mere alenetid, end du selv har, skyldes det med stor sandsynlighed IKKE, at han ikke påskønner dit selskab. Han har ganske enkelt et mindre behov for samvær af biologiske, mentale og hormonelle årsager.

Vil du med på shopping?

Der findes absolut mænd, der holder af at shoppe. Mænd, der sætter pris på at købe nyt, eller som ganske enkelt hygger sig med at gå ud og se på vinduer sammen med kæresten eller konen. Jeg nedlæger påstand om, at langt de fleste mænd ikke har det på dén måde.

En undersøgelse blandt 2.000 briter fra 2013 viser, at mænd begynder at kede sig efter kun 26 minutters shopping, mens det tager kvinder hele to timer. Undersøgelsen viser også, at 80 procent af mændene ikke kan lide at shoppe med deres partnere, og at 45 procent undgår det for enhver pris. Undersøgelsen nåede desuden frem til, at omtrent halvdelen af alle shoppingture med partnere endte i skænderier: Mændene blev frustrerede over, at de selv straks købte dét, de havde brug for, mens deres partnere var en evighed om at træffe en beslutning.

Så hvorfor forholder det sig så sådan?

Vi skal helt tilbage til dengang, da mænd og kvinder var hhv. jægere og samlere.
Mændene gik på jagt og skaffede kød, mens kvinderne samlede frugter og bær. Og da det var altafgørende, at de ikke kom hjem med noget giftigt, var det super-vigtigt at vende og dreje hver eneste plante og frugt for at sikre, at den var spiselig.

Læs også: 10 snedige tricks der får ham til at se dig som wife-material

I dag er der ikke det store behov for at samle frugt og bær til stammen, og der er heller ikke den store fare for at indtage giftige fødevarer, men efter de urgamle adfærdsmønstre ligger i vores DNA. Og det er de samme instinkter, der viser sig, når vi shopper. Kvinder er i samler-modus og søger fra shop til shop og bruger tid på at undersøge og udvælge. Mænds “nedlæg-og-bring-hjem-instinkt” gør dem øjensynligt mere målrettede.

Med andre ord: Hvis din date eller kæreste ikke gider shopping, så har det nok meget lidt med dig at gøre. Og det er ingen let opgave at forsøge at ændre hans indstilling. En løsning kan være kun at følges på shopping i det omfang, I begge gider. Nemt, ikke?

Alle kvinder smelter da en lille smule, når de åbner mailboxen og ser en besked, der begynder med "Hej smukke" eller "Du ser sød ud.."?

Eller gør de? Man skulle tro det, siden så godt som alle mænd indleder en online dialog med netop de ord. Hej smukke! Måske endda bare hej! Og hvis du efterhånden har en hel samling klichéer af samme skuffe i din inbox, er der tre hovedårsager til det: Dovenskab, mangel på opfindsomhed eller frygt for at blive afvist.

Dovenskab

Mange fyre gider ikke at bruge energi på lige at investere et ekstra minut på at komme op med noget mere originalt. Sandsynligvis fordi de har gode erfaringer med at skrive almindeligheder. Og hvis man nu allerede virker spændende – fx. har et godt profilfoto eller en interessant historie, overvejer man nok ikke sin åbningsreplik lige så grundigt, som hvis man fremstår mere gennemsnitlig. Sagt på en anden måde: Chris Hemsworth ville nok slippe afsted med "Hej smukke" noget lettere end Bjarne henne fra banken.

En mulighed kan naturligvis også være, at afsenderen skriver til så mange, at det bliver uoverskueligt at skulle finde på et væld af indgangs-replikker.

Jeg elsker rødvin

Rigtig mange – og ikke kun mænd – har svært ved at tænke kreativt og vælger derfor de “sikre” elsker-rødvin-og-en-gåtur-på-stranden-floskler. Og hvis ikke man er klar over, at bare en anelse ekstra opfindsomhed kan give bedre resultater, er det jo ikke noget, man umiddelbart ser en pointe i at tænke over. Men det vækker altså ikke den helt store interesse, at en mand savner sin drømmekvinde, eller en kvinde drømmer om en mand, der kan sparke benene væk under hende.

Frygt for afvisning

Vi har heldigvis ligestilling på stort set alle områder. Mænd og kvinder er ligeværdige i vores samfund og har som udgangspunkt ens muligheder i livet. Måske derfor har mange mænd i dag en nærmest overdreven respekt for kvinder – og dermed en frygt for den afvisning, de risikerer, når de tager initiativ til en dialog. Blot tanken om at blive afvist kan være ret skræmmende for nogle fyre, og den ender så med at styre deres adfærd.

