Sådan tackler du gamle skuffelser, hvis de forhindrer dig i at give kærligheden en ny chance

Tygger du drøv på dine gamle skuffelser? Du tænker måske ikke engang over, at du gør det? Men helt ærligt, hvis fortidens synder – og slukkede drømme – har slået en klo i dig, så du ikke tør at række ud efter en ny kæreste, ja så find dig ikke længere i det!

Kærligheden har altid fortjent en ny chance.

Mange af os bliver fanget i en negativ spiral, når vi oplever nederlag og fiaskoer, men dumme ting sker. Vi træffer forkerte valg eller bliver fravalgt, det kan være hvor som helst og handle om hvad som helst. Ærgrelse og fortrydelse sætter ind og tankerne begynder at køre i ring, indtil de bliver en ren besættelse. – De griner nok af mig, jeg får aldrig rettet op på det her, hvordan kunne jeg… etc. etc.

Læs også: Er du holdt op med at tro på at kærligheden kommer til den som venter?

I stedet for at spørge sig selv, hvad man kan lære af den nok så elendige erfaring, forholder man sig passivt lyttende til denne her virkelig grimme historie om en selv – fra en selv. – Sikke et kæmpe udueligt fjols jeg er eller hvor er det synd for mig. Selvværdet tromles helt i bund og det samme gør lysten til at tage – eller give noget – en ny chance.

Spyt fortidens synder ud

Lær at spotte tegnene på, at du stadig tygger drøv på de gamle skuffelser og nederlag. Står du fx. i supermarkedet og får ondt af dig selv over salgskoncepter som færdigretter til to personer? Når de fleste af dine venner og bekendte er i forhold? Sniger du sig fortsat til at følge en tidligere kæreste på de sociale medier? Spyt “fortidens synder” ud. Tvivl og bekymring forhindrer dig i at se fremad og løfter afgjort ikke dit humør. Det får dig derimod til at vakle og overtænke alle fremtidige scenarier og placere dig i det-gå-nok-galt-igen-mode. Resultatet bliver let, at du foretager dig nul og en fis – frem for at folde dig ud.

Forsøg at acceptere det

Forhold går i stykker, forbindelser brydes og selv for de hårdhudede kan det være smertefuldt. Det er videnskabeligt bevist, at mænd efter et brud oplever emotionel smerte i længere tid end kvinder. Men jo hurtigere det lader sig gøre at acceptere status quo, jo hurtigere kan de negative tanke-spiraler brydes. Fortiden ændrer sig ikke, uanset hvor meget, du dvæler ved den og spekulerer på, hvad du kunne have gjort eller sagt etc. etc. Når du føler dig opslugt af de gamle skuffelser, så gør noget positivt. Hvad kunne gøre dig veltilpas i dag? Drop skærmen og gå udenfor. Naturens evne til at skrue ned for stress og nedbøjethed er uovertruffen – og gratis.

Skab en vision

Hvis du ikke tør/magter/har lyst til at date og række ud efter en ny kæreste efter tidligere skuffelser, hvordan skal det så lade sig gøre at ændre din single-status? Forsøg at visualisere din fremtid, som du allerhelst ville have den. Skab en vision og hold kursen hver dag. Du kan eventuelt forsøge at meditere for at få kontrol over dine tanker. Nogle mennesker mediterer fra morgenstunden som en fast rutine. En ny date er en ny date helt uafhængig af, hvad der tidligere er sket i dit liv.

Læs også: Griber du chancen, når den opstår?

Du alene har magten

Når dine tanker kredser om, at du savner en kæreste, er det ikke det samme, som at du du tager initiativ til at få en. Du må op på hesten igen! Du alene har magten til at give kærligheden en ny chance ved at slippe ud af den klo, de gamle skuffelser har i dig. Og som endda har potentiale til at spænde ben for dit kærlighedsliv, hvis du bliver ved med at lade dem holde dig i fortidens førergreb. Lev i nuet. Det kræver sikkert øvelse eller evt. en god samtalepartner, der kan holde dig på sporet (og minde dig om, at du hverken er dum eller uduelig, fordi det tidligere ikke er gået, som du havde håbet). De gamle skuffelser tramper på dit selvværd og underminerer din lyst til at prøve noget nyt, når de får lov til at fylde. De er giftige. Tænk over dét – og find dig ikke i det.

Læs også: Er du forelsket i en, der ikke gengælder dine følelser?

Vil du opleve dating der giver sommerfugle i maven?

Kom ind og mærk sommerfuglene i maven når vi afslører hvem du passer allerbedst sammen med. Vores unikke matchmaker-teknologi arbejder 24 timer i døgnet. Er du klar til at møde din nye kæreste?

Opret gratis profil
Maria fra Single.dk

Lad mig hjælpe dig med at finde din nye kæreste ❤️

Er du en mand eller kvinde?

Beklager, dette websted bruger funktioner, som din browser ikke understøtter.

Opgrader til en nyere version af Firefox, Chrome, Safari eller Edge så er du klar.