Neutrale og “ufarlige” ord og sætninger virker mindre risikofyldte, og her ligger “hej smukke” sådan dejligt midt i mageligheds-feltet. Men helt ærligt: Man kan ikke fedtspille sig ind i hjertet på en kvinde, og trivialiteter og floskler giver ingen bonuspoint.
Så ved at minimere risikoen for afvisning, minimerer man samtidig sine muligheder.

Ikke mange kvinder stopper op og tænker WAU! Sikke en skøn, defensiv og forsigtig mand.

Hvad stiller du så op?

Uheldigvis kan du ikke gøre en døjt ved mænds oplevede frygt for afvisning. Du kan til gengæld vælge at fokusere på de mænd, der viser selvtillid og kreativitet, hvis de kvaliteter er vigtige for dig i et parforhold.

Men husk, at mænd i langt højere grad end kvinder forventes at indlede en dialog, og at vi derfor meget, meget oftere end kvinder er udsat for afvisning. Så du KAN jo også kaste dig ud i at svare en af dine "Hej smukke"- mails, hvis du ellers finder resten af hans profil interessant. Hvem ved, om der gemmer sig en super fyr bagved den forslidte åbnings-kliché?

Mænd og bryster

Det kommer næppe som en overraskelse, at mange mænd synes, kvindebryster er fantastiske, og det er nok heller ikke en nyhed, at mange kvinder ved (og drager fordel af) det.
Men præcis hvorfor det forholder sig sådan, savner videnskaben stadig et klart svar på.
Teorierne varierer.
Nogle forskere mener, at vi biologisk er kodet til at søge bryster fra babystadiet, og at det bånd, der knyttes imellem mor og barn igennem amning videreføres senere i livet, når både manden og kvinden føler en større tilknytning til hinanden via berøring og stimulering af brysterne. At det med andre ord er med til at styrke vores fysiske og emotionelle bånd som par.

Bryster tjener også som et symbol på sundhed og frugtbarhed, hvilket måske forklarer, hvorfor så mange kvinder "opgraderer" deres naturlige bryster.

Andre forskere mener, at vores brystfiksering er af kulturel karakter, hvilket bl.a. afsløres ved, at det er vidt forskelligt fra kultur til kultur, hvilke brysttyper der er attraktive - og dertil er det ikke engang alle kulturer, der har den store seksuelle interesse for bryster.

Endelig er der dem, der mener, at brysterne mest tjener som en fysisk "skydeskive" rundt om brystvorterne, for at understrege hvor vi skal stimulere vores partner, så parringen får de bedste muligheder for at blive succesfuld. Det er selvfølgelig ikke pokkers romantisk.

Mennesket er i øvrigt det eneste dyr, der har denne seksuelle fiksering på bryster - selv om det dog skal nævnes, at en af vores nære slægtninge, nemlig pygmæ-chimpansen kendt som en Bonobo, finder det virkelig skønt at stimulere sine egne brystvorter imens den dyrker lidt selv-hygge. (Du vil takke mig dén dag, du vinder Trivial Pursuit med dén information.)

Uanset hvilken forklaring, der måtte være den bedste, så sætter mange mænd pris på at kigge på, tale om, drømme om, røre ved og lege med - bryster.
Og det skorter jo heller ikke ligefrem på bryster i medielandskabet og bybilledet, hvilket utvivlsomt skyldes den høje interesse, der er for dem.

Og dermed kan man godt få den opfattelse, at vi mænd udelukkende interesserer os for bryster… Når ikke vi bruger tid på bagdele og ben. Det eneste svar, jeg kan give, er baseret på egne erfaringer, og jeg har endnu ikke oplevet en gruppe mænd bruge meget tid på at diskutere bryster. Det bliver som regel højst til en kommentar eller et par bemærkninger.

Til gengæld tør jeg godt vove den påstand, at mange af os mænd har et stort fokus på bryster, når vi dater og vælger partner.
Mænd tænder generelt mere på specifikke fysiske attributter, end kvinder gør, og vi er generelt mere fascinerede af kropsdele, herunder bryster.

For nogle er fascinationen nærmest en mani, der medfører nedsat evne til at fokusere på andet med deraf følgende cykelstyrt og kofanger-kys. Den type går benhårdt efter kvinders brystmål, når de dater. For andre er en kvinde med en veludviklet barm blot nice to have!
Men jeg vil påstå, at 99,9 procent af alle mænd evner at fokusere på andet og mere end bryster. Så hvis du oplever, at en mand har svært ved at holde øjenkontakt med dig, er det nok fordi, du taler med en fyr, der har meget lidt selvdisciplin, eller ganske enkelt synes, dine bryster er mere interessante, end resten af dig er. Sidstnævnte er naturligvis ikke ligefrem optur, hvis det er mere end en beundrer, du leder efter. Men så ved du da, hvor hans primære interesse ligger.

Drengeture og alenetid

Han kommer ind ad døren efter arbejde, og nu skal I rigtig hygge? Men WHF? Efter middagen forskanser han sig mentalt bag sin computer eller tv’et. Og så er der golf om søndagen, fodbold, bilen og drengeturene til udlandet. Hvad sker der? Gider han mig ikke??

Når du har brug for at dele alt, du har oplevet i løbet af dagen, og han bare trænger til fred, ender det let i sårede følelser eller skænderier. Heldigvis er der en forklaring, som ikke har ret meget med dig at gøre, men som derimod handler om mænds mentale og emotionelle make-up.
En af de væsentligste forskelle mellem kønnene handler om autonomi: Mens kvinder ofte er sociale, er mænd tilfredse med at gøre ting alene. Så mens kvinder søger sammen for at dele oplevelser, følelser og meninger, har mænd generelt brug for plads og tid for sig selv. At være sammen med “drengene” eksempelvis på sportspladsen er også her i kategorien “alenetid”.

Nogle eksperter mener, at denne typiske mande-adfærd er relateret til mænds behov for mentalt og emotionelt at køle af og genoplade batterierne. Andre mener, at det primært er testosteronniveauet, der er årsag til denne adfærd, fordi adfærdsmønsteret ændrer sig med alderen. Uanset årsagen er dette et veletableret sociologisk og psykologisk mønster.

Så hvis du oplever, at din date eller kæreste har brug for mere alenetid, end du selv har, skyldes det med stor sandsynlighed IKKE, at han ikke påskønner dit selskab. Han har ganske enkelt et mindre behov for samvær af biologiske, mentale og hormonelle årsager.

Vil du med på shopping?

Der findes absolut mænd, der holder af at shoppe. Mænd, der sætter pris på at købe nyt, eller som ganske enkelt hygger sig med at gå ud og se på vinduer sammen med kæresten eller konen. Jeg nedlæger påstand om, at langt de fleste mænd ikke har det på dén måde.

En undersøgelse blandt 2.000 briter fra 2013 viser, at mænd begynder at kede sig efter kun 26 minutters shopping, mens det tager kvinder hele to timer. Undersøgelsen viser også, at 80 procent af mændene ikke kan lide at shoppe med deres partnere, og at 45 procent undgår det for enhver pris. Undersøgelsen nåede desuden frem til, at omtrent halvdelen af alle shoppingture med partnere endte i skænderier: Mændene blev frustrerede over, at de selv straks købte dét, de havde brug for, mens deres partnere var en evighed om at træffe en beslutning.

Så hvorfor forholder det sig så sådan?

Vi skal helt tilbage til dengang, da mænd og kvinder var hhv. jægere og samlere.
Mændene gik på jagt og skaffede kød, mens kvinderne samlede frugter og bær. Og da det var altafgørende, at de ikke kom hjem med noget giftigt, var det super-vigtigt at vende og dreje hver eneste plante og frugt for at sikre, at den var spiselig.

Læs også: 10 snedige tricks der får ham til at se dig som wife-material

I dag er der ikke det store behov for at samle frugt og bær til stammen, og der er heller ikke den store fare for at indtage giftige fødevarer, men efter de urgamle adfærdsmønstre ligger i vores DNA. Og det er de samme instinkter, der viser sig, når vi shopper. Kvinder er i samler-modus og søger fra shop til shop og bruger tid på at undersøge og udvælge. Mænds “nedlæg-og-bring-hjem-instinkt” gør dem øjensynligt mere målrettede.

Med andre ord: Hvis din date eller kæreste ikke gider shopping, så har det nok meget lidt med dig at gøre. Og det er ingen let opgave at forsøge at ændre hans indstilling. En løsning kan være kun at følges på shopping i det omfang, I begge gider. Nemt, ikke?

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.

Kvinde i blomstret kjole
B.T. Tjek Anbefaler

Er du klar til kærligheden?

Tusindvis af singler venter indenfor